18 Nisan 2020 Cumartesi

MEYDAN OKUMA 4

4- Evindeki nostaljik ya da antika bir objenin fotoğrafını hikayesi ile bizimle paylaşmak ister misin? 
Kahveyi daha doğrusu kahve keyfini, o süre boyunca kendime ayırdığım o kıymetli zamanı çok sevdiğim için, kayınvalidemden kalan çok eski ama değeri paha biçilemez bir kahve fincanının resmini paylaşayım. Takım değiller, olmasınlar da zaten, takım olan şeyleri pek sevemiyorum. Fincanlardan birkaç tane gelebilmiş bugüne. Öyle incecik ki porseleni, öyle kırılgan.. Hikayesini bilmiyorum ama kimler kimler kahvesini yudumladı bu fincanlarla merak ediyorum. Ve tabii kahve içerken konuşulanları da ;)
Zaman zaman kullanıyorum, bugün de size göstermek için sabah kahvemi bu fincanda içtim..

Başka başka çok şey var aslında sayabileceğim, misal annemin verdiği gümüş şekerlik, çeyizinden karranfilli porselen servis tabağı, eski bir radyo ve daha pek çok hatırası olan eşya..
Babamdan kalan dolmakalemler de çok kıymetli.. Bir de çantamda, ara ara, onca curcuna içinde bir şey ararken, yumuşacık dokunup, mutlu olduğum  belki 30 yıllık tespihi var ki babamın, benim nazarımda bildiğin kaşıkçı elması kıymetinde..

4 yorum:

  1. Afiyet bal şeker olsun, kapat gözünü ve o sohbetlerden birini dinle bence olur ki 🤗 babandan hatırası da güzelmiş bende hiöbişey yok koca bir boşluktan başka

    YanıtlaSil
  2. Fincan çok zarifmiş, sizinle birlikte güzel muhabbetlere eşlik etsin umarım :) Dolmakalemlerin de yeri ayrıdır. Yazılara ince dokunuşlarla değişik bir hava katıyorlar. Tabii bu kadar kıymetli bir şeyi kullanmaya kıyılabilir mi, bilemedim :)

    YanıtlaSil
  3. Babamın anahtarlığını kullanırım ben de.... Yanımda taşımak mutlu ediyor beni de...

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun. Antikalara değer katan yaşanmışlıklar onlara dokunmuş olan kişiler bence tespihin yumuşaklığı babanın elinin değmiş olmasından 😍

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.