31 Ekim 2014 Cuma

KEÇE NAZARLIK VE YILBAŞI TEMASI BAŞLASIN ;) MAYA'NIN GÜZELİM ALBÜM-DEFTERİ EŞLİĞİNDE :)

Bir kez daha karar verdim ki ben küçük, küçücük işlerin kadınıyım. Büyük projeler uymuyor bana, büyük büyük sözlerin uymadığı gibi...
Bu posttan da görüleceği üzere, ziyadesiyle basit, az zaman alan bu işlerden zerre anlamayanların bile "yapabilirim yahu, ne kolaymış!" diyeceği işler peşindeyim yine. Bak bakalım hak verecek misin bana sevgili okur! Ki ben "Büyük söze tövbe!" edeli bin yıl kadar oldu, insanız ara ara yine de "asla, katiyyen, hayyattta!" deriz elbet ama genele bakarsak, sakınırız büyük sözden, niye çoğul kullandım bilmiyorum, belki seni de kattım içine bu durumun, katayım mı? ;) Elbette katayım ;) 



KEÇE NAZARLIK
Sen bilirsin bu nazarlık işi benim aklımın hep bir köşesini işgal eden bir iş! Her daim, başka başka işlerle de meşgul olsan, her daim içimden nazarlıklar yaparım ;) Bazen tam içimden yaptığım gibi gerçek yapabilirim onları, bazen beceremez, kenara koyarım. Ama bu becerememe hali şükür ki çok olmaz. Zaten olsa ne olur, senin de bundan hiiç haberin olmaz, tıpkı benim unutuverdiğim gibi :)

KEÇE NAZARLIK
İşte bu da öyle bir nazarlık. İlhamı da şuradaki upuzun nazarlıktan Onu yaparken karar vermiştim buna. Kısmet bugünlereymiş ;) Halbuki ne kolaymış, neden beklemişim ki. Nasıl derler, moda deyimle söyleyelim hadi "Olgunlaşmasını" beklemişim. O ne yahu! Basbayağı tembellik etmişim işte, ne olgunlaşması :))


KEÇE NAZARLIK
Nasıl basit! Bak şimdi, ikişerli üçgenler kesiyorsun renk renk. Üstlerine nazarıklar dikiyorsun, etraflarını çeviriveriyorsun istediğin kumboncuklarla. Sonra üçgen iki parçayı birleştirirken de boncuklar koyuyorsun iki dikişte bir. Yine battaniye dikişiyle yapıyorsun elbet. Kenar kısımlarına koymadım ama koysam "şahane" olurmuş bak ;)
Sonra bunları böyle tam bu ölçüde kestiğin bir kalın keçeye yapıştırıveriyorsun bu şekil. 
En ortasına en büyük nazar boncuğunu diktin mi tamamdır ;) 
Ama ben sonra yani ertesi gün bunu asmak için ne yapsam diye düşünürken Elif'in verdiği o püsküllü ipler geldi aklıma ve onu küçük küçük dikiverdim nazarlığıma, oldu mu sana püsküllü nazarlık. Ki ben nazarlıklara en çok bu tür şeyleri yakıştırıyor ama bakma bende malzeme kıt biraz bu alanda. Yoksa o minik deniz kabukları, aynalı düğmeler vs. nasıl da güzelleştiriyor di mi ;) 


KEÇE NAZARLIK
Bu da işte en başı, gördün di mi, var mı takıldığın bir yer? 




YILBAŞI TEMALI KEÇE CÜZDAN
Madem soğuyor havalar, yağmurdan geçilmiyor, o vakit başlayalım yılbaşı temamıza di mi :) Bu da ilk parça olsun bakalım :) Ne çok seviyorum kokinalı bu cüzdanlarımı bilsen! :) Enerji veriyor resmen! O mıknatıslı çıtçıtı koyduğum yer belli olmasın diye üstüne yapıştırdığım kar taneleri de tam uydu temaya. Geçen sene Rossman'dan bir poşet dolusu almıştım. Ne iyi etmişim bak, günü geldi işte :)
Bu akşam temaya uygun başka bir iş var aklımda. Güzelim cumanın bereketi ile bakalım ne işler çıkacak. İnstagram'dan beni hobicigeldihanim diye takip edenler görecekler ilkin ;)


