27 Aralık 2012 Perşembe

E BU DA NAR YANİ!


Yukarıda malzemelerimizi tek tek sıraladım sizin için, şimdi en lazım olan kırmızı tül (en parıltılı olanından, "Kristalli" dedi Üsküdar'daki nikah şekerci ;)  Çarşıdan aldım 1 metre eve geldim 3 metre oldu :)) Eni çok geniş, o yüzden 1 metre yetecek bize :)
Yanındaki süsler bizim yılbaşı ağacından yürüttüklerim ama bunları koymayacağım, size fikir olsun diye gösteriyorum. O sarı minik yılbaşı topları var ya bulursam  onlardan alıcam bugün :) Yeşil-kırmızı kurdeleler ile  fotoğrafta gördüğünüz ekoselilerden (simlidir kenarları, her ne kadar gözüktüremesem de!) bağlıycam ama bence geniş yeşil üstüne dar kırmızı kurdele tam süper olur :) O yılbaşı süslerini de minik kancalı iğnelerle tutturuverdik mi tamamdır :) Dilerseniz o kenardan göz kırpan keçe yaprak gibi şeyler de koyabilirsiniz, tamamen sizin zevkinize kalmış...
Bunca laftan sonra ne mi çıkacak ortaya, aşağıdaki gördüğünüz güzelim nar :)


Böyle nazar boncuğu da olabilir...
Bu nar tasarımı, böyle süslemek, hediye etmek tamamen kendi fikrim, bunu beyan ediyorum çünkü yapılanlardan farklı bişey buldum, çok mutluyum, çok gururluyum (Sakın ha biri çıkıp da yorumlarda, "Kaynanamgillerin akrabası Ayşe de yapmıştı narları böyle" demesin :)) Varsa bile demesin, buna hazır değilim çünkü, bozmayın keyfimi :))))




Napıyoruz bu güzelim narları, etrafımızdakilere ama ondan da mühimi kendimize hediye ediyoruz, elbiselerini sıyırıp yılbaşı gecesi, saat 00.00 olduğunda, balkondan, kapıdan, bacadan fırlatıp patlatıveriyoruz ki dağılan nar taneleri kadar bereket saçılsın hanemize :)


Bunlar da geçen yıl hazırladıklarım, hepsi bir arada şahane :)

Çok az zaman kaldı yılbaşına :( Yılbaşı ertesi külkedisine dönüşüvereceğimiz için tadını çıkaralım azcık daha ;) Heyecanınız bol olsun :)

34 yorum:

  1. Güzel ve farklı bir hediye fikri Esencim. Bence yılbaşında hiç kimse şimdiye kadar nar hediye almamıştır. Emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Eseeeen çok güzel görünüyorlar.. Onları atmaya kıyamam... yirim hepsini :)... Bak bide ne güzel sarmış sarmalamış canım çekti valla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yok öyle yağma, bunlar atmalık şekerim, yemelik olanlar ayrı :)) Sen sarmalama ama mutlaka at balkondan yılbaşı gecesi, beni dinle, büyük sözü ;)

      Sil
  3. Bence de Nuraycım, çok anlamlı üstelik, yakın olsak sana da hediye ederdim bu güzel narlardan :)
    Çok teşekkürler :) Mutlu seneler şimdiden :)

    YanıtlaSil
  4. Hiiiii atamam ben bunlarıııı hiç kusura bakma, içi kurur süs diye saklarım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok öyle yahu, atıcaz bunları, bereket olacak, süs diye de sakla ama başka bi narı gümlet yere, bütün gücünle ÇokoPrensin Annesi, yeni işe başlayacağın bu sıralarda şans getirsin, bereket getirsin evinize :)

      Sil
  5. zehra aydoğan27 Aralık 2012 02:40

    Esennn talibim o narlardan birine ...

    Anlatımın ayrı güzel ,narların aldığı şekil ayrı güzel ,hediye olarak süslü nar düşünen ilk insan olman ...)) apayrı güzelll ..

