7 Temmuz 2013 Pazar

TATİL KANEVİÇELERİ- HAMARAT BİR KADININ TATİL NOTLARI EŞLİĞİNDE

Te en baştan anlaşalım Sevgili Okur, bu posttaki fotoğraflardan olumsuz yönde etkilenmeyeceksin! "3 haftalık tatile bir şaheser kaneviçe pano, iki mütevazi kaneviçe kese nasıl sığdırır bir insan evladı" diye deprasyonlara girmeyeceksin :)) (Ki aklımdan geçen yeni projelerimi hiç söylemiyorum, hepsi ama hepsi sahildeki güneşlenmelerim sırasındaki beyin fırtınalarımdan :))
Kabul edeceksin ki bu bloğun sahibi normal biri değil, tatilde keyifli keyifli yan gelip yatmak yerine lüzumsuzca boş vakitlerini kıymetli hobilerine ayırmış bir deli ;) Köye, Bursa'ya, Yalova'ya her yere benimle birlikte bir de "Hobi Poşetim" gezdi durdu (Yalnız bir büyük hata sonucu Bursa'ya tüm malzemelerimi götürmedim, iplerin kırmızı tonlarını aldım ki anneme yapacağım etamini bitireyim ama sonra vazgeçtim elbette, aşağıdaki gördüğünüz "kırmızı etamin ev" kesesi bu yüzden mecburen kırmızının tonlarında oldu ama hala çok beğendi :))
Aklımda hep böyle bir pano yapmak vardı, aşağıda Kaneviçe dergisinin içindeki harf şablonlarını ve şablonlardaki çiçek desenlerini görür görmez vurulmuştum ;) Tatilde gün bugündür deyip başladım, kocamın H'si ile, sonra da biz sıralandık arka arkaya :) Ketene işledim yine (ki itiraf ediyorum ketene işlemeyi çok seviyorum :) nasıl inci gibi işlemişim sakın bakma sevgili okur,  yakın çekim fotoğrafları es geç ki sinirlerin zıplamasın :)) Ben bile sinir oldum kendime iyi mi :))) Yok artık yahu, ayıp denen bişey var, insan "neredeyse" sıfır hatayla nasıl yapar ki bunu! Yuh :))))
Tamam arkadaşlar, peki bunca dalgadan sonra sözün özü şudur ki! "Pek çok kişi için basit, ziyadesiyle basit, benim için ise "özel" bu çalışmayı sizinle paylaşmak için nasıl heyecanlıyım bilemezsiniz."

KANEVİÇE HARF ŞABLONLARIYLA CAN AİLESİ :)
Sabah olmuş -ki sabah olduğunu çocukların kurulmuş gibi 09.30'da uyanmaları ve uyandırmalarından anladık tatil boyunca :) Sahi kim kurdu her sabah 09.30'a bu çocukları, gece hangi saat yatarlarsa yatsınlar üstelik!
Fırına ekmek almaya gitmiş çocuklar babayla, ben kahvaltıyı hamarat bir ev kadını rolünde çoktaaan hazır etmişim de, uzun upuzun süren ekmek alma faslından dönmelerini bekliyorum evde.. Hah! Tam orada işte hemen önüme çekiveriyorum kasnağımı, üç sıra üç sıradır di mi ama :)


Nasıl zarif bu çiçekler, yapması nasıl zevkli :) tohum işi de var pek çok yerde, bayılıyorum bu tohum işine, keçede de ziyadesiyle kullanıyorum bildiğiniz üzere :)

Kahvaltı sofrası toplanmış, kahve faslına geçiyoruz, kahve içerken balkonda, bir yandan da E harfinin çiçeklerini işliyorum, keyifçi ev kadını rolünde ;)

Esen'in E'si :)

