24 Aralık 2012 Pazartesi

MEVZUMUZ "KÖFTE" VE KÖFTEDEN ÇIKARILACAK DERSLER ;)

Baştan uyarayım, bu depresif bir yazıdır :(
Saat 20.00 itibariyle dünkü coşkudan eser yok bu akşam! Sebebi "Köfte" evet tırnak içinde köfte :( Yine olmadı yine beceremedim :( Bu sefer iyi olacağına emindim ama makus talihimi yine yenemedim :(( Ne istiyor bu köfteler benden bilmem! Sinirimden akşam yemeği bile yemedim düşünün, o kadar büyük bir depresyon bu :( Halbuki biliyorum ki evde depresyonda bir anne, depresyonun ta dibinde bir baba ve huzursuz çocuklar demek!
Dünkü posttan sonra nazarlandım desem günah almış olurum çünkü yeni bişey değil bu beceriksizlik, evvel ezel böyle!
"Kaynana gelin toprağından olurmuş" derler ya, bugün kocam vasıtasıyla öğrendim ki, kaynanam da köfteyi güzel yapamazmış meğer, rahmetli kayınpederim çok güzel yaparmış...
Bu sefer biraz daha kuru olmasın diye hafif sulu bıraktım ıslattığım ekmekleri, kocaman yuvarladım köfteleri ama pişince yine 5 kuruşa kadar küçüldüler, niye çeker bu köfteler bilmem :( Geçenlerde Fahriye Abla'nın yaptıkları ne güzeldi halbuki. En üzüldüğüm nokta da kalan köfteleri sulu yemek yaptım, köfte-patates yemeği ama Fahriye Abla yarın görünce içinden-ya da dışından-diyecek ki, "Allaallaaaa, Esen bi yemek yapmış ama ne ki bu acaba, köfte-patatese benziyo ama" :(
Nedir bu bilmiyorum yani, sen mubarek muharrem ayında üç tur aşure pişir (evet evet yanlış okumadınız tam üç kez, sonuncusunu ilan etmedim, "Suyunu çıkardın, ayıp denen bişey var" denmesin diye), pişirdiğin aşurelerin namı dünyayı tutsun ama bi köfteyi becereme :( Şımardım diye mi acaba çok iltifat alınca, yüce rabbim "Al sana bakalım Esen kulum, aşurenle pek bi böbürlendin, anlat bakalım şimdi de bloğunda kuru köfteni!" dedi sanırım! Pekii, mesaj alındı, bundan gayrı daha alçakgönüllü olunacak, hem ne demiştik "Şükür rabbime,  şükür verdiklerine, vermediklerine de elbette"
Var mı sizin köfteyle ilgili bi sırrınız, kulağıma fısıldar mısınız? E güzel güzel yemek bloglarınız var bazılarınızın, bazılarınız da belki okumuştur sağdan soldan, ya da anneden gelen bir sır belki???
Yalnız birşey dikkatimi çekiyor kaç seferdir. Ali Deniz bücürü köfte yemeyi şiddetle reddederken, babasının ekmek arası köftelerine bayılıyor, bu akşam da aynısı oldu, gidip gelip sulandı köfte-ekmeğe :)) Pisboğaz mı olacak ne :)))
Tek tesellim  bugün okuldaki kermesten kızımın bana hediye aldığı mor tüllü yüzük  ve minik bir nazar boncuklu bileklik :))) Yarın da tam mor giymeye karar vermişken, süper oldu bu :)
İşte durum bu merkezde bizim evde bu akşam ;)
"Dep-res-yon-da-yım" Ne zamana kadar mı, bergamutlu bir çay içip, kendime çift kaşarlı bir tost ısmarlayacağım 1 saat sonraya kadar ;)
Bu vesileyle anlattım rahatladım, siz de depresyona meylederseniz, yazın, anlatın e mi, kah bloğunuza, kah dipsiz bir kuyuya :))
Kalın neş'eyle ve sağlıcakla....

20 yorum:

  1. kuzucum dert ettiğin şey bu olun ben sana bir inegöl köfte tarifi göndereyim bir dene bakalım başarılı olmama riskin yok..:)

    YanıtlaSil
  2. Dur bi de senin tarifini deneyeyim ama bu da tutmazsa tövbe bi daha köfte yapmaya :)

    YanıtlaSil
  3. Esen'ciğim o tadına doyulmaz aşureleri yapan birinden bunu duyduğuma çok şaşırdım mutlaka olmuştur sen beğenmemissindir.Köfteler birazda etlerin lezzetsizliğinden güzel olmuyor eskiden kokusu evi sarardı şimdi mutfakta bile koku olmuyor yani suçlu bana göre et:))
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Mehtap abla, iltifatların için sağol ama tenceredeki köfte patates yemeğinin hali içler acısı, görmen lazım, beceriksiz bir kadına düştükleri için nasıl bedbahtlar anlatamam :))) Kimseler görmeden bu akşam yoketsem onları, atılmaz ki, günah, yesem sabaha kadar :)))
      Öperim...

