28 Aralık 2012 Cuma

AYVA TATLISI (HEM DE KAYMAKLI (: )



Çok ama çok zor durumdayım sevgili okur, bir zamandır kocam kendisi hakkında yazmamı istemediğinden (Anayasal hak, özel hayatın gizliliği, boynum kıldan ince!) herşeyi ulu orta yazmamı istemediğinden ben de vurdum kendimi sanatıma ve mutfağıma :))) Ve şükürler olsun görüyorum ki ilginize mazhar oluyorum bu yolla da :) Bir yandan da ödüm kopuyo, izleyen sayısı 134, tıklanma sayısı 32.545 (Allah nazarlardan esirgesin :)) şaşırırım, şımamırım diye, böyle bir potansiyelim yok gibi duruyor ama "Beşer şaşar!" Allah şaşırtmasın diyelim ve dönelim bugünkü mevzumuza :)
Ayva Tatlısı yaptım, hafta sonu gelecek güzide misafirlerime yapaaktım ama planlar değişti, misafirlik ertelendi, bize yaptım ben de (kocamla bana yani, en büyük parçayı da ona verdim çünkü bana sanatıma yönelmem için fırsat verdiğinden ve ziyadesiyle yardımcı bir koca olduğundan teşekkür manasında)
Ayva normalde çok yenmeyen bir meyve, bizde öyle yani, insanın boğazına takılan, çoklukla tadı pek olmayan (Beşiktaş'ta satıyodu bi adam, ona denk gelsem, onun ayvaları çok lezzetliydi mesela) bir meyve, e böyle tatlı yapıveririz biz de ;)
(Bişey sorucam size, bu aç parantez/kapa parantezlerden sıkılıyor musunuz, ben çok sıkılıyorum da, inşallah sizi de sıkmıyorum :( Ama hep aklıma aç parantezlik birşeyler geliyor!)
Geçen yıl tarifini vermiştim ya size (şuraya bir tık lütfen) orda da yanlış yazmışım avya sayısını 8 yarım diyeceğime 8 ayva demişim :(( Çok pardon, düzelttim şimdi hatamı. Yine aynı tarifle yaptım, yine süper süper süper oldu, kocam da çok beğendi, ben de ve pek fena ama ikişer tane yedik :(


O kaşığı fotoğraftan çıkarmayı unutmuşum ama çok mühim aslında kendisi, neden mi, çünkü o kaşık sayesinde ayvaların göbeklerini çıkarabildim. Kenarları yeni kaşıklar gibi yuvarlak değil, daha keskin o yüzden süper bir göbek çıkarıcı oldu. O kocamın bekarlık kaşığı (atmalara kıyamadığım şeylerden) ama ne çok lazımmış meğersem bize, bilmiş de kalmış bunca zaman, bundan gayrı evimizdeki çatal-kaşık takımının en güzide parçası kendisi...


Yakından görelim bir de, üstündeki kabuk tarçının da güzelliği (Bu arada iki karanfil ve bir çubuk tarçın ziyadesiyle yetiyor, lütfen tarife sadık kalalım arkadaşlar :)) 

 Kaymaklı Ayva Tatlısıııııı, nesin sen yahuuuuu :)))


 Kaşığa bir kez daha selam :))


Bunlar da yeni hazırladığım narlar, biri Elif'in biri de Fahriye Ablamızın :)
Narlara devam, toplu geçit töreni yaparlar yakında size de :)
Ve ayrıca çok memnun oldum yorumlarda gördüm ki, kimsenin bi akrabası, tanıdığı, eşi dostu yok narları böyle böyle süsleyen :)


14 yorum:

  1. Ayvayı çok severim tatlısınada bayılırım misafirlerin bu lezzeti kaçırdıkları için eminim çok üzgündür:((((
    Ellerine sağlık harika gözüküyor.
    Sevgilerimle çok öptüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine yaparım ki, hem de alasını :)) Yeter ki gelsinler...
      Çok teşekkürler, öperim.....

      Sil
  2. Nasıl severim anlatamam. Tatlıyla pek aram yoktur ama ayva tatlısı zaten meyvanın şekerle terbiye edilmiş hali olarak tatlı sayılmaz değil mi?