Denize gitmeye daha vakit var, hava çok sıcak bu saatlerde, ben en iyisi taze fasulyeyi ayıklayayım bi güzel, yemek yapmaya meftun bir ev kadını havalarında ;) Fasulye ayıklarken tam karşıma dizeyim iplerimi, renk seçerim hem bu sırada, azcık heyecan olur, bu heyecan fasulyelere sirayet eder, yerken çocuklar "Immmmm, süper olmuş bu fasulye" edasıyla yiyiverirler :)
Ya arkadaşlar siz de benimle aynı düşüncede misiniz acaba,  yazın bize en büyük nimeti taze fasulye midir? İnsan her gün yese bıkmaz bu nimeti üstelik :) Bir gün sırık, bir gün boncuk ayşe, bir gün nazende ;) Yanına yapıver bir domatesli makarna, bir de karpuzzzz, e kıpkırmızı domateslerle çoban salata zaten cepte ;) Bizim tatil menümüzün en güzeli, en sık yapılanı buydu işte :)
Nehir'in N'si,
Fasulye pişerken ben N harfine başlayayım en iyisi, ne zevkliymiş bu N harfinin çiçekleri, kızım gibi narin, zarif :)
Ali Deniz'in A ve D'si... Dikkat ettiyseniz Ali Deniz'in çiçeklerini tek renk yerine ebruli işledim :) Çünkü çocuğum bugünlerde hercai, onun bu ruh haline uysun diye, ilerde biz de bu panoya baktıkça hatırlayalım diye böyle :))


Deniz'den gelmişiz, duş ve yemek faslı bitmiş, sahile çıkmaya henüz vakit var, e azcık daha el atayım şu harflere bakalım, becerikli, hobici anne modunda :)
Nihayetinde bir hafta gibi bir sürede ve anlattığım gibi iki arada bir derede bitiriverdim bu işi, doğru çerçeveciye sonra :) Ve ben son halini çok ama çok sevdim, evimizde yerini buldu, çok ama çok da yakıştı salonumuza :)
Şablonlar bu dergiden (Dergiyi hediye eden  dost'a selam olsun)
Bu kuşları biliyorsunuz doğum günü için koca kişisine yapmıştım, çerçevelenmeyi bekliyorlardı. Sonunda onlar da son halini alarak duvarımızda yerlerini buldular, böylesi çok daha güzel olmamış mı sizce de ;) 

Evli kese Bursa'daki Hatice Hala'ya :) (Bu arada her yıl olduğu gibi yine öyle güzel ağırlandık ki hem hala, hem de çocukları tarafından, sırf onlar yüzünden Bursa'ya yerleşip, onlara komşu olasım var :)
H 'li kese ise canım arkadaşım Hülya'ya, onun yüzü hep gülsün diye, şans getirsin bu kese bundan sonrası için diye dua ederek yaptım o keseyi de :) Güle güle kullansınlar....
Ev deseni  yine Sevgili Filiz Türkocağı, Yumak Dergisi'nden
Tatil bitti, döndük mü yine kürkçü dükkanına. Her seferinde üzülüyorum Yalova'dan ayrılırken ve her seferinde de "Çok şükür" diyorum evime kavuştuğumda, çünkü benim yuvam burası, bu ev... Bu evi yuva yapan da, evin her tarafındaki izlerim, minik minicik dokunuşlarım, mübarek Ramazan ayı öncesi dileyeyim öyleyse "Hepimizin yuvasından huzur eksik olmasın, bereket bir de...
Kal sağlıcakla Sevgili Okur, bir de çok özür dilerim yine çok uzattım ;)

Not:
1) Artık tatil fotoları da bir dahaki posta olsun di mi ;) Unutmayayım da size Bursa'dan aldığım güzelim kumaşlarımı da göstereyim :)
2) Sürç-i lisan ettiysem affola, bilahare düzeltirim, zira okuyacak gücüm şu an için yoktur Sevgili Okur :)

33 yorum:

  1. çarpı işi her zaman zevkli çok severim.bayıldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler mor menekşeler, aynı fikirdeyim, çok zevkli ve çok da zarif bir iş çarpı işi, hiç bitmiyor benim de hevesim, aklımda pek çok yeni desen, fikir :)
      sevgiler

