30 Eylül 2013 Pazartesi

KEÇE ÇANTALAR-İLHAM KAYNAKLARIYLA BİRLİKTE ;)

Hafta sonu Tuzla'daydık maaile, Elif'e gittik, annem de ordaydı, güzel güzel anne yemekleri eşliğinde bu aşağıda gördüğünüz çantaları yaptım. Aslında en küçüğü daha önce yapmıştım, en büyüğün de ön yüzünü tamamlamıştım, geri kalanları da cumartesi-pazar tamamladım.
Kariyerime bundan böyle çantacı olarak mı devam etsem sevgili okur ;) Evet bence de "Yuh!" daha önce de pek çok şey için böyle söylemiştim, her yeni şeyde bi önceki heves ettiğim şeyi es geçip yenisine sardırıyorum ;) Çok fenayım çoook, çok maymun iştahlıyım çoook :)) ama belki de sanatımı besleyen bu maymun iştahlılığımdır, kimbilir ;) 
Elif'in evinin bahçesini görüyorsunuz aşağıda (yani aslında ev sahibinin demeliydim galiba) nasıl güzel, nasıl huzur dolu, yeşillikler, begonviller içinde bir bahçe... İşte böyle bir bahçe içinde nasıl güzel şeyler yapar insan, ilham perileri akın akın nasıl dolar bünyeye, siz düşünün ;)
Ali Deniz'in bütün kaprislerine, huysuzluklarına rağmen çıkan işlerdir bunlar sevgili okur, o gözle bak e mi ;)
Tam 38 aylıkken Anne dedi çocuğum, daha doğrusu beni Anne diye çağırmaya başladı, çok mesudum çoook, öyle güzel söylüyor ki, tam olarak anne de demiyor "Annaaaaa" diye son sesiyle bağırıyor ama dünyada benden mesudu yok o anlarda :) Şükür yarabbi, bir kez daha :))
E okulu dersen o da çok şükür sorunsuz ;) Haftada üç günle başlatmıştık ama bu haftadan itibaren haftada 5 gün gidecek :)
Üniversitede İngilizce kursu başlayacak haftaya, çok heyecanlı ve hevesliyim, sonra bir de ders çalışmam lazım yavaş yavaş, okulu bu yıl bitirmem lazım,  çok işim var sevgili okur çoook, bu kış inşallah güzel ve verimli geçecek :) 


KEÇE ÇANTA

KEÇE ÇANTA 1-
Bu ilk yaptığım  çantanın ebatları çok büyük olunca, ben de dikişler sökülecek diye kesmek istemeyince, aklıma böyle bir fikir geldi, sap yerine tutma yerini çantanın içinden yapmak, böylece daha da büyümedi çanta. 
KEÇE ÇANTA 2-
Çantaların ön yüzlerini süslemeye bayılıyorum, dikişlerini yapacak gönüllü arıyorum ;) O kısmı birazcık sıkıcı, benim işim çantalara masal gibi yüzler yapmak olsa sadece???

KEÇE ÇANTA 3-
Bu çanta bir küçük kıza... Ağaç yapmak istedim, ağacın kalıbını nasıl çıkaracağımı bilemedim! Dedim ki koca kişisine, bi de kabiliyetli olsaydım, yanardı ortalık! :))) Çok kabiliyetsizim çizim, resim konusunda sevgili okur, çoook :(( Ağacın gövdesini kesersen, yanlardan çıkan uzun parçalar gelişigüzel döküldü keçeye, e dedim bunlar olur işte dal, dikiverdim bi güzel, oldu vallahi, al sana ağaç ;) Tamamen doğaçlama yani, tamamen tesadüfen, kolaycacık :))
Evin tabanı da yamuk gibi di mi, düzeltmedim onu da, varsın azcık kusurlu olsun dedim...

