17 Ekim 2014 Cuma

YAKMA ÇİÇEKLER VE DAHİ HAYAT...


Bu postun "giriş" kısmını es geçiyorum ;) Geç kaldım, beklettim, kusura bakma e mi, pek bi sıkıntılı haftaydı, şükür ki hayırla bitti... 

YAKMA ÇİÇEKLİ KAPI ÇELENGİ
Neler neler yaptık di mi bu çiçeklerle, en sonuncu projem de bu işte çiçeklere dair..  Azalıyor çiçeklerim ama kumaşlarım, kurdelelerim pek çok, hepsi de emrime amade, gözümün içine bakıyorlar, onlarla oynayayım, usul usul kenarlarını yakayım,  onları envai çeşit güzelim çiçeklere dönüştüreyim, ortalarına kıymetli incileri kondurayım... ;) Ah be sevgili okur, sen hala ordan ekrana baka baka "Bi yapamadım şu çiçeklerden, bi yakamadım şöyle!" diye kederlen dur  e mi ;) Yap diye demiyorum, billahi, maazallah yaparsın da benimkileri sollarsın diye ödüm kopuyor bilakis;) 
YAKMA ÇİÇEK


YAKMA ÇİÇEK


TIĞ İŞİ MOTİFLER
Uyduruverdim bu modeli! Durmadan durmadan "Hanım beğendi, bey dilendi" mi olur deyip, uyduruverdim vallahi, azcık marullu oldu ama sonradan sevdim de çok, ortalarını böyle direkli direkli yaptım ama bilmiyorum kaç direkli! Dedim ya, hesapsız kitapsız oldu bu motifler. Devam edeyim ben bunlara... Keçe, etamin, boncuk, yakma çiçek vs. tamam ama ara ara da bünye tığ işi istiyor, böyle sakin sakin, usul usul, yumuşacık... Oluyor mu sana da ;) 

YAKMA ÇİÇEKLİ TİŞÖRT
Kabul fotoğraf kalitesi pek fena ama fikir olsun diye ;) 

Bunlar da benim çılgın kuzularım :) Nehir ara ara kumaş kutumu getiriyor salona "Oynayabilir miyim anne" diye, ben de "Oyna kızım, sorduğun kabahat" diyorum :) Bak bu sefer de bu komedi çıktı :)) Yerde de bir upuzun kumaş serili, sen görmüyorsun ama, onun üstündeler, podyumda yani ;)

BONUS
Pencere dersin...
Önünden geçtiğim bu minik evi fotoğraflayıp da sana göstermek -ne vakittir istememe rağmen-bugüne kısmetmiş. Sen neresine takıldın bu pencere önünün peki, rüzgar güllerine mi, Atatürk posterine mi, Üst tarafa dizilmiş beyaz beyaz saksılara mı, yoksa yeşilliklere mi, sen de benim gibi en son mu farkettin camın önündeki kediyi yoksa? Ne diyeyim ben bilemedim şimdi, resmi çekerken görmediğim her ayrıntıya nasıl vurulduğumu nasıl anlatayım... Bol olsun bu fakir ama gönlü pek çok zengin evin bereketi, neşesi, huzuru...
MUTLU GEÇSİN HAFTA SONUN, HOVARDA MI HOVARDA, KAYGUSUZ, GAMSIZ, DÜNYA YANSA BİR AVUÇ ODU YANMAZ MİSALİ... 

Not: Ne diyoruz o vakit "Sen şarkılar söyle içinden, boşver!" Her daim sıkıntılı dönemimde bu şarkı gelir aklıma, gelir ve içimi ferahlatıverir,...


23 yorum:

  1. yerim ben bu kuzuları maşallah onlara ve sana ...bebeğim Türkdil kurumunun mailini biliyosan bana hayrına verde senin yaptıklarını göndereyim bunların güzelliklerine layık bir kelime bulsunlar çünkü bnm kelime hazinem artık kiyafetsiz kalıyor ;)
    evede detaylarada bittim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne komikler di mi :)) Bence TDK senin yaptıklarına kelime icat etsin şekerim, postunu yapacağım yakında, herkeslere göstereceğim de ama nasıl yaptın sahi yaa? inceliyorum inceliyorum "yok diyorum, katiyyen olamaz böyle muntazam, güzel bişey" Ellerine sağlık bir kez daha canım benim :)
      Öperim çok

      Sil
  2. Kapı çelengi süper olmuş! Ellerine sağlık.
    O çılgınlar kimbilir evde başka neler yapıyorlardır...
    Pencereye bittim.Harika!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrencim güzel oldu çünkü bu yakma çiçekler sihirli, nereye konsalar onu güzelleştirmekle meşguller :)
      Çocuk demek hayal gücü demek zaten, bizimkiler de coşup duruyorlar ara ara böyle :)
      Pencere bitilmeyecek gibi değil ki, sağol canım :)