      Sil
  4. Merhabalar sevgili Esen öncelikle Alyamina'ya bıraktığın yorumdaki selamını aldım.Aleyküm selam:))Köfteye gelince benim köftem iyi olur beğenilirdi ama ne olduysa son 4-5 aydır köftem gerçekten kötü oluyor. Bu kıyma angus kıyması herhalde o yüzden böyle oluyor diye bir savunma geliştirdim ama bilemiyorum neyin nesi.Allahtan hayırlısı:))sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      Köftelerin suçlusu bulundu şükür :) Anguslar, kötü kıymalar ;)
      da benim angustan önce de beterdi köftelerin, onları napıcaz bilmem :)
      Yapmıycam bi daha o olucak, gider dışarda yeriz misler gibi, Kırkpınar Köfteci'si sağolsun, hiç falso yok :))
      Sevgiler pembe makara (Eltiye selam ;)

      Sil
  5. Teksas çizgi romanında "Köfteci" lakaplı iflah olmaz bir köftesever vardı. Aklıma bu köfte yazısından sonra nedense o düştü....

    Şimdi orada olsa; köftenin dibine darı ekilmişti he :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köftecisever'e selam, yola na devam :))
      Bitmiştir, köfte maceram 24.12.2012 tarihi itibariyle sona ermiştir, vatana millete, çoluk çocuğa hayırlı olsun :)

      Sil
  6. Kıyma aldığınız yeri değiştirmenizi tavsiye ederim öncelikle.Diğer taraftan eğer kıyma çok yağlı ise pişince küçücük kalıveriyorlar o yüzden eminim sorun sizin becerinizde değil =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyledir di mi mimarcım, bence de benden değil de Kiler'in beter kıymalarındandır, akşam gidip bi kavga mı etsem, ele güle rezil ettiniz beni diyerek ;)

      Sil
  7. Canim yaa ne ugrasirsin ekmekle falan al bi kofte harci karistiriver olsun bitsin :)) bu arada bencede nazara geldin benden soylemesi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu hiç denemedim, annem usulü yapıyorum köfteyi ama tövbe ettim artık, uzun bi müddet benden uzak olsun köfteler ;)
      Nazara gelmem ki ben (inşallah diyim yine de ;)
      Öperim

      Sil
  8. :)kıyamam ben sana ya. Köften orta yağlı olsun ekmeklerinde kurutulmuş ekmek olsun diğer türlü olduğunda benimde köftelerim hiç tutmuyo. Bide soğanını büyük boy bir tane rendele. bir tane de yumurta kır baharatını at tamam. Bu arada bilmişlik yaparmışım gibi oldu ama valla tarif benim değil. Babanem aşçıdr benim. Tarifi ondan öğrendik biz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Püf noktası ekmekler mi acaba? Bilemedim şimdi, uzun bir müddet sonra belki senin yani babannenin tarifiyle denerim ;)
      Çok teşekkürler hem sana, hem de babanneye ;)
      Sevgiler

      Sil
  9. Canım benim dert ettiğin şeye bak, ben eminim anlattığın kadar kötü olmadığına, belli ki senin hoşuna gitmemiş, boşver o da nazar boncuğu olsun;)

    YanıtlaSil
  10. :((( Sen bi görsen var ya tenceredeki manzarayı, yemin ediyorum bırak köfteyi, hayattan soğursun :)))
    Züğürt tesellisi bizimki işte, aşurem süper ama köfte patates rezalet, boşver önemli olan aşureeee :))
    Çok teşekkürler, sevgiler, çokoPrensin tombul yanaklarını çok öp e mi ;)

    YanıtlaSil
  11. Esen' cim çok bilmişlik yapmayacağım yeminle.:))
    Kıyma çok önemli bi kere az yağlı olmalı ama ekmeği de ıslatma bence. Bayatlayan ekmekleri rondodan geçir sakla dondurucuda ihtiyacın kadar çıkar kullan. Ya da ekmek yerine patates kullan (rendelenmiş suyu sıkılmış), bir de şekil verirken elini az sirke damlatılmış su ile ıslat ara ara :)
    demek sen 3 tur aşure yap ama köfteden sınıfta kal, hiç olur mu kesin nazar var bu işte :)

    YanıtlaSil
  12. :)) Rica ederim Ülkercim, bütün önerilere açığım, büyük bir iştahla okuyorum hatta yorumları ;)
    Püf noktası bayat ekmeği kuru çekmek sanırım, ben de sıkmadım bile suyunu, sulu sul koydum kıymaya :((( Allah beni ıslah etsin... Dediklerini dikkate alıcam bakalım, uzuuun zaman sonra yaptığımda güzel olrusa şayet gösteririm size de köftelerimi :))
    yaaa, aşureler şımarttı galiba beni :( Allahın sopası yok ki, "al sana ucube köfte" dedi bana :))
    Nazar varsa da çıksın gitsin taaa karşiki dağlara :))
    Teşekkürler çok Ülkercim, çok sağol...

    YanıtlaSil
  13. Buralara uğramayalı köfte krizi sana uğrar olmuş:)
    Çok güldüm çok:))))
    (benim sırrım yok, bazen çok iyi denk geliyor, bazen eh işte oluyor benim köfteler. Kıymasına çok bağlı.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fenaydı, gerçek bir depresyon sebebiydi (görüntü itibariyle) yeyince de mutluluk sebebi oluverdi, "dış görünüş aldatır"mış :)
      Genel kanaat kıymanın iyi olması gerektiği yönünde :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.