21 Ekim 2014 Salı

AMİGURUMİ OYUNCAKLARIMIZ :) YAKMA ÇİÇEKLER VE DAHİ HAYAT...

Bayram için Yalova'ya doğru yola çıktık, benzin istasyonundayız.
Ali Deniz "Anne dinazoy sesi! Buyaya gelsin" "Var mı oğlum dinazor?"
"Vay, oymanda! Ben bebekken vaydı, beni yuttu, midesine gittim. Sonya tıymandım tıymandım, ağzından çıktım!"
"Sonra?"
"Sonya senin ağzına giydim, sonya kaynına indim, sonya doktor karnını kesti, beni çıkaydı!"
Yalan yani çocuğumu 9 ay karnımda büyüttüğüm falan, dinazorun midesinden çıkıp benim karnıma girivermiş güzel oğlum :)))
****
Yağmur yağıyor dışarda, Ali Deniz koşa koşa yanıma geldi "Anne yağmuy vay?" "Evet annecim, yağmur yağıyor" "O zaman bugün yağmuy, yayın kay???" "Hayır annecim, kar yağması için havanın çok soğuması lazım, hemen yağmaz öyle kar!" Seninki pek bir mutsuz ayrıldı yanımdan. Dün okuldan alıyorum Ali Deniz'i ayakkabılarını giyiyor, diyor ki "Anne, bugün okula gelirken ellerim çok üşüdü, kay yağacak??" Soğuk gelmiş, kar yine gelmemiş ;) Dereceyle söylemeliydim di mi, 0'ın altı falan diye? Soğuk da yetmiyor kar yağmasına, çocuğumun elleri üşüdüyse lütfen şu karı yağdır Allahım :) Dört gözle bekliyoruz ;)
****
Her gece sektirmeden aynı senaryo.. Aylardır böyle bu! Bıkmadı çocuk. Her gece  yatağa gir, önce "Anne ben susadım!" arkasından "Çişim geldi!" arkasından "Anne ben yine susadım!" sonra "Çadıy yapalım babaya!" Çek kafana yorganı, gizlen güzelce, Ali Deniz girmeden önce "BABAAAAAAAA!" diye haykırarak babasını çağırsın! Baba gelsin ve desin ki "Aaa, nerde bunlar, gitmişler!" Sonra biz yorganın altında 3'e kadar sayıp "Bööö" diye fırlayalım! Yetmesin, Ali Deniz her seferinde "Ben kendim de çadıy yapıcam babama!" Bu sefer yine çağırsın babasını ama nasıl çağırsın bu sefer "baba" diye,  korka korka, hani Züğürt Ağa'da Şener Şen nasıl domates satıyorsa öyle işte ;))) Sonra babası sinirlenerek hafiften bir kez daha numarasını çekiyor, bizimki mutlu, eğer olmadıysa, babası erken geldiyse, yorgan altında yakalayamadıysa, elinden oyuncağı alınmış çocuk suratıyla bakar babasına, ağladı ağlayacak... Ağlamasın di mi, en azından böyle şeyler için biz ağlatmayalım di mi, ağlatmıyoruz zaten merak etme ;)

Bunları anlatıyorum ama sevgili okur, bunları Nehir'e bıraktığım hatıra gibi Ali Deniz'e de bugünlerden bir seda bırakabilmek için anlatıyorum. Sen de belki zevkle belki sıkılarak ortak oluyorsun hatıralarımıza ama esas sen düşün Ali Deniz 30 yaşındayken bunları okuduğunda ne hissedecek. Çünkü ben Nehir'le ilgili pek çok şeyi unutmuşum bile! :( Ne yazık ki unutuyoruz, hafızamız yeni şeyleri güzelce yerleştirirken, eskileri atıveriyor en ücra köşelerine beynimizin... Bu sebepten Ali Deniz'den İnciler'e hoşgeldiniz ;)

