28 Haziran 2014 Cumartesi

İÇİNDEN ŞİİR GEÇEN ETAMİN PANO, BİR UPUZUN NAZARLIK VE ALİ DENİZ...

Aslında sana sadece şu altta gördüğün şiirli panomu göstermek için geldim, yani 5 bilemedin 10 dakikalık işim vardı, ama sonra aşağıda göreceğin nazarlığı ve sonra Ali Deniz'in dün akşamki yıl sonu gösterisinden birkaç fotoğrafı da ekleyeyim dedim ve yaklaşık bir saattir buardayım :( Ben mi yavaşım, bilgisayar mı? Resimler mi çok, ben mi kararsız?
Ali Deniz ve Nehir de dibimde birbirlerini güzelce yerken,  bana da darallar gelmişken devam etmekteki ısrarıma ne demeli? Dur çabucak bitireyim bu postu hayırlısıyla :) 

Önce panoya bak bi, bu panoyu tatile gitmeden başlamıştım biliyorsun, tamamen kafama göre takıldığım bir iş çıktı ortaya neticede... İstedim ki küçük küçük harflerle yazayım şiiri ve tepede kalsın, altta dalgalı bir deniz, denizden çıkmış balıklar, bir yelkenli olsun da istedim amma velakin şiirin son iki mısrasını da yazmamama rağmen dalgalara azcık yer kaldı, yelkenli ve balıklara da hiç :( Neyse ki tepeye bir mavi bulut kondurabildim, bir de çapa...



İÇİNDEN ŞİİR GEÇEN PANO
Ali Deniz'in odası için yaptım bu panoyu. ebruli renklerle işledim şiiri. Bazı yerlerde iplik soluk kaldı ama okuyabiliyorsun di mi sevgili okur ;) Nazım Hikmet'in çok sevdiğim şiiri-ki Livaneli'den dinlemek de ömre bedel...
Deniz ve oğlum kelimelerini büyük harflerle ve mavi iplikle işledim oğlumun adından mutevellit :) 
ETAMİN PANO
Köyde çektim bu fotoğrafları, yaptığım işleri de çoğunlukla manzaraya karşı  işledim, güneş varken çardak altında, yokken tahta masada ;)  Ali Deniz hortumla kendini  baştan ayağa yıkarken, Nehir çiçek salatası yaparken :))



Yukarıda gördüğün Yumak Dergisi'ndeki Sevgili Filiz Türkocağı deseninden aldım dalgaları ve bulutu, gönül isterdi ki öyle de bir deniz yapabileyim ama şiir dediğin baştan aşağı kapris ;) Yer bırakmadı denize fazla :)
Altta gördüğün Bahçe ve Çiçekler desen kitabındaki  harflerle işledim şiiri ;) 

Peki şimdi ne yapıyoruz Sevgili Okur, bu yaptığımız panoyu, yukarıda gördüğün Anchor Butik dergisinin son sayfasında belirtilen adrese gönderiyoruz ki, uygun bulunursa şayet, okurlardan gelenler kısmında dergide yayınlansın.  Sana da haber veriyorum ki, senin de yaptığın "deniz" temalı işlerin varsa sen de gönder 5 Temmuz'a kadar, ya da belki yeni bişeyler yaparsın çabucak :) 

Nazarlık sevdamı biliyorsun, etamin yaparım, keçeden çantalar başka başka işler yaparım ama döner döner mutlaka nazarlık yaparım aralarda ;) Evde yer gök nazarlık ama ben aklıma yeni bir model gelince duramıyorum maalesef, işte bu nazarlık da öyle çıktı. İki gün önce başladım, çocuklarla çok uzun sürdü, bir de malzemeleri aramaktan ve bulamamaktan pes ettim, erteledim...

KEÇE NAZARLIK
Önce böyle böyle üçgenler hazırladım. Bu fotoğraf için bunları bu şekil koydum ama farkettim ki böyle de çok güzel bir nazarlık olur bunlardan, bakarsın onu da yaparım yakında :)
Ordaki kek, bildiğin kek, içinde kayısı, kuru üzüm ve tarçın da olan bildiğin kek ;)

KEÇE NAZARLIK
Fotoğrafa sığdırmak zor oldu azcık, kendileri tam 1,50 çünkü :) 

KEÇE NAZARLIK
Evin değişik yerlerinde fotoğrafladı benim için eşim. Ali Deniz'in odasının kapısında da pek güzel oldu :)
Aralarda sedef düğmeler var, çanlar var, renk renk boncuklar var (Görmüyorsun diye anlatıyorum bunları, görmüyorsun di mi sahi! Nasıl göstermeli peki ;) 

