12 Temmuz 2013 Cuma

KIRKYAMA-YAMADIM :))) BİR GÜZEL BAMYA TABAĞI EŞLİĞİNDE :)

Niye ben Terazi'yim ki? Hikmetinden sual olunmayan yüce Allahım neden beni terazi yarattın, diğer alelade! :) 11 burçtan niye yaratmadın... Huzur içinde yaşar giderdim sanatçı ruhlu bir terazi olmasaydım... Bunca yapıyorum ediyorum, işliyorum, kesiyorum, dikiyorum, birleştiriyorum, sor bi bana sevgili okur "Yetiyor mu diye" Asla, aslaaa, yetmediği gibi, yapmak istediklerime yetişemediğim için bi huzursuzluk, bi iç daralması...
Geldik İstanbul'a da n'oldu sanki? Lüzumsuz işler yüzünden bi minicik kırkyama yastığı bile yapamadım günlerdir :( tatilden dönmenin verdiği "küçük" depresyon belirtilerinden midir, yoksa Ramazan'ın insana "dur, yavaşla" diyen havasından mıdır bilmem hiç halim de yok zaten (Bu arada akşamları kabak çekirdeği yeyin e mi sevgili okur, depresyona birebirmiş ;) !
Çocukları yıka pakla, yemek yap, yedir, yemekler bitsin yine yap, işe git, of yarabbim :(  Yalova'daki balkona ışınlanmak istiyorum acilen, bütün o hobi malzemelerimle birlikte ama... O minicik koltuğa kıvrılıp, önüme aldığım sehpamda bilumum malzemelerimle başbaşa kalmak istiyorum, mümkünse bir müddet karantinaya alınmak istiyorum, çocuklarım olabilir tabii ki yanımda ama benim sokağa çıkma yasağım olsun istiyorum (koca kişisi de olsun elbet o da çocukları ara ara teneffüse çıkarırır rahat ederim) :)  Şu aklımdakileri bi hayata geçireyim artık istiyorum, görmemiş gibi bir ton resim koyduğum dosyamdaki sayfaların köşelerine çingene pembesi fosforlu kalemimle tik atayım istiyorum ;)
Böyle saatlerce işlemek, kesmek, dikmek istiyorum... Bu arada özür dilerim sevgili okur ama kırkyamadan vazgeçtim-geçicem sanırım, o vaziyetteyim, üç kareyi birleştirdim, dördüncüye elim varmıyor :( Bir de yaptığım kalpleri dikip ters çevirince bi tipsiz oldu kalpler, "Neresi kalp bunun, hadi ordan" dedim, o kadar yani, dikiş makinem olsa böyle mi olurdu halbuki :(((( Hep böyle yapıyorum biliyorum ama napiyim benim de bu kadarcık kusurum oluversin, hoşgör sevgili okur ;) Dedim ya, sanatçı ruhlu terazi olmanın kötü taraflarından biri de bu işte, çok iştahla başlayıp, çok çabuk sıkılmak benim kaderim sanırım.... Kırkyamacılar, size başarılar, bana müsaade :)))
Ben yine işleme ve keçe kariyerime devam edeyim en iyisi :)


Veee, huzurlarınızda bamya tabağının deseni :) Laf aramızda indirimdeydi, laf aramızda iki tane çeşit olsun diye almaya girmiştim ve yine laf aramızda iki, oldu üç, sonra dört, dur dedim yahu, bi dur, "Yiterrr" durmuyorum bazen, duramıyorum ama nefsi terbiyeyi artık öğrenmenin yaşı geldi de geçiyor bile, durmazsam durdururlar halbuki, pekiii, bir dahakine daha makul olacağıma söz veriyorum (Yeminle)

Tabakları göstereyim diye fotoğrafladım sizin için, e sizce de görmemişin tabağı olmuş misali boş gösterilmeyi hak etmiyorlar mı???
Bir de sevgili okur, bu bloğu ne yapsam bilemedim, durup duruyor aynı şablonda upuzuuun bir müddettir, görüyorum elin blogları nasıl şahane, nasıl özgün, nasıl beğenilesi (aman maaşallah diyim de teknik bir arıza olursa benden bilinmesin :)) Ne yapmalı nasıl etmeli de yüksek sanatçı ruhumu yansıtmalı bloğuma bilmem... Girenler demeli ki "Aaaa, ne hoş görseller, ne şahane bir şablon, burası kesin bir TERAZİ'nin bloğu" :))))

