24 Eylül 2012 Pazartesi

HAVUÇLU/KAYISILI/TARÇINLI KEK YAPIYORUZ...

Kek yapalım mı, ben dün yaptım, bildiğiniz kek, bu sefer hazır kek unla yaptım, kutusunun içindeki havuçlu tariften kopya çektim, kuru üzüm diyordu orda ben kuru üzümümüz olmadığı için  içine suda bekletip minik minik doğradığım kuru kayısıları (8 adet kadar) ekledim (kayısıları Malatya'dan Fahriye Ablamız getirdi. Bize çoook iyi geldi Fahriye abla :) ) 2 çay kaşığı kadar tarçın da koydum, tarifte 4 yumurta diyodu ben 3 yeter dedim, 1,5 bardak şeker diyodu ben 1,25 yeter dedim, 125 gram margarin diyodu, ben yarım su bardağı sıvı yağ yeter dedim ama onun dışındaki her söylediklerine uydum :) 1 su bardağı süt, 1 paket vanilya, 2 su bardağı kekun, 2 havuç rendeledim koydum... Önce tabii ki yumurtalarla şekeri çırptım, Ali Deniz yardım etti çırpmama, o tuttu mikseri, yüzündeki ifadeyi görmeliydiniz, mutlu, gururlu, büyük insan havalarında :)))
Süper oldu :) Çocuklar da çok sevdi, ceviz koymak istedim ama azcık koyabildim ;( Baktım ki ceviz kavanozunun dibinde 4 parça ceviz kalmış, kocam yemiş yemiş, hepsini yedi demesinler diye de  göstermelik azcık bırakmış :(
Kekimiz güzel oldu dedim ama az daha telef oluyordu, sabahtan kahvaltıya aşağıdaki gördüğünüz ekmeklerden yapmıştım fırında, dolayısıyla fırının ayarı 180 deydi, kek için fırının  fişini takınca hala aynı derecede olduğunu düşündüğümden kontrol etmedim :( Etseymişim keşke, hangi arada bilmem Ali Deniz gitmiş değiştirmiş ayarını 250'ye getirmiş ve ben keki fırına koyarken görmemişim,  ilk 10 dakikada kekin üstü kömür olmuş :( Derhal olaya el koydum, dereceyi düşürdüm. Ve verilmiş sadakam varmış ki, sabah markete giden kocam evde kalmayan alüminfolyoyu almış getirmiş :) Üstünü kaplayıverdim kalıbın bir güzelce, "Gittiii caaanım kek" diye de üzüldüm ama bişey olmamış, üst kabuğunu çıkarınca (ki incecikti zaten) kalıptan da güzelce çıkarıverince oldu mu sana Havuçlu/Kayısılı/Tarçınlı Kek...
Kalıptan kolay çıksın diye güzelce margarinla yağladıktan sonra kalıbı, siz de benim gibi un serpiyo musunuz?

Havuçlu, kayısılı ve dahi tarçınlı kekimiz, bergamutlu çay eşliğinde...

Fırında kahvaltılık ekmeğimiz, ben en çok zeytinle seviyorum bu ekmekleri...

Gelelim diğer işlerimize, etamin yapıyorum, Dilara'nın annesi Gönül'e, örneğini Etsy'deki şu adreste bulduğum etamin bir pano işliyorum amma velakin aşağıdaki resimde görüldüğü üzere,  bücür Ali Deniz bırakmıyor, her seferinde koşup elimden alıyor :(
Dün öğlen uyuyunca rahat rahat yaparım dedim ama Ali Deniz kıyametleri kopardı uyuyamak için ve uyumadı da, huysuzluk edip durdu, Nehir'in elinde ne görse istedi, ben "Ver kızım" demekten bıktım, Nehir vermekten, en son elindeki yazar kasayı almak için ağlayınca Ali Deniz, Nehir: "Anne biliyorum şimdi bunu da ver diyceksin ama vermiycem, banane" dedi, ben de hiç sesimi çıkarmadım, koyverdim kendi hallerine, 1 dakika geçti geçmedi, Nehir: "Al Ali Deniz al, bağırma yeter ki, ağlama, bıktım senden" deyip verdi :))
Akşam 21.30 oldu hala direniyor Ali Deniz, yerlere atıyo kendini uyumamak için, zar zor kucağıma alıp, Ali Kemal' in emziğinden  başlayıp, saçma sapan ne kadar mevzu varsa arka arkaya sıralayıp, onun "hı?" "hııı" sesleri arasında serseme döndürüp çocuğu, uyuttum sonunda....
Etaminin son halini de göstereyim aşağıda, azimliyim, bu hafta bitiricem inşallah, çıkmadın candan umut kesilmez Gönüüüülll ;)

Ne var ki iğneyi batırmakta!

Ben bitireyim bari ;)

Kuşların biri bitti gibi, arkadaşını da yaptım mı tamamdır :)

6 yorum:

  1. ikimizin gönlünden geçenin bu hafta aynı olması beni acaip mutlu etti Esenim. zira dün gece havuçlu kek yapayım dedim, mutfağa gittim baktım kırık ceviz yoktu planı hemen iptal ettim. bugün bloğu okuyunca dünün işini bugüne bıraktın hiç üşenme bugün yap dedim. başka birşey yapıp gönlüme düşürseydin bir de onu yapmak durumunda kalacaktım. pek bir mesut oldum sorma gitsin..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyyyy, can arkadaşım benim, ben de yazdıklarınla pek mutlu oldum :)) Nasıl bir tesadüf bu yahu!
      Yap da bugün afiyetle yeyin Bora'nla birlikte ;)
      Sen izle yeter ki, bak gör senin gönlüne daha ne güzellikler düşürürüm ben :)
      Öperim Nurcanım..

      Sil
  2. Havuçlu keki biz de severiz ama çikolatalı sanırım en sık yaptığım:)
    Senin oğlan bence biraz şımarmış, her dediğini yapmayın. Ablası da öyle, yoksa tam tipik erkek olmaya aday benden söylemesi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de deniyim bakalım bi çikolatalı ;)
      Benim oğlan biraz mı şımarmış, şımarığın alası o bücür :)
      Çok haklısın terbiye etmek lazım, ben de artık o kadar karışmıyorum zaten ablasıyla kavgalarına, ağlasa da yırtsa da kendini yapmıyorum çoğunlukla, senin dediğin gibi "hayır dediğim hayır olsun" diye uğraşıyorum, bakalım ;)

      Sil
  3. bu etamini işlemek istiyorum ama biraz acil sizde hâlâ modeli var mı acaba? eğer varsa, rica etsem mail adresimi versem bana atabilir misiniz?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriye hanım merhabalar, hoşgeldiniz, bu modelin kaynağını belirtmiştim, linki atayım ama ulaşamazsanız benim kullandığım fotoğraftan çıktı alıp işleyebilirsiniz, ben de öyle yapmıştım, çok ayrıntılı şablonu yok diye hatırlıyorum, umarım işinize yarar, kolay gelsin
      http://www.hobicigeldihanim.com/2012/10/hafta-sonundan-gonul-kuslarindan.html

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.