15 Nisan 2020 Çarşamba

MEYDAN OKUMA 1

1 . Belki aramıza yeni katılanlar vardır ya da olacaktır. Önce birbirimizi tanıyalım. 
Karantina döneminden önce neredeydin nasıl bir yaşam şeklin vardı, şimdi neredesin ne yapıyorsun, günlerini nasıl geçiriyorsun, neler değişti hayatında bu süreçte? 

Karantinadan önce, haftanın 5 günü işe giden, yine haftanın 5 günü biri lise, biri ilkokula giden iki çocuklu, rutin hayatı olan, akşamları yemek sonrası nazarlıklarıma gömülen bir kadındım. 
Yine İstanbul'dayım ama bu kez, evde kalan çocukları ile meşgul, uzaktan eğitimin nasıl da zor olduğunu tecrübeleyen, bilhassa Ali Deniz'i ödev yapması konusunda bir türlü motive edemeyen, bir yandan da, haftanın 2 günü ofiste (ev-iş arası yürüyerek 15 dakika) diğer günler evde çalışan biriyim artık.. 
Mutfak biraz daha fazla zaman alıyor, "kahvaltıya değişik ne yapalım"lardan, "akşama ne pişirsek" ler aklımın bir köşesinde hep. Bir de ilk kez ekmek denedim, çok da güzel oldu ama çok çabuk bitiyor, sıcak sıcak, tereyağla :) 
Dilerim çok kilo almadan atlatırız. Nehir spor yaptırıyor bazen bana da zorla, youtube videoları ile ama çok insafsız o sinir bozucu derecede zayıf kadın ;) 
Evi arındırdık biraz bir sürü fuzuli eşya ve giyecekten.. Çekmeceler, raflar temizlendi, düzenlendi ve çok şükür bunların pek çoğunu güzel kızım Nehir yaptı.. Evi hep sevdim, benim için bu konuda herhangi bir sıkıntı yok, hobilerim var çok şükür, malzemelerim bitene kadar devam inşallah ama kayıplar çok üzüyor.. Çok fazla haber izlememeye çalışıyorum artık. Döne döne aynı şeylerin söylenmesi içimi şişiriyor. 
Hiçbir zaman titiz bir kadın olmadım ve işin gerçeği bi tık daha iyiyim belki ama yine de o çamaşır suyu bana uzak bir malzeme halen.. Ellerimi sık sık, hatta pek çok sık yıkamak, dışardan gelenleri çocuklara dokundurtmamak, sabunlu sudan geçirmek, kıyafetlerimi hemen çıkarmak vs.. Hepsi bu yaptıklarımın..
Bir de tabii boya zamanı geçmiş, dibi çıkmış saçlarım var ki, onlara sinir oluyorum. Sprey aldım ama o da saçımı kazık gibi yapıyor. Dur bakalım, Nehir'den söz aldım, saçımı boyamayı deneyecek. Önce biraz saç boyama videoları seyrederek tabii ;) 
Şükür iyiyiz ama kısıtlanmak, dar alana sıkışmak zor, insanı biraz depresif yapan bir durum.. Geçecek, bitecek diye diye avutuyoruz kendimizi..

Dipnot: Yine Sevgili Ezgi başlattı bu meydan okumayı da, bloğu şurada, bakın siz de ve bence katılın yine bu güzel eyleme ;)
İlk ekmek denemem :) 

22 yorum:

  1. Öncelikle meydan okumamız hayırlı ve de uğurlu olsun...

    Sanırım herkes mutfakla epey haşır neşir:))) İyi ki hobilerimiz var<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başladık vallahi :) Hayırlı, uğurlu olsun ve de inşallah sonuna kadar yazmak kısmet olsun :)
      Mutfak fena yahu! Şimdilik kilo almadım ama bakalım;)
      Sanırım bu içinde bulunduğumuz durumu en kolay atlatacak olanlar hobisi olanlar Ezgi.

      Sil
  2. selamlar arkadaşım bende katıldım meydan okumaya, güzel bir etkileşim olacak, nazarlıklar çok beğendim bende bu süreçte bir tane denemek istiyorum. o nedenle sizin blog çok cazip geldi bana. :)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin mavilale, dene tabii, youtube kanalımdan yardım alabilirsin ihtiyaç olursa.
      Bence de çok hoş bir etkinlik oldu, yazmak zaten kendisi çok güzel bir terapi, hele ki bu zamanlarda..