      Sil
  2. "Hamarat Kadının Günlüğü" romanından bir bölüm okumuş gibi oldum :))
    Ama harfler hakkaten çok ciciymiş, ama hakkaten pek bi güzel işlemişsin öptüm seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Senin dediğin gibi olsa daha güzel olurmuş başlık :)
      Çok güzel di mi, şimdi sen böyle yazınca ben bi utandım kendimden, senin yaptığın o güzelim nakışları düşündükçe :)
      Çok teşekkürler, ben de öperim Banu Ablacım :)

      Sil
  3. hoşgeldiniz :)
    amin,
    siz uzatın biz okuruz :)
    hepsi bir harika :)
    Mutlulukla ve sağlıcakla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum Hilalcim :)
      Gördüğün gibi benim cümlelerimin sonu gelmiyor, gelemiyor bir türlü, sıkılmadan okuyabiliyorsanız ne mutlu bana :)
      Çok sağol, sevgiler...
      Mutlulukla, sağlıcakla ;)

      Sil
  4. Ellerine sağlık o kadar hoşuma gitti ki malzemem olsa şimdi oturup bir harf yapacağım.Ne yazık ki
    ben hiç kanaviçi işleyemiyorum daha doğrusu dadanmak istemiyorum birde ona el atarsam herhalde günlük yaşamımızdaki normal işler hobi haline gelecek:)Neyse yine de bilmek isterim işlediğiniz bezin adı nedir,ben bir tek etamini biliyorum bu bez çok daha ince birşey olamalı,şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ama ben de sizin yaptığınız her şeye bayılıyorum Serpil hanımcım, bir de bloğunuzun adına :)
      Kaneviçeye de dadanın (sizin deyiminizle) bence mutlaka, eminim onu da çok güzel yaparsınız ve bırakamazsınız bir daha da ;)
      Keşke dediğiniz gibi olsa normal işler hobi haline gelse bizler için, ne büyük saadet olurdu vallahi :)
      İşlediğim bezin adını ben Fransız keteni biliyordum ama Yalova'da yenisini alırken, aldığım yerden Bursa Keteni dediler. E bence de Bursa Keteni'dir bu kumaşın adı, Fransız ketenini boşverelim di mi :) Etaminden ince ama kumaşın dokusu işlemeye çok müsait, çok fazla zorlanacağınızı sanmam :) İşlemeler daha zarif duruyor bu kumaşta, tam beyaz değil de hafif ekru da olursa, tam süper olur :)
      Sevgiler ve rica ederim :)

      Sil
    2. Sevgili Esen verdiğin bilgiler ve övgü dolu sözlerin için çok teşekkür ederim,inan mest oldum.Bu övgüleri sende fazlasıyla hak ediyorsun bunu biliyorum. Ama bilmediğim bir şey varmış oda anlatımın,ne kadar hoş dile getirmişsin yaşadıklarını:)Daha önce resimlere odaklı bakmışım yayınlarına şimdi ise tekrar keşfe çıkıyorum ESEN'CE yi.Sevgiyle kal...

      Sil
    3. :) Rica ederim Sevgili Serpil, ben de bu yorumla mest oldum vallahi, çok sağol ;)
      Yaşadıklarımı anlatırken yakın bir arkadaşıma anlatırmış hissiyle yazıyorum sizlere :) Büyük bir zevkle ve heyecanla, sanıyorum sizlere de geçiyor bu heyecanım ;)
      Sevgiler, çok ama çok teşekkürler :)