NAKIŞLI PANO
Bu aslında Elif'in yastık yapmaya niyetlendiği bir nakıştı. Geçen gittiğimizde verdiği milyon şeyin arasında bu yarım işi de vardı. Ben de pano yapayım dedim ama gördüğün gibi kenarında kurşun kalem izleri. Görmesen bi de! Bi de es geçsen! Gör tabii, hep gör ve de ki "Bu kadın hem tembel, hem de pis mi ne?!" :))) Demezsin ki, desen de yeridir ayrı ama bilirim demezsin! Temam temam çıkarıp yıkıyayım bari kumaşı, sonra tekrar koyarım kasnağa. Üstteki çiçeğe ne diyorsun peki? Görmedin mi, e görme sen tabii böyle güzellikleri hiç :))) Temam temam şaka yapıyorum. Hüsne ne tatlıydı di mi dün akşam. Günah ama ona da yaa, Battinin yaptığı günah, yüklü kadına bi de! Ceylan'ı hiç saymıyorum, bişey de demiyorum, kınamıyorum da, zira kızım var benim de!


MAYA KUZUSUNA DEFTER
Sevgili Esra'nın, yok yanlış dedim tam markasıyla söyleyeyim zira dünya onu bu isimle tanıyacak pek yakında "Esra Akın"ın  biricik yeğenim Maya için yaptığı defter-albüm bu :) Size daha önce söylemiştim ama resimlerini göstermemiştim çünkü annesi görmemişti, sürpriz olsun diye bugünü bekledim. Maya'nın 1 yılını kapsayacak bir defter bu, notlarla, fotoğraflarla harika bir anı kalacak bugünlerden Maya'ya :)
Esraaa, Rose çok beğendi hediyesini, seni tebrik etmemi istedi, "Ellerine sağlık" dedi bi de, "Bırravo arkadaşına!" da dedi. Ben de Esra yaptı dedim, ezberle adını Scrapbook (doğru mu yazdım bilmem) konusunda bir numara olacak yakında, defterleri kapış kapış olacak haberin olsun, o zaman hava atarsın etrafına "Halası benim kızıma da bir "Esra Akın Defteri" yaptırdı diye" dedim :)) Peki yine abarttım azcık ama inanın azcık, çok değil, bekleyin de görün bakalım :)
Esracım canım benim, çok teşekkürler tekrar, çok zarifsin arkadaşım çoook :)

***********

29 Ekim'de eski arkadaşlarımla buluştuk. Çok uzun bir aradan sonra ne iyi geldi :) Çok özlemişiz birbirimizi, bir dahaki buluşmamız bu kadar uzun sürmeyecek inşallah...
Nurcan, Emel, Esen, Aslı, Şebnem, Sevim

Sen şimdi boynumdaki kolyeye de takılırsın :)) Takıl takıl, ben olsam ben de takılmakla kalmayıp kıskanırdım bir de :) Arkadaşım yaptı, Mahizer hanım, blog vasıtasıyla tanıştığım sevgili okur'lardan kendisi :) Çok teşekkürler tekrar takrar bu zarif hediyesi için, pek havalı yapıyor beni her taktığımda :)) 


Nehir ile artık arkadaş gibiyiz, uyum sağlıyor, mızmızlanmıyor, keyfime keyif katıyor benimleyken :) Güzel şey anne-kız keyfi :) 
**********

Böyleyken böyle sevgili okur! Sen bu satırları okurken ben neskafemle birlikte, kendi ellerimle yaptığım nefis mi nefis mozaik pastamla meşgul olacağım kıskandırmak gibi olmasın :) Pazara da aşure yapmak niyetim ;) Bilgine :))

Sevgiler o zaman benden sana, Cumamız kutlu, mutlu, hafta sonumuz daha da musmutlu olsun...