      Sil
  3. Meydan okumayı görünce bodoslama daldım ben de varım diye bugün :)) Azıcık sizi okuyayım istedim ilk önce... Evdeyim ama vakit konusunda hala darlanmalardayım :)))
    Öpüyorum Esencim seni ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudum canım benim, çok da farklı değiliz ama vallahi tebrik ettim seni, 15 günde bir market bizde hayal :( Çok fenayım ben yaa, habire unutuyorum önemli bi şeyleri..
      Ne güzel oldu di mi bu meydan okuma, hadi inşallah güzelce yazalım, okuyalım
      Ben de seni çok öperim canım

      Sil
  4. Uzaktan eğitime ben de alışamadım maalesef :( Çocuklar o kadar haklılar ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garip hisler içindeyim Ayşenu Yılmaz, demin Şebo'ya da anlattım, uzaktan eğitim verilmiyor ki doğru düzgün, habire ödev nesi? Bu sefer de çocukları hadi hadi diye dürtmekten hem kendim geriliyorum hem çocukları geriyorum..
      Bakalım, yaz aylarında telafi olacakmış sanırım..
      Hoşgeldin bu arada ve gidip bakayım yazdıklarına hemen :)

      Sil
  5. Etkinlikten geldim bloguna hemen takibe aldım :) Uzaktan eğitime ben de alışamadım. Çoğunlukla katılamayıp uyuyorum. Ekmek denemen de çok leziz görünüyor :) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzaktan eğitim, hepimize pek uzak geldi sanırım :)) Sadece sen değil, kimseler alışamadı Şevval..
      Ne iyi ettin de geldin, ben de şimdi bloğuna gidiyorum seni tanımaya..
      Teşekkürler ve hoşgeldin..

      Sil
  6. Boncuk çalışmalarınıza bayıldım 👏🏻💛çamaşır suyuna hala uzak bir ben değilmişim demekki 🙈fuzuli eşyalardan kurtulma fikride süper bende yapmalıyım 👍ayrıca ekmek de nefis görünüyor ellerinize sağlık 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili dudefsworld, ben de hastasıyım o boncukların, bilhassa da nazarlık haline bürünmüşlerinin :) Teşekkür ederim :)
      Çamaşır suyunu oldum olası sevmedim, düşün ki, şu anda bile :)) Yalnız olmadığını bilmek de ayrı bi iç ferahlığı :)
      Ekmek yine yapıcam inşallah, bir sonraki sokağa çıkma yasağını bekliyorum :))

      Sil
  7. şu korona bi bana temizlik modunu getirmedi hiç istemiyorum girmedim dibine bucağına canım hiç de istemiyor neden bilmem ama belki olur daha önümüzde çok gün var :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana baştan bi gelir gibi oldu uzmanamator ama hızlıca gitti :)) O yaradılış meselesi sanki, yaradan bazılarını bizim gibi yaratmış, daha doğrusu benim gibi diyim, belki sen benden bi tık daha iyisindir :)
      Önümüzde çok gün var derken :( 5 gün falan di mi o çok gün dediğin ;)

      Sil
  8. Ben de sevgili Ezgi sayesinde blogunuzu keşfettim çok da iyi olmuş çok güzeldi yazınız.Ben de annemin saçını boyuyordum karantina dolayısıyla bir de saç kesme maceramız oldu ama annemi pek mutlu etmedi sonuç :))) Kendi saçımı çok sık keserim karantina sürecinde de bir imaj değişikliği yapayım diyerek kakül kestim ama annemin saçını beceremedim sanıırm,benlik sorun olmasa da annem çok memnun kalmadı evdeki kuaföründen :)) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Gizem, bugün saç boyama işi de nihayete erdi çok şükür. Co'nun bi öğrettiği de saç boyama işi oldu bu arada, fena da olmadı aslında ama kahverengi yerine bi tık kızıl oldu sanki saçlarım. Olsun, beyazlar kapandı ya, buna şükür. İnşallah önümüzdeki ay, kuaförüm boyayacak saçlarımı :) Merak ettim şimdi kuaförlüğünü :) Belki ilk bi yadırgadı annen, sonra sonra o da sever belki ;)

      Sil
  9. bu meydan okuma sayesinde bloğunuza merhaba dedim,tanıştığımıza memnun oldum.
    Bursa'dan sevgiler...
    Bende ilk gün yazıma beklerim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Fatma,
      Hoşgeldin, gelip okuyorum birazdan yazını :)
      Sevgiler pek çok

      Sil
  10. Benimde dipler çıktı ama boyayacak kimse olmayınca öylece duruyor. Ekmek güzel görünüyor.
    Bu arada mail abonelik butonu koyarsan daha rahat takip edebiliriz.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkini evde boyadık, oldu da valla, sadece kenarlar kalmış azcık boyasız ama o kadar olur ;) Haftaya açılıyormuş kuaförler, şükür yarabbi :)

      Sil
  11. Sondan başlayıp tamamladım meydan okumaları okumayı 😊 yüreğine, kalemine sağlık.
    Ellerin dert görmesin. Ekmek yapmak hastalık, bir bulaşınca kopmak çok zor

    YanıtlaSil
  12. Sorma şekerim, ekmek, pide ;) Dur bakalım, Allah hayır etsin kilolarımızı :)))

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.