Pekiiiii, bunca megolamanlıktan sonra çekiliyorum huzurdan arkadaşlar, Aysel Gürel'in bin yıl yaşayacak sözlerinden "Sultan Süleyman" (Sahi Sultan Süleyman'a bile kalmayan dünya, nasıl olur da onlara kalacak zanneder insan oğlu?)

Not: Dikiş makinesi kampanyası görürsen bana yaz e mi sevgili okur, ama en uyduruğu ve en ucuzu olsun mümkünse, düz diksin yeter, piko yapmayacağım söz :))) (Bu arada annemin emektar Singer dikiş makinasının o piko yapılan siyah halkalarıyla ne çok oynardık çocukken, onlar mı çok cazipti, yoksa oyuncaksızlıktan mıydı bilemedim bak şimdi :))

16 yorum:

  1. Kırkyama dünyasına hoşgeldin Esenciğim!
    Kırkyamanın aslı elde dikilirse de bu iş peygamber sabrı gerektirdiğinden bendeniz de makinaya geçmiş bulunmaktayım. Bu iş beni sararsa ayran gönüllü tarafım ağır basmazsa ben de bir makina edineceğim ama dediğin gibi en basitinden. Sana da haber veririm olur mu?

    Tabağın pek şık. Güle güle kullanın ,içinden mamalar sofranızdan kahkahalar eksik olmasın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk diyemiycem Nilgün öğretmenim çünkü ben bi bakıp çıkıyorum hemen :) Mehtap Abla'dan kalplerin yapılışıyla ilgili ayrıntılı tüyolar aldım ama bakalım, belki bu yastığı bitirebilirim ama sonrası pek ümitsiz :)
      Makina şart bizim gibi çok yönlü hobisi olan kadınlara :))) Dikmeyle vakit harcamayıp, yaratıcı fikirlerimizi bir an önce hayata geçirebilmemiz açısından :)) Yani size şart aslında ama benimki biraz haybeye gibi, yine de bakalım, siz bulduğunuzda ben de bakarım, teşekkür ederim :)
      Aminnn, inşallah dediğiniz gibi, kalabalık ve neşeli sofralarımız olsun hep :)
      Sevgiler, selamlar :)

      Sil
  2. ahhh ya ben ne yapem kardeşlerimden birisi terazi ,birisi ikizler ve iki hava burcu arasında kalmış sabit oğlağım ben ! terazi kardeşimin dengesi bozuldumu ayrı dert, ikizler burcu kardeşimin sabah söylediği akşamı tutmaz ayrı dert ,sürekli duygu durumları değişken hava burcu kardeşlerim var. ya ben öylemiyim ben en zor değişen sabit sıkıcı burcum. keşke hava burcu olsaymışım ,hava burçları her değişikliğe kolay adapte oluyorlar, ben anayasanın ilk üç maddesi gibiyim değişmeyen ve ya değiştirilmesi teklif bile edilmeyen oğlak. oysaki değişmek iyi bir şeyse değişmek lazım, senin gibi her şeyi deneme hevesi olması lazım, yani kısacası hava burcu olduğun için çok şanslısın. terazi en zarif burç olarak bilinir bu arada kuzum.bamya olmadan tabağı da görmüş olduk yani şimdi bu tabak sadece bamya yemeği için mi yapılmış :) dolma konulmaz mı yani :)sakın depresyona girme, depresif oğlaklar bu dünyaya yetiyor zaten, neşeli terazi kal sen Sevgili Esen :)
    Ben dikiş makinemi bim'in kampanyasından almıştım 149.9 tl'ye. ama kıvırma ayağı ve gizli fermuar ayağı yok bana en lazım şeyler hemde. ve de ünlü bir marka olmayınca piyasada yedek parçası yok. servisi ve yedek parçası olan dikiş makinesi almak şart. sınger en iyisi bence.
    İyi hafta sonları dilerim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teraziyim ben ya kocamda ikizler, o yüzden kardeşlerini tanıyor gibiyim Filiz :) Havai burçlarız doğru, anayasanın ilk üç maddesine de göz dikmiş vaziyetteler, aman diyelim ama sen değiş azcık Filizcim, değişiklik iyidir... Herşeyi deneme hevesin benim kadar olmasın ama çok yeteneklisin ve mutlaka başka alanlarda da kullanmalısın bu yeteneğini bence :)
      Bamya tabağı bu yaaa :)) Adını öyle koyunca, senede bir kullanılacak bir tabak oluverdi :)))
      Depresyona hiç girmedim ama artık biliyorum ki herşey bizim için Filizcim, girenlerden bir farkım yok ama Allah kimseyi dara düşürmesin diyelim :) Sen dayan o yüzden kabak çekirdeğine :)
      İyi almışsın makineni sen, bana kıvırma ayağı ve gizli fermuar ayağı hiç lazım olmaz sanırım ama haklısın singer en yaygın servis ağı olan makine galiba, annemin de makinesi olması nedeniyle ayrı bi özel :)
      İyi hafta sonları, selamlar güzel ve özel İzmir'e :)

