27 Ekim 2014 Pazartesi

ETAMİN ATATÜRK PORTRESİ (BAŞLANGIÇ) VE HAFTA SONUNDAN BİZE KALANLAR...

Cuma gecesi dört yakma, iki keçe çiçek ve ponponlu-motifli kapı süsü hazırlama. Bir tencere türlü yemeğini itinayla pişirme...
Cumartesi sabahtan 4'e kadar yüksek lisans dersi. Eve gelip çocuklara gözleme ve apple crumble hazırlama. Sonra AVM ziyareti ve  alışveriş. Nehir'in bayram harçlıklarını itinayla harcamasına, kardeşine de hediyeler almasına (biri gönüllü, biri gayet gönülsüz) refakat etme, yemek yeme ve eve gelme.
Aldığın kırmızı pantolonu evdeki beyaz gömlek ve kırmızı beyaz puantiyeli papyonla kombinle, oğlanı Cumhuriyet Balosu için kıyafet provasına al :) Oğlan o kadar beğensin ki kostümünü, onunla yatmak, kalkmak, her an o kıyafetle kalmak istesin. Sen zor ikna et, çocukları uyut ve kendin de sız ;)
Pazar iki Hello Kitt'yli çanta yapma ve arkasından Refika'dan öğrendiği esnaf lokantalarındaki usulle hazırlanmış bir mercimek çorbası pişirme (içine etsuyu koymayı unutma!) Sonra Sevil'den kıskanıp da etaminle Atatürk portresi hazırlığına başlama. Sonra pilav girsin araya, Ali Deniz'in pazartesi ödevi için havuçlu toplar girsin. Sonra çocuklar yıkansın paklansın, uykuya dalmalarına yardım edilsin. Sonra tekrar etaminin başına, İmza kısmını tamamla ve 23.30 itibariyle hafta sonuna sen de kendi imzanı bu şekilde atarak yeni haftaya başla!
Bütün bunların içinde arada gazetelere bak, mutlaka Susan Miller senin için bu hafta ne söylemiş onu oku ve iki kez de kahve keyfi yap sevgiliyle...
Bu yaptıklarımı arka arkaya düşününce bi fena oldum, sana da bu sırayla yazayım istedim, ki arada yazmadığım Ali Deniz'in senaryolarıyla oynadığımız oyunlar, iki dakikada bir "Anne tatile gidelim, lüften hemen gidelim!"leri (dışarı çıkmak Ali Deniz için tatile gitmek demek!), sofra kurmalar kaldırmalar vs. de var. Bunlar var ama bunlarla varım ben de sevgili okur, bunların çok değil üçünü çek hayatımdan, bak ben nasıl da sudan çıkmış balığa dönüyorum... Alıştım bu tempoya, belki de böyle böyle enerji kazanıyorum... Durunca şarjım azalıyor benim, ki bu arada da yaklaşık bir haftadır bir boyun ağrısı sorma gitsin :(
Anlattıklarımı senin için itinayla fotoğrafladım (yok canım, face ve instagramdakiler için değil, bilhassa "senin" için, onlara da göstereyim dedim hazır senin için çekmişken ;)

ATAMIZIN İMZASI
Nasıl büyük, nasıl heybetli, nasıl zarif, nasıl karizmatik! Nasıl?

ATATÜRK PORTRESİ
Sevgili Filiz Türkocağı tasarımı
Panoyu tamamladığımda çerçeveletip, yeni ofisimin duvarına asmak niyetim... 

YUMAK DERGİSİ/FİLİZ TÜRKOCAĞI ÖZEL SAYISI
Bu da desenin bulunduğu derginin kapağı

ATATÜRK PORTRESİ 
*********
Muharrem Ayı geldi, hepimize bereket, bolluk getirsin, hayırlarla gelsin inşallah...
Aşure
Geçen seneki aşurelerim bunlar, aranızda bilenler vardır, aşureye olan düşkünlüğümü. Bu yıl da bol bol yapıp, dağıtmak niyetim inşallah... Başlığa tıklarsanız ayrıntılı tarif mevcut, siz de yapın e mi, üşenmeyin sakın, yapın ve görün ne kadar zevkli ve abartıldığı kadar da zor olmayan bir iş aşure pişirmek. Verdiği manevi hazzı hiç söylemiyorum bile... 

*********
Ve çiçeklere devam...

YAKMA ÇİÇEK


YAKMA ÇİÇEK


YAKMA ÇİÇEK



YAKMA ÇİÇEK



KEÇE ÇİÇEK

KEÇE ÇİÇEK



ÇİÇEKLERİM... 
*************
HELLO KITTY KEÇE ÇANTA
EZGİ VE İPEK İÇİN... 

