16 Ekim 2012 Salı

DOĞUM GÜNÜ KUTLAMALARI, MOZAİK PASTA EŞLİĞİNDE ;)

Hazır mıyız arkadaşlar, kemanın akordu tamam mı :)) (Nehir'e yaptıralım biz onu ;) Acemi kemancıya) başlıyoruz öyleyse! Uyarıyorum uzun upuzun bir post olacak bu ;)   pastalı, resimli, doğum günü kutlamalı, hediyeli güzelim postuma hoşgeldiniz (megolamanlık mı, yok canım ;) )
Doğum günü kutlamalarıyla başlayalım (Burda bir not: Ne dilersem Allah'tan dilemeye devam edip, dileğimi de bloğa yazıcam her seferinde bundan gayrı, çünkü mesajı alan birileri çıkıyor ve beni deli mutlu ediyor :) Bakınız kocama yazdığım not nasıl da işe yaradı, evlilik yıldönümü, sevgililer günü, doğum günü, tanışma yıldönümü, yılbaşı ve hatta cumhuriyet bayramı, kabotaj bayramı :)) hepsi için dileklerimi burdan yazıcam, nasılsa okuyor kocam bloğumu :)) Ayrıca aşağıda gördüğünüz güzelim Zerrin Tekindor resimleri de bana blog yoluyla ulaştı, takip eden sevgili arkadaşım çok sevdiğimi öğrenince hediye ediverdi bu güzelim tabloyu :)))
Asıl mevzuya gelemedik bi türlü ama başlayalım bakalım:
Cuma günü öğlende gidelim de Yıldız Parkı'nın içindeki sarayda ;) bi öğle yemeği yiyelim dedik. Kestirmeden gidelim bu sefer, ilk defa deniycez ama çok uzatmayalım yolu, buluruz nasılsa kestirmeden de, dedik. Sorduk yolda, tarife göre gittik, küçük bir ara vardı, Nevin ve bendeniz "Yok yahu, burası değildir, bi evin bahçesi gibi sanki burası, bekçinin evidir heralde" diye şahane fikrimiz sonucu, burasıdır diye tutturan Ümran'ı dinlemedik ve Yıldız Parkı yerine gide gide-yaklaşık 45 dakika gide gide hatta- Yıldız Teknik Üniversitesi'ne vardık :( Çok gitmişiz, o bekçi evi dediğimiz aradan girecekmişiz :( Barbaros'tan aşağıya saldık kendimizi, aşağıda gördüğünüz üzere öğle yemeğimizi saray yerine Tıkıntı'da yedik, kısmetten öteye geçilmiyo demek ki, bir "pardon" burdan Ümrancığıma :))



Nevin, Ümran

Öğleden sonra da, ofisteki arkadaşlarımla kutladık doğum günümü, güzelim pasta yanında bir de hediye çiçeğim vardı ki, rengi beni benden aldı ;)



Teşekkürler arkadaşlar, güzel pastam, çiçeğim ve güzelim not için çoook teşekkürler :)


Cumartesi de kızlar geldi, Aylin, Aysel ve Suna ve kızları tabii ;) Ayselciğim apartmanda hazırlamış pastamı, yakmış mumları da, böyle girdi içeri :)



Çok güzel bir kutlamaydı, çok zarif hediyeleri için bir teşekkür de burdan kızlara, sağolun, varolun, hep güzel günlerde, güzel kutlamalarla buluşalım inşallah :)
Tuanna ve Yağmur'un annesi Aylin, Nehir ve Ali Deniz'in annesi Esen, Şimal'in annesi  Suna ve Sahra'nın annesi Aysel
Kuzular..

Bu güzelim Zerrin Tekindor resimleri beni benden aldı yemin ederim... Çok teşekkürler, allah gönlüne göre versin şekerim :)

Avizeyle uyuma bakar mısınız ;)
Gelelim tarif bölümümüze, bu sefer de maselef insan gibi tarif veremiyorum, çok pardon, Esen gibi tarifler bunlar da, buyrun öyleyse, Mozaik Pasta'yla başlayalım (Kulak ver Ümran :)

MOZAİK PASTA (Nur'un Gemisi'nden öğrenmiştim bu tarifi fiii tarihinde)
İlk önce söylemem gereken malzemeleri azcık pahalı bir pasta bu ama bi deneyin, bi yeyin vazgeçemeyeceksiniz ;) Nerdeee eskiden annelerimizin yaptığı ağzımıza şeker taneleri gelen kakaolu mozaik pasta, nerdeee bu butik pastanelerdeki gibi şekersiz, sütsüz güzelim mozaik pasta ;) Nehir bayılıyodu bu pastaya şimdi Ali Deniz'de iki dilimi birden götürüyo :)

