14 Aralık 2012 Cuma

KEÇELER, HİKAYELER, DOLANDIRICILAR, İYİLİKLER... HEPSİ AYNI POSTTA :)

Yıldız yaptım keçeden, biri kırmızı, biri beyaz, bu yaptıklarım, yaptıklarımın rengi, hepsi ama hepsi güzelim yılbaşı hatrına, yılbaşının güzelim ruhuna saygıyla :)
Üstündekileri küçük küçük poşetler halinde tuhafiyeden aldım, keçenin üstüne iplik belli olmasın diye misinayla diktim, sonra da iki parçayı birleştirdim, hepsi bu ;) Kırmızıyı boş diktim, beyazı silikonla doldurdum ;)
Hani var ya televizyonda bi çizgi film: Laura'nın Yıldızı, hani çok güzel bir şarkısı var, hani ben her o şarkıyı söylediğimde, Nehir: "Anne yine yanlış söylüyosun, öyle değil, "Ne kadar güzel parlıyorsun gökte, bekliycem seni her gece" diye uyarıyor ya, işte o çizgi filmdeki yıldıza benzedi biraz bunlar :) Çok düzgün olmadılar, sonra dedim ki kendi kendime "İyi olan, güzel olan şeyler zaten çok kusursuz şeyler değil ki, misal organik domates azcık kusurlu, lekeli, şekli azcık bozuk gibi ama orjinal işte, en doğalı bu!"




 



İtiraf edeyim bu beyazın boncuklarını dikerken çok zorlandım, başım ve dahi boynum çok ağrıdığından, bir de görmemiş gibi baştan çok yoğun dikince boncukları, devamının da öyle olması lazım geldiğinden azcık işkence gibi oldu ama netice itibariyle beğendim...
************

 
 
Nehir okulda bir hikaye yazmış, sınav gibi bişeymiş, o hikayede Halil'in kaybolan kedisini anlatmış, dedi ki; "Anne hikayede Halil yazdım ama seninle ilgili de yazıcam, sakın üzülme olur mu?" (Büyük derdim buydu kızım :)
"Üzülmem annecim, ne var ki bunda üzülecek" dedim ama içine sinmemiş olacak ki, akşam "Anne ikimizle ilgili bir hikaye yazdım bak"
Baktım :) Elma pazarıyla ilgili :)))
"Aferin benim güzel kızıma, çok güzel yazmışsın ama şurayı çok anlayamadım "lirası üç tl'ydi" :)) Yalnız nasıl olmuşsa tl yi yeni simgesiyle yazmış, kızım yeniliklere uyum sağlama konusunda benden çok daha iyi, bunu farkettim :)
***************
Başım ve boynum çok ağrıyo dedim ya (hala öyle!) başağrımın sebebini anlatayım size: Dün yemek sonrası, ofisteyken cep telefonum çaldı:
Zırrrrr
"Efendim"
"Kimimle görüşüyorum hanfendi"
"Esen Can" (Desene kimi aradıysan onunla görüşüyosun!!! :( )
"Ben dıtdırıbıttırı emniyet amirliğinden başkomiser dıttırıbıttırı"
"Buyrun"  (Arkadan telsiz sesleri, konuşma sesleri geldiğinden belli ki sahiden de emniyet yani!)
"Kimliğinizi ya da ehliyetinizi çaldırdınız ya da kaybettiniz mi"
"Hayır"
"Kimlik fotokopinizi en son nerde kullandınız"
"Bilmiyorum"
"Kimlik fotokopinizle 65 adet faturalı telefon hattı alınmış sizin adınıza"
"Aaaaaa"
"............... .............. ............. isimleri ile bir bağlantınız var mı"
"Yok"
"Diyarbakır, Mardin vs.. illerinde adınız alınmış hatlar var"
"Hangi banka kredi kartlarını kullanıyosunuz"
Uyandım bu arada ama epey vakit aldı gördüğünüz gibi :(
"Beyefendi bunları adresinizi verin de yüzyüze konuşalım olur mu"
"Buyur canım........." gerisini yazmayayım çünkü fena pek fena arsız adamın söyledikleri...
 