KEÇE ÇANTA 4-
Elif'e yaptığım etamin panodan esinlenerek bu çanta da, sade ve zarif oldu bence, gece gibi oldu azcık. Elif verdi bu çantanın fikrini, fikrine sağlık şekerim :) (Elif'in panosu da tam şurada

Toplamda 7 çanta yapmış oldum, biri burda (anneme verdim onu), öbürü burda (çekiliş hediyelerinden biriydi) ve ilk yaptığım çanta olan, benim kullandığım da tam şurda :)
Fotoğraflar için koca kişisine çok teşekkürler ;)

**********
Burdan sonrası beni pinnnnn parça eden pinterest'ten... Yaptığım keçe işleri için ilham kaynaklarımı sizin için tek tek koydum buraya, bakın bakalım bi, sizi de pinnnn parçaya bölecekler mi ;)
















RESİMLER İÇİN KAYNAK
BONUSS
AYŞEGÜL ALDİNÇ-AYLARDAN MAYIS

http://www.youtube.com/watch?v=0hZGaqBB6Ow
(videoyu ekleyemedim bir türlü, link koydum mecburen)

Linkteki şarkıyı, Facebook'tan Fatih hocam paylaşmış, bizim koca kişisiyle aşk hikayemizi okuyunca  (yok artık, hala mı okumadınız, şurda işte ;) bu şarkı düşmüş aklına, bayıldım ben, sözler tam da bizim için yazılmış gibi...
Teşekkürler Fatih'e ;)

********
Sevgili Filiz Türkocağı'nın internet sitesi yayında, kanaviçe desenlerini görmek için, yaptıklarına hayran kalmak için :
http://filizturkocagi.com/yayin.html
buyrun lütfen :)

Not: Evlilik yıldönümümüz için ne kadar güzel şeyler söylediniz, ne kadar güzel temennilerde bulundunuz, hem buradan hem facebooktan, hem de telefondan :) Süpersiniz, süperrrrr... Aşkın en güzeli, en delisi, en mucizelisi sizi de tez vakitte bulsun, varsa eğer aşkınız, o da bin yıl sürsün inşallah ;)

MUTLU HAFTALAR HERKESE ;)

26 yorum:

  1. Çantalarına hayran kaldım. 7 çanta ,üstelik aplike yapılmış,maşallah sana .Çok beğendim emeğine sağlık. Oğluşun okulu hayırlı olsun ,başarılar dilerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Oooo bir keçe ustası çantalarıma hayran kalıyorsa umut var demektir Nuraycım :) Çok kıymetli yorumların benim için ;) Sağol, öperim :)

      Sil
  2. Merhaba çantalar çok güzel.bence kariyerinin yanında surdurebileceğin çok güzel bir uğraş.rafineride çok olur hani.yanlış anlamassaniz, oğlunuz geç mi konuşmaya başladı.ben mi yanlış anladım.benim oglumda 3,5yaşında konuşmaya başladı da.korkularım coktu.bi dert ortağı aradim kendimce.
    Hoşçakalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ihlinaz, ben de zevkle yapıyorum keçe işlerimin hepsini :) Umarım devam ettirebilirim...
      Ali Deniz geç konuştu diyemeyeceğim çünkü halen konuşmuyor. Bekliyoruz bakalım sabırla, okula başladı biraz gelişmeler var gibi, söylediklerimizi tekrar ediyor en azından, biraz daha bekleyip olmazsa konuşma terapistine götüreceğiz. Erkek çocuklarının ortak özelliği sanırım ;) Sizinki de 3,5 yaşında konuştu demek... İnşallah bizimki de tez zamanda konuşur :)
      Sevgiler, teşekkürler ;)

      Sil
  3. Çantalara bayıldım. Hele mor saplı, doğaçlama ağaçlı olanı en şekeri bence. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler keyifolsun :) Ben de zevkle yapıyorum ;) Süslemesi, yani ön yüzlerini daha çok da, dikiş kısmı pek sıkıcı :( Doğaçlama olduğu için sanırım bence de sevimli bir çanta oldu o ;)
      Sevgiler :)