Ve bu yazının bonusu da bunlar olsun. Ali Deniz'in gösterisi vardı dün akşam ve ilk gösterisi olması nedeniyle çok özeldi bizim için. Yaklaşık 1 yıl kadar  önce Ali Deniz konuşmazken gittiği okul mucize gibi geldi bize, şu andaki geldiği aşamayı hayal bile etmemiştik, şükürler olsun ki oğlum konuşuyor, anlatıyor, kendini ifade ediyor, yetmiyor ablasına iftira bile atabiliyor :))
Gösteri çok güzeldi, çocuklar çoook güzel :) Ali Deniz, dans etti, şarkı söyledi, şirinlerden biri oldu, maymun oldu, folklor oynadı. Ve ben hepsini gözyaşları içinde izledim. Tedavi mi olmam lazım nedir, insan sürekli duygulanıp, sürekli ağlar mı yahu?
Bu güzel gösteri için, oğluma bunca iyi geldiği için Teşekkürler KİTA ANAOKULU :) 
***************
Ve ayların en güzeli, en özeli Ramazan... Ne çok ihtiyacımız var milletçe böyle güzel zamanlara... Kıymetini bilelim inşallah, bu yıl da güzelce geçirelim. Hayırla gelen Ramazan'ın bereketini, bolluğunu, mutluluğunu hep birlikte huzurla yaşayalım. Hayırlı Ramazanlar sevgili okur, duaların, ibadetin kabul olsun...

20 yorum:

  1. Unutmadan önce yazayım hemen, parça parça fotoğraflarsa belki koca kişisi sonra onları alt alta bosluksuz dizersen sen de göstermek istediğin her inceliği görürüz ama anlatmışsın işte bal gibi gördüm ben yani 😊
    Pano nefis olmuş ama eleştiri istersen ki sen istersin, belki daha büyük bir kasnakta istediğin kocaman denize de yer açılır şiirin kaprisi de yanına kâr kalır.
    Ali Deniz in gösterisini aglamadan izlesen garip olurdu be Esenim. Annelik böyle bi şey değil mi zaten kuzucum. Benim için de öp kutla tatlı oğlunu. Sevgiler çok çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bak dediğin yöntemle yapabilirmişiz aslında :) sağol şekerim, tam istediğim okuyucu kıvamına geliyorsun yavaş yavaş :)
      Pano için daha büyük kasnak aradım, buldum da aslında ama onlar böyle çerçeve olarak kullanılacak kasnaklardan değil di, ahşaptı, ben de o yüzden bunu kullandım. şiirin kaprisi biter mi ayol :) Hele ki koskoca Nazım Hikmet'in şiiriyse :))
      Ama çok ağlıyorum be canım, yani zırıl zırıl da ağlanmaz ki, bi sulanır insanın gözü tamam, benim makyajım bozuldu neredeyse, Allahtan gösteri öncesi çekinmişiz fotoları :)
      Sevgiler pek çok :)

      Sil
  2. denizin böyle bir zorluk çektiğini bilmiyordum, Esen. o zaman onu iki kere tebrik etmeliyiz, tüm başarıları için kutluyorum yavruyu.
    pano odasına çok yakışacak eminim. ne güzel işler çıkardın köyde, ben gittiğimden hiç bir şey anlamadan geldim, çok hızlı geçti, hoş hiç elişi yapma niyetimde yoktu ya :)) nazarlık süper. ellerine sağlık tüm işlerin için. kuzucukları öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Özlemcim, Ali Deniz çok geç konuştu. Neredeyse 3 yaşındaydı anne dediğinde... Şükürler olsun şimdi çok iyi konuşması, daha da iyi olacak elbet :) Çok sağol teyzesi :)
      Tatiller çok hızlı geçiyor zaten ama ben her fırsatta elime iş alıyorum, bitsin diye azcık acele ediyorum, o yüzden çıkıyor bu işler, boşver öylesi de güzel, tatilin tadına varmışsındır iyice :)
      Nazarlıklarımı ben de çoook seviyorum :)
      Ben de senin kuzularını öperim çok :) Sağol....

      Sil
  3. Gözyaşların hep böyle mutluluk ve gururdan aksın Esencim, kutluyorum ve öpüyorum Ali Denizi :) Etamin ve nazarlık harika, ellerine sağlık. Hayırlı Ramazanlar diliyorum, sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn çok sağol Hülyacım, hepimiz için olsun dileklerin, çocuklarımızın hep böyle güzel anlarına şahitlik edelim inşallah...
      Seni merak ediyordum ben de, iyi misin biraz daha?
      Ara ara baktım bloğuna, yoktu yeni yanının, bir de ne diyeceğim sana sen yorum yazdığında adına tıklayıp bloğuna gidiyorum ya işte sende gidemiyorum. Hata veriyor, niye ki acaba?
      Hayırlı Ramazanlar sana da canım, sevgiler çok....

