30 Nisan 2014 Çarşamba

GELİNCİKLİ KEÇE ÇANTA-UNUTULAN PEK ÇOK NOT EŞLİĞİNDE...


 Tatil dönüşü sana bir sürü fotoğraf gösterdim, bir sürü de anlattım ama buna rağmen bir sürü de unuttuğum şey oldu! E şimdi bu unuttuklarımı tarihin tozlu sayfalarına gömersem sana günah ;) Onları, yani unuttuklarımı sana anlatacağım ama en en en ilkin dün gece yaptığım gelincikli çantamı göstermeden hayatta olmaz sevgili okur, bak bi, bak da sen söyle bu gelinciklere bu kadar takmakta haksız mıyım? Ki evde daha ne çok var bu çiçeklerden ve yenilerini yapmak için de ne çok kurdele aldım renk renk bir bilsen! Kesin deli dersin, deme lütfen ;) Keşke her delilik böyle olsa sevgili okur keşke herkes eşine dostuna sardıracağına böyle işlere taksa kafayı ;) Di mi???



GELİNCİKLİ KEÇE ÇANTA
Dükkan'da
(Yani dükkanda derken, değil aslında, bir arkadaşım aldı ablası için, Anneler Günü hediyesi diye ;)  O bakımdan beğenen olursa yine yaparım ama yüzde yüz aynısını yapamayabilirim ;)
Bu seferkini farklı yaptım, bak saplarını dışardan, saplarının üstünü de güllerden yaptım, gelincikler beyaz zeminde güzel olur diye düşünüp beyaz bir çanta tasarladım. 

KEÇE ÇANTA
Gelinciklerin saplarını bu sefer siyah iple (Domino 8 numara) işledim Ki onu da gelincikleri yapıştırmadan önce (ki tecrübe ettim, önce çiçekleri yapıştırırsam ip habire çiçeklerin boynuna dolanıyor!), keçeyi kurşun kalemle çizmek marifetiyle yaptım, iğne ardı yine ;) Ben bu iğne ardını çok sevdim. Hep diyorum ya, yeteneksizim nakış-dikiş konusunda, bir de yetenek olsaydı, sen asıl o zaman görürdün bu fakir kulunu  ;)

GELİNCİKLİ KEÇE ÇANTA
Yine yuvarlak şekil yaptım çantayı, yine ön ve arka parçanın arasına bir bütün uzun şeridi diktim (5 cm kadar) yine yukarı doğru daraldı çantanın şekli, ki aslına bakarsan bu şekiller, formlar vs. sen ne istiyorsan o, diyelim yuvarlak istedin, bul bir büyük yuvarlak evden, bak etrafına, geniş ağızlı yuvarlak ne bulursan o sana kalıp işte sevgili okur, sen gönül gözünü de açarsan azcık gör bak ne çok ilham kaynağı, ne çok malzeme etrafında (yok, benimki o kadar da açık değil sanırım, yani "şimdilik")



YAKMA ÇİÇEKLER
Dedim ki "Gönüllüler bir adım öne kızlar" işte ben böyle seslenince, yukarıdaki çantada gördüğün gelincikler fırlayıverdi bir adım öne :) 

YALOVA'DAN
İlk karedeki anne at ve yavrusu (babası mıydı ki acaba, yok canım kesin annesi!) Yalova'daki derenin kenarından, çok uzun zamandır bu kadar küçük tay görmemiştim, çok hoşuma gitti, sen de gör istedim. Sonraki kareler Termal'den, hamam dönüşü çektim, yine çok güzeldi hamam, yine yeniden doğmuş gibi hafifletti beni :) 


Tarihi Çınaraltı'ndan bir kare var orda, hiç gittin mi Termal'e bilmem ama gidersen o çınarın altında bir çay ısmarla kendine mutlaka, e mi?

Geçenlerde Refika'nın Mutfağı'nın Refika'sı yenilebilen çiçeklerden bahsediyordu yazısında. O zaman tuhaf gelmişti azcık anlattıkları, sonra bu köy seyahatinde de benim bunu tuhaf bulmam çok tuhaf geldi bana (ki haklısın Türkçeyi katletmiş durumdayım şu anda bu cümleyle!) çünkü aklıma geldi ki biz de çocukken yerdik çiçeklerden. Bana bunu hatırlatan da Nehir'in Şevval'le klasik bakkal ziyaretinden (büyüdü artık, neredeyse yarım kilometrelik bakkala gitmesine izin veriyorum, yalnız değil elbet) dönüşte "Anne bunlar yeniyomuş, öyle mi?" diye getirdiği bir salkım akasya oldu. İlk karede gördüğün Akasya'dan yedin mi hiç bilmem, yemediysen dene mutlaka, şekerli güzel bir tadı var, seveceksin bence!
Sonra bir de hanımeli var elbette, bir damlacık balını itinayla çıkardığımız, güzel, şekerli hanımeli :) Senin yediğin çiçek var mı peki çocukluğundan aklında kalan?