      Sil
  3. vallahi öyle nerden bildiniz bir ben yakamadım şu çiçeklerden :) iç geçirmiyorum değil her baktığımda
    birde pencere olayı var tabi ben öyle bir zenginlik istiyorum hayatımda...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok rahatladım, yorumlardan görüyorum ki yakmaya niyet edip yakamamış kimse :)) Alanay hariç o da birleştirememiş henüz :)
      İnşallah sen de tez vakitte yaparsın bu kolaycacık çiçeklerden BENİM KÜÇÜK DÜNYAM :)
      Zenginlik istemişsin ya, ne kolay bak! Üç çiçek, bir Atatürk posteri, bir de kedi ;) Zepzengin olsun hayatın inşallah :)

      Sil
  4. bütün yazıların çok sevimli, keyifle okuyorum benim de şu zorlu,hastalıklı günlerim geçse deneyeyim diyeceğim senin bu yakma çiçeklerini de azıcık püf noktalarından bahsetsen fena olmaz.Çelenk harika görünüyor ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ezem ruveyda, çok teşekkürler ;) Ne mutlu bana öyleyse :)
      Geçmiş olsun, umarım geçmiştir, geçmediyse de an itibariyle yürüsün gitsin hastalık senden...
      Yakma çiçekleri dene mutlaka, yapımını ayrıntılı anlattım, resimlerin altındaki yakma çiçek yazan yerlere tıkla, ilgili posta götürsün seni :)
      Sevgiler, çok teşekkürler

      Sil
  5. "Bi o çiçeklerden yapamadım,yakamadım" diyende benim sevgili Esen:) Yine çok güzel olmuş kapı süsün ellerine sağlık..O çılgın kuzulardan benim evde de var bir tane ,gelip gidip keçelerime ,iplerime ,boncuklarıma ,tüllerime sarıyor kendileri:) Memleketimin dört bir yanında böyle zenginliklerle dolu evler var ,bu evlerde ne anılar birikmiştir kimbilir..çok güzel bir kare..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen ki neler neler yapıyorsun, bi bu kolay çiçekleri mi yapamadın Bağnucum, dene mutlaka e mi :)
      Nasıl seviyorlar di mi bunlarla oynamayı, hadi Nehir neyse de, Ali Deniz de kumaş parçasını kulağına takmış ya, o an dedim "Fotoğraflamalıyım bu anı!" diye :)
      Var tabii böyle evler, önünden geçip gidiyoruz, kimi zaman görmüyoruz bile ama görünce de mutluluk doluyoruz :)
      Sevgiler canım, çok teşekkürler ;)

      Sil
  6. ahhh her geldiğimde yakıp yakıp destelediğim ama bir yerleştiremediğim çiçeklerim geliyor gözümün önüne.feyz alıyorumda zamanı bulamıyorum.çok güzeller ama en güzeli yavruların.bahtlarıda güzel olsun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E ama yani ;) Yap bence mutlaka bak nasıl şenleneceksin ;) Ben de vakit bulamıyorum pek çok şeye ama iki arada bir derede yapıyorum aklımdakileri, yoksa beynimi meşgul edip duruyorlar, yapıp kurtuluyorum :)
      aminn çok teşekkürler, çok kıymetli benim için bu duan, tüm çocuklarımızın bahtı güzel olsun inşallah :)
      Sevgiler

      Sil
    2. benim kafa deli bohçası gib.4 5 iş birden yürütüyorum elimde.o yüzden sakız gibi uzadı :)) boyamalar bitince inşallah:)
      sevgiler benden..

      Sil
  7. Esenim seni çook öpüyorum,huzurlu mutlu bir hafa sonu diliyorum sana da.yakmalar bir harika ellerine saglık.EVDEKİ KUMAŞ DEFİLESİNİ GÖZÜM ISIRIYOR BİR YERDEN:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Serpilim, canım benim, ben de seni çok öpüyorum ve bereketli, huzurlu bir hafta diliyorum :)
      Hanelerimiz başka başka ama hikayelerimiz nasıl da benzer di mi ;)