Anladım ki arayanlar boynu altında kalası dolandırıcılar :( Aradım 155'i, anlattım olanı biteni, polis:
"Aynı numara, peki sizi bir daha ararlarsa ne diyeceksiniz?"
"Ne diyeyim"
"Sizi savcılığa verdim, sürüm sürüm süründürücem" :)) Evet polisimizin çözümü böyle, bir daha ararlarsa aynen böyle söyleyeceğim :)
Güler misin ağlar mısın..... 
***********
Son olarak Bulut Gölgesi Tülin Hanım'ın duyurusuyla katıldığım SERÇEV yılbaşı kampanyasına gönderdiklerim yerine ulaşmış, kırtasiye ve oyun ağırlıklıydı gönderdiklerim, bir de fotoğrafta görülen yılbaşı süsleri paketini eklemiştim (elbette  bu da yılbaşı ruhuna hürmeten ;) ), dün bloğunda kampanya için gelenlerin resimlerini paylaşmış :) Yazdıklarını okurken ve fotoğraflara bakarken gözlerim doldu ;) Demiştim size Allah ömür verdiği müddetçe her yıl, kendi çocuklarımdan başka çocukları da sevindirmek niyetim, elbette gücüm yettiğince...
Aldıklarımın üstünden % 10 indirim yapan oyuncakçı amca, teşekkürler sana da çocuklar adına....
(Yok  yok geç kalmadınız, vakit var daha.  Siz de gözleriniz dolsun, içinizi kuşlar kaplasın isterseniz Bulut Gölgesi'ne müracaat edin bi ;)
 
 
 



MERAKLISINA NOT: Bazen fotoğraf diyorum bazen resim, aslında hep resim demek istiyorum ama doğrusunun fotoğraf olduğunu biliyorum, kafa karışıklığım yazılardan sıkça belli oluyor biliyorum, affınıza sığınıyorum, olmuşlardan ve dahi olacaklardan şimdiden özür diliyorum :)


22 yorum:

  1. esenciğim küçük büyük demeden ufacık nemalardan bile mutlu olmak bir meziyet olsa gerek ....seni tebrik ederim.her gününün yılbaşı tadında geçmesi dileğiyle....keçe halımız için çok teşekkür ederiz.....nehir çok sevindi...odama nehir can ın annesi halı gönderdi diyerek.....odamızın orta yerine halıyı seriverdik....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Songülcüm, canım benim o gördüğün kırmızı yıldız var ya o Nehir'in :) yani Nehir Karayılmaz'ın :) Kızlar için yaptım bu yıldızları, doğum günü çocukları için, posta yazmadım sürpriz diye ama şimdi söylüyorum işte, aramızda ama!
      İnşallah dediğin gibi olsun, her günümüz heyecanla geçsin...
      Keçe halı ne ki, minicik bişey, kestim, yapıştırdım, tamamdır, güle güle kullanın :)
      Öperim....

      Sil
  2. Öncelikle geçmiş olsun, hakikatten dolu dolu bir yayın olmuş, başınızın ağırısı tutmayacak gibi değilmiş. O telefondan bana da gelmişti geçen sene. Sözünü ettiğiniz gibi son derece inandırıcı bir şekilde yapılıyor tüm bu yapılanlar, parasını kaybedenler daha daha neler yaşıyorlar Allah bilir. Beni aradıklarında son derece sert bir dille sanki hakikatten Emniyetten Müdür filan biri arıyormuş gibi konuştular, GERÇEKTEN İNANILMAYACAK GİBİ DEĞİL konuşmaları SANKİ GERÇEK SANIYORSUNUZ!! AMA DEĞİL!! çok dikkatli olunmalı. Paylaştığınız için çok teşekürler. Ben hemen anladım ama adam beni konuşturmadı KİMİ ARIYORSUNUZ ASIL SİZ ONU SÖYLEYİN DEDİM. Bana ne dedi iyi okusun arkadaşlar:

    " KIZIM SEN BİR EMNİYET MENSUBUYLA NASIL BU ŞEKİLDE KONUŞUR SORU SORARSIN, BİZ SANA SORUYORUZ SEN SORULARI CEVAPLAYACAKSIN"
    DİYE bağırdı ama tabiki ben inanmadım ve direk ; "Eeeh yeter artık" deyip kapatıverdim bir daha ARAYAMADI:). Hani emniyetten di?? Arasana bir daha niye arayamadın... Ama tekrar ediyorum;

    Kesinlikle inanırsınız yani o derece inandırıcı konuşuyorlar ancak ben ismimi dahi vermedim. EMNİYET KİMİ ARADIĞINI BİLMEZ Mİ? ...

