13 Ekim 2014 Pazartesi

Kendime Doğumgünü Hediyem :)


Uyuz facebook utanmadan herkese tek tek bildiriyor “Esen Can bugün 43 yaşında” diye, sileyim bari doğum tarihimi. Yahu kazık kadar oldum artık, doğum günü kutlamak da istemiyorum. Gerçi o zaman güzel kızımın burnumun direğini sızlatan bir kutu dolusu hediye şiir ve resimleri de olmaz ama… Tamam peki ama öyle cümbür cemaat kutlama istemiyorum. Aile arasında ;) Gerçi dün sabah Nehirciğim beni öpüp, hediyesini verdikten sonra Ali Deniz’e “Sen de kutlasana anneyi!” dedim. Elindeki pis yılanı burnuma kadar dayayıp “Yilan kutliycak, “İyi ki doğdun anneee!” diye yılana kutlattı doğum günümü! Oyuncakçıdan aldırdığına bak allahaşkına :( Yılan istermiş beyefendi, tutturdu, kudurdu! E aldık mecbur. O yılan elinden düşmedi iki gündür, yatakta bile yılanla. Bi de koymuş başucuna, gözümü açar açmaz komidinden sarkan kuyruğuyla gözgöze geldim, oyuncak dedim ama bildiğin sahici yılan gibi, insanın tüylerini diken diken ediyor, eline alıyorsun yanlışlıkla, yumuşak yumuşak, ıyhh :( 
Çok özür dilerim bir nevi Allah'ın yarattığı can ama lütfen yani, az biraz mesafeli olalım kendileriyle... 
Sonra tuttum kendime bir ağaçlı pano daha yaptım. Doğum günü hediyesi verdim kendime sonra, şımarttım kendimi :)  


BONCUKLU AĞAÇ PANOSU
Bir büyük kasnak lazım bize. Bir kumaş (ki ben Bursa keteni kullandım bu sefer, sen keçe de kullanabilirsin, bildiğin patiska da, eski çarşaflardan bozma kumaşı da) istediğin renklerde kum boncuk, Domino 8 numara nakış ipleri ve altta resmini paylaştığım çuval ipi lazım bir de. Sonrası tamamen senin hayal gücüne kalmış. Pinterest’te dolan bi, gör bak nasıl üşüşecek ilham perileri başına.
Ağacı keşke fotoğraflasaydım sana, tüh! Şöyle yaptım bak, çuval iplerini kesmeden uzun uzun böyle git gel elinde sarıyorsun. Sonra en altta kalacak kısımlarını kesmiyorsun da dal olacak üst kısımlarını ortalarından kesiveriyorsun. Onları da uzunlu kısalı kes sonra istediğin şekilde. Sonra sıkıca tut gövde kısmını, döndür azcık, öyle öyle rastgele, uyduruk kaydırık dikiver. İki renkle diktim ben. Sen nasıl istersen öyle dik. Sonra dalları da minik minik çentiklerle dik yine. Önce içinden ağacın şeklini hayal et ama. Hayalindeki gibi olmadıysa tam, boşver, hem ne tam hayalimizdeki gibi di mi sevgili okur? Mış gibi yaparsın sen de, “Hayalim de tam buydu!” dersen, sen inanırsan, karşındaki de inanır ;)
Sonra sonra boncuklarını bir minik kaseye doldur benim gibi, karışık karışık ama. Dallara boncukları rastgele dik. Hesaplamadan çok ama,doğaçlama, geldiği gibi eline J Hepsi bu sevgili okur, arada boncukların arasına numaradan ipler dola, karşıdan karşıya geçir benim gibi, istersen tabii, zorlama yok! Zorlamayla yapılan hep eğreti, oturmuyor tam yerine, havada biraz, koltuğun ucunda oturursun ya hani kimi yerlerde, bi rahatsızdır bünyen, öyle durur işte. Koltuğu yerleşmişsin de, bacağının birini altına çekmişsin gibi yap  :)


