4 Aralık 2012 Salı

TEMASIZ YAZI...

Çok şükür hava soğudu, çok şükür yağmur gırla :)) Size gösterdiğim şemsiyemi kullanıyorum, bir de Mudo'dan bayılarak aldığım kalpli yeşil fularımı :) Yalnız napıcam bilmiyorum bu blogla, yazdım ya bloğa şemsiyeyi nerden ve kaça aldığımı, hemen moda olmuş  şemsiyem:)  hemen koşmuş almış herkes, ortalık silme puanlı, fırfırlı şemsiye, benimkinin kardeşleri renk renk çat orda çat burda çat kapı arkasında olmuş :)) Naptınız arkadaşlar, bu nasıl bir sosyal medyanın gücüdür, yazdım diye koşmuş almışsınız, tamam alın ama böyle milyonlarca da değil yani :( Kızılay dağıtmış gibi, Üsküdar ve Beşiktaş puanlı şemsiye kaynıyo (ki ben Üsküdar'da oturup, Beşiktaş'ta çalıştığım için bu kadarını gözlemledim, allah muhafaza, öbür semtleri düşünmek istemiyorum bile :))
*********
Dün bir doğumgünü münasebetiyle toplu resim çektirdik ofiste, resmi kimseler görmeden sildim gitti, niye mi şişko çıkmışım, yani şişko çıkmaktan ziyade kilo almışım :( Hepi topu 1,5 kilo ama baksan bana sanki almışım 10 kilo, o kilolar neden belden aşağısını seçiyo da beni sinir ediyo bilmem, ben mahkum muyum sürekli oturarak fotoğraf çektirmeye :( Üst tarafa bak incecik, amma velakin....
Neyse işte, dün  Üsküdar'dan eve yürüyerek gittim, dedim ki kendi kendime, "Yokuş mokuş, yürü işte akşamları, belki azcık zayıflarsın", peki bunu derken kendimi nasıl yakaladım; fırından aldığım ekmeğin ucunu yerken :( İflah olmam ben, akşam da aklımda dolaptaki mozaik pasta, yutkuna yutkuna uyudum da kabuslar gördüm bu sinir bozukluğuyla ;)
**********
Bir konu var size iletmek istediğim, daha doğrusu size değil de buzdolapçılara, yani buzdolabı tasarlayan arkadaşlara, şöyle ki: eğiliyorum meyvelik çekmecesine, işim bitiyo, doğruluyorum-doğrulamıyorum çünkü her seferinde kafamı derin dondurucunun olduğu kısma vuruyorum, oraya denk geliyo :( Çok rica ediyorum buzdolapçı arkadaşlar, şunları daha iyi bi test edin piyasaya çıkarmadan, eğilin, doğrulun, mandalina elma alın, kalkın bakalım kafanız ne kadar acıyo :( Samsung'çular sözüm en çok size! Kek kalıpçılar naptı bilmem onlar hakkındaki yazımdan sonra, var mı bi gelişme acaba? :))
**********
Aklım Nehir'in proje ödevinde, hayalindeki odayı maket olarak yapıcak(z).. 6 hafta süre vermiş öğretmeni, kalın kartona geometrik şekillerle yapılacak ama anne biraz çatlak olunca  acaba ortaya nasıl bir ödev çıkacak??? Şimdi ben azcık çatlağım ama Nehir de bu yolda hızla ilerliyo :)) Birlikte bir ön çalışma yaptık da, maşallah kızım da bulduğu fikirlerle (oyuncaklarının içinden geometrik şekilli olanlarını seçti, onlardan hayali oyuncak kutusu yaptı-içine oyuncak doldurarak- kirli sepeti bile buldu :)) pek bir yaratıcı... Önce ödüm koptu: "Anne proje ödevim var matematikten"  :((((((( "Ne diyosun, baban yaptırsın" ama sonra baktık gördük ki korkulacak bişey yok, bilakis çok eğlenceli, ama şimdi ben o odayı dayar döşerken, aksesuar koymasam, örtü, dantel, keçe allah ne verdiyse yerleştirmesen olur mu? Haklısınız, abartmanın alemi yok, ben kendim için yapayım hayalimdeki odayı, Nehir'inki sadece geometrik desenlerden oluşsun :))
**********
Ali Deniz hala anne demedi :) Hala geceleri çok geç uyuyo! Uyku turlarında, ben sinirlendikçe, öyle çok öpüyo ki beni bi sağdan, sonra döndürerek yüzümü bi de soldan, yalaya yalaya öpüyo durmadan,  suratını da çok komik yaparak üstelik,  e gülüyorum ben de, sinirim geçiveriyo :)
**********
Refika'nın Mutfağı var ya Hürriyet'te cumartesileri, orda okumuştum, nohutu haşlayınca kabuklarını soymak için, şöyle hani bi plastik kaplar oluyo ya, bi yanı su akıtmak için eğik, hani orası da bölye çizik çizik, sular aksın diye (çok zorlandım bu tasvirde itiraf ediyorum!) İşte ona dolduruyoruz haşlanmış nohutları, suyu açıyoruz bi yandan, bi yandan da eğik tutuyoruz kabı ve başlıyoruz nohutları ovalamaya, işte o zaman başlıyo nohutlar kabuklarından sıyrılmaya ve toplanıyolar o su akıtma yerinde, süper valla :) Denedim ve aynen anlattığım gibi  oldu, siz de deneyin bi :)
Bu faideli bilgiyle bir postumuzun daha sonuna geldik, esen kalın efenim :)