************
Perde Süsü
Hazırlık safhası ;) 


PERDE SÜSÜ
Ponponları geçir iğnedenn, aralara da yaptığın motifleri koy. Ne kolay di mi ;) Ziyadesiyle hem de :) 
***********

MERCİMEK ÇORBASI (Turşu eşliğinde :)
1,5 bardak kırmızı mercimek, yarım çay bardağı bulgur, doğranmış patates. ince doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı tereyağ, 1 çorba kaşığı zeytinyağ ile iyice pişir (ben içine bir diş de sarmısak attım) Et suyu da koy dilersen, toplamda 1,5 litre su ile pişir, çok koyu olursa kaynamış su ekle. Pişince bir çorba kaşığı kuru nane. Misss :) Sakın blendırdan geçireyim deme!

CUMARTESİ KAHVESİ

PAZAR KAHVESİ


KOSTÜM  PROVASINDA BİR CUMHURİYET ÇOCUĞU
Şimdiden kutluyorum Cumhuriyet Bayramı'nı.  Şanına, önemine yaraşır şekilde tüm yurtta kutlansın inşallah...
Gönlünce geçsin yeni haftan...

23 yorum:

  1. oyyy yoruldum tempona maşallah sana ;) Ali Deniz'in provasına telden şahit oldum tatile bana gelsin istedim ama malum ....
    Sözümde durmanın ferahlığıyla Atam tamamdır 29 Ekimdede huzurlara sunucam.Seninkinede bittim acaba onudamı işlesem çünkü annem banada diyip duruyor :) Aşureyi bende çok severim ama annemin aşüresi ki ilk denemem hüsran :( çiçeklerine ve çantalara Türkdil kurumunun bulacağı kelimeyi bekliyorum.Öpüyorum çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşarken değil ama anlatırken, yazarken ben de yoruluyorum Sevilcim :) Ali Deniz'i yollamayalım da seni bu taraflara bekleyelim biz :)
      Ne güzel oldu panon, çok ama çok beğendim, gurur duydum arkadaşımla :) ellerine sağlık canım. Benimki imza kısmından sonra kaldı, ne zaman işlemeye kalksam ensem, sonrasında da felaket başım ağrıyor. başımı önüme eğip işleyemiyorum, dur bakalım, illa ki bitiricem ama vakit lazım biraz...
      Aşureyi benim tarifimle dene, hiç bilmeyenler için o kadar ayrıntılı yazdım, ben de birkaç yıl önce başladım ama öyle zevkli ki, yapması da yemesi de, sen beni dinle ;)
      Sağol Sevilim, öperim çok ;)

      Sil
  2. Ne güzel işlemişsiniz yaa,ellerinize sağlık .Cumhuriyet Bayramı heyecanı duyan çocuklar olduğunu bilmek çok güzelll :)),

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili DİKTİM DİKTİM GİYDİM imza kısmını çabucak işledim ama sonrası için zamana ihtiyacım var, halbuki öyle hevesliydim ki bir an önce bitirmeye.. Sağlık olsun diyelim...
      Var tabii, olmaz mı, çocuklar heyecanlarını hiiç kaybetmiyorlar ki, bir de Atatürk sevgilerini. Hep de öyle olsun inşallah, yarınlarımız onlara emanetse küçüklükten başlamalı öğretmeye, sevdirmeye, bayramları bayram gibi yaşatmaya di mi ;)
      Sevgiler, çok teşekkürler

      Sil
  3. Trafiğine kurban. Helal olsun Esen ne diyeyim alkışlarım ancak, örnek alırım. Aşuremi de yaparım yine ama komşu da kalmadı dağıtacak dur bakalım olmadı kreşe götürürüm ;)
    Harbi bravo yaw. Bir daha düşündüm de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok güldüm yorumuna :) Trafik aşağı yukarı hep böyle, hele hafta sonları! Alkışlanacak, örnek alınacak bir durum yok şekerim, benden ne becerikli, ne hamarat, ne çalışkan kadınlar var, onlara yönelmeli ;) Ama yine de sağol çok :)
      Yap tabii, mutlaka yap, yarım ölçüyle de yapabilirsin, ben de pazar yapıp, pazartesi ödevi olarak kreşe göndereceğim ;)
      Sana da "bırravooo" ama :) tatlı arkadaşım, öperim çok

      Sil
  4. Canım maşallah sana, hayranım bu hamaratlığına, " dokuz canlı prelli" gibisin, ( bu laf benim teyzelerim arasında senin gibi her işe hakkıyla yetişen kadınlara verilen isimdir) ellerine sağlık çiçekler, çantalar, perde süsü şahane, çorbayı deneyeceğim ama blendırdan geçirmezsem bizim ev halkı burun kıvırabilir, sen bana bir kıyak yap, müsade et ben blendırdan geçireyim :) bu arada Ali Deniz pek bir yakışıklı olmuş, maşallah, öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Esracım, eksik olma, sağol canım benim ama bir de yap(a)madıklarımı saysam o zaman söylediklerini geri alırsın eminim :)
      Çorbaya birer kaşık tereyağ, zeytinyağ yazmayı unutmuşum, sen unutma e mi, blendırdan geçir hane halkı için ama sen kendine bir kase bu halini ayır çünkü böylesi nefis :)
      Ali Deniz büyüyor, böyle kıyafetlerle sanki daha da bi :)
      Öperim çok, sağol kuzum :)

