3 Eylül 2012 Pazartesi

SONBAHAR GÜZELLEMESİ NİYETİYLE BAŞLAYAN AMA ABUKLAŞAN YAZI :(


Çok tedirginim sevgili okur; bir yazı okudum, sonrasında bloğa koyduğum her resimde, her linkte düşünür oldum, bunlar benim bloğumu ağırlaştırırmış meğerse, bloğuma tıklayanları yavaşlığı bezdirebilirmiş meğerse, daha az resim koymalı, kenarlardaki zımbırtıları (ki bunlara onlar gagdet diyorlar!) kaldırmalıymışım meğerse! Ne yapayım ben şimdi, lazca sözlük için düşündüm düşündüm, aklıma geldikçe yazdım yazdım, günah değil mi ona, hadi öbürlerini, yani güzelim fotoğraflarını çocuklarımın kaldırdım, daha neyi kaldırayım sevgili SEO (Varmı fikri olan bu konuda) Nalan Ünal'ın bloğunda ayrıntılı anlattığı yazısında okudum bunları da kafam çok karıştı, nasıl etsem napsam bilmiyorum, zır cahilin de biriyim ayrıyetten, bunu da kime sorayım, işyerindeki bilgi işleme desem ki "Bilgi İşlem Bilgi İşlem n'olcak benim bu bloğumun hali, el verin de hafifletelim desem- ki diyemem :(" Derler ki, "Yavaş gel! Bi bloğun kusur kalmıştı (demezler belki de, iyi çocuklar hepsi, Fatih desen zaten epeski arkadaşım :) ) O yazıda yöntemi anlatıldığı halde daha bloğun kilosunu bile hesaplayamadım, beceremedim :(



(Teoman'ın İstanbul'da Sonbahar'ı ne de güzel anlattığı şarkısını bir dinleyin hele)

Neyse konumuza dönüyoruz, konu başlığımıza acilen, SONBAHAR'a GÜZELLEME yapmaya. Çok mesudum, öyle mesudum ki şu soğuyan havalardan, evde aylardır yalın olan ayaklarımın, ağustos 15 itibariyle (atalar yine bilmiş di mi, 15'i yaz, 15'i kış işte gerçekten de) "terlik giy, olmadı çorap giy" diye bas bas bağırmasından çok ama çok mutluyum. Şu olmayan troidim mi beni bunaltan bilmiyorum ama ben artık yazı sevmiyorum... Kış gelsin, okullar açılsın, akşam erken gelsin, geceler upuzun olsun, üşüyelim hafif hafif, sırtımıza bir hırka atalım incesinden, battaniye altına bile girelim hatta, ürperelim sabaha karşı uykularımızda... Sizi bilmiyorum ama ben çok seviyorum  sonbaharı, hüzün müzün napalım, yazın çatlatan sıcağından bin kat evlâ ;)


Çok beğendiğim bu resmi sizlerle paylaşmadan olmaz değil mi? Şimdi bi kapı tutun kendinize burdan, sonra kapayın gözünüzü, açıp kapıyı girin bakalım içeri ne çıkacak bahtınıza?  Ben denedim, iyilik, güzellik, hoşluk çıktı. Garanti veririm size de, kötü bişey yok hiçbirinin ardında, hem bunca güzel kapı hangi kötülüğe açılabilir ki, di mi?


Ahmed Arif dinleyin tam da burda, nasıl güzel nasıl içine işleyen bir şiir okumadır bu, bir dönem uyumadan önce (ki o dönem, kaset dinlediğimiz dönemlere denk gelir) nasıl zevkle dinlerdim, başucumda ninni gibi söylerdi şiirlerini... Rahmetle...

Ne acayip bir güzelleme oldu demeyin, burda da bir parantez açmam lazım acilen, yazmayı unuttum çünkü, bilen bilir benim için F klavye çok kıymetli! F klavye olmazsa ben yazamam, anlatamam, çalışamam hatta, bu blog bile olmaz, anlayın yani ne kadar kıymetli... F klavye için uğraşan, savunan, kaldırılmaması için kampanyalar düzenleyen, bir dönem Hürriyet Gazetesi'nden takip ettiğim teknoloji yazarı Yurtsan Atakan vefat etmiş geçen hafta, çok üzdü beni bu ölüm, çok genç yaşta, adını söylemeyeceğim, o pis hastalık almış onu da... F klavye müptelası olarak bir rahmet de ona... Ruhu şad olsun....

Allahım yarabbim, bi aklım karışık bu sıralar, bi sabrım azaldı, bi dengesizlik bünyede, bir saat içinde bi neşeli  bi depresif, umutluyum Eylül'le birlikte düzelecek...
Çocuklara karşı da biraz azaldı mı toleransım ne :( Allahım lütfen beni de Cayyu'nun annesi gibi bi anne eyle, misal Ali Deniz'i yıkarken çok ihtiyacım var o kadının sabrına ve mıymıntılığına :))) Ali Deniz çığlıklarla ağlarken, bir yandan da bana kroşelerini savururken ben ona diyebileyim ki "Ama Ali Deniz, bu yaptığın hiç doğru bir hareket değil! Sonuçlarına katlanırsın böyle olumsuz davranmaya devam edersen, seni bitlenene ya da uyuz olana kadar yıkamamak zorunda kalıcam" :)))) desem, kâr eder mi? Anne demeyen ama karganın çıkardığı sesi gayet güzel taklit eden, hatta Keloğlan'daki kara möcüğün möö sesini bile gayet güzel söyleyen, ısrarla ama ısrarla anne dedirtme çabalarımıza halen -25 aylık olduğu halde- Ba-Ba diye cevap veren şımarık oğlum benim :))

Bir de reklamlardaki Pınar Altuğ gibi hem titiz hem de üstüne bulaşan leke için "Endiğğğşelenmeyin" diyebilen bir kadın olma hedefim var :)))

Ezcümle demem o ki sevgili canlar, Eylül hepimize iyi gelecek inşallah...