Not: Atamızın imzası bitti, portreye de başladım ama boynumu önüme eğdiğimde başlayan ağrı tarifsiz :( Bir müddet dinlendireyim boynumu, sonra yavaş da olsa devam inşallah, bittiğinde ilk sen göreceksin söz :)


17 yorum:

  1. fotoğraflarda yakıyorsunuz esen hanım:) ING dede görüyoruz yani boy boy:)))
    ya şu keçe işlerine basit masit diyorsunuzda, ben niye beceremiyorum, hem bunlar küçük gibi görünen bence, el emeğinin en güzel örnekleri.
    Ellerine sağlık diyim, ne diyim:)
    iyi haftasonları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman Emelcim, sizinkilerin yanında benim fotoğrafların lafı mı olur :) Keşke ben de güzel fotoğraf çekebilsem :( Ara ara denk geliyor belki ama inan tesadüfi, bile isteye değil yani :)
      Keçe işi diğer el işlerine göre daha kolay gibi, yaratıcılık mühim ama eminim sen çok da güzel işler çıkarırsın çünkü çook zevklisin, dene mutlaka tekrar ;) Yardım edebileceğim bir konu olursa seve seve ;)
      Çok teşekkürler, iyi haftalar diyim ben de :)

      Sil
  2. nazarligini hic begenmedim hic guzel degil kasnaktaki islemende oyle kolyen olmamis bizimla degilsin arkadaslarinla bulusmanida hic sevmedim nehirle vakit gecirmeni kiniyorum.zaten nescafe ustunede mozaik pasta selulit yapar yag yapar goruntu kirliligi yaratir.ustunede asureyi ye ohhh mis :) menepozun esigindeki kiskanc sevilden sevgiler :))) saka bir yana tebrik ediyorum hayatim enerjinide zaten bukadar becerikli olmanda nazar sebebi yap yap tak nazarliklari emi? mayanin ani defteri cok guzel bnmde oyle hayallerim var amaa adi ustunde hayal ;) kocaman opuyorum hep mutlu saglikli ve boyle guzelliklerle hayatimizda ol

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Vayyy Sevilim pek bir muhalif gördüm seni ;) Başımla beraber söylediklerin ;) Ama gelecek vadediyorum di mi, ilerde belki "sizınla" olabilirim, ne dersin ;)
      Nazarlık bir halim de yok aslına bakarsan ama çok teşekkürler iltifatlarına :)
      Sen biliyorsun di mi, hayal dediğimiz şeyler, günü geldiğinde gepgerçek dikiliyor karşımıza, sen hayallerini sakın bırakma bu yüzden e mi kuzum :)
      Aminn inşallah, ben de çok öperim :)

      Sil
  3. senin şu açık sözlülüğüne bayılıyorum Esen.
    elifin esranın senin ellerine sağlık. Esra da görmüştüm bu albümü, hep mutlulukla dolu resimlerinin olduğu bir hayat diliyorum küçüğe. ana kız keyfi başkadır,bilirim. sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bodoslama yazıyorum çünkü, aklıma geldiğini süzgeçten geçirmeden, çok yakın arkadaşıma konuşur gibi, dönüp bakmadan tekrar tekrar (bu öğlen Mehtap Ablaya söylediklerimi sana da söyleyeyim Özlemcim) o yüzden böyle hissediyorsun :)
      Çok teşekkürler, amin, inşallah, tüm çocuklarımız için güzel olsun hayat, sağlıkla, huzurla, mutlulukla yaşasınlar :)
      Bir iki senedir böyle,çok güzel vakitler geçiriyoruz, senin de kızlarınla eminim öyledir :)
      Öperim, sevgiler