      Sil
  5. Harikasın sen !
    Yaptığın işler de güzel ama haydi itiraf edeyim "sen hiçbir şey işlemesen de bloğa görsel niyetine Necefli Maşrapa " koysan da ben yine koşa koşa gelir okurum seni :)
    E hoşgeldin dünyaya. Tatil bitti ,Allah içine sindirsin !
    Ramazın - ı şerif mubarek olsun evinize evimize hoşgelsin !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman Nilgün öğretmenim o sizin harikalığınız, yaptıklarınızı kedi ciğere bakar gibi izliyorum :) Kırkyamaya özendirdiniz beni, hiç bilmiyorum, çok da hadsizim belki böyle her şeye atladığım için ama bugün yarın onu da deneyeceğim ve bişeye benzetebilirsem yaptığımı mutlaka sizlere de göstereceğim :)
      Necefli Maşrapa :)))) çok güldüm bu yoruma, Allahım yarabbim inşallah öyle bir duruma gelmem ama gelirsem de "Koyacak bişey yok bloğa, bu uyuz maşrapaya kaldım ama biliyorum ki yine de sevgili Colette okur beni" der geçerim :)
      Tatil içime sindi ama henüz tam bitmedi, bir miktar daha var bu yaz için :)
      Aminnn, hepimize hayırlar getirsin yılın en güzel ayı :)
      Sevgiler, selamlar (özel selamlar da aynen baki :)

      Sil
  6. Hepsi birbirinden güzel olmuş maşallah:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Şükür yarabbi yalnız değilim hepsinin güzel olduğu konusundaki fikrimde :)
      Teşekkürler Harikalar Atölyesi, bu maaşallah hepimize olsun :)

      Sil
  7. ellerinize sağlık, çok güzeller, bize de maşallah demek düşer tabi :) özellikle kuşlar ve harfler çok hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Büşra Öztürk, kuşlara özel bir ilgim var, pek çok kuş desenli model var aklımda, sırasıyla yaparım inşallah hepsini :) Harf desenleri de çok zarif ve özel bence, hediye keseler için çok uygun bu harfler ;)
      Sevgiler

      Sil
  8. Esencim ağzım açık okudum okudum baktım,çoook beğendim.Bu harfler şahane güzel olmuş canım benimm:))Vallahi çok özendim,sen benim bu işlere girmeme sebep olacaksın.Kırmızı ev çok şirin olmuş,tek renk de gayet güzel oluyormuş.Yahu sen şu çiçekleri nasıl işliyorsun arkadaşım,süpersin yahu:)Şaka maka bu harf kalıpları nereden bulabiliriz ki,bu dergi bu ayın dergisi mi?Bana bak soruyorum sanki çok yapacağım da.Merak işte:)Allah mutluluğunuzu daim etsin tatlım,fotoğraf da yakışmış altına:)Ben de çarşamba Gemlik'e gidiyorum:)Öpüyorum,kumaşları merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Amaninn ne güzel yorum bu Tubacım, beğenmene çok sevindim ama bir yandan da seni hala etamine başlatmayı beceremediğime üzüldüm ;) Tez vakitte dene bence, bir daha da bırakamayacaksın eminim, kırmızı evle başlayabilirsin mesela, eminim çok rahat yaparsın böyle minik desenleri, sonra da bir bakmışsın kiiii :) Etamin blogu olmuşsun :)
      Bu Kaneviçe dergisi eski sayılardan, baktım şimdi kapağına "Eylül Kasım 2011" yazıyor, hobi malzemesi satan tuhafiyelerde eski sayılar da satılıyor ama bulamazsan bana yaz ben Beşiktaş'tan bakar bulurum belki :)
      Aminn, mutluluk hepimiz için daim olsun şekerim..
      Sana iyi tatiller şimdiden Gemlik'te annemin akrabaları var, çok selam onlara :)
      Kumaşlar yakında :) Öperim

      Sil
    2. Çok sağol canım,demek Beşiktaş'tasın,öğrenciliğim oralarda geçti,sen de benden selam söyle:)Ben Bauhaus'ta görmüştüm etaminler,onlar da olur değil mi canım,ipleri içinde hazır olanlar?Belki Ege'nin odasına uygun sirkli birşey bulurum:)Tamam canım,selam söylerim ,çok öptüm:)