BONCUK AĞAÇLI KASNAKLI PANO
Sonra bir minicik yuvarlak kes elindeki kalın keçelerden. O yuvarlağın üstünü de yine çuval ipinden minik minik kestiğin parçalarla doldur. Bunun için de keçe yuvarlayın içini sıcak silikonla doldur. Kuşlar nasıl yaparlar yuvalarını biliyorsun işte, onun gibi gelişigüzel ama aynı zamanda da son derece hesaplı hazırla yuvanı. Üstüne de üç minik inci. Ki buradaki üç sayısının manidar olduğunu şimdi farkettim, O an farketsem inan onu 4 ya da 2 yapardım ;) 


AĞAÇ PANO
Gördün di mi ağacımı yakından. Böyle işte. Anlatmaya ne hacet di mi, işte boncuklar da, iplikler de öyle. Ki sen o ipliklerin en bi ebrulisini kullan bence. Çok seviyorum ben ebruli iplerdeki renk geçişlerini ;) Ya sen? 



AĞAÇLI PANO
İlham için Kaynak: Pinterest 

AĞAÇLI KASNAK PANOLAR
Alttakini hatırladın mı, hani bir yanı kış, bir yanı bahar ağacımı :) 

ETAMİN/KANAVİÇE/NAKIŞLI PANOLAR
Bak bi de böyle toplu toplu :) 

HELLO KITTY KEÇE ÇANTA
Ali Deniz'in okulundaki doğum günü için hediye hazırladım bu çantayı da ama bu seferki azcık daha küçük ;) Yapılışını da şurda anlatmıştım... 

BİR YENİ HEDİYE PAKEDİ DAHA 

ÇUVAL İPİ
Ve bu da panomuzun asıl kahramanı ipimiz. Hobicilerde, nalburlarda, kırtasiyelerde 5 ila 2.25 arası fiyata bulabileceğiniz bu çok işlevsel, gayet faideli ipin fiyatının neden bu kadar farklı olduğunu, 2.25'e satanın da kâr ettiğini düşünürsek, 5 tl’ye satanın nasıl bir zihniyetle bunu o paraya satabileceğini aklım almıyor. Sen bana açıklarsın belki ama gözünü seveyim “Serbest Piyasa” deme J Ben mi, elbette 2.25 olanından alıyorum, Beşiktaş’ta, ışıkların ordaki kırtasiyede bi sürü var, sen de ordan al fırsatın varsa :) 

Ve bu da yüksek lisanstaki ilk ders hatırası 


Ali Deniz ve Yilanı 
Mutlu haftalar olsun sevgili okur...

36 yorum:

  1. simdi cnm o pis facebook un ayarlari bozuk 23 yazacakken yanlis yazmis :) pastamla nazim babanin siiriyle kutlasamda tekrardan kutlu mutlu olsun dogumgunun.cok sanslisinki sbh dogumgunu operek kutlayan iki kuzun var hic eksikligini yasama bu guzelliklerin artarak katlanarak cogalsin ;) agac hediyene bayildim herzamanki ilham perilerin cok iyi calismis senin o guzel ellerinde bir guzel yapmis.
    ip olayina gelince halk arasinda yakaladigini tuttabildigini opmek diyoruz :) bazilari cok paragoz napalim ekonomik olani neyse bizde onu alir sevdiklerimizin bizi opmesine izin verir tanimadiklarimizin opucuklerini kabul etmeyiz.
    tekrardan tesekkur ederim cicimi aldim musadenle yarin yayinlamak istiyorum.
    opuyorum cok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))Yanlış yazmış di mi ;) Pisler nolcak! :))
      Çok teşekkürler bütün bütün kutlamaların için Sevilcim :) Haklısın bana en büyük hediye kuzularım, gayrısı boş ve fani...
      Perilerime iyi bakıyorum, onlar da bana güzelliklerle geliyorlar çok şükür ;)
      Çok güzel tanımlamışsın vallahi, aynen öyle yapıyorlar ama biz uyanığız, çok fazla tufaya düşmüyoruz :)
      Bayıldım bayıldım, sevdiklerimizin bizi öpmesine, diğerlerini kabul etmemize, hayranım espri kabiliyetine...
      Öpüyorum çok ben de, teşekküre gerek yok demiştik ya hani ;)

      Sil
  2. Doğum günün kutlu olsun daha nice doğum günlerine sağlık huzur eşin ve evletlarınla inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Leylacım, aminn, inşallah...

