11 Aralık 2012 Salı

ANNE ZÜRAFA OĞLUNA DEDİ Kİ...

O gün anne zürafa dedi ki oğlu A.D'ye, "Hadi oğlum, günü geldi, bugün seninle gezmeye gideceğiz ;) 
Doğduğun gün ayaklarının üstünde durmayı öğrendin, yürümeye başladın, seni besledik, büyüttük... Artık güçlendin, sana dünyayı tanıtacağım,  zorluklarını, güzellikleriyle birlikte öğreterek... Sen akıllısın, sen güçlüsün, başarırsın...
Aramızdaki sadece ikimizin bildiği dilden başka bir dil daha var, onu da öğreteceğim bugün sana, istiyorum ki artık işaretlerle değil, 5 kelimeyle değil, güzelim cümlelerinle anlaşalım, ben senin benimle konuşurkenki halini merak ediyorum... Şimdi söz ver bana bakalım kuzucuğum,  gezimiz bitip de eve dönerken bana diyeceksin ki "Anneciğim, teşekkür ederim öğrettiklerin için, gösterdiklerin için. Haklısın benim dilimden başka bir dil daha varmış, o dil anadimiş, anadilde anlaşmak daha kolaymış."
Anlaştık mı benim güzel oğlum, kocaman bir öpücük ver şimdi bana bakalım ;)
Seni çok seviyorum annecim...
 
Ali Deniz'in odası için Cuma Güzellemesi'ndeki anne-yavru zürafa fotoğraflarından ilhamla yaptığım işlemem bitti, ketene işledim bu kez. Zevkle işlediğim için midir bilmem, çabucak bitti, çerçevelenmesi kaldı bi... (Elbette gösteririm çerçeveli halini de :)
Bu örneği http://pontocruzgraficosgratis.blogspot.com/ adresinden almıştım pek çok güzel desenle birlikte ama sanıyorum şu anda aktif değil :(  (Elbette gönderirim isteyene şablonunu)

16 yorum:

  1. İşlediğin tablon güzel,sen güzel ,yazın dahada güzeeelllllllll ....)))

    Birdaha, birdaha okudummm ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama sen de çok güzelsin arkadaşım ;) Yakışıklı Alper'le, minik lobiya'nın annesi, sırf bunları yazmak sebebiyle bile sen de çok güzelsin, emin ol...

      Sil
  2. harikaaaa... bende istiyorum nasıl yapıcam bunu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de yap şekerim, ayrıntılı anlatırım sana, şablonu yolluyorum, Ozan'ın başucuna astığında da fotoğrafını yolla ki, burdan gösterelim :)

      Sil
  3. Harikasın canım, hem işlemen çok güzel olmuş, hem de yazın çok anlamlı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de çok harikasın yazdıklarınla, harika oğlunla :) Allah nazarlardan saklasın hepimizi komşum :)

      Sil
  4. Sevgili Esen Hanımcım,

    Konturların bitmesiyle çok çok daha güzel görünen Zürafalar; Ali Deniz üzerinden ruha, ete ve kemiğe de bürünmüş...

    İğne, kelm, kaşık gibi bilimum aletlerle harikalar yaratan ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler Nurdan hanımcım, ben de çok sevdim bu halini zürafaların :) Kendim de bir "Zürefanın düşkünü, beyaz giyer kış günü" olduğumdan mıdır bilmem, çok seviyorum bu hayvanları :)
      Estağfurullah, harikalar yaratmak değil ama kendi çapında hoşluklar yaratmak diyelim benimkilere, harikaları yaratanlar sizlersiniz efenim, biz aciz çıraklarınız sadece ;)
      Sevgiler, çok selamla...

      Sil
  5. Cok teşekkürler Nilgün hanım :) Ben de çok sevdim bu panoyu, bakalım çerçeveletince nasıl olacak :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Esen'ciğim ellerine sağlık kahverengi konturle çok daha belirgin olmuş ben çok beğendim Ali Deniz'in ne dediğinide merak ettim mutlaka çok sevmiştir.
    Etiketler konusundaki çalışmanıda merakla bekliyorum.
    Elif'in gönderdiği resim için mail göndermiştim gördünmü??
    Sevgilerimle çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Mehtap Abla :) Ali Deniz bişey demedi maalesef :( Aynı kelimelere inatla devam: Baba, dede, zuuu, cisss, gak gak, muuu :))
      Ben bişey düşündüm ama en azından sana fikir verecektir, sen onu başka türlü de yapabilirsin, istersen kullanabilirsin :) Sonuca erdireyim sana söylerim yaptığımı :)
      Elif için gönderdiğin maili dün cevaplamıştım ama yanlışlıkla sadece Elif'e göndermiş, bu sabah yeniden gönderdim maili :)
      Benden de çook sevgiler, öptüm...

      Sil
  7. Coook guzeelll ve cok duygulu mukemmel anne :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mükemmeliz di mi, senin gibi, diğer tüm anneler gibi :) Şaka bir yana, iyi anne olalım yeter, mükemmellik çok zorrrr :)
      öperim canım, çok sağol.....

      Sil
  8. harika olmuş... anne ve yavru zürafanın arasındaki sevgi ve şefkati tee buralardan hissetim. Anne ve yavrusu arasındaki ilişki insanda olsa, hayvanda olsa çok benzer, bakışlar, davranışlar aynı. yavru zürafayla ,bebeklerin davranışları ne kadar benziyor düşününce.
    hani anne bebeğini emzirirken, anne bebeğine kuzum benim diye bir gülümser, bebek de emmeyi bırakıp anneye bakarak kocaman bir gülümser ya ben o manzaraya bayılıyorum. aşk bu diyorum görünce.
    Zürafalar çok az ses çıkardığı için dilsiz diye bilinirmiş bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :)
      Yaa ne kadar tatlılar di mi, bizim Ali Deniz'le muhabbetimiz hep böyle tatlı değil ama malesef :) Arada bir birbirimize giriveriyoruz, o tırnakla saldırıyor ben sözle :)
      Ben de hep gülümsüyorum çocuklarımı emzirdiğim zamanları hatırlayınca :) Çok özen anlar, gerçekten de aşkın değişik halleri :)
      Bilmiyodum hiç zürafaların bu özelliğini, sağol filizcim...
      Öperim...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.