18 Temmuz 2013 Perşembe

RAMAZAN PİZZASI- KAĞITTAN AĞAÇ EŞLİĞİNDE :)

Eller yukarı :) Sökülün bakalım bayat pideleri :) "Bayat pidemiz yok" mu dediniz??? Bir ben değilim herhalde bu kainatta sürekli ekmek-pide bayatlatan ve bu nedenle de vicdanı sürekli rahatsız olan :( Lütfen bana "Yalnız değilsin, biz de aynı dertten muzdaribiz" de sevgili okur...
Bayat pideleri pizza yaptım bu akşam, Zeliş'in tarifiyle, pek bi güzel oldu, anlatayım da eskaza bayatlarsa bu ramazan pidelerin, sen de yaparsın belki sevgili okur...

Kare borcamı yağladım bi güzelce, üstüne bayat pideleri hiç boşluk kalmayacak şekilde tek sıra dizdim. Ben pideleri ufak kareler halinde dizdim ama sen öyle yapma uzun şeritler halinde döşe çünkü piştikten sonra servisi zor oluyor, dilim olmuyor da azcık dağılıyor  parçaları küçük doğrayınca....
Dilimlenmiş borcamdaki pideleri azcık fırına atıyoruz ama çok değil (misal 10 dakika kadar)

 İki domatesi rendeledim güzelce, içine zeytinyağ, azcık nane ve tuz ekledim, siz karabiber, kırmızı biber vs. de koyun bence ;) azcık da salça koydum ve pişirdim. Sonra fırından çıkardığım ekmeklerin üstüne boş yer kalmayacak şekilde döktüm diyeceğim ama gördüğün gibi boş yerler kaldı azcık, sen bırakma ama olur mu sevgili okur ;)

 Sonra 1 yumurta, 3 kaşık yoğurt ve 2 kaşık unu güzelce karıştırıyoruz, iki diş kadar sarmısak rendeleyip, ocakta pişiriyoruz, biraz su ilave ediyoruz bu karışıma pişerken... Sonra  pidellerin üstüne boşaltıveriyoruz güzelce, üstüne de dilediğimiz malzemeleri koyuyoruz. Ben kaşar, mısır, hindi salam ve zeytin koydum. Atıveriyoruz fırına, pişiriyoruz ama sen benim kadar çok pişirme sevgili okur, çünkü pidelerin dipleri kıtır oldu çok, azcık da yanar gibi :) Ama netice itibariyle misler gibi bir pizzamız oluyor :) Hem kolay, hem pratik hem de israftan kurtaran pizza bu :)
AFİYET OLSUN :)
*******
Yemek faslı bitince birden bana bir aktivite isteği geldi günler sonra, normalde her iftardan sonra yatay duruma geçme hevesi olurken bu akşam ancak alıştı bünyem sanırım bişeyler yapmak istedim. İnternette gördüğüm örneklerden esinlenerek renkli çiçekli kağıtlarla ağaç yapalım dedim. Elbette çocuklarla birlikte, kestik, şekilli delgeçlerle deldik, yapıştırdık, e çok eğlendik, netice de güzel oldu üstelik :)

Kuzular faaliyette :)

Azcık dağıldık, kirlettik etrafı ama ne gam! Topladık bitti  sonunda :)

Ağacımız budur! :) Bir sürü çiçek çıkardık delgeçlerle, Ali Deniz yaptı en çok da :)))
Sonra biraz da yusufçuk kuşu :) 

Ağacın gövdesini yapıştırıp, üstünün sınırları için önce kalemle çizdim, sonra bütün bu yuvarlağın içini pritledim. Üstüne de renk renk kağıtlardan kestiğimiz ben diyim 100 sen de 200 çiçek şeklini gelişigüzel yapıştırdık :)
Bunlar da çiçek ve yusufçuk delgeçlerimiz :)