      Sil
  3. unutmadan yazayım tam serbest piyasa arkadaşım ben de memleketteki nalburdan 1.5 tl ye almıştım o ipi en son. burada yaklaşık 6 tl gibi bir fiyatı vardı. nalburlar aslında tam bir hobi dükkanı.
    mutlu mutlu yılların olsun tüm sevdiklerinle birlikte. ne mutlu bu yaşlara gelebilmek, boşver 43 olsun .....63 - 73... sağlıkla kutlayacağımız yaşlarımız olsun inşeAllah. öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Özlemcim, öyle diyorlar adına... Memleketteki herşey çok ucuza zaten, ben de hep Yalova'dan, üçte bir paraya alıyorum malzemelerimi... Yalnız 6 lirayla rekor kırmış sizin ip :)
      Amin canım, inşallah, hep birlikte olsun...

      Sil
  4. Eseeeen, musmutlu yaşların olsun, sevdiklerin hep yanında olsun ve sen hep hobilerinle uğraş :)
    Panoya da bayıldım...
    Sevgiler, öperim seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Esracım, çok teşekkürler, inşallah dediğin gibi olsun ve hobilerim beni hiiiç bırakmasın :)
      Sevgiler, ben de çok öperim seni ve Elif'i :)

      Sil
  5. Ailen ve sevdiklerinle geçireceğin mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim sana Esen'cim:) Nice yıllara, nice yaşlara:) 43 bence süper bir yaş, kutlu olsun:) Hediyelerin de ayrı ayrı çok hoş, yalnız o hediye paketindeki çiçek, en az çanta kadar güzel bence, ellerine sağlık arkadaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Baharcım, amin, inşallah...
      Öyle mi sahiden de, hadi inşallah benim için de süper bir yaş olsun bu :)
      Ben de çok sevdim o çiçeği, broş o aynı zamanda :) Böyle böyle bi sürü çiçek yapacağım yine, ne güzel oluyor paketlerde di mi ;)
      Çok teşekkürler Baharcım, Ela Masal'a öpücükler bol bol :)

      Sil
  6. nice mutlu,musmutlu sağlıklı güzel ve başarı dolu yıllara sevgili esen.iyi ki doğdunnnnnnn!
    …….ℒℴѵℯ…………ℒℴѵℯ
    …ℒℴѵℯ ℒℴѵℯ….ℒℴѵℯ ℒℴѵℯ
    ℒℴѵℯ ℒℴѵℯ ℒℴѵℯ ℒℴѵℯ ℒℴѵℯ
    .ℒℴѵℯ ℒℴѵℯ ℒℴѵℯ ℒℴѵℯ ℒℴѵℯ
    ..ℒℴѵℯℒℴѵℯℒℴѵℯℒℴѵℯℒℴѵℯ
    ……ℒℴѵℯℒℴѵℯℒℴѵℯℒℴѵℯ
    ……..ℒℴѵℯℒℴѵℯℒℴѵℯ
    …………ℒℴѵℯℒℴѵℯ
    ……………ℒℴѵℯ
    ağacın yani hediyen çok şık olmuş ve de ço k güzel.uğur getirsin sana ve ellerine sağlık.
    dipnot:yılan da çok şirinmiş :))) ben severim yılanları laf aramızda.o yüzden kuzguna yavrusu misali geliyor bana :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ;) Nasıl güzel bir kalp o öyle, bayıldım :)
      Amin inşallah, bu aralar şansa çook ihtiyacım var :)
      Yılan da şirinmiş derken??? Ne gördün ki acaba, bu fotoğraftakinden bahsetmiyorsun di mi :)))
      Sevgiler ;)

      Sil
  7. Keşke 43 yaşında olabilseydim Esen'ciğim.Bana göre kadınların en güzel dönemi.Çok,çok mutlu yaşların ailenle,sevdiklerinle ve hobilerinle geçireceğin uzunnnn,uzun yılların olsun inşallah.
    Hediyende çok güzel,iple ağaç formu vermene bayıldım ellerine,emeğine sağlık.
    Sevgilerimle çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Mehtap Ablacım, ne iyi geldi yorumun, inşallah benim de en güzel yaşım olsun...
      Çok teşekkürler öğretmenim, senin gözüne girmek öyle çok hoşuma gidiyor ki ;) Kurdele takılmış çocuk gibi hissediyorum kendimi :)
      Ben de çok öperim, sevgiler :)