    Neyse çok uzun oldu ama siz yazınca anlatmak istedim.. Çok çok üzücü ben de adımı bile vermediğim halde "Bana böyle bir telefon geldi" diye sinirlerimi uzun zaman toparlayamamıştım. Parasını kaptıranları düşünemiyorum. Ne olur hiç kimse kimseden telefon yoluyla para İSTEMEZ, "HESAP NUMARANIZI, YOK HELE TELEFONU KAPATMADAN DİREK BANKAYA GİT DİYORLARMIŞ!".. olmaz böyle şeyler inanmayınız ne olur arkadaşlar.. Hiçbir Emniyet Mensubu zaten böyle yollara asla başvurmaz.

    Yeniden yaşanılan tatsız olay için geçmiş olsun diyelim, çok önemli bir paylaşım bu dilerim herkes okur. Sevgiler, iyi hafta sonları dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kızdım kendime sonradan, bırakın ismimi, bi de çalıştığım yeri bile söyledim ama sersem ettiler beni dediğiniz gibi Handan hanım, arka arkaya öyle bi konuşuyodu ki adam, sersem olmamak mümkün değil...
      Ben de duydum sonradan, arkadaşlar söylediler, çok kişiyi dolandırmışlar böyle ama fitil fitil burunlarından gelsin inşallah :(
      Çok teşekkürler ayrıntılı anlattığınız için, uyanık olmak lazım gerçekten de...
      Sevgiler çok, size de iyi hafta sonları ;)

      Sil
  3. Nehir' in, gönlü değme zenginlerden çok daha zengin gönüllü ve eli açık, başı lüzumsuz yere ağrıyan, ama bununla beraber keçe yıldızlara sihirli dokunuşlarla parlaklıklar katan ve ruhuna yılbaşı perisi kaçmış güzel annesi;

    Bir de fotografları güzel çekseniz dört başı mamur olceksiniz valla!Nehir' in "elma pazarı" hikayesini okuyacağım diye gözüm oyuldu ayol!

    Bu arada o dolandırıcıların gerçekten boynu altında kalsın. Benzer dolandırıcılık vakasından kamu davası da açtık biz fii tarihinde 3 yıl sonra düştü. Bu adamlara toplu şikayet olmazsa kanun da dokunmuyor maalesef!

    Neyse; geçmiş olsun!

    Sevgiler ve Nehir Hanımın kalemine hürmetler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;))) Amanin, ne çok iltifat, hem de hepsi birbirinden güzel :) Çok teşekkürler Nurdan hanımcım, içimdeki peri hiç çıkmasın inşallah :)
      Fotoğraflar konusunda haklısınız, hepsi gece çekildiği için bu kadar oldurabiliyorum (şimdilik!)
      Sizin de mi başınıza geldi böyle bişey, dava düştüğüne göre, sonuç yok! E yazdım ya polisin çözümünü de, gerçekten trajikomik!
      Çok teşekkürler, geçecek inşallah, sabırla bekliyorum :)
      Nehir hanımı motive edeyim de yazsın böyle hikayeler, çok eğleniyorum ben ;)
      Sevgiler çok teşekkürle...

      Sil
    2. Bu tarz dolandırıcılık hikayeleri yaygınlaşmadan, abimden 1500 tl kontür almışlar. Hem de tam bir yılbaşı günü...

      Bizim avukatımız hemen dilekçe ile başvurun dediği için; suç duyurusunda bulunup kamu davası açtırmıştık.

      Başka şikayet olmadığı ve arayan telefonun kimliksiz alınan geçici numara olması nedeniyle sonuca ulaşmadıydı.

      Bu tür dolandırıcılık daha sonra sıkça yer almaya başladı gazetelerde vs.

      Dolandırıcılar ve kan emiciler hiç pes etmiyorlar maalesef!