12 yorum:

  1. :))) Aslında oradan buradan gibi görünse de bayağı bayağı güzelleme yapmışsınız Sonbahar'a!

    Bir kere Sonbahar düşünce mevsimidir. Mevsimin geldiği, düşünceler arası yaptığınız ışık hızı seyahaten belli oluyor. Üstelik sizi coşku ve pesimistlik gibi uçlarda hızla dolaştırması da bu mevsimin cilvelerinden zaten :)

    Yaz aylarının eriten kaynatan özellikleri denizin içinde yaşamıyorsa insana gerçekten büyük sıkıntı ama bu sıcaklar olmasa ne üzüm olgunlaşır ne fındık ne de ceviz. Kışlık C vitaminimizi bulacak doğal kaynak da bulamayız netekim! Çoook sıcak geçen günlerin ardından gelen serin günlerin kıymeti de çıkmazdı mevsimler hep bahar olsaydı!

    Ben de sazı aldım ya susmuyorum. Ez-cümle; yağmur, çamur, kar ve tipi, koyu bulutlar, kırağı vs gibi tabiat olaylarının hayranı bir sonbahar-kış çocuğu olarak; "en başından satır arası güzellediğiniz" bu mevsime, bir kez de sizinle "Hoşgeldin" demekten bahtiyarım efendim!

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Şükür yarabbi sonunda üşüdük" yazmıştım da face'den, Zeynep abla da bana, "Herşey zıddıyla var, kavurucu sıcak olmasa üşümenin de güzel birşey olduğunu söyleyebilir miydik" demişti ki çok da haklıydı, aynen sizin dediğiniz gibi, mevsimlerin hepsine hem biz insanların hem de doğanın ihtiyacı var, bana bakmayın siz, dediğim gibi karmançorman, biraz da abuk bir yazı oldu bu :))
      Hoşgeldi, sefalar getirdi güzel Sonbahar, size de iyi gelsin inşallah ;)
      Sevgiler....

      Sil
  2. Bende bir kez radyo koymuştum. Sonra twitterin kuşunu ,Sevgili sitildirektörü Eda bloğu ağırlaştırır demişti.Silmiştim. Bu ara karışıklık var benim bloğumdada umarım düzelir.Evet bende giydim çoraplarımı uzun kollu sweetlerimide:)) ne güzel yazmışsın Esencim iyiki geldi sonbahar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Nuraycım, blogdan kaldırdım kaldırabileceğim kadarını, daha da dokunmuyorum ;) Bi yandan da profesyonel biri mi el atsa da, çekidüzen verse şu bloğa diye düşünmüyo değilim, bakalım... Senin bloğundaki problem de düzelir inşallah tez zamanda...
      Ne güzel oluyo di mi, çorapları giyince, bi sıcaklık, bi rehavet, bi tatlı tatlı huzur :)))
      Sonbahar iyi ki geldi gerçekten de, sana da iyilik, hoşluk, güzellik getirsin inşallah ;)

      Sil
  3. Çok güzel yazmışsınız, şu sıralar herkesin bir hayli kafası karışık olsun, yazınız güzel. Bir F klavyeci de buradan selam gönderir. Sevgiler selamlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unuşmuştum ne yazdığını, siz şimdi böyle deyince bi daha okudum, e hakikaten de fena olmamış, sevdim ben de yazımı bir kez daha sayenizde :))
      Havalar tam süper şimdi, serin serin, yağmurlu ;)
      Çok seviniyorum F klavye kullananları gördükçe, klavyedaşız biz :)))
      Sevgiler, selamlar benden de çoook gooogoook....

      Sil
  4. :) Ben yazı çok seven biri olarak kışı o kadar güzel anlatmışsınız ki, birden kış gelsin istedim :)) Çocuklar çok tatlı maşallah..Yazmadan geçemiycem SEVGİLİ ye yazılmış notta beni çok etkiledi :) Mutluluğunuz daim olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstedim gelsin ama gelemedi, gelemiyor :( Geberdim bugünkü sıcaktan (siz nerdesiniz bilmem ama İstanbul çoook sıcak bugün)
      Sizin Rüya'nız da çok tatlı ama ;) Allah bahtlarından güldürsün bütün çocukalrımızı :)
      Sevgili'ye ne notlar yazıyorum bi bilseniz, kah blog aracılığıyla kah facebook :) Şükür ki kıymet biliniyo ve mesaj varsa hemen alınıyo, son örneği doğum günü hediyesi isteme mesajımdı, karşılık buldu çok şükür :)
      Mutluluğunuz sizin de daim olsun inşallah
      Sevgiler çok, hoşgeldiniz bir de...

      Sil
    2. Çok teşekkür ederiz :) Amin..Biz Bilecik Söğüt'teyiz..Amanın ne soğuk olur ne sert kış geçer..Bu mesaj gönderme işi de süpermiş :))

      Sil
    3. Bilecik'e hiç gitmedim, düşünüyorum şimdi hiç Bilecik'li tanıdığım da yok galiba, sen hariç :)

      Sil
  5. blogun resimlerle çok ağırlaştığını sanmıyorum merak ettim şimdi senden okuyunca:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bilmiyorum ama öyle yazıyodu o yazının içinde, SEO öyle demiş :)) Ben onun yalancısıyım ;)
      Mutlu bayramlar

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.