**************
Tanıdığım en bi yetenekli amigurumist Sevilim bize yaptığı oyuncaklarla birlikte bi dünya mutluluk bağışladı. Ali Deniz'in dinazor düşkünlüğünden, paylaştığım bir fotoğraftan bize bu aşağıdaki gördüğünüz güzellikleri gönderdi işte. Hem beni hem çocuklarımı nasıl mutlu ettiği resimdeki yüzlerimizden aşikâr di mi ;)
Ben her yaptığına bayılarak bakıyorum, ifadeler, kıyafetler, her bir ayrıntısı çok özel ördüğü oyuncakların ama gerçekleri fotoğraflarına bin basar inanın, nasıl muntazam işlemiş, nasıl falsosuz, nasıl nasıl size anlatamam , çok ama çok büyük emeklerle hazırlandığını gözlerimle görünce, bir kez daha dedim ki kendi kendime "Ne ki yaptıkların senin, asıl yetenek bu işte kızım, sen öyle takıl dur!" Yeminle böyle dedim, istiyorum ki her yaptığını tek tek incele bloğundan, bayılacaksın sevgili okur, hele  bir at var ki yaptıkları arasında, ben anlatmayayım bulup kendi gözlerinle şahit ol, böyle bir at gördün mü yeryüzünde. Haklısın abartmayı severim, bunu sevdiğimi de sık sık söylerim ama bu sefer ekmek, Kuran,  mussaf çarpsın ki abartmıyorum, çocukluk yeminimi ettim işte daha ne  ;)
Sevil yaaa, çok teşekkür etmez dostlar birbirine dedin ama bir kez daha ediyorum işte "Çok teşekkürler güzel arkadaşım, ellerin dert görmesin"
AYI LARA
Nehir öyle koydu adını, Lara'ları tenzih edelim, en çok da Antalya'daki güzel suratı :)
Kirpikleri çok belli olmamış ama nasıl uzun, ok gibi :)) Tüm şehlalığına rağmen, ki şehlalık da güzeldir ;)

DİNAZOR KULE
Adını öyle buyurdu Ali Deniz, durmadan öpüyor, seviyor, elinden düşürmüyor, "Anne ben buyu çook sevdim" deyip duruyor :) 

Bu da benim Cebi Fareli Kedim :) Anahtarlık yapmış bana da, bayıldım renklerine, cebindeki faresine :) 


MUTLULUK ÇOCUKLARDA, OLMADI ÇOCUKLUKTA SAKLI...  

************
Sonra sevgili okur dedim ki kendi kendime "Ne lüzumsuz işler yarabbim!" "Ne fuzulisin dünya böyle fuzuli insanlarla!" "Bak dedim sen kendi işine, bak kızım!" "Yak sen yine çiçeklerini, dön sen kendi zepzengin içdünyana! Kapat kendini bir müddet, su akar yolunu bulur elbet... dedim ve yine çiçek yaktım iyi mi ;) Bir gelincikli çanta daha yaptım, iki Hello Kitty'li çanta daha (Neden bu kadar taktın bu Hello Kitty'li çantalara dersen şayet, Ali Deniz'in okulundaki kızlara doğum günü hediyesi bunlar ve ben birine yaptım ya, diğerleri üzülür diye hepsine yapıyorum tek tek doğum günleri geldikçe, zevkle üstelik, bir kocaman keyifle ;) Ben bunları yaparken, aslında  kendi  dantelli, kanaviçeli, beyaziş perdeli pencerelerimi ilkbahar sabahına açarmış gibi, ferah ve temiz havayı ciğerlerime çekermiş gibi hissediyorum. Ben yaşıyorum o zaman sevgili okur, tavsiye ederim, bunaldıysan, yüreğine bir öküz oturmuş gibi hissediyorsan ve bir hobin yoksa, mutlak edin, kursuna git, internetten araştır, konu komşuya danış ve  bu sayede ciğerlerini temiz havayla doldurmak için açabileceğin yeni yeni pencereler bul e mi, lütfen bul...


YAKMA ÇİÇEKLER


KEÇE ÇANTA


Not: Ödevim var sevgili okur, Makale Özeti çıkarmam lazım :( Nasıl yapacağımı bilmiyorum, el yazısıyla dosya kağıdına yazıcam sonra. Keşke bayramda köye gidince babamdan dolmakalem alsaydım, ortaokuldaki gibi yine onunla yazsaydım  Kendime çizgili kağıt da yapmam lazım dosya kağıdının altına koymak için, yoksa yamuk yamuk yazarım, vakit de daraldı :( Hadi inşallah...