      Evet evet Nehir devam etsin hatta masalları için bir Esin Perisi'ni rüşvet verecek Nursun teyzesi ona :))


      Sil
    3. Çünkü bu tarz başvurular çok az, çünkü herkes benim gibi "uğraşmaya değmez" diyor, çünkü sizin gibi uğraşan az sayıdaki kişi de böyle uğraştığıyla kalıyor, çünkü netice neredeyse hiç olumlu olmuyor vs... Geçmiş olsun çok size de...
      Oooo, ne şanslı çocuk şu Nehir yaaa, bırakın hikayeyi roman yazar o Esin Perisiyle, teşekkürler Nursun teyzesine :)

      Sil
  4. Hepsine bayildim coooook guzel ama itiraf etmeliyim ki beni en cok etkileyen cocuklari sevindirme tebrik ederim. Bende elimden geldigi kadar yapmaya calisiyorum Allah kabul etsin insallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım çok, çocuklar hepimizin, bizimkiler kadar başka başka çocuklar da sevinsin, sevindirilsin ;)
      Öperim, akşam geliyosun di mi?

      Sil
  5. çok geçmiş olsun. haberlerde sürekli uyarıyorlardı, neyseki sen uyanık olanlardansın. hesabındaki 40 bin 100 bin tl yi kaptıran bir tiyatrocu hanım vardı aynı bu şekilde kandırmışlar.
    İyi kalpli insan olduğun için Allah seni korumuş.çok geç olmadan farketttiğine göre sana bir daha bulaşamaz, o salak dolandırıcılar. bu kadın çok akıllı çıktı yahu demişlerdir. bilmiyorlar ki o dolandırıcılar bu hanım her gün iki akıl kutusu çocukla uğraşıyor ,ne maceralar yaşıyor. dolandırıcılar sert kayaya çarpmışlar haberleri yok.
    kredi kartı kullanan ve bankada hesabı olan insanları buluyorlar nasıl buluyorlarsa?
    Allah bütün şerleri uzak tutsun yuvandan .
    çok akıllı bir kızın var maşallah!! ben yeni tl nin şeklini bile unuttum yahuu !
    yıldızlar çok güzel olmuş, uğraştığına değmiş :)
    yıldızlar gibi parlak hayatın olsun inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Filizcim, aslında bu kadar bile konuşmadan kapamam lazımdı ama geç uyandım malesef :(
      TL'yi ben de yapmıyorum hala, eski usul devam, Nehir'in yazısında görünce de bi şaşırdım :)
      Yıldızların değişik versiyonlarını yapmalı yılbaşına kadar, kalp, çan, yılbaşı çamı gibi, onları da yapabilirsem gösteririm burdan :)
      Aminnnnn, hepimiz için olsun dileklerin
      İyi hafta sonları, sevgiler :)

      Sil
  6. Esen'ciğim çok geçmiş olsun umarım daha iyisindir Allah bir daha karşılaştırmasın neye inanıp neye güveneceğimizi şaşırdık paylaşmana çok sevindim herkes daha dikkatli olur.
    Nehir inanılmaz adam olacak çocuk kendini belli ediyor yolu hep açık olsun.
    Keçelere gelince çok iyi bir öğrencisin bunları çok başarılı buldum ellerine sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Mehtap ablacım,daha iyiyim çok şükür.. Bence de iyi oldu paylaşmak, hafifledim sanki bi size söyleyince :)))
      Nehir inşallah dediğin gibi olsun, ne olursa olsun iyi insan olsun, vicdanlı olsun, Ali Deniz de tabii ;)
      Keçelere gelinceeee, en çok bu yorumunu sevdim öğretmenim, gerçekten de çok kıymetli yorumların, sen ki keçe profesörüsün ve beğendin, tamamdır artık, keçeye devam edebilirim gönül rahatlığıyla ;) Bunları yaparken senin bize verdiklerini inceledim, senin yaptığın gibi diktim kırmızıyı, daha düzgün oldu :)
      Teşekkürler :)
      İyi hafta sonları, sevgiler çok...

