25 Nisan 2020 Cumartesi

MEYDAN OKUMA-11


11. Sosyal medyanın 3 iyi 3 kötü özelliği hakkında konuşalım mı bugün ?

Olur, konuşalım tabii..

Sosyal medya olmasaydı, ki bu "Sosyal Medya" tanımına, pinterest, youtube, instagram ve en başta da blogları katıyorum, çok eksik olurdu sanki hayatım.. 
Hiç inkar edemem, bu saydığım mecraların bana kattıkları pek çok.. Blog arkadaşlıklarım (ig den çok önce) çok kıymetli, hala görüşürüz, yazışırız. Birbirimize güç veriyoruz, motive ediyoruz, destek oluyoruz. Demek ki 1. sırada, "Kıymetli dostluklar" geliyor. Bir fotoğrafımızı paylaşayım, eski blogger lar da var içlerinde, ig'de tanıştığım güzel kadınlar da. Grubumuz, kahvaltı grubu. Düzenli buluşuyoruz ama bu kez uzun sürdü. Çok özledim arkadaşlarımı Co yüzünden ara epey uzayınca. 
Ferayım eksik fotoğrafta, 7 kişilik Çelik Manolyalar 

Sonrasında, yaptığım işleri ve bilhassa da nazarlıklarımı, benim hayal bile edemeyeceğim kadar büyük bir kitleye duyurması nedeniyle, en çok da instagram'ın bu özelliğini 2. sırada sayabilirim, "Geniş kitlelere ulaşmak" 
3. sırada da, özellikle ilk yıllarda, sık sık sayfalarında dolandığım pinlerinden ilham aldığım pinterest'i başa koyarak "İlham vermesi"ni sayabilirim sosyal medyanın iyi özelliklerine. Ve tabii pek çok güzel kadın tanıdım, cömert, iyi kalpli, motive eden, elindekini paylaşmaktan -karşılıksız- hiç çekinmeyen, yüzlerce kadını başka nasıl tanıyabilirdim ki sosyal medya olmasa..

Kötü özelliklerine gelince; zaman zaman acımasız insanların varlığı insanı incitebiliyor. Kötü niyetli kişiler var ve pek fütursuz, fazlasıyla da cesurlar. O zaman, kalbi nasırlaşmış, dilleri zehirli "kötü niyetli kişiler" 1. sırada dursun. 
Sonra, yapılanları taklit edenler çok fazla.Zaman zaman blogda ya da ig'de bu konuyla ilgili yazdım ama bir süredir çok takılmıyorum çünkü açık mecralarda paylaşıyorsam, taklit edilmesini de kabullenmek gerek. Kabullenemediğim emeğe yapılan saygısızlık. Zaten en baştan yaptıklarımı herkesin yapmasına izin verdim, ilham almasına, yapabiliyorsa aynı modeli yapmasına ve hatta satarak para kazanmasına da hiç itiraz etmedim. Lakin, bu benim her bir modelimi, kendi tasarımıymış gibi sergileme hakkı vermemeli. Tasarım sahibinin adını analı. Dolayısıyla "taklit" değil de "Emeğe Saygısızlık" olsun 2. sırada.. 
Son olarak da, sürekli senden ilgi bekliyor sosyal medya, "Esencan hanım yeni video yok mu?" ya da birkaç gün paylaşım yapmazsan ya da sayfanın geneline aykırı paylaşım yaparsan, misal özel hayattan fotoğraf vs. paylaşırsan, bu sefer de "Ne durucam burada, gideyim ben!" diyen bir grup insan modeli de mevcut. Tamam, 3. sıraya da bunu koyalım "Sürekli bir dinamizm ve özel çaba gerektirmesi"
Bilmiyorum yani tam da, bunlar ilk aklıma gelenler ama illa ki, başka başka güzellikleri ve sakıncaları da vardır tabii. Benim açımdan bakınca ilk aklıma gelenler bunlar ama çok zaman kaybettirmesi (ki Allahtan ben çok uzun saatler geçirmiyorum!) istismara, tehdite, şantaja (bilhassa çocuklar için) söz konusu olması da mühim sakıncalar elbette..




4 yorum:

  1. Doğru kullanabilmek önemli sosyal medyayı. Kötü yönlerini ne kadar baskilayabilirsek o kadar iyi. Ubuntu battaniye için ig de #scheepjesubuntucal etiketine bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, doğru ve bilinçli kullanalım hep biz de inşallah. Ubuntuyu öğrendim çok şükür ;) Rast gelsin ve bitmişini de görelim inşallah :)

      Sil
  2. Bana kalırsa özsüzleri dönüp özünü keşfetmek, kendini sevmek, olumsuz insani özellikleri farkedip onlardan sıyrılmak için bilinçli kullanım şartıyla fazlasıyla faydalı (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı yanlarını ne güzel özetlemişsin.. "Özsüzleri" bir çırpıda çıkaralım inşallah hayatımızdan..

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.