Gövdeye de ateşe uçan pervaneler misali, çiçeğe varmak isteyen yusufçukları koyduk...
Son olarak da Nehir'in isteği üzerine alta minik çiçekler, goncalar yerleştirdik...
Acaba bu aile sanat eserimize bir keçe çerçeve nasıl olur? Dur bi düşüneyim, bakarsın yarın akşamın faaliyeti de keçeden çerçeve olur sevgili okur ;) Ve olursa da inan ilk senin haberin olur ;)


Çok seviyorum aslında kağıtla oynamayı, kesip biçmeyi, daha önce bir de Nehir'in odasına perde süsü yapmıştım böyle;

Dur ben biraz düşüneyim bu kağıt işini ;)

VE BONUS :)
Güzelim Cuma aşkına olsun bu bonus, canım canım biricik Cuma için :)
MUTLU GEÇSİN HAFTA SONUNUZ-MUSMUTLU...

18 yorum:

  1. Kolaj calismaniza bayildimm bayildimm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Biz de Serpilcim, bir saatlik bir iş ama ne zevkli bir bilsen, sen de topla çocukları dene bi bence, kap kağıtları al renk renk, bulursan kareli ve puanlı da al ama en çok onları seviyorum ben, hiç bişey bulamazsan elişi kağıdıyla, gelen hediye paketlerinin kağıtlarıyla da şahane olur, yap e mi :)

      Sil
  2. Allah'tan oruçlu değildim de salyalarım akmadı ehhhehehhe.Ellerine sağlık canım benim.Çoook güzel görünüyor.
    Kesinlikle yalnız değilsin, bayat ekmek ve pidelerle ilgili.Bu sene yalnız iftar yaptığım için ve diyet gibi bişiler yüzünden :D çok almıyorum ve kalmıyo ama geçen senelerde kalanları tost yapıp değerlendiriyordum ben de.Bir de bu pizza işini bayat ekmekle porsiyonluk yapıyorum ben, aklının bir köşesinde olsun.
    O ağaca ba yıl dıım emeğinize sağlık.Nehir'in ve Ali Deniz'in o güzel ellerinden öpüyorum.
    Sen bu kağıt işini bir düşünmee, balıklama atla bence çoook zevkli ve neler neler yapabilirsin ve yapacaksın sen de şaşacaksın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle iftardan sonra koydum bu postu, oruçlu olanlara eziyet etmeyeyim diye :) Tadı da çok güzeldi :)
      Bayat ekmeklerle ben de hafta sonları çocuklara fırında kahvaltılık ekmekler yapıyorum, çok da severek yiyorlar :) Yalnız olmadığıma sevindim, keşke hiç ekmek ziyan etmesek ama :(
      Çocuklar da senin ellerinden öperler teyzesi :)
      Kağıt işi senin işin kuillingci bayan :) Benimki bu kadarcık basit ama son derece basit işlerden ibaret :)
      Sen yap bize göster olur mu :)
      Öperim

      Sil
  3. Vay vay vaaay bir bakayım Esen'de neler oluyor dedim, neler olmuyor kii:)Pizzalar yapılmış, çocuklarla faaliyetlere girilmiş, üzerine bonus bile verilmiş:)) Musmutlu haftasonları diliyorum ben de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa Tuğbacım, neler oluyor diyorsun ama karabatak gibisin, artık dönsen aramıza, bloğuna tamamen, ara verme olur mu, keyifle okuyorum seni :)
      Pizza da uyduruk, çocuklarla olan faaliyet de aslında :) Eğlenip duruyoruz işte :)
      Musmutlu hafta sonları olsun size de, kuzuyu öperim çok...

      Sil
  4. Harika bir aile çalışması. Ağacınız çok güzel oldu. Pizza tarıfı için teşekkürler mutlaka denemeliyim. İyi tatıller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Çok zevkliydi elvire, ara ara yaparız biz artık bu tür kes-yapıştır işleri :)
      Pizzanın yapılışı çok basit, tadı ise nefis, mutlaka dene bakalım sen de öyle hissedecek misin?
      iyi tatiller hepimize olsun yeteneğine hayran kaldığım Elvire :)