      Sil
  7. Esencim yeni
    yıl ruhunu bu kadar güzel yaşadığın ve yaşattığın için teşekkürler. bahsettiğin dolandırıcılık olayı iki kere başıma geldi ilkinde bende boş bulunup bülbül gibi şakımıştım neden sonra aydığımda; iyi ne yapmamı bekliyorsunuz dediğimde okkalı bir küfürle telefon yüzüme kapandı ikincisinde artık tecrübeliydim emniyet amiri babam olur o halleder dedim..:)yeni yılda da üretkenliğinin devam etmesi dileğiyle..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurcanım asıl ben teşekkür ederim, ne mutlu bana ki sizlere de geçirebiliyorum heyecanımı ;)
      Hem de iki kere, ikincisini almiyim ben, gebertirim valla telefonun tellerinin içinden geçip o adamı :) Senin taktik iyiymiş, ben de diyim ki "Emniyet Genel Müdürü abimdir" (babam için geç oldu artık amirlik :)
      Yeni yılda da güzelim takipçiliğinin devam etmesi dileğiyle ;)

      Sil
  8. Öncelikle geçmiş olsun, herkes sizin gibi uyanamıyor korkudan başı derde girmesin derken bir de dolandırılıyor sık sık dile getirmek gerek bence bunu... Tülinciğime gönderdiğiniz ciciler çok güzel ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık. Ben de bugün postaya verdim o kuşlar geldi benim de yüreğime kondu sayesinde... sevgiler...
    Yıldızlar cıvıl cıvıl olmuş ellerinize sağlıkk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, kullandığım kredi kartlarını sorunca uyandım, sanane be adam dedim içimden :)
      E madem milyonlara hitap ediyorum, yazayım da uyarayım sadık takipçilerimi dedim :))) Şaka bir yana, uyanan üç kişi bile olsa kafidir :)
      Küçücük şeyler ama bu küçücük şeyler bile insanı ne kadar iyi hissetiriyor bunu size anlatmaya gerek yok çünkü aynı saftayız, aynı duygularda, aynı kuşlarla ve de...
      Yıldızlar iki güzel doğum günü kızına gitti bu akşam, yıldızları hep parlasın diye ;)
      Teşekkürler, sevgiler de fiamma...

      Sil
  9. Merhaba, dolandırıcı adı üstünde, işi kandırmak.Çok dikkatli olmak gerek, ben öyle bir şartlandım ki,kendi aradığım banka yetkilisine bile güvenlik sorularına cevap vermekte nazlanıyor hale geldim.
    Yıldızların pek şık olmuş, ellerine sağlık.
    Nehir Prenses, belli ki kalp kırmamaya özen gösteriyor, gurur verici.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizi bunca şüpheli davranmaya iten dolandırıcılar utansın, diken üstündeyim ben de bundan gayrı :(
      Yıldızların devamı gelecek inşallah, benimki tamamen esinlenme, yaratıcılığımı daha çok konuşturmam lazım ki azcık daha özgün olabilsinler ;)
      Nehir çok alem bi çocuk, sevgide çok adil olmaya çalışıyor, bana ya da babasına çok sevdiğini söylerken bir yandan da hemen gönül alıyor diğer taraftan ;)
      Çok teşekkürler Aheste Beste, çok da sevgiler....

      Sil
  10. Süslemeler nefis ama bu postun konusu asıl olarak dolandırıcılık bence. Geçenlerde tanıdığım emekli yaşlı bir çiftin de başına geldi aynı şey. Kıyamam kandırmış adamlar bizimkileri, nerdeyse yüklüce bir birikimleri gidiyormuş. Allahtan amca hasta imiş evde yatıyormuş, teyze gitmiş bankaya ve havale yapacağı isimde bir harf hatası yapmış heyecandan da para takılmış ellerine ulaşmamış ama polisin bu konudaki işi çok zor sanırım çünkü yakalanamıyorlar. Hala arıyormuş bizimkileri bu dolandırıcı...
    Çok geçmiş olsun sana da Esen' cim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırladıkça sinirlerim tepeme çıkıyo Ülkercim, pis üçkağıtçılar, emekli insanlardan ne istersiniz, hiç mi acıma duyguları yok anlamadım ki, şanslıymış teyze :) Ben de kızarım aslında nasıl inanıyorlar diye ama bi görseydin insanı nasıl tufaya düşürüyorlar, kesin diyosun kesin emniyettten arıyorlar, yine de kredi kartı numaramı vermeyecek kadar aklım var çok şükür, yaşlılar, daha cahil insanlar kolaylıkla dolandırılır, çok profesyoneller çoook...
      Numara geçici numara olduğu için tespit edilemiyormuş kimlikleri :(
      Çok teşekkürler, sevgiler, öperim kuzuyu ;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.