      Sil
  3. Caım son günlerde ben de senin gibi bir ruh hali içindeyim. Hem yaz, hem ramazan, hem bir yetmemezlik duygusu...Tabaklarına bayıldım merak etmiştik zaten, çok güzellermiş...Şu kırkyamaları da görmeyi bekliyoruz ona göre ;) Yine de acele etme çok yorma kendini.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız değilim demek ki Deryacım, dur bi şu Ramazan'ı uğurlayalım bakalım, inşallah yine eskisi gibi oluruz :)
      Tabaklarımı övdüğüm kadar varmış di mi :)
      Kırkyama yastık için elimden geleni yapacağım, sonucu da birlikte görürüz bakalım :)
      Sevgiler, teşekkürler :)

      Sil
  4. Hmmm... kabak çekirdeği depresyona birebir haaa... ben severim kabak çekirdeğini, ama ben yediğimde anam depresyona giriyor, çünkü ister istemez dökülüyor :))
    Her işi bırakıp sırf hobilere dalmak kimin hayali değil kiiii :)
    Kırkyamanın elde dikilmişi makbuldur, niye illaki makina diyorsun yani ...
    Bu dünyanın kendilerine kalacağını zanneden kişiler var ya, özellikle bu aralar pek bi inanıyorlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleymiş valla Banu Abla, siyah çekirdek çok tüketilir de kabak çekirdeği pek kimsenin aklına gelmez ama pek çok faydası var ;) Anne sultan haklı çünkü çekirdek pisliği fena, e bahçede yersiniz siz, ne güzel akşam keyfinde :)
      Çok imreniyorum sana bu yüzden, 27 yıl sonra yazmışsın ya profiline, ben de hesapladım bugün senin yazdığını okuyunca kaç yılım kaldı diye, sadece 3 yılım kalmış, hadi inşallah diyelim :)
      Kırkyama beni çok sarmadı, belki de dikişi çok sevmediğimden kimbilir :)
      Dünya tam üç günlük aslında, ne götürebiliriz ki diğer tarafa, ne varsa ne yapıp ettiysek bu dünyada kalacak, arkamızdan söylenecek, kendilerine gelseler aslında, bi silkelenseler...
      Teşekkür ederim Banu Abla güzel yorumun için, öptüm...

