9 Temmuz 2013 Salı

TATİLDEN KARELER, ELBETTE TATİL NOTLARIYLA BİRLİKTE ...

Çocukların yedek mayoları tamam mı, meyveler yıkanıp saklama kabına konuldu mu, sandviçler, adına yakışır Efsane Fırın'dan alınanlar da tamam mı? Kovalar (ki büyüklü küçüklü üç adet, kürekler ve bilimum alet edavat (zilyon tane) aman unutulmasın, şapkalar? Bir adet deniz yatağı, ikişer takım kolluklar ve üç adet simit sakın eksik olmasın (çocuk iki tane, kolluk takan bi tane, simit takan hiç yok ama sakın eksik olmasın bunlar, fazlalıkları amme hizmeti niyetine sahildeki çocuklara veririz ;) Ali Deniz'e bol bol yedek çamaşır unutmayalım, yol için sakız, topitop, su sakın unutulmasın.
Yorucu bu deniz işi sevgili okur, insanı canından bezdirecek kadar yorucu... Gitmesi ayrı dert, hazırlığı ayrı, dönüşte sinirleri bozuk bir oğlanı yıkaması- paklaması apayrı... Bu bakımdan üç haftalık tatil boyunca havanın kapadığı günleri, yağmur yağdığı günleri pek bi sevdim, denizden yırttık çünkü ;) Zaten gidiyoruz da n'oluyo? Tamam haksızlık etmeyeyim kumsalda şezlong üstü güzel güzel kitabımı okudum ama denize girmeyen, ayaklarını serinletme vasıtası olarak denizi kullanan Ali Deniz faktörü vardı. Bütün çabalara rağmen kumsalda haşlana pişe kova kürek oynadı durdu. Büyük kovasına su doldur, tulumba görevi gören alet yardımıyla su  pompala dur ;) Buydu çocuğumun bütün deniz eğlencesi, yanına gelen küçük çocuklarla da oynadı ne yalan söyliyim ama gelenler konuşarak, bizimki mimik yoluyla anlaşmaya kalkınca pek bi muhabbetleri olamadı ne yazık ki ;)

Sahil dersen, her parkta duraklamaktan iflahımız kesildi. "Ali Deniz'i omzuna alsana bi, daha çabuk gideriz" "E orda da park var, dur şu görmeden geçiverelim şurayı" "Tüh bu parkta da kum varmış yaaa, aaa, noldu buna, vazgeçti parktan, şükür :)" "Parktan vazgeçme sebebi meğer trambolinmiş, nerden gördü bunu şimdi, zıplasın bari biraz" "E oğlum yasak o kadar çok zıplamak, dolmuş süren, hadi ama bak kapanıyomuş, gece oldu, herkes evine gidiyor" "Üç kere daha mı (Eliyle üç işareti yapan cüceye) " Trambolinden çıkıp, basket atılan makineye doğru giden Ali Deniz'e "Oğlum babanın bi liraları bitti bu makinelere atmaktan" Bunlardan sonra kopan kıyamet ise şu şekilde, 10'ar metre arayla, ağlayan bir çocuk, sabırla dil döken anne "Bak gidiyoruz Ali Deniz, kalıcaksın burda tek başına" biraz ilerde de  köpürmüş bir baba "Yemin ediyorum bir daha seni dışarı çıkarmıycam Ali Deniz!!!" Rüşvet iyi bişey değil kabul, çocuklar için iyi bir terbiye yolu hiç değil, ona da kabul ama başka çaremiz de yoktu ki be sevgili okur, "Dondurma alıcaz hadi" demekten başka yol gerçekten de yoktu yeminle ;) Allahtan dönüşe iki gün kala keşfetti bu zıplama yerini ;) Çok merak ettim ben de bi deneyeyim dedim, çocuk haklı arkadaş, ne zevkli bir işmiş bu ;)