      Sil
    3. Beşiktaş'a selamını söyledim gitti :)
      Kit halinde satılanları diyorsun sen, öyle de başlayabilirsin ama bence renkleri kendin seç, bir parça da etamin kumaş al, önüne de al internetten paylaşılmış basit şablonlardan birini ya da hala bayilerde varsa Yumak Dergisi'nin Filiz Türkocağı özel sayısını, bu benim kırmızı ev de var içinde, çok basit başka örneklerle, öyle yaparsan daha özgün olur, daha çok seversin, az ip al önce, birkaç renk, hoşuna giderse büyütürsün işi :) Tatilde dene, bırak ananeye Ege'yi, azcık teneffüs yap şekerim :)

      Sil
    4. Tamam canım inşallah çok sağol,öpüyorum çok:))

      Sil
  9. Yine döktürmüşsün canım bravo valla 41 kere maşallah ... sendeki enerjinin yarısı olsa bende ne olurdu sanki :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Döktürmek benim işim şekerim, Allah ne verdiyse, kah uyduruk kıytırık, kah biraz daha kayda değer :)
      Belki de vardır bendeki enerjinin daha fazlası, belki sen farkında değilsin, bi yokla kendini ;)
      Öperim, sağol canım

      Sil
  10. ben de çok beğendim harflerle hazırladığın panonu, özellikle de kumaşını beğendim, normal keten mi bu kumaş yoksa etamin için özel mi yine?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Şule hanım :)
      Kumaşı etamin için özel satılan ketenlerden, Yalova'dan biraz daha aldım bu gidişte, Bursa Keteni diye satıldığını öğrendim.
      Sevgiler :)

      Sil
  11. Hoşgeldin Esen'ciğim seni ve tadına doyulmaz yazılarını özlemiştim tekrar tekrar okudum.İşlemeler harika olmuş ellerine,emeklerine sağlık(Keçe nazarlıklarda bekliyorum)
    Kucak dolusu sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum Mehtap Abla, ben de senin yaptıklarını çok özledim ve şu son yaptığın el boyaması işine hasta oldum yeminle, birazdan yorum yazmak için geleceğim ama burda da söyleyeyim, desen seçimin yine harika :)
      Çok teşekkürler, beğenmene çok sevindim :)
      Keçe nazarlıklar için biraraya gelmeyi bekliyorum aslında, az biraz desteğe ihtiyacım var çünkü :)
      Çok öperim, sevgiler

      Sil
  12. Yine harika olmuş canım, ellerine sağlık:) Belli ki tatil dolu dolu geçmiş senin için, bu sene Paris'e gitmemekle ne iyi ettin, alışveriş yapıcam derken işlemelere el süremezdin yoksa:) Hayırlı ramazanlar ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo Baharım sen beni tanıyamamışsın bunca zamandır, gücendim şimdi sana, ne Paris'i ayol, orası ayağa düştü, biz bu yaz klasik Maldivler tatilimizi iptal ettik ama senin haberin bile yok :)))
      Sağol canım benim, bence de beni ve dahi bizi her daim memleket paklar (her manada :) Paris vs. ellerin olsun :)
      Hayırlı ramazanlar hepizime, sevgiler çok sana :)

      Sil
  13. Çok şekersin Esen'cim. Okumak çok keyifli seni. Evet çalışkansın da hamaratsın da ayrıca. Bu sıcakta hem de tatilde döktürmüşsün yine.
    Huzur dileklerine can-ı gönülden katılıyorum. Hayırlı ramazanlar sana da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E seni de öyle Ülkercim, inşallah hep böyle keyifli postlarımız olsun :)
      Ne çalışkanım ne de hamarat ama şükürler olsun ki öyle sanıyorum kendimi :)))
      Aminnn canım, hepimize güzellikler getirsin Ramazan, öperim çok.....

      Sil
  14. Güzel bir paylaşım olmuş.Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.