      Sil
  4. yaptıklarında güzel ilhamlarında..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır Nilgün Komar :) İlham kaynaklarım öldürüyor beni, pintereste bi girince çıkamıyorum, nasıl güzel şeyler yapıyorlar, hayranlıkla bakıyorum :)
      Sevgiler, teşekkürler :)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Daha süperleri var aklımda Nilgün hanımcım, inşallah onları da yapabilirim aklımdaki gibi :)
      Teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  6. Esen'ciğim hepsini çok beğendim hele çamaşır asılı olana bayıldım ellerine,emeğine sağlık.İlham kaynaklarında çok güzeller belki bir,iki tanesini bende çalışırım.
    Sevgilerimle çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Apartmanlar arasında asılı çamaşırlar görürdük eskiden sokak aralarında ve benim çok hoşuma giderdi bu görüntü, ordan ilham aldım Mehtap abla :)
      Sen de yapsana, alasını yaparsın bunların :)
      Öpüyorum çok...

      Sil
  7. Çok güzel olmuş bunlar da :) ilham kaynakları da süper paylaştığın için de ayrıca teşekkürler. Ay walla çok haklısın dikişleri yapacak biri her eve lazım :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşmak istedim ki sizler de belki yapmak istersiniz diye.. Rica ederim, beğendiyseniz ne mutlu bana, yine biriktireyim yine paylaşırım ilham kaynaklarımı :)
      Nerden bulucaz peki o sadece dikiş dikecekleri? Valla süper olurdu, ben sadece tasarımla uğraşırdım, ön yüzlerini yapar geçerdim çantaların :)
      Sağol semoş :) öperim...

      Sil
  8. Çantalar çok güzel,hepsinin birbirinden ayrı hikayesi var sanki..Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa, sahiden de var Bağnu hanım, hikayeli çantalar bunlar :) Ve ben başka hikayeler de yazmak istiyorum yeni çantaların üstüne :) Azcık da kabiliyetim olsaydı :( Hep kalıptan çalışmak zorunda kalıyorum böyle, çok basit şeyleri kendim kesebiliyorum sadece :(
      Çok teşekkürler ve sevgiler :)

      Sil
  9. ellerine, zevkine sağlık hepsini çok beğendim çokkkkk !!
    cennet mahallesi havasındaki çantanın sap kısmını çok beğendim iyi fikirmiş bence.
    neşen, enerjin hep bol olsun inşallah :)
    derslerinde kolaylıklar dilerim
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Filizcim, bak ne geldi aklıma sen ve ben yakın olsak, sen güzel güzel çizerdin, ben de hayata geçirirdim onları, ne güzel işler çıkarırdık ;)
      Ben de en çok o çantayı beğendim zaten :)
      Aminn ve benim enerjim tez vakitte sana da bulaşsın inşallah, güzel güzel işler çıkar yine :)
      öperim....

      Sil
  10. Ellerine sağlık Esencim çantalar çok şık olmuş. Senin elinden çıkan herşey güzel oluyor zaten marifetli kadın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa Sevgili Juliette (cümleye de böyle yaaaa'layarak başlanmaz ama!) marifetli değilim işin kötüsü, gayretli miyim, hevesli miyim neyim bilmem ama keşke dediğin gibi marifetli olabilsem :)
      Sağol, çok sağol, öptüm....

      Sil
  11. Cantalar süper olmus Esencim,sen begenmesende bende ne güzel agac dedim icimden,olmus bence harika olmus! Istanbulà sevgiler canim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Serpilcim :) Ben de zevkle yaptım bunları, en çok da ön yüzlerini tabii :))
      Yenilerini düşünüyorum içimden içimden, dışımdan dışımdan yaptığımda sizlere de göstereceğim ;)
      İstanbul'dan da Alamanya'ya sevgiler :) Öperim
      (Anlattın mı tatili, Türkiye'yi, kaçırmadım di mi, var mı yeni postun, dur bi daha bakayım ;)

      Sil
  12. Keçe çantaları görmüştüm ama bu kadar muntazam ve güzel olanlarını nadirdir herhalde. Ellerinize sağlık. Bayıldımmm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Öyleyse hediyeleşme etkinliği için sana bir güzel keçe çanta yapayım, ne dersin :)

      Sil
  13. harika modeller bu iş hakkında konuşmak isterim

    YanıtlaSil
  14. Arslan bey, bir önceki yorumunuza yazmıştım. tutastesen66@gmail.com a yazarsanız sevinirim...

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.