    Ne diyeyim takipçinim ....)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılbaşı öncesi görüşmemiz lazım öyleyse şekerim :) Bu hafta sonu dağıtıcam :) Buyur bize :)
      öyleyim di mi, yok di mi kaynanangillerin bi akrabası :)))
      Takipçiliğinize duacıyım efenim :))

      Sil
  6. Narlara kıyamadım şimdi Esen hanım :( Patlatmayıp, evde yesek bereket olmuyor mu aceba??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok olmuyor öyle Nurdan hanımcım, öylesini de yapın ama birini mutlaka fırlatın, patlasın, saçılsın narlar, birkaç senedir tecrübe edildi tarafımdan, sonuç gayet iyi :))

      Sil
  7. kesinlikle orjinal bir fikir:)) hayal gücüne sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Şükür yarabbi, senin de yokmuş bunlardan yapan tanıdığın :))) Takipçim olan diğer milyonlar da senin gibi yorum bırakırlarsa emin olucam bu fikrin patentinin bana ait olduğuna :)))
      Sağol moriçem ;)

      Sil
  8. Hiiiii! Eseeenciiim, sen bi dfe Üsküdar da mı oturuyosuuun?Ne alaka diceksin tabe yaptığım bu güzellikle :) amma Üsküdar şimdilerde benim HASRETiiim :( Orada doğup büyüdüm ama şimdi Ankara da yaşıyorum :((( neyse dağılmayayım :)
    Bayıldım bu hediyelere ben :) ama bu adeti ben mi bilmiyorum yoksa onu da sen mi uydurdun? :))
    Onları atmak bolluk bereket için falan mı?Kırmızı gelinleeer çok güzel yaa
    Ellerineee, zihnine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Üsküdarlıyım eş nedeniyle tam 10 yıldır :)) Çok da seviyorum burayı, ara ara sana Üsküdar resimleri mi göstersem blogdan Selcencim, hasretini azcık dindirir belki :) Zeynepkamil'de oturuyoruz biz ;)
      Bu adeti ben biliyodum zaten önceden beri yani yılbaşı gecesi nar patlatmayı ama böyle süsleyip veren bi benim galiba (ne çok havalı oldu yahu böyle de yazınca :)))
      Kırmızı gelinler :)) Çok hoşuma gitti valla, aynen öyleler bence de..
      Çok teşekkürler, yapsana sen de yapamazsan da al bi nar ve patlat bakalım, seneye inşallah yine burda olursak da bana 2013'ün sizin için ne kadar bereketli bir yıl olduğunu anlat inşallah :))

      Sil
    2. Biz de en son Nuh kuyusu caddesinde oturuyorduk,oradan gelin oldum ben :/ çoook ama çoook severim Üsküdar'ı....
      Annem şimdi Çekmeköy de oturuyor ama ben mutlaka giderim Üsküdar'a Paşalimanıııı,Fethipaşaaaa aaah aaaah dili olsa da konuşsa :)
      Ben bu adeti ilk defa duydum ama yapıcam :))senin için .)
      Deneyelim bakalım ehehhehhe
      Bu sene iyi geçecekmiş, astrologlar öle diyo,İNŞALLAAAAAH

      Sil
    3. Bize çok yakınmışsınız :) Niye gittiniz ki Ankara'ya :(
      Selamını söyliyim mi akşam Üsküdar'a, ben de çok seviyorum :)
      Ne anlatırdı merak ettim valla Selcen, dili olsa :))
      Yap tabii, dağıt herkese, aman sakın unutma tülder çıkarıp atsınlar narları :)
      Hadi inşallah bakalım, haklı çıkarlar da güzel bir yıl olur hepimiz için, ülkemiz için...
      Selamlar Ankara'ya

      Sil
    4. :) eş ve iş durumları yüzünden işte :/ söle tabe söleee
      eee 35 yıllık ömrümü anlatır....
      e zaten amaç o tanelerin dağılmasını sağlamk değil mi?Burda dağıtcak pek kimsem yok zaten.
      İstanbul'a sık sık geliyordum ama okul olunca artık :/ ama yarı yıl tatilinde bir aksilik olmazsa oradayım.Sen de bir yerlere kaçmazsan görüşmeyi çok isterim :) Olur mu?