      Sil
  5. Esen'ciğim tabaklar çok şık iyi günlerde kullanmanı dilerim.
    Modelini paylaştığın yastıkları inceledim,kalpler tek parça halinde monte edilmiş,yani dikip ters çevirmene gerek yok.Kalp şeklinde kalıp çıkar bir dergi sayfasına aynı kalıbı çiz sonra kumaşıda kalıpla kes dergi sayfası ile kumaşı teğelle(Kalıbın şeklini ver yani iç kısma döndürerek)sonra iyice ütüle teğelleri sök kağıdı çıkar dikeceğin yastığa elde makine dikişi ile monte et.Tam anlatamadım istersen telefonla konuşalım:)))
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Mehtap Ablacım, iyi günlerde birlikte kullanalım inşallah :) Bize geldiğinde o tabaklarda ikram ederim sana yaptıklarımı :)
      Telefonda anladım güzelce, deneyeceğim dediğin teknikle, bakalım yapabilecek miyim...
      Öperim çok güzel öğretmenim, sevgiler, selamlar :)

      Sil
  6. Esen bayılıyorum ben senin yazılarına gülmekten de kırılıyorum hatta. Bu ne enerji yahu? Atom karınca gibisin. Bu sıcakta hem de ramazanda... Bravo!
    Tabaklar nefismis ama gerçekten iyi etmişsin almakla bence.
    Ayrıca blogumun görüntüsünü ben de yenilemek istiyorum becerebilirsem, sanatçı ruhlu bir terazi değilim ama sıkılan bir ikizlerim.
    Sevgiler çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aferin bana öyleyse Ülkercim, çok mutlu etti beni yorumun :)
      Atom Karınca'yı ne çok okurdum küçükken, bak aklıma getirdin şimdi :)
      Yaa, çok zarif di mi çiçekleri, aferin bi daha bana, iyi ki almışım :)
      Ne yapsak yaaa Ülker şu blog işini, sen biliyo musun, ben anlamıyorum da işin kötüsü, yani sanatçı ruhlu terazi olmak bi işe yaramıyor, değişiklik isteyen ikizler :))
      Sevgiler çok, öpücükler de :)

      Sil
  7. dileklerimin kabul olduğu bloga dilek dilemeye geldim :)
    İnşallah yolum yine istanbul'a düşer ve bir daha görme imkanım olur, hem istanbul'u hem blog dostlarımı.
    bu arada amerika'dan gelen kardeşim İstanbul'da iş görüşmeleri yaptı, eğer iş başvuruları olumlu sonuçlanırsa İstanbul'a gelmek benim için daha kolay olacak.Kardeşim için hayırlıysa İstanbul'daki iş başvurusu iyi sonuçlanır inşallah.
    üsküdar'da selcen, sen ve benim buluşmamız belki hayal değildir. hatta üsküdar'a gideriken aldıda bir yağmur şarkısını söyleriz belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin, dileklerin kayda alındı şekerim, hadi hayırlısıyla gerçek olsun inşallah :)
      Şarkıyı üçümüz birlikte söyleyeceğiz hiiiç merak etme sen :)
      Sevgiler...

      Sil
  8. Eesencim ;biri yamadın da kırkı kaldı sanki.Makina yok birşey yok niye heves ettin bu zorlu işe? Niyete koyup yapamayınca darlanırsın tabiki.Bana kalırsa şimdilik ya bırak,yada bir hevesle yeniden işe asıl.Arada kalmak yıpratır bizim gibi tez canlıları.
    Bloğun için de aklımda bir tasarım beliriverdi.Senin blog yine hem sevdiğin işlerle ,hem sevdiklerinle olmalı bence.Hani senin son işlediğin ev hallkının baş harfleri panon varya ;onu beyaz bir zemin üzerine blog başlığın olarak uygulayıp,Uygun bir aile fotoğrafınızıda espri katacak şekilde üzerine montajlayarak ,hem kendine özgü hemde seni anlatan bir başlık yapabilir veya yaptırabilirsin.Yok bu çok sade olur dersen eğer,bamya tabağını da ekleyebilirsin(çok güzelmiş):))
    Öpüyorum canım yine çok güzel yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlahi! Çok güldüm yorumuna gecenin bu vakti, çok yaşa e mi :))
      Kırkyama'yı bırakıverdim zaten, dur bakalım, azcık daha sonra devam ederim inşallah...
      Bloğum için tasarımın harika valla ama Serpil'cim bu harika tasarımı (bamya tabaksız daha iyi sanki :)) kim yapacak bi de onu deyiverseydin, çünkü ben zır cahilim bu konularda :)
      Sağol çok, öperim, selamlar güzel memleketine...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.