      Sil
  8. Esenciğim 43 neymiş ki ? Tamam tamam kabul, ben de çok matah bir yaş sanıyordum kendilerini ama...
    Güzeldir bu yaşlar çok güzel!! İnşallah hep buralarda oluruz da nice nice yaşlarını kutlarız birlikte(bu arada senin için dilediğim uzun yılları kendim için de dilediğimi hiç çaktırmıyorum değil mi? )
    İyi ki doğmuşsun uzakta da olsan seni tanımışım ! Sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Nilgün öğretmenim, bilemedim ben de, 43, 40 pek de farketmiyor, yani ben hiç yaşlandığımı hissetmiyorum ki ama diliyorum 40'lı yaşların daha çok tadına varırım, zamanı biraz da olsa yavaşlatmayı başarabilirim. En çok da çocuklarım için istiyorum bunu ;)
      uzun, upuzun sağlıklı, mutlu bir ömre birlikte şahit olalım inşallah ;)
      Ben de çok mutluyum sizi tanımaktan, sağolun, varolun :)
      Sevgiler, selamlar pek çok...

      Sil
  9. Esencim varsın 43 yazsın facebook... nolucak biz yaşımızın peşinden gitmedikten sonra... 50 den geriye bakınca o sayının ne kadar küçük olduğuna şaşıracaksın...bence o yaşlar senin safiyetine samimiyetine daha bir kıvam katıyor. güzelliğine güzellik... Rabbim hayırlı ömürler versin... tüm sevdiklerinle beraber....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep Abla ne doğru demişsin, gitmiyorum vallahi peşinden, varsın 43 olsun sahi :)
      Nasıl da güzel iltifat etmişsin ama sana bir sır vereyim mi, ben de şu halimi, o 20'lerdeki çiroz halimden daha çok seviyorum :)
      Aminn, inşallah hep birlikte yaşayalım, yaşlanalım, sağlıkla...

      Sil
  10. Esencim rakamlara takılma hiç canım benim içindeki genç kız her dem taze, neşeli heyecanlı olsun yeter ki :) Hem daha yükseklisansa bile yeni başladın ki :))))) o şahane ağacı görünce hemen bloğundaki logon geldi aklıma. Harika bir hediye yapmışsın kendine bayıldım. En kısa zamanda ben de deniycem. kafamda projeler uçuşuyor adeta, hangi birini yapacaksam bilmem :)). Aman bu çocukların mıncık mıncık şeyler merakı nedir bilmem, benim yeğenim de almış öyle bir şey. Napalım bıkana kadar dayanıcaz artık. Sevgiyle öpüyorum canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, idolümsün semoş :) Aynen tarif ettiğin gibi heyecanlı, telaşlı bir genç kız görüyorum seni izlerken :)
      Bak ben de sen deyince farkettim, logoma benzedi di mi :) Çok sağol canım, çok sevindim beğenmene, dene mutlaka, çok zevkli, bak ben bir günde bitiriverdim üstelik :)
      Ali Deniz bıkmadı valla, bakalım daha ne kadar tutacak elinde hayvancığı :)
      Öperim çok ben de :)

      Sil
  11. Esen'cim eşin, çocukların ve tüm sevdiklerinle birlikte nice sağlıklı, mutlu huzur dolu bir ömür diliyorum:)) Ağacını dün fece de gördüm çok güzel olmuş ellerine sağlık...ayrıca geçen yıl ben o ipin aynını hobi marketten 5 TL ye almıştım görüyomusun şu esnafın bize yaptığını:( burada alışveriş yapabileceğimiz tek bir hobi market var o da bildiğini okutuyo valla ister al ister alma der gibi...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznurcum, çok teşekkürler, amin, inşallah :)
      Ağacım pek neşeli oldu di mi :) Sağol canım :)
      Sen de çok kazıklanmışsın bak! Nalbur yok mu, ordan alsana, emin ol daha ucuza alırsın :)
      öperim çok

