8 Ekim 2014 Çarşamba

BAYRAM'DAN BİZE KALANLAR... BLOG ETKİNLİĞİ'NDEN GELEN HEDİYE EŞLİĞİNDE..

Bu bayram çok da bayram olamadı maalesef bana. Her bayram olduğu gibi yine Yalova'daydık.  Çocuklar eğlendi çok şükür, bayram oldu onlara ama bana olmadı-olamadı. Arada nefes aldığım, “şükür” dediğim anlar da hep çocuklara ait karelerde saklı… Çok yazmayayım bu kez, resimli bir post olsun bu seferki… Sen beni anlarsın sevgili okur, bilirim,  “Neden?” diye sormazsın ;) Sormazsın di mi, sorma e mi?
Yalnız her seferinde bir kez daha emin oluyorum ki, tıpkı canım Ülkerciğimin de geçen postun yorumlarında söylediği gibi, ürettikçe, yeni yeni şeyler ortaya çıkardıkça yükseliyor enerjim, üretmek=pozitiflik. Bendeki karşılığı bu, eminim pek çoğunuzda da öyledir... Hiç bitmesin yaratıcılığımız, hevesimiz ve elbet malzememiz de :) 
Sen benim bayram şekeri gibi çiçeklerime bak bi ;)


YAKMA ÇİÇEKLER 
Kurdele ile yaptıklarımdan farklı olarak bunlara bolca tül de ekledim :) Tüllerin kenarlarını yakmak zor, çünkü tutuşup gidiveriyor ama yakmadan da güzel durmuyor...
Ortalarında kullandığım inci-boncukları Yalova'dan aldım yine, yazmama gerek var mı bilmem ama İstanbul'dakilerden çok daha ucuza yine :) 
************

YAKMA ÇİÇEKLER 
Şimdiye kadar yakma çiçekleri çantalarda kullandım, kapı çelenginde, kurşunkalemlerimi süslemede, keçe cüzdanlarımda, taçlarda kullandım. Bu bayram da bayramlaşmaya giderken hediye götürdüğüm akide şekerlerinin kavanozlarını süslemede kullandım. Kavanozlara yapıştırmadım yıkanması zor olur diye, kurdelelerine iliştirdim.  
Biliyorsun organze kurdelerle hazırlıyordum hep bu yakma çiçekleri ama kurdelelerin ebatları beni artık kesmediği için gittim Yalova Keçiciler'den olan bütün organze kumaşların her renginden aldım azar azar. Onlarla yaptım bu çiçekleri. 
Daha önce aldığım tafta kumaşlarla denediğim çiçekleri beğenmeyince (çünkü kenarları yakınca kıvrılmıyor organze gibi) onları da lavanta kesesi yapmak için kullandım. Yukarıda gördüğün gibi oldu kese :) Şık oldu di mi böyle çiçekli kese ;) Değişik renklerini de deneyeceğim inşallah :) 

ETAMİN PANO
Bayramda gittiğimiz Meserret Yenge'nin çok evvelden işlediği bu panoyu da senin için fotoğrafladım. Benim çok hoşuma gitti kompozisyon, özellikle de ağaçlar :) O çiftçi amcanın ağzındaki sigarası olmayaymış daha iyiymiş ama :) 

************

O Bir Anne'nin blog etkinliğinde eşleştiğim Sevgili Leyla'nın gönderdiği hediyem :) Geçen yıl evlilik yıldönümümüzde yazdığım yazıdan ilhamla hazırlamış sevimli hediyemi :)  Bir de oyalı kolye göndermiş :) Ellerine sağlık :)   Hem Müge'ye, Hem Leyla'ya çok teşekkür ederim  ;) 

**********
BAYRAM'DAN KARELER
Kal sağlıcakla sevgili okur, bilhassa da huzurla...

24 yorum:

  1. sormuyorum ama lütfen bol yazan Esen hemen geri gelsin :) hediyelerin çok cici iyi günlerde kullan cnm.Çiftçi amca dediğin sigaralı olur ( sigara içiyom ya hiç laf söletmiyom içene :) ) yakma çiçeklerine marifetli oluşuna söylecek bişe yok biliyorsun uygun kelime kalmadı söylenecek;) Nehirle olan fotonuza bittim ne kadar güzel bakmış mutluluğu gözlerinden okunuyor.Allah nazarlardan saklasın zaten adamım Ali Denizin fırlama bakışlarınada hastayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temam temam :)
      Yok yahu, çiftçi amca sigaralı olmaz ki, sağlıklı yaşar o, zaten ağzındaki de sigara değilmiş ki, çubuk sokmuş :)
      Nehir'le kendimize sır kafesi yaptık Yalova'da, gidip oraya anne-kız sırlarımızı paylaşıyoruz :) Darısı başına kuzum :)
      Ali Deniz ayrı bir dünya, çok güldürüyor beni, Allah herkesin yavrusunu nazarlardan saklasın :)
      Öperim çok Sevilim :)

      Sil
  2. Amaan, bayram çocuklar için zaten, onlara anılar kalsın, onlar gülsün yeter..Amcanın zaten kilo fazlası da var boşver, olmuş ona olanlar, yakında doktor hepsini birden yasaklar amcaya..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle di mi Elif, bayram dediğin çocuk demek :)
      Amcam bu resimden sonra zayıflamış, sigarayı da bırakmış, sağlıkla, mutlulukla yaşıyormuş ;) Selamı varmış sana da :)))