BONUSSSSSSSSSSSS




16 yorum:

  1. Hahaha, ay ne güldüm sabah sabah, yürüyeceksin ama elin boş olarak Esencim:) Bir de o ödevi ebeveynler mi yapacakmış, çocuklar mı? Sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Gülün diye yazıyorum ve ben de çok eğleniyorum yazarken (yaşarken değil ama dikkatini çekerim :) )
      Evet, elim boş olarak yürüycem, yani öyle yapmam lazım, söz :)
      Ebeveyn derken? anneler demek istedin heralde, kocam ilgilenmedi bile hiç :) Ama ben çoook sevdim bu ödevi ve hayalimde kaç kez kurup bozdum odayı bir bilsen :)
      Sağol baharcım.....

      Sil
  2. o şemsiyi hatırlıyorumm güle güle kullan..
    Buzdolabı konusunda eşimde aynı şeyleri söyler durur ben bi kez olsun vurmaıdm ama eşim hep meyve yemek için eğilir sonrasında ... :) durum aynı yani..
    Buzdolap tasarlayan arkdşlar bunu dikkate alırmı bilmem ama buzluğu altta sebzeliği üstte olan kısımlarındanmı alsak bilemedim.. :)

    nohut kabuğu ayıklamakta ölüm yaa:( yapabilene helal olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler cicileydi, güle güle değil de hayretler içerisinde kullanıyorum şu sıralar :)))
      Sizin buzdolabının markası ne, söyle de onu da ifşa edeyim burdan, belki akıllanırlar :))) Ben genelde sakarım zaten evde, yani kırmak değil ama çarpmak, vurmak anlamında...
      Nohut kabuğu için dediğim yöntemi mutlaka dene bi, teşekkür edeceksin bana :)
      Sevgiler, teşekkürler...

      Sil
  3. Kilo aldığın gibi verirsin, üzülme. Yalnız tabii bir yandan da ekmek yemezsen:))
    Aynı ödevlerle gidiyorlar belli ki. Benim ufaklık geometrik şekillerle robot yapacak. Geçen gün çizdi. Ivır zıvır ne kutusu varsa topluyoruz, yakında robot canlanacak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bakalım, hipotroidi var bende o yüzden biraz zor kilo veriyorum. Ekmek çok yemiyorum aslında, çoğu öğünde aramam bile ama tatlı çok yiyorum bi de çikolata...
      Hadi bakalım, sizin robot canlandığında bize de gösterirsin, biz de odamızı tamamlayınca fotoğraflarız, bakalım kaç alıcazzzzzz :))))