Derin bir minik tencerede 2 kutu (100'lük) kremayı, elinizle üçe-dörde bölünmüş 2 paket kare sütlü çikolata (eti eti eti) ve 1 paket bitter kare çikolatayı (ki ben üç paket sütlü kullandım, bitter çok sevmediğim için), 1 çorba kaşığı kakao ve 50 gr. kadar tereyağını karıştırmak suretiyle eritiyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz. O soğurken ve biz ara ara karıştırırken bir yandan da ya siz ya da kızınız-oğlunuz  ya da kocanız derin bir kapta 2 paket pötibör bisküviyi ince ince kırıyor. Hep yemek olmaz ki azcık da emek lazım di mi, çalışsınlar :)
Soğuyan güzelim şokella gibi karışımı boşaltıveriyoruz kırık bisküvilerin üstüne, bisküviler bayram ederken, karıştırıyoruz iyice ki hepsine bulaşsın şokellalar :) Sonra bu karışımı tezgaha serdiğimiz fırın pişirme kağıdına boşaltıverdik, cıvık bişey olduğu için toparlamaya çalıştık ortaya doğru, kağıtların iki ucundan sarıverdik rulo şeklinde pastamızı, yayılıvermesinler diye de benim gibi kurdeleleyiverdik güzelce (Siz kurdelelerinizi nerde saklıyosunuz, ben ferforje aynamızda, aynanın dört bir yanı kurdele, hem çok estetik hem de çok işlevsel, elimizin altında bütün kurdeleler (nasıl mı, bir dahaki posta koyarım, eve gidip çekeyim de bi resmini :) )
Geceden yapınca sabaha kadar, sabahtan yapınca akşama kadar (diyelim 6 saat kadar) derin dondurucuda kalsın, sonra indirin normal buzdolabı rafına, azcık çözülünce dilimleyin bi güzel, kalanı yine sarın kağıdına kaldırın (kalırsa tabii ;) Afiyet olsun, bizim kadar sizin de damağınızı şenlendirsin..

Ben bütün bu aşamaları sizin için teeek tek fotoğrafladım, bunları yaparken de kocam manasız gözlerle baktı baktı durdu, içinden de muhtemelen "Deli bu kadın yaaa, yine bloğa resim çekiyo!!! Allah hayırlara getirsin bakalım" dedi...)
Dipnot: Sakın ha alüminyum folyoya sarmaya kalkmayın, donduktan sonra minik minik yapışkanları temizlemek facia!  En iyisi pişirme kağıdı, kalıba da koysanız, dibine kağıt döşeyin ve kenarlarını uzun tutun ki, üstüne kapayabilin...
Sosumuz

Kırık Bisküvilerimiz

Sosla bisküvilerin buluştuğu an

Pakettt

Kuzular eşliğinde Mozaik Pastamızzzz


 
Aslında size çok güzel peynirli börek ve mercimek köfte de anlatacaktım ama sıkıldım :(  Ayrca Sağlık Bakanlığı'nın inatla ve ısrarla obeziteye savaş açtığı bir dönemde kalori yüklemesi yapıp da bloğumun kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmak istemem :))))
Bir dahaki sefere de onları anlatırım e mi? Hem beni takip etmeniz için bir numara da çekmiş olurum size ;))


BONUS 1- Nehir bebek

BONUS 2- Ali Deniz bebek
Esenkalın ;)

4 yorum:

  1. Bunları okuyupta yorum yazmamak olmazdı, öncelikle mozaik pasta tarifi için teşekkürler, ilk fırsatta deneyeceğim, ama tabi kilolarıma kilo katmamak için, misafir gelmesini bekleyeceğim :)
    Ya ben Zerrin Tekindor tablosuna bayıldım, gerçekten harika, ne iyi düşünmüş arkadaşların... Bonuslara ise söylenecek söz yok, onlar her zaman çok güzeller, maşallah onlara...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim şekerim güzel yorumun için, bence de valla misafir bekle yoksa tek başınayken yaparsan tek başına bitirirsin :))
      Çok güzel de mi, ben de çoook bayıldım valla, çook makbule geçti :)
      bonuslar hayatımın bonusları, çok şükür, bin şükür :)
      Öperim şekerim...

      Sil
  2. Esen hanımcım,

    Hediye verenleriniz çok olsun!
    Bundan sonraki doğum gününüz bundan 5 kat güzel olsun!
    Dostluklar baki, güzellikler her daim olsun!
    Tablolar Zerrin Tekindor'la kalmasın Çetin Tekindor'unki de seneye yanına konsun!
    Kabotaj dahil mevcut bayramlara 80 tane daha eklensin seneye eşinizin size hediye taşımaktan kolları yorulsun!
    Kuzular hep böyle içi gülen gözlerle size poz versin; blog kuzu pozlarıyla dolsun!
    Ama hepsi yiyip içerken kuzu kuzu yerlerinde otursun!

    Hadi bu kadar dua yeter; verin 1 dilim mozaik pasta da kaçayım...

    Zira bugün çok yoruldum hemen yiyip yatacağım...

    He bi de sevgilerim burada çokça dursun; gelip gidip bakın....


    YanıtlaSil
  3. :)) Çok güldürdünüz beni, sağolun Nurdan hanımcım, tüm dileklere amin amin amin :))) Hepsi ve daha daha iyileri size olsun inşallah diyeyim ben de :)
    Kocama da okutayım bu yorumunuzu, bir de sizin sayenizde verelim hediye mesajını :)))
    Pasta tümden sizindir ;) afiyet bal şeker olsun...
    iyi geceler size :)
    Sevginiz bende baki ;) benden de size bolca...

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.