      Sil
  4. Kocaman temiz kalpli, Canım arkadaşım çok teşekkür ederim güzel sözlerin için, çok sevindim Rose' un da beğenmesine. Nazarlık süper olmuş yine, o aldığımız boncuklarla senden kopya çekip yapacağım artık ben de bir tane, böyle bak kıskan dur nereye kadar :) Nehir'le çok güzel görünüyorsunuz Allah yüzünüzü hep güldürsün böyle inşallah. Biz de önümüzdeki hafta annemle aşure yapacağız, zira ben çok cahilim böyle mevzularda , size de şimdiden afiyet olsun. Öpüyorum, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok sağol canım, az bile yazdım :) Rose bayıldı deftere (kim olsa bayılır zaten ;)
      Nazarlık yapmak için sana parça keçeler verecektim, kargo yapayım ister misin?
      Aminn, ben de çok seviyorum kızımla olan resimlerimi :) Sağol canım :)
      Sen kendine niye öyle cahil mahil diyorsun ki, verdiğim ayrıntılı tarifle yap ve sen götür bu sefer annene, görsün kızı nasıl da marifetli, yap ama, lütfen, üşenme, bak ne kolay olacak ;) Sonra da her sene devamı gelecek, inan :)
      öperim çok Esracım :)

      Sil
  5. Yine dolu,dolu bir post olmuş Esenciğim hangisinden başlayacağımı bilemedim.Hani sen benim keçe nazarlıklarımı beğeniyorsun ya bende senin yaptıklarına bayılıyorum.Kendinden öyle çok şey katıyorsunki ,öylesine özgün oluyorki seni samimiyetle tebrik ediyorum.Ellerine sağlık.Elifİn çalışmasıda çok hoş neden devam etmemiş.
    Esra hakkında söylediklerine katılıyorum muhteşem işler yapıyor.Defterde çok güzel olmuş.
    Aşureden hakkıma düşeni heyecanla bekliyorum:)))
    Öperim çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sağol Mehtap ablacım :) Nazarlıkta senin üstüne yok ki, benimkiler kendi çapımda ;) Çok sevindim böyle düşünmene ama, biliyorsun senin fikirlerin çok mühim benim için ;)
      Elif çünkü çok çabuk sıkılıyor, elindeki yarım işleri bir görsen ;)
      Esra'nın yaptığı her işte imzası var, çok ama çok güzel işler çıkarıyor gerçekten de ;)
      İnşallah beğenirsin aşureni :)
      öperim çok çok :)

      Sil
  6. KEÇEYİ BEN DE ÇOK SEVİYORUM..CÜZDANI ÇOK BEĞENDİM ELİNİZE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keçe çalışmak çok zevkli, çok da güzel örnekler var ;) sevdicann, o cüzdanın yapımı çok kolay, dene bir ;) Takıldığın yerde de sor lütfen :)
      Sevgiler ve hoşgeldin :)

      Sil
  7. Tabii bana hiç de kolay şeyler gibi gelmiyor. Yılbaşı temaları başladığına göre yaz temalarına da başlamak gerek. :) Kızınızla fotonuz nefis. İnanmadığım halde tahtaya vurdum. Hep böyle olsun. Rengarenk iç açıcı bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;))
      Yaza daha çok var diyeceğim ama sonra dediğime pişman olacağım zira zaman çok hızlı...
      Çok teşekkürler :) Çok naziksiniz, kızımla olduğumu fotoğraflar hep çok güzel çünkü kızımın ışığı çok güzel :) Tamamen ondan bu fotoğrafların böyle olması :)
      Aminn, çok teşekkür ederim güzel dileklere, hep böyle rengarenk geçsin günlerimiz inşallah :)
      Sevgiler

      Sil
  8. Canım hepsi birbirinden güzel olmuş ellerine sağlık. Ama Esra yine harikalar yaratmış :) Muhteşem ötesi olmuş Mayacık için harika bir hediye :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semoşcum çok teşekkürler, sağol canım :) Esra ne yapsa hep çok güzel yapıyor :) Bence de Maya için çok güzel bir hatıra kalacak ilkyaşından :)
      Öperim çok, sevgiler :)

      Sil
  9. Bu yazıyı nasıl atlatmışım anlamadım kalmış readerda :)
    Senin o küçük iş dediğin nazarliklar bence büyük iş işte. Çok uğraştırıcı. Bence de bir kazak bir elbise örmek dikmek daha kolay o nazarlığı yapmaktan mesela :)
    Maya ' nın defteri bir içim su bu arada, kolyen de. Yetenekli arkadaşlarının da ellerine sağlık.
    Nehir le muhabbetinize bayıldım bizim de gelecek o günlerimiz inşallah.

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.