Parmak arası terliklerimi denize giderken giymek için götürmüştüm ama diğer 5 çift ayakkabıyı tıkıp dolaba, neredeyse her yere deniz terliklerimi giydim, nasıl da uydu her kıyafete bir bilseniz, o uzun, maksi eteklere nasıl da yakıştı ;) Ben bu maksi eteklere ne zaman başladım biliyor musunuz? Taaa 14-15 yaşlarındayken annemin diktiği bembeyaz uzun eteğimle, yanımda Aslı varken (o hatırlamaz ki şimdi bunu, dur hatırlatayım!), Aslı'nın da upuzun bir eteği varken,  Belediye Pasajı'nın önündeki caddede karşıdan karşıya geçerken, hani torununun elinden tutmuş teyze, torununa dönmüş ve bizi işaret ederek demişti ya, "Sen de böyle büyüyeceksin, genç kız olacaksın, bu ablalar gibi güzel etekler giyeceksin." :)) Hala giyiyorum ben, saydım tatilde 10 tane uzun etek götürmüşüm :))


Duta doyduk, bahçeye, temiz havaya, sahile, dondurmaya, mısıra, kara lahanaya, zıplamaya, parklara, ne varsa yaza, tatile dair hepsine doyduk şükürler olsun...
Günün birinde, ama çok da uzak olmamasını umduğun o günde, bunların göbeğinde yaşayacağız inşallah, her gün tatil, her gün yaz, her gün bayram o vakit bize ;)

Ortancaların en güzel tonları bizim bahçede

Dedemin bahçesiden salatalıkları yemelere doyamadık. 

Dut partisi yapıyoruz anne :)

Kuaförcülük oynayalım, ilk müşterimiz de Ali Deniz olsun :)

Canım kardeşim benim, ağzı kara dutla karalanmış kardeşim benim :)

Çok tatlı bunlar anneee :)

Mangal Partisi vardı köyde bizim bahçede, toplamda 44 kişiydik :) Çoluk çocuk çok ama çok güzel bir gün geçirdik, sağol Aslıcım organizasyon için, sayende bahçe bayram yerine döndü :)

Partinin küçük bir kısmı bu masa

Tamam Aslı, öğreticem şimdi sana bak!

Budur! Çok mesudum çoook....

Hoşgeldik sefa geldik memlekete :)

Ela ve Ceren'le çok güzel bir salata yaptık anne, resmini çeksene, bloğuna koyarsın :))

Güzel yorumlarıyla bloğuma renk katan canım arkadaşım Nurcanım, çok tatlısın çoook :)

Bursa'da Ege Berk'le dondurma yedik... Ege Berk'i tuş eden Ali Deniz, çocuğun şortuna varana kadar her şeyini isteyen, el koyan Ali Deniz, fenasın sen yaaa....
Teyzeyle, dedeyle, bahçede...

Seni çok seviyorum dede, bütün bu yediklerimiz senin sayende...

Ablam bakkala gitmiş Şevval Ablayla, bana da şokella almış, azcık anneme de bırakayım dibinde bari :)

Hülya Teyze ne güzel oldu di mi bu kask bana :) Biraz büyük ama olsun zengin durdu :)

Hülya'ya gittik Nurcan'la, çok güzel bir akşamdı, sağol şekerim :)

Başlıyoruz, zıplaaaaa :))

Anne daha çok zıpla daha çoook :)))

Ne iyi oldu burası, cennet yahu :) İstediğimiz kadar ıslanabilir miyiz acaba :)))

Bana cenneti bu dünyada bağışlayan güzel çocuklarım...

Anne sen de Yalova'dan İstanbul'a dönerken benim gibi üzülüyor musun? Ben ananemi, teyzemi özleyeceğim için çok üzülüyorum anne" :( "Evet kuzucuğum ben de her seferinde çok üzülüyorum buradan ayrılırken ama sen sakın üzülme, ağlama lütfen, tekrar geleceğiz, hep geleceğiz..."

14 yorum:

  1. E daha ne olsun üç haftalık tatilde yapılabilecek en güzel şeyleri yapılmış..
    Dondurma kısmına tamamen katılıyorum.
    Aslıcımda da çok işe yarıyor :)
    Nazan AKAN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de güzel oldu Nazancım, dondurma çocukların en güzel rüşveti, hem yararlı hem de içleri serinlesin azcık di mi, bi de pisletmeseler üstlerini, becerebilseler çabuk çabuk yemeyi tam süper olacak :)
      Aslıcımı öp benim için, Ali Deniz çok özlemiş seni de :)
      Öperim canım

      Sil
  2. Ama ben ağlamak istedim ..Darısı başımıza inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ağlama şekerim, sen tatildeyken de biz bakarız artık resimlere kedi ciğere bakar gibi :)
      Tez zamanda darısı başına, öperim