      Sil
    5. :) Pencereyi açıp söyledim şimdi, "Paşalimanııı, Fethipaşaaa, tekmili birden Üsküdar, Ankara'dan Selcen'in selamı vaaaar" diye bağırdım ;)
      Olmaz mı, çok güzel olur hem de, sömestr tatilinde biz Yalova'ya gidiyoruz birkaç günlüğüne, o günlere denk gelmezse çok sevinirim :)

      Sil
    6. tamam konuşuruz yine zaten .) tabe havalar iyi olur inşallah

      Sil
    7. İnşallah güzel olur havalar, geçen sömestr çok kar vardı, o zaman yaklaşsın haberleşiriz, telefonlaşırız da inşallah ;)

      Sil
  9. Ben de ilk defa gördüm böyle bir şeyi fikir yaratıcı kesinlikle ama ben atmam o güzelim narları yerim ya =)Bir de yılbaşı gecesi sokakta kırmızı tüle sarılı yere atılıp taneleri saçılmış bir nar görürsem ya sizin evin ya da yakınlarınızdan birinin evinin yakınındayım onu anlarım artık =)))

    YanıtlaSil
  10. Atıcaksın yaaa, atmadan olmaz mimarcım, bunun raconu bu, nar hiddetle atılıp patlatılacak :)) Yemek için başka seçin ama notunu kırıyorum azcık çünkü yukardaki anlatımda demiştim ki, "elbileri sıyırıp" kırmızı tülden çıkarıyoruz ki bereket için çok saçılsın taneler, yoksa tülün içinde kalır :))
    Hem belki de milyonlarca takipçimden birinin evinin yakınlarındasındır :)))
    2013 nar patlatan, patlatmayan herkese bol bereket getirsin inşallah :)

    YanıtlaSil
  11. Hediyeside super yani....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şekerim, süper valla :) Burdan ilanen duyurayım, hafta sonu kim bize gelirse "Blogdaki nardan almaya geldim" derse, narı hazır :)

      Sil
  12. Canım narlar çok güzel olmuş etamin gördüm resimde bitince görürüz inşallah :))

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkürler :) Etaminin aynısını kısa zaman önce yapmıştım, linkini vereyim bi bak istersen http://esen-can.blogspot.com/2012/11/flas-flas-flasss-unlu-bloggerlar-bulustu.html
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Esen'ciğim çok yaratıcı bir fikir hediye alanlar eminim çok beğenecekler,ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  15. Gelebilseydiniz hafta sonu size de verecektim :( Sağlık olsun diyelim, saklarım narları hatıra diye tutarsınız isterseniz :)
    İnşallah beğenirler, böyle uluorta yazıp ve de gösterip duruyorum ama sürprizi kaçıyo belki :) Napiyim, elimde değil, bu blog amme hizmeti aynı zamanda ;)
    Sevgiler çoook....

    YanıtlaSil
  16. Canım arkadaşım 2013 te evinden sağlık, mutluluk, bereket ve huzur eksik olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn canım benim, hepimiz için olsun dileklerin, hepimize güzel bir yıl olsun 2013 :)
      Öperim (Allah kavuştursun bi de :)))

      Sil
  17. Süper bir fikir. Ben de daha önce bunu duymamış ve görmemiştim. Ama izninle bu sene bende eşe dosta senin narlardan hazırlamak istedim şimdi. Çok hoşuma gitti ya. Bütün sokaklar narlarla dolacak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ne izni, yapın diye paylaştım zaten :)) Bilakis mutlu olurum ben de belediyeciler duymasın bu güzel fikrimi :)))
      Sevgiler

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.