      Sil
  3. Ne güzel kareler, çiçek çiçek olmuş her yer... sana da iyi bayramlar sevgili Esen:) minişlerimin de yanakların öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ya Handancım, köyde her mevsim ayrı güzellikler çıkıyor böyle...
      Öperim ben de çok çocuklarım adına :)

      Sil
  4. Yakma çiçeklerine ba-yıl- dım tam bayram şekeri gibi olmuşlar ellerine sağlık....zorla Öznur sende çiçek yak diyosun bir zamanlar yakmışlığım vardı:) pano ve hediyelerinde ayrı bir güzel herkesin ellerine sağlık sende güzel günlerde kullan inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de nasıl zevkle yaptım anlatamam Öznurcum :) Çok teşekkürler..
      Yap tabii, sonra eline geliyor böyle bir sürü çiçeği yapınca, ne çok yerde kullanırsın sen de :) Yap ve bize de göster e mi :)
      Amin canım, çok teşekkürler

      Sil
  5. Sormuyorum canım sadece anlıyorum dilerim her şey yolunda gider....yakma çiçeklere tüller eklenince çok daha şık olmuş Esencim bu halleriyle daha da güzeller ama ben en çok o anne kız el ele tutuştuğunuz fotoğrafınızı sevdim Allah sevdiklerinden ayırmasın hep bu karedeki gibi neşeli görelim seni sevgilerimle ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyiyim çok şükür Meltemcim şimdi, geçiyor gidiyor, bayramlara, özel günlere denk gelmese iyi ama oluyor, insanız işte...
      Tüllerle ben de daha çok beğendim. biraz daha renk bulabilsem organze kumaşlarda daha güzellerini yapacağım ama ;)
      Nehirim çok özel bir çocuk, hepimizin çocukları gibi, kız çocukları anneye daha yakın derler ya, o yüzden sanırım Nehir çok özel :) İyi ki ilk çocuğum kız olmuş, Rabbim bütün çocukları korusun, kollasın melekleriyle...
      Aminn güzel arkadaşım, çok sağol güzel dileklerine..

      Sil
  6. Bende beğenmene sevindim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler tekrar Leylacım, sevgiler...

      Sil
  7. Sevgili Esen,
    Bayramlardan bize kalan gülen çocuklar ve gülen insanlar...... Hep hatırladığımız eski bayramlar değil mi?
    Çiçeklerin, evet bayram şekeri gibi adeta..
    Ellerine sağlık nereye koysan, nereye taksan yakışıyorlar.
    Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Aynur'cum, karelerde saklı işte hayat, bayram, her ne ise :) Bayramlar çok özel ama bazen istemeden tatsız geçebiliyor, Allah tekrarından saklasın diyelim...
      Çiçeklerimi çok sevdim ben de, pek çok yerde de kullandım ve kullanacağım :)
      Çok sağol arkadaşım, sana da kolay gelsin..

      Sil
  8. çok güzeller :))
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Esra, çok teşekkürler ve hoşgeldin, bir sıkıntı var sanırım, bloğuna ulaşamadım ama tekrar deneyeceğim elbette :)

      Sil
  9. :)) adamcağız hem tarlasını sürüyor hem sigarasını çekiyor işte:))) kimde var o keyif.ne mutlu bir çerçeve.çocukluğumuzda kaldı bu sahneler birde masal kitaplarında.
    çiçeklerin şahane her zamanki gibi hele kavanozlarda ayrı bir şık durmuş.ellerine sağlık sevgili esen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hoşuma gitti bu pano benim de, ağaçlar nasıl neşeli, nasıl hayat dolu... Kalmasın ama çocuklukta, biz de yapalım böyle panolar sevgili Dolunay :) (Ben sana ne diyim hep tereddüt ediyorum, Alanay mı? Dolunay mı? Dolunay diyim ?)
      Kavanozları çok özel yaptı çiçeklerim :) Ne kolay halbuki :)
      Çok teşekkürler, sevgiler

      Sil
  10. Canım ellerine sağlık,yakma çiçeklerin, bayram hediyelerin çok güzeller, çocuklar da ne şeker bayram çocuğu olmuşlar. Son günlerde izlediklerimiz, yaşananlar tat bırakmadı kimsede. Üretmek= pozitiflik katılıyorum, benim de yarın ile ilgili umutsuzluklarıma ilaç oluyor üretmek, dediğin gibi yaratıcılığımız, hevesimiz, malzememiz hiç bitmesin. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Esracım :) Ben de çok sevdim hem çiçeklerimi hem kavanozlarımı :)
      Birşeylerle uğraşırken hayattan kopuyorum ben de, uzaklaşıyorum her ne ise beni sıkan o şeyden ya da şeylerden, iyi ki var uğraşlarımız, el işlerim :)
      Aminn canım, sevgiler çok :)

      Sil
  11. ben de senin kavanozlarına bayıldım Esenciğim. sen büyüklere, ben çocuklara ne güzel düşünmüşüz. hep şeker tadında olsun günlerimiz diyelim. canını sıkan her ne ise geçmiştir umarım. öpüyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin çocuklar için hazırladığım hediye kavanozlarını da aklıma not ettim Özlemcim, harikasın :)
      Aminn, inşallah hep dediğin gibi geçsin sonraki bayramlar :)
      İyiyim çok şükür...
      Sevgiler

      Sil
  12. Huzur mühim... Huzurun yoksa hiç bir şeyin yok esasen. Sağlık bile hatta. Huzur çok mühim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şekerim ama bu yorumun beni pek çok düşündürdü. Dilerim bunları ülke hali için yazmışsındır. Daha özelinde huzurunu kaçıracak şeyler yoktur Ülkerim...
      öperim çok...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.