      Sil
  5. ımmmm pizza çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım. ekmek bayatlatmada yalnız değilsin. ben daha çok babaannemden gördüğüm ekmek buharlatma yöntemini kullanıyorum. bir tencereye su koyup kaynat üzerine kevgiri oturt kevgirin üzerine mutfak havulusu serip ekmek yada pideleri yerleştir buharda yumuşacık oluyorlar.(bak çok iyi aklıma getirdin bloğumda da paylaşayım bari) Ağaçta çok güzel olmuş çerçeveleyip duvara tablo çok iyi olur. sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak senin yöntem de çok iyiymiş, onu da deneyeyim ben dishekuş :) Paylaş tabii benim gibi bilmeyenler de öğrensin...
      Ağacı Nehir'in odasına bu haliyle astım şimdilik, azcık dursun bakalım, çerçevesini de yapıveririm bir ara :)
      Sevgiler çok, iyi tatiller :)

      Sil
  6. Sen değilsin tek canım ,hiç kafanı yorma.Ne güzel değerlendirme olmuş öyle ,tam benlik.Bayılırım pizzaya da.
    o ağaç süper ,şekilli delgeç dedin ilk defa duydum ne kadar güzel her kırtasiye de varmıdır acaba....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Sağol Serpilcim, maalesef istemesek de bayatlıyor ekmekler, hafta sonu fırına atıyorum peynirli yumurtalı ekmekler yapıyorum çocuklara ama bu tarifini verdiğim pizzayı bayat ekmekle de yapabiliriz :) Sen de dene bi bakalım, eminim tadını çok beğeneceksiniz :)
      Şekilli delgeçleri ekledim görmen için, posta tekrar bak e mi? Büyük kırtasiyelerde var İstanbul'da, sen de bi sor bakalım, şeklini görürsen daha iyi tarif edebilirsin :) Daha büyükleri ve değişik şekillileri de var ;)
      Mutlu pazarlar :) Sevgiler Abana'ya (Bu arada havaalanınız da hayırlı uğurlu olsun :) )

      Sil
    2. Teşekkürler canım delgeç bilgilerin için.Havaalanımız açıldğı için çok mutluyuz.Mesafe kısaldı.Şu uçak fobimi yenebilirsem sık sık gelebilirim artık iStanbula .Annem kız kardeşlerim hepsi orada yaşıyor.O zaman orada yaşayan blog arkadaşlarımla da tanışabilirim,ne güzell

      Sil
    3. Yani şimdi sana "Korkma uçaktan" demek isterdim ama Serpil inan hiç bir fikrim yok bu konuda çünkü uçağa binmişliğim yok Allah seni inandırsın :))
      Herkes burdaymış, e görüşürüz o zaman geldiğinde inşallah :)

      Sil
  7. Kesinlikle yalnız değilsin :) ama harika bir fikir verdin. Bundan sonra dediğin gibi kalan pidelerle pizza yapıcam. Uzun kesicez dimi?
    Valla kaldım öyle yaptığınız ağaca bayıldım. Bende en kısa zamanda denicem, çok güzel olmuş. Hepinizin ellerine sağlık :) öpüyorum bu iki güzelliği çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükür yarabbi :) Bundan böyle ben de ekmek ya da pidelerle bu pizzayı hep yapıcam, sen de yap Aslı ama misafire yapacaksan serviste sorun var ona göre, paramparça oluyor kare kesilen pideler yüzünden, ben düşündüm ki uzun şeritler halinde hem yine içine çeker sosu hem de belki bu kadar dağılmaz, bakalım bi tecrübe edelim ;)
      Ağaç da öyle basit ki, şekilli zımban varsa hiç durma, renkli kağıt zaten bi dünya, hediye paketleri vs.
      Öperim kuzuları, teşekkürler Aslı Aslı :)

      Sil
  8. valla bende çok beğenenlerdim.tuttum bu ramazan pizzasını.en kısa zamanda denenecek.ellerine sağlık ve teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Alanay Yıldırım :) O zaman şimdiden afiyet olsun, umarım tadını da çok beğenirsiniz ama siz küp küp kesin pideleri yine, uzun kesince o kadar iyi olmadı, teşekkürler;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.