      Sil
  4. Ellerine sağlık Esen'cim,Ali Deniz'i de tebrik ediyorum,etamin işlemeyi severim ama bir türlü fırsat bulamam,çok güzel olmuş pano,kibar olmuş sevdim yani:) Nazarlık her zamanki gibi süper..Hayırlı ramazanlar,sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Bağnucum :)
      Etamin azcık zaman ve sabır istiyor, o yüzden geniş zamanlara bırakmak lazım galiba, benim tatillerim gibi :) Keçeye başlayınca etamine zaman ayırmak daha zor geliyor bana da ama özlüyorum da çok :)
      Çok teşekkürler, yaptıklarımı beğenmene sevindim ;)
      Hayırlı Ramazanlar sana da canım, sevgiler

      Sil
  5. Ali Deniz'İ ve sizi tebrik ediyorum.İnşalalh siz böyle özverili davaranırken daha da güzel olacak.Bayılıyorum zaten çalışmalarınıza.harika hepsi de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Feyzacım :) İnşallah bakalım, inşallah hep güzel olsun çocuklarımız için herşey :)
      Çok sağol, ben de sizin güzel yorumlarınıza bayılıyorum ;)
      Sevgiler

      Sil
  6. Panon da, nazarlığın da cok guzel Esenciğim, ellerine sağlık. Ben de gecen yıl Tuna' nın ilk gosterisinde aynı olmuştum, gülerken bir yandan ağlamıştım, nasıl bir gurur, Allah bizlere yavrularımızın boyle nice guzelliklerini yasamayı kısmet etsin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim :)
      Ne acayip di mi Esra, sahnede sadece senin çocuğun varmış gibi hissediyorsun, en güzel o yapıyormuş gibi (değildi halbuki :)) Aminn, inşallah hep böyle anlarına tanıklık edelim kuzularımızın, Allah herkesi evladından güldürsün :)
      Öperim çok, sevgiler

      Sil
  7. Tebrikler Ali Deniz! Masallah Esen Nehir nekadar da büyümüs ve de cok güzel bir kiz olmus! Öpüyorum ikisinide,nazarlikarini da cok seviyorum,aile fotograflarinizi da bu arada:))

    Hayirli Ramazanlar dilerim...sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Teyzesi :)
      Nehir büyüdü ya, gerçekten de çabuk büyüyor ama en çok da yazları sanki :) Sağol canım, ben de çok seviyorum nazarlıklarımı, hiç kıyamıyorum :) Ama bak ne geldi aklıma, bir gün görüştüğümüzde sana en güzelinden bir nazarlığımı hediye edeyim :)
      Aile fotoğraflarımızı ben de çok seviyorum, fotojenik miyiz neyiz :)
      Hayırlı Ramazanlar size de canım, öperim

      Sil
  8. eline sağlık pano çok güzel..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nilgün hanım, basit ama güzel oldu sanki :) sağolun :)
      Sevgiler

      Sil
  9. panoya da nazarlığa da bayıldım,çok hoş olmuşlar
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler minik mini, kolaycacık işler yapıyorum, dar zamanlara sığacak küçük işler ama sonuç fena olmuyor sanki, e sizler de beğendiğinize göre :)
      Sevgiler :)

      Sil
  10. Pano harika olmuş Esencim beklediğime değmiş çok anlamlı aynı zamanda ,Ali Denizin böyle bir sorundan kurtulduğuna da çok sevindim evlat denilince akan sular durur bilirim Allah başka dertler vermesin canım çok öptüm çocukları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Meltemcim :) Hoşgeldin tekrar :) Çocuğuma özel bir pano olsun istedim, onun için bir tane daha yapmıştım ve hikayesi de bu sorunuyla ilgiliydi. bak linkini vereyim sana, fırsatın olursa bakarsın :)

      http://www.hobicigeldihanim.com/2012/12/anne-zurafa-ogluna-dedi-ki.html

      Ali Deniz çok geç konuştu, tam "Eyvah!" dediğimiz zaman konuşmaya başladı, okulun çok büyük etkisi oldu konuşmasında, şimdilerde maşallahı var :)
      Aminn, hiçbirimize inşallah, sağol canım, öperim çok, çocukları da...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.