24 yorum:

  1. amigurumi oyuncaklar ilgimi çekiyor,çok güzeller...ali denizler de hep böyle bir tuhaf oluyorlar..benim bir arkadaşımın oğlu da var ali deniz o da tip bir çocuk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Deniz'ler hep böyle çok tatlı oluyorlar :) Yazıda dediğim gibi büyüyünce okuyacak bunları Ali Deniz, o bakımdan, size verdiğin cevabı da görsün. Annem haksızlık etmiş bana demesin.. Kaç tane Ali Deniz tanıyorsunuz bilemedim ama benim bildiğim moriçenin Ali Deniz'i var bir de, o da bizimki gibi çoook şeker :)

      Sil
  2. Yazmak lazım haklısın unutmamak için. Ben de unutuyorum bir çok zaman. Oyuncaklara bayıldım hepsine ayrı ayrı ama uzun kirpikli Lara başka tabi :) bizimki bugün büyüyünce mağara adamı olacağım buyurdu şaşırttı beni yani ayı da benzer sevimli bi hayvan neticede :)))
    Ellerine emeklerine sağlık Esencim. Ödevlerde çok çok kolaylıklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şekerim, Nehir'den İnciler'e bakıyorum geçen gün, hep unutmuşum çocuğumun komik sözlerini :)) Çok kıymetli bunlar ülkercim, sen de yaz mutlaka, Lara için çok güzel bir hatıra olacak. Çocukluğuna dair bişey bilmeyen, doğru düzgün fotoğrafı bile olmayan teyzesinin senden ricası olsun bu :) Mutlaka yaz ;)
      Çok güzeller di mi, nasıl titiz, temiz, düzgün yapmış Sevil çözemedim vallahi... :) Komik kız, mağara adamı olacakmış demek, e hep demiyor muyuz "Nasıl mutlu olacaklarsa!" diye :))) Şaka yahu.....
      Ödevi ancak yaptım yaa, bi haftadır beynim patladı, nasıl biter bu yüksek lisans sence??

      Sil
  3. yerim ben nehiride ali denizide annelerinide ;) cok simardim.telefondaki sevill teyze demeleri tesekkurleri beni benden aldi herseye degerdi inan bana.hic sikilmadan okuyorum hep oldugu gibi anlat e mi :) kuzularin oyuncaklari adlariyla yasasin :)) hep mutluluk katsin hayatiniza kendinede haksizlik yapma evet cok mütevazı olmuyorum gurumide (hayvanlar) dol(bebek) te ise bildigin gudubet oluyor yaptiklarim.ayrica ben senin gibi ilham perileri olmayan ilham perisi gelip bu cicileri yapan hatunlarin tariflerinden oruyorum.gurumi yapabilmek icin tig tutmayi bilmek tarif okumayi cozmek ve detay kacirmamak yeterli nerde hayatim bende sendeki yetenek der kocaman busbuyuk operim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne komik di mi Ali Deniz'in konuşması, bi de seninle konuşurken yatmış yere, halının üzerinde boylu boyunca, o şekil konuşuyor bücür :))
      Anlatırım da çok uzun oluyor be canım, anlat anlat nereye kadar, okurun da canı can bi yerde :)))
      Aminn canım, inşallah :)
      :)) Çok güldüm gudubet lafına, bi de merak ettim ki o bebekleri ;)
      Valla Sevilim, ben sana değil gördüklerime inanırım, o nasıl düzgün ilmekler, hiç mi falso olmaz, tarif de olsa ben beceremem, belki o da belki bi top yapabilirim o kadar, benim harcım değil bu...
      Hep söylüyorum yetenek yok bende de, azcık bi minnacık yaratıcılık belki ama yetenet nanay! Her neyse ben seni biliyorum, ben kendimi de biliyorum, sen de seni biliyorsun o vakit :)))
      Öperim çok

      Sil
  4. Üçü biraradalar, oyuncaklarınızı güle güle kullanın emi, yapanın emeğine sağlık, pek güzel olmuşlar. Derslerinde başarılar canım, elyazısı için şimdiden kolaylıklar dilerim :) öpüyorum kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu olduk biz bu oyuncaklarla :) Sağol canım molacım :)
      Hoca mail atmış, bilgisayarda da olur ödev diye ama ben niyetine girdim, elle yazıcam ille de :)
      öperim çok

      Sil
  5. herşey iyi güzel de ben bu yakma çiçekli keçe çantaya ba-yıl-dım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne çok yaptım onlardan, ne çok ne çok gelincikli çanta yarabbim :) Ama hala yapasım var, çok seviyorum çünkü ;) Bıkana kadar devam :)
      Teşekkürler AsOrTiK, sevgiler :)