      Sil
  8. O pencere önünden başlayabilirmiyim Esen çünkü çocukluğumu geçirdiğim evi hatırlattı, iki oda bir salon küçücük gecekondu evimizi anneciğimin pencere önüne koyduğu renk renk saksıları çiçekleri ve kedimizi hatırlattı çok duygulandım Atatürkümüzü görüncede ikiye katlandı duygularım ne iyi ettin de paylaştın yakma çiçeklerde çok hoş olmuş tülden olunca dahada bir güzel ellerine sağlık sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Meltem, senin bu yorumun beni çok duygulandırdı güzel arkadaşım... Bak neler neler hatırlatmışım sana hiç bilmeden...
      İçim coşuyor böyle görüntülerle, paylaşmadan edemiyorum ama bak isabet olmuş işte :) Ne güzel bir evde geçirmişsin çocukluğunu, ki çocukluğumuz bizim en kıymetli hazinemiz di mi, en umutsuz anlarda sığındığımız...
      Çok teşekkürler canım, ben de çok seviyorum tüllü çiçeklerimi :)
      Öperim çok, sevgiler :)

      Sil
  9. Canim benim ne cok sevindim simdi yorumunu okuyunca,sagolasin,günlerdir bilgisayarin basina gecemiyorum,ilk kez dün biraz ve de simdi oturuyorum,bu hafta is cikti yine kiramadim,hem hareket oluyor,(yarim saat bisikletle gidiliyor!)ondan zaman kisaldi,hem ev isi hem is zor yani:)) Az evvel geldim esim okula gitti,(toplanti)yorgunum iki dakika oturup cocuklari yatiricam e kendimde uyuyup kalicam,nitekim asla dinlenemiyorum! Yani senin anlayacagin hep ayni seyler bendeki,calisayimmi filan diyorum bakiyorum ama nasil yapicam bilmiyorum,herseye yetisememe korkusundan gecen haftada depresyona bir girdim birde ciktim,o kadar!Arkadasim sagolsun beni bir iki cümleyle kendime getirdi,yarinda ögleden sonra doluyum,cumartesi dügün var,cuma ya kadarda is .

    Cocuklar ne güzel oyun cikariyorlar,eskiden biz disarlarda gezer eve girmezdik onlarda napsin evde ne bulurlarsa deniyor hayal gücleri zengin onlarin ben cok seviniyorum bu duruma,öpüyorum seni ve kuzucuklarini Esencim,özledim yazi yazm,ak istiyorum,dur bi bakim yarin sabah dokuzdan sonra elim giderse döküleyim biraz!Kazaklara cok iyi olmus yakma güller ben begendim,sana kolay gelsin bitanesi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ettim seni, sağol cevabın için :) Yoruluyorsun ama bak iyi geliyor bir yandan da çalışmak, çünkü kafanı dağıtıyorsun ;) İyidir çalışmak yahu! Kolay gelsin ama çok yorma kendini şekerim :) Keşke bütün depresyonlar seninki gibi kolaycacık çıkılan cinsten olsa :))
      Eskiden bütün oyunlar sokak üzerineydi, şimdi ise hele de kışsa hep ev üzerine... Zaman değiştikçe, şartlar da değişiyor Serpilcim... Eğlensinler de ne isterlerse onlarla oynasınlar, hiç karışmıyorum ben de ;)
      Yazdın mı acaba, bakayım birazdan :)
      Öperim seni, beğendiğine sevindim :)
      Sana da kolay gelsin canım

      Sil
  10. O bonusa hayran kaldım. Arada yapıyorsun bunu, sarsıyorsun kalbimi. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada arada izle beni o zaman, kalbini sarsmaya devam edeyim Yazdan Kalan :)
      Ben teşekkür ederim bilakis ;)
      Sevgiler

      Sil
  11. Yerim senin bıdıkları ben :) Ne tatlı bakışlar yaw. Öp benim için ikisini de. Iyi ki varlar hayatımızda bu kuzular.
    Bu aralar ben de teselliyi tığda buldum desem inanirsin dimi? Inan. Habire motif yapıyorum. Ne olacağı ile ilgili simdilik fikrim yok :))
    Yakma çiçek konusunda da için rahat olsun ben yapmayacağım bacım :) ama senin yaptıklarını zevkle izlemeye devam ederim.
    Hayatın bizi yormayip germediği, yıpratmayıp hırpalamadığı huzur dolu günler diliyorum. Seni de ayrıca öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok komikler di mi :)) Eve yahu, insana enerji veriyorlar, gençleştiriyorlar, güldürüyorlar, daha ne olsun :))
      Çok iyi yapmışsın kuzum, şimdiye kadar durduğun kabahat. Onu farkettim ben de gçeenlerde, tığ işi insana huzur veriyor, bi sakin sakin, bat çık :)) Sen motifleri istifle, bak neler neler çıkar onlardan :) Yeter ki kenarda motifin olsun :))
      Yapma sakın, yakma sen, beni takip et yeter :)))
      Aminn, çok amin şekerim, inşallah dediğin gibi olsun, öperim çok çok :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.