28 Nisan 2020 Salı

MEYDAN OKUMA-13

13. Öğrenmek çok kıymetli, bilgiye giden yol ise herkes için farklı. Senin öğrenme yolların nedir, çok merak ediyorum.

Öğrenme yollarım, 80'ler çocuğu olarak daha çok ansiklopedilerdi. Okumak babamdan miras. Çok ama pek çok okurdu. Çeşitli alanlarda, belki binlerce kitap okumuştur. Zaten hep okurken ve yazarken hatırlıyorum babamı..
Ansiklopedi karıştırmayı çok severdim, sonraları da gazete, dergi, ne olsa okudum. Kitap da çok okudum ama şimdilerde epey az maalesef..
Öğrenme yollarım, internet daha çok şimdilerde ama geçenlerde diğer meydan okuma sorusunda da yazdığım üzere, güvenmeyip, başka başka kaynaklardan da okuyorum. 
Bir de şu aralar, televizyondan değişik kanallar bulmaya çalışıyorum. TRT belgesel ilgimi çekiyor mesela. 
Üniversitede çalışıyorum uzun yıllardır. Ondan önce de kolejde. Dolayısıyla akademik dünyada olunca, ister istemez bilgi önüne geliyor bir şekilde. Mail grubundan, web sayfasından, hocaların paylaştıklarından.. 
Elişlerine gelecek olursak, görerek öğrenemediğim için illa birinin bana tarif etmesi lazım yanımda. Örnek çıkaramam mesela, aklım da almıyor pek öyle kağıt üzerinde gördüğünün aynısını motife dökenleri, kıskandığımdan sebep belki de :)
Youtube öğrenme konusunda iyi bir araç aslında. Benim de videolarım var yaptığım işlerle ilgili ve hep çok güzel yorumlar geliyor. Pek çok kişiye faydalı oldu. Yani ben de zaman zaman youtube dan öğrenebiliyorum yapmak istediklerimi.. 
Ama bazı şeyler var ki, teorik de olsa, pratik de olsa öğrenme yöntemi, yine de öğrenemiyor insan. Misal araba kullanmak gibi :( 10 ders direksiyon dersi aldım yahu! Kullanmaya kulandım da, Allaha emanet, hem ben, hem siz ve cümle alem :)) 

Bunlar geldi aklıma ilk anda bu başlıkla ilgili.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.