      Sil
  5. Heyy Esen in okurları!!!! Biliyor musunuz; o benim arkadaşım yaaaa:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;)) Tabii yaa, sen de benim hamarat, zevkli arkadaşımsın ama, bunu da bilsin herkes :)
      öperim çok makasın dansı :)

      Sil
  6. Amanıııın, sen anlattın ben yoruldum :) Kocamaaaaan bir nazarlık da sana gelsin o zaman. Atamın imzası süper, eline sağlık canım. Ne büyük bir gururla işlediğini hissedebiliyorum. Boyun ağrını ihmal etme arkadaşım, öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoo, yorulma, bak sen kendi hayatına, eminim benimkinden çok da farklı değildir, kadın olmak trafiği bol insan olmak demek bir nevi :)
      Çok büyük bir gurur ve zevkle işledim sahiden de molacım, sonrasında boynumun ağrısından devam edemedim ama mutlaka tamamlayacağım inşallah :)
      öperim çok ben de ;)

      Sil
  7. Ellerine sağlık Esen hanım..Yalnız harika işler çıkarmışsınız. Ben HELLO KİTY çanta yapımını merak ediyorum.Yapılışını paylaşırsanız sevinirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ONDAN BUNDAN ŞUNDAN çok teşekkürler :) Sağolun...
      Çantanın yapımını daha önce ayrıntılı anlatmış, fotoğraflamıştım. Siz yazınca o linki fotoğrafın altındaki "HELLO KITTY" yazan kısma koydum. Tıklarsanız ulaşırsınız :)
      kolay gelsin, sevgiler :)

      Sil
  8. Bende çok tempoluyum ,çok koşturuyorum diyorum kendime,sen benden de tempoluymuşun Esen'cim..Allah kolaylık versin,hayatın tadı tuzu bunlar,sağlığımız,huzurumuruz yerinde olsunda varsın koşturalım değil mi? Yaptıklarının hepsi çok güzel,ama atamın imzası ayrı bir güzel..Ellerine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep aynıyız aslında Bağnucum, üç aşağı beş yukarı böyle hayatlarımız ama çok doğru demişsin, sağlık ve huzur olsun da gerisi nasılsa bir şekilde geliyor :)
      Ben de çok severek işledim, çok da seviyorum etamini :) Sağol canım, sevgiler çok :)

      Sil
  9. Sende benimgibisin, bi duruyorum aninda bunalima giriyorum,sarzim bitiyor yani!

    Boyun agrin icinde cok gecmis olsun Esencim,insallah daha iyisindir!

    Oglunun takimini cok ama cok begendim,ne de yakismis!

    Atamizin imzasi ise süper olmus, cok dogru islemissin bravo,zor birsey aslinda bence...

    Sen yazinca uyandim (dünyadan bi haber yasiyorum bazen:(( )

    Cumhuriyet Bayramimiz simdiden kutlu olsun hepimize ruhlari sad olsun tüm sehidlerimizin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Serpilcim, durunca şarjım bitiyor benim de, durmak yok :)
      Boynumu önüme eğmediğim sürece iyiyim. Uzun süre o pozisyonda kalınca hem boynum sonrasın da da başım felaket ağrıyor...
      Sağol canım, Ali Deniz çıkarmak bilmedi o kıyafeti :)
      Yok, hiç zor değil etamin, azcık dikkat gerek, biraz da sabır sadece, dene bence bi daha önce yaptın mı bilmiyorum ama?
      Amin canım, öperim çok :)

      Sil
    2. Yorumun icin tesekkürler!Bende kacgündür yaptigim etamin islemesini Esenè bir göstersem diye ic geciriyordum! Ne tesadüf.Cerceve yapip ceyizime koymusum,simdi evimde asili:)) Ama bi tane degil epeyce isledim o zamanlar,cogunu hediye verdim,bu elimdeki tek.Resmini cekicem.bende öptüm.

      Sil
  10. Esencim bu özel günde ne güzel bir şey düşünmüşsün Atamızın imzası harika olmuş çok çok beğendim, portreyide merakla bekliyorum eline emeğine sağlık sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevil sayesinde :) Gönül isterdi ki bayrama yetiştireyim ama...
      Sağol canım, çok sağol, portreyi yapacağım ama biraz zaman lazım, boynum kendine gelsin, unutsun ağrıyı, tekrar deneyeceğim bakalım :)
      Öperim çok Meltemcim, sevgiler :)

      Sil
  11. Muhteşem, seni yürekte kutluyorum. Bu hale geldik işte, Paşamızla ilgili en ufak bir ayrıntıda heyecanlanıyoruz, olması gereken bu diyemiyoruz nicedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdan Kalan, çok teşekkürler ama keşke portreyi de yapabilseydim asıl o zaman muhteşem olacaktı!
      Maalesef dediğin gibi oldu artık, tuhaf ama öyle :(
      Elimizden geleni yapalım biz ama e mi? Yaptıkça da paylaşalım, mutlu olalım :)
      Sevgiler :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.