      Sil
  6. Amugurumi yi bir ben yapamıyorum galiba. Ör ör , üremiyormuş gibi geliyor. Sürekli sık iğne. Bir de çok ince detayları var. hiç bana göre değil. Seninkiler çok güzel olmuş. Gelincikli çanta da harika.
    Ödevin bana okuldayken yaptığımız dönem ödevlerini hatırlattı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük Mucizelerim, ben de yapamam, Allahakına yapılacak şey mi? Çok zor gibi gözüküyor. Ben almayayım.
      Çok teşekkürler :)
      Ödev için ben de heyecanlandım çok, temize çekmesi kaldı bi :)
      Sevgiler

      Sil
  7. Sana her zaman söylüyorum Esen'ciğim sen hep yaz,ben büyük bir keyifle okuyorum.Çocukların için böyle bir günlük tutman çok güzel gerçekten çoğu şey zaman içinde unutulup gidiyor.Bu arada oyuncaklar muhteşem arkadaşının ellerine sağlık.Çantada çok şık seninde ellerine sağlık.
    Sevgilerimle çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükür ki sen ve senin gibi düşünenler var, biri de "Ne uzatıyorsun yav! diyecek diye ödüm kopuyor Mehtap Abla :) Çocuklar olunca hikayeler bol, e seninkiler evlenecek yaşa geldi, sen de bizimkilerin hikayeleriyle sizinkilerin çocukluklarına dönersin di mi ;)
      Çok güzeller sahi, bize gelince sana gerçeklerini de göstereyim bi bak, nasıl güzeller hem de :) Sağol ;)
      Öperim ben de çok, iyileştin di mi biraz?

      Sil
  8. bayılıyorum ben bu oyuncaklara, harika günlerde kullansınlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayıldım, hepsine ayrı ayrı :) Çok teşekkürler Emelcim, amin :)

      Sil
  9. gittim gördüm gerçekten hiç abartmamışsın böyle bir ata olamaz daha da... bazı çocuklar daha şanslı anılarının saklanması konusunda . Ali deniz kocaman adam olduğunda çokgüzel hisseder böyle güzel ve düşünceli annesi olduğu için.
    ellerine sağlık Sevil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne tatlı di mi özlem :) Ben de çok sevdim o atı ve yaptığı diğer tüm oyuncakları :)
      Bilmiyorum ki, "yeterince" miyin onu bile bilmiyorum, elimden geleni yapıyorum ama çok da bişey gelmiyor elimden annelik konusunda, şimdilerde yani aslında epey bir zamandır şunun bilincinde ve derdindeyim onu söyleyebilirim "ben mutlu, çocuklar mutlu" o yüzden çabuk demoralize olmamaya, sudan sebeplerle sinirlenip, üzülmemeye ve üzmemeye gayret ediyorum Özlemcim.. Yine de inşallah dediğin gibi hissetsin hem benimkiler hem tüm çocuklarımız...
      Sağol....

      Sil
  10. ah aha ya ben tekrar çocuk olmalıyım larayamı dibim düştü kule dinazora mı bilemedim .hele anahtarlığın bir içim su ki sevilimin blogunda görüp beğeniden bayılıp ayılmıştım.beni aşan bir sanat olduğundan ayrı bir hayranlığım ve takdirim var.sevilin ellerine sağlık ve sizde her biriniz güle güke kullanın oynayın.tabiki ara sıra benim yerimede :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Hepsi de birbirinden güzel çünkü ama hepsi de bizim ne yazık ki :) Arada ziyarete gel diyeceğim ama uzaktasın da ;))
      Beni de aşan bir sanat bu, vallahi çok uzak bana da :)
      Senin yerine de oynar, severiz Dolunay teyzesi, hiiç merak etme :)
      Sevgiler

      Sil
  11. canım sana bir ödülüm var detaylar blogda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook naziksin arkadaşım, çok teşekkürler :)

      Sil
  12. Ben az önce gülen yüz yerine ağlayan yüz yapmışım galiba, yayınla butonuna bastıktan sonra farkettim, cepten yazınca oluyor böyle saçmalıklar şekerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah benim güzel arkadaşım yorum gelmedi ki, sonunda ağlayan yüz göreyim :)))
      Bilmez miyim ayrıca, o konuda ben de çok mağdurum, abuk subuk şeyler yazıp duruyorum face'e, instagrama ;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.