      Sil
  4. Tüh ben de yokmuş o şemsiyeden, hazır biz de Üsküdar'da otururken sayıyı +1 mi yapsam hehe:) O yokuş ve eldeki ekmek durumu nötrlemiş ama:) Çocuklar işini biliyor yaa, öpücükle tüm sinirleri gönderiyorlar uzaklara:) Faideli bilgi için de teşekkür ederiz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Çok güldüm yorumuna :) Nerde oturuyosunuz siz komşu? Biz Zeynep Kamil'deki Kiler'in karşısında (komik oldu böyle de ince tarif ama!) E bi koşu alsana sen de Kiler'den şemsiyeyi, al tabii komşuyuz madem, hem +1 bişey farkettirmez ;)
      Evet yokuş konusunda haklısın valla, en azından oturarak yemedim
      ekmeği :))
      Ağlamak ve gülmek kardeş derler ya, bu çocuklar bana öğretti ki, sinirlenmek ve gülmek de kardeş, aynı dakika içinde iki değişik duygu, şükürler olsun diyeyim :)
      Faideli bilgi harbiden de çok faideli ama di mi ;)
      Sevgiler güzel surat ÇokoPrensin annesi ;)

      Sil
    2. Yorumunu okuyup 3 gün sonra cevap yazabilen nadide bir insanım:p Beni bu hale getiren canavaryus utansın:) Biz Libadiye tarafında oturuyoruz, kapı komşusu sayılmayız ama ilçe bazında komşuyuz sonuçta:))

      Sil
    3. E benim cevaplamam da o kadar sürdü nerdeyse ;)
      Libadiye dediğin şurası ;) Komşuyuz biz komşu ;)
      Canavaryus'u öperim çok...

      Sil
  5. Harikaymış şemsiyen canım iyi günlerde kullan, soğuğu ve kışı hiç sevmeyen bir yaz çocuğu olarak soğuklarda mutlu olmana sevindim :) Öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deli misin ;) Bayılıyorum kışa, aylardır bugünleri bekliyorum ben :) Azcık daha soğusun hava, gelsin salep keyfi ;)
      çok teşekkürler Süreyya, ben de öptümmm

      Sil
  6. Sevgili Esen , işin iyi tarafı da var, şimdi her puantiyeli şemsiyeli birini gördüğünde bu benim blogu takip ediyor galiba diyebilirsin :)
    o bir kiloyu bir kaç kez aşure yapman dolayısıyla almış olabilirsin. aşure ayı bitince kilo da gider üzülme.
    çocukların ödevini aileye mi çocuğa mı veriyorlar sen niye yapıyon?bu yeni eğitim sisteminde de aileler perişan oluyor, sanırsın anne babalar okula gidiyor.
    projeyi ben de merak ettim bayağı bir mimarlık bilgisi gerektiren proje istiyorlar galiba.
    matematik ödevi deyince neden tüm ailelerde bir tırsma korku var, nedir çektiğimiz bu matematikten yahuu !
    Ali Deniz tam benim sevdiğim çocuk tipi yahuu !! Anne demesine gerek yok, öpücüklerle gösteriyor ya anneye aşkını, daha ne olsun, tatlı yumurcak :)
    Allah ayırmasın bu anne ve şirin kuzularını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, sabah motorda bağırdım yolculara, "Çıkarın şemsiyeleri, yoklama yapıyorum!" :)))
      Aşure iki kez yaptım ama yine yapasım var :(
      Ödev bana verildi valla, çok hoşuma gitti, tabii ki Nehir yapacak ama ben de refakat edicem :)
      Ali Deniz bomba yaaa, çok komik çocuk...
      Aminnn, çok teşekkürler filizcim, sevgiler...

      Sil
  7. Esen'ciğim Üsküdar'daki fırınların ne güzel ekmek yaptığını bilirim her halde bende aynı şeyi yapardım.Benim ürünler şemşiye gibi olursa sana gönderebilirmiyim:)))Bırak Ali Deniz istediği gibi öpsün bir kaç sene sonra sen istesende yapmayabilir(tecrübe)
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladın beni di mi Mehtap Abla, tamamen fırıncıların kabahati, ekmek bu kadar taze olmasa, bu kadar güzel kokmasa ben niye yiyim ki ;)
      Senin ürünler şemsiyeyi geçecek valla, bayılacak millet de, sipariş yağacak sana ;) Bir kez daha yazayım, çok güzel ve çok da özel yaptıklarının hepsi ama hepsi... Hayranlıkla izliyorum seni, maşallah diyim bi de, nazar etmiyim sana...
      Ali Deniz öpmekden ziyade yalıyo, akşam öyle bi yalamış ki bütün suratına gözümdeki boyalar çıkmış :))) Hiç sınırım yok zaten, istediği zaman istediği kadar öpsün beni, ben de onu tabii :)
      Sevgiler :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.