      Sil
  3. Ne güzel bir tatil olmuş,keyifle izliyorum.Bahçedeki yemek şöleni harika,ben de bilirim.Gülnar'daki bahçede tüm sülale birlikte yemek yeriz.Hayat budur işte,Sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeldi sahiden de Nilgün Hanım, aynı bayram günü gibiydi, çok eğlendik, çok güldük :) Sizin de keyifli sofralarınız her daim olsun inşallah :)
      Hayat sahiden de bu karelerde saklı, yoksa İstanbul değil ki hayat, çalışmak hiç değil, nefes almak için, teneffüs için böyle zamanlara öyle çok ihtiyaç var ki aslında. Bizim şansımız memleketimizin bize bu kadar yakın olması, bunaldıkça atıyoruz kendimizi ;) Dileyelim herkesin böyle kaçabileceği yerler ve imkanlar olsun hep...
      Sevgiler, teşekkürler güzel yorumunuz için :)

      Sil
  4. Fotoğraflara bayıldım ! Yemyeşil doğanın içinde mutlu çocuklar, kalabalık sofralar...hepsi nekadar güzel. Allah anneanneye sağlık ve uzun ömürler, sık sık gidin inşallah.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnn, gerçekten de sağlıklı uzun ömürleri olsun inşallah bin yıl yaşasınlar bu cennet bahçenin içinde :)
      Biz her fırsatta ordayız zaten :) Sizi de bekleriz :)
      Teşekkürler, çok sevgiler Nowacraft :)

      Sil
  5. Bahçe keyfinize bayıldım her şey insanla güzel oluyor.Tatil bitti diye üzülme Esen'ciğim sen çok şanslısın Yalova İstanbul'a çok yakın hafta sonları bile gidebilirsiniz.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aynen söylediğin gibi Mehtap Abla, kalabalıklarla her şey daha keyifli, bir de ortada bir sürü çocuk olunca daha da çok eğlenceli :)
      Üzüldüm vallahi, çok sıkılıyorum çünkü İstanbul'dan, tamamen gitmek istiyorum artık, belki de te 18 yaşından beri çalışmanın verdiği bıkkınlık :( Ama sabretmem lazım, beklemem lazım azcık daha. Hem dediğin gibi Yalova iki adım :) Bayramda gidicez inşallah tekrar :)
      Öperim çok, sevgiler, selamlar

      Sil
  6. Her güzel fotoğrafa her güzel anınıza ben de katıldım. Sizin adınıza sevindim ama... Yazmazsam çatlarım,ortancaları çok kıskandım !!!

    Daha da bahçemde ortanca yetiştirmem benimkiler ne ya? Ortanca değil minimence : D
    Kalın sağlıcakla!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nilgün öğretmenim ama çok güldüm vallahi ortancaları kıskanmanıza :) Ortancalar Termal'in sembolü gibi, öyle çok var ki bizim oralarda, keşke bir gün görebilseniz (görmediniz di mi Termal'i) Termal çiçek cenneti, ağaç cenneti, Atatürk'ün Termal'i üstelik, o bakımdan da çok kıymetli :)
      Ben sizi seve seve ağırlar ve rehberliğinizi yaparım :)
      Varsın ortancalarınız minimence olsun, sizin güzelim yaseminleriniz yeter :)
      Sevgiler, selamlar :)

      Sil
  7. Ne güzel tatil kareleri... Ahh o denize gidiş ve geliş ...sen anlattın ben kendimi yaşadım.Hava kapattı mı yağmur yağdı mı işte o gün benim günüm.Denize gitmek yok,dışarı çıkmak yok,standı açmak yok,al eline silikon tabancasını yap yakıştır ,benden iyisi yok:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeldi vallahi tatil Serpilcim, denize gidiş geliş çok yorsa da, aradaki yağmurlu günler tam süper oldu, mola verdim, elişlerimi yaptım, balkon sefası yaptım. O dediğin tabancayı ben hiç almadım elime, hiç bilmiyorum o işleri ama şu ahşaplara peçete transferi yapıyorlar ya ona bayılıyorum işte :) Denemek istiyorum bir gün inşallah...
      Güneşli günlerimizin içine serpiştirilmiş serin, yağmurlu günlerimiz de bol olsun inşallah :)
      Sevgiler

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.