      Sil
  12. Canım, doğum günün kutlu olsun, rakamlar mühim değil sen gönlüne bak, gönlünden kaç geçiyor önemli olan o.. Bu arada ağacına da bayıldığımı söylemem gerek, panolar hepsi bir arada şahane.. Öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Esracım :)
      Gönlümden geçen 30'ların en başı :) Haklısın aslında, rakamlara takılmamalı :)
      Ağacımı ben de çok sevdim :) Evde pano asacak yer kalmadı duvarda ama benim aklımda daha pek çok yapacak pano var :)
      Öperim çok :)

      Sil
  13. Esen şu tatlı dilin ve bize yansıttığın enerjin var ya Ali Denizin yılanını bile canlandırır o yüzden boş ver sen kaç yaşında olduğunu önemli olan o yaşam sevincini heyacanını kaybetmemen nice sağlıklı mutlu yıllar diliyorum sevdiklerinle beraber... hello kity çanta ve ağacınıda çok beğendim , ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Meltem, yaşama sevincimiz, enerjimiz hiç eksilmesin, eksiltilmesin, Allah eksiltmeye çalışanlara da fırsat vermesin :)
      Sağol şekerim, senin bana verdiğin huzur için de ben teşekkür ederim :)
      Öperim çok

      Sil
  14. 43 mü? kim demiş? beni görse 55 derler o zaman.
    nice senelere.
    Bir insan kendini bu kadar şımartır. vallahi dallarındaki gibi pembe olsun hayatın. yeni yaşın belki yuvadaki üçüncü inciyi de getirir sana :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım, hangi kadın yaşını gösterir ki, hepimiz ter-ü tazeleriz :)
      Amin, inşallah...
      Yalnız yuvadaki üçüncü inci demişsin ya, bi ürperdim ne yalan diyim, söksem mi acaba ordan birini ;) Allah dileyen herkesi evlat sahibi yapsın, olanlara uzun ömürler versin ama ben almiyim :)
      Çok teşekkürler, inşallah pembe olsun hepimizin hayatı :)
      Sevgiler

      Sil
  15. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, amin, inşallah :)
      Çok sevgiler Gamze Esra :)

      Sil
  16. canim benim,,,,sana sevdiklerinle ,,saglik dolu,,,mutlu nice yaslar diliyorum:))))))
    kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum bahcemden...
    aaaaa 43 cokmu,,,eyvah eyvah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Cihan Abla, amin, inşallah, hepbirlikte görelim güzel yaşları :)
      Yok, çok değil 43 ;) Alıştım bile bak :)
      Öperim çok....

      Sil
  17. yeni yaşınız kutlu olsun. sağlıklı, mutlu, huzurlu ve hep neşeli olursunuz umarım:)
    boncuklu ağaç çok güzel, ama boncuksuz hali bile çok güzelmiş. emeğinize sağlık.
    sevgiler kucak dolusu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkürler, amin, inşallah ;)
      Boncuksuz hali de pek bi doğal di mi, o rengi çok seviyorum zaten, ipin rengini yani :)
      Sevgiler pek çok benden de AsOrTiK...

      Sil
  18. Esen'cim ben nasıl atladım senin 33. doğumgününü diye kendime soruyorum hakikaten. Biz konuştuk bi de o gün veya bir gün önce :) Pes diyorum daha da uzatmıyorum.
    Kutlu olsun yeni yaşın. Sevdiklerinle, güzel enerjinle, nefis elişlerinle, iyi niyetinle, romantik kalbinle ve bitmeyen öğrenme aşkınla sağlıklı, huzurlu, mutlu ol hep. Sevgiler çok çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dert ettiğin şeye bak ayol! 43'de kutlarsın sen de :)))
      Amin canım benim, bütün güzel dileklerine koskocaman bir amin, satır arasındaki itlifatlarına da "Eyvallah" :)
      Mutluluk hepimizin olsun, her daim, koşulsuz inşallah Ülkercim, öperim çok çok...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.