    Örtü de gözümden kaçmadı bilesin!
    Mutlu yıllar olsun senin ve buraya yolu düşen herkes için !

    YanıtlaSil
  3. Sayılmaz elbette Nilgün Hamım :) Şerbetle uğraşmıyosun, açmakla uğraşmıyosun, karıştırma derdi de yok, koyuveriyosun kendi kendine pişiyor bir de lezizzzz :))
    Örtü benim eserim değil malesef, Elif (ablam) fi tarihinde üçlü takım almış bu örtüleri, biri annemde biri bende biri de Elif'te...
    İnşallah, hepimize mululuk getirsin yeni yıl, sağlıkla, bereketle, huzurla...
    Çok teşekkürler
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. amann o parantezlerden bende de çok oluyor
    süs onlar süs :D

    iyiki kocanı anmıyorsun haa
    bide ansan kaç kere tekrarlayacaksın Allah bilir :D
    wonuç olarak ayva tatlısını çok severim
    vede o kanaviçe örtünü çok beğendim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parantez olayına çok sevindim bak :) Peki sende de ara ara parantez içi parantez onun da içi parantez durumları da oluyo mu, ben de o da oluyo ama tutuyorum kendimi :(
      Anmıyorum bir müddettir valla, önceden çok anlatıyodum ama posta koydu artık, böyle böyle yüzeysel bundan böyle (mevla görelim neyler neylerse güzel eyler-bakarsın yalvarmış bana "Yaz beni de noluuur" diye :)
      Öyle böyle değil ayva tatlısı, senin tarifin buna yakın mı peki, var mı bloğunda, bakayım mı?
      Kanaviçe örtüye herkesler bayıldı, bir dahaki fotoda nazar boncuğu mu iliştirsem :)

      Sil
  5. nefis.... nefis... nefis.. ayvayı çok severim, hem kokusunu hem yemesini, boğazımda dursa da , boğulacak gibi olsam da yine de vazgeçmem ayvadan.
    ayrıca parantezlerden sıkılmam, zira ben de çok parantezli bir düşünce yapısına sahibim :)
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın sende bi denesene Filizcim, nasıl olduğunu da yaz emi, yarın olmadı öbür gün :) Çok güzel oldu ayıptır söylemesi, blogdan koku da gönderebilseydik karşı tarafa, o zaman görseydin bi de :)
      Çok sevindim parantez sever biriyle daha karşılaştığıma :))
      Sağol Filizcim :)

      Sil
  6. Merhabalaaaar ayvayada tatlısına da bayılırım sizin tatlınız da çok hoş görünüyor.Bir parçasını aldım haberiniz olsun:)sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pembe makara (böyle yazınca da pembenin tonunu merak ettim iyi mi :) şeker pembesi mi acaba?) tatlı süperdi valla, gözünün içine baktım bitivermesin çabuk diye ama her güzel şey gibi bitti :(
      Afiyet bal şeker olsun :)
      Sevgiler...

      Sil
  7. Esen' cım, keyifli, huzurlu, sanatınla donanmış, :)lezzetli, sağlıklı, gönlünce bir yıl olsun demek için geldim. Ayva tatlısı da nefis görünüyor gerçekten.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Sağol Ülkercim, çok ihtiyacım var böyle dileklere, elbette sanatım konusunda böyle motive edici yılbaşı dileklerine :))
      Ben de sana havlu paspastan öte çalışmalar dileyeyim mi, "Allah bu tür DIY'lara gönül gözünü kapasın" mı desem yoksa :))
      Mutlu, musmutlu bir yıl olsun size de, Lara'nın her yeni halini içine sindirebileceğin, keyfini çıkaracağın bir yıl olsun ;)
      Ayva tatlısı nefis(ti!) bitti :(

      Sil
  8. Maşallah ne güzel olmuşşşş. Mutlu seneler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ooo, senin gibi bir ustadan bunları duymak bir şeref :) Çok sağol Leylacım, mutlu, çok mutlu seneler olsun sana da ;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.