ELMALI KEK-KREP
Kalıbıma söz verdim biliyorsun, daha önce keki parçaladığı için yerdiğim gibi, böyle tastamam verdiğinde de onu sana öveceğime söz vermiştim kendisine. Çünkü sadece yermek "arsız" yapar, hem insanı, hem kek kalıbını, yani dengeyi iyi korumak lazım, aynen insanda olduğu gibi, gerektiğinde sonuna kadar övmesini bileceksin, teşekkür etmesini, göklere çıkarmasını ;) Bu bakımdan bir kez daha çok teşekkür ediyorum kendisine, güzel yanaklarından öpüyorum, başarılarının devamını diliyorum :)
Dün Yalova'dan gelince yaptım bu keki ve o gördüğün krebi, ki onun adı lalanga aslında ;) Çocuklar çok seviyorlar, onlar şokellalı seviyorlar, ben daha çok peynirli, bazen de böyle reçelli... 


Bu da daha önce yaptığım tavuklu torbam, hatırladın mı, anneme vermiştim torba haline getirsin diye, hani ben çoook yamuk dikmiştim de bişeye benzememişti. Annem bir güzel dikmiş sağolsun :) 

TÜBİTAK KİTAPLARI
Ve bunlar da Yalova'dan son parti aldığım TÜBİTAK kitapları, bizimkiler bayılıyor bunlara, çok mutlu oluyorlar her seferinde. Ve inanamayacaksın ama bu kitapların tanesi sadece 5 TL ;) 

BONUS


NOT:
Sen de çok sevindin mi benim gibi Arife'yle, Mahir'in sütkardeş değil mamakardeş olmasına :)) Hüsne'nin herkesi yıllarca kandırmış olmasına :) Aramızda Kalsın dizisinden bahsediyorum ;) Ne zamandır sana söyliycem söyliycem unutuyorum hep :)
DİPNOT:
"Anne çadıy yapayım!" "Yapalım oğlum"
Çadırdayız, göz gözü görmüyor ama tam da o anda Ali Deniz hep aynı cümleyi söylüyor:
"Akadaşlayıma söledim, hayalet diye bişe yok!" Yok tabi oğlum da sen pek inanmıyorsun galiba buna :))

Bundan ibarettir bütün söyleyeceklerim, ki yine çok söyledim değil mi, PAYDONNNNN :)

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMIN KUTLU OLSUN O VAKİT... OLAYSIZ GEÇSİN İNŞALLAH, BAYRAM GİBİ GEÇSİN...

19 yorum:

  1. Merhaba Esenciğim,
    Yine güzel bir yayın olmuş, çantan, fotoğraflar, yemekler ve de çocukların harika ellerine sağlık.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Aynurcum :)
      Çantanın bir yeni versiyonunu son postta duyurduğum çekilişe koydum, katıl e mi:)
      Sevgiler

      Sil
  2. Ah sevgili arkadaşım, ne güzeldi o mesajların, sıcacık..İnsanın acısını hafifleten, desteğini hissettiren..Hiç yalnız bırakmazsın beni zaten, yine yanımda oldun, iyi ki varsın. Çok teşekkür ederim, sevgilerimle güzel kalpli arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Elifçim, keşke elimden çok daha fazlası gelebilseydi, azcık teselli edebildiysem ne mutlu bana...
      Benden de sevgiler canım benim...

      Sil
  3. Çantalarınıza bayılıyorum. Elinize sağlık. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keyif olsun, o zaman son postta duyurduğum içinde çanta da olan çekilişe bekliyorum :)
      sevgiler

      Sil
  4. Canım çanta yine harika evlisi, kuşlusu, kedilisi, gelinciklisi her biri birbirinden güzel oluyor. Beyaz üzerinde gerçekten çok güzel görünüyor gelincikler. Sizin lalangaya biz akıtma diyoruz, çok severim ben de, ama ben tatlıyla severim çilek reçelli olur, tahin pekmezli olur, çikolatalı olur, çok güzel olur :) iyi getirdin aklıma yarın sabah tatil kahvaltıya yapayım bari. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çantacıya çıkacak adım (hadi inşallah :)
      Son yaptığım renkli çiçeklerle bi çanta hazırladım ki Esra, görmen lazım, hatta görmeyip şansını denemek için çekilişe katılman lazım, son posta bak diyorum yani :)
      Akıtma da deniyor, krep de, krep süzet de, bizde lalanga ama sanıyorum lazca ismi o ;) Kayınvaldemler akıtma diye tavuklu krep yemeğine diyorlar, sizde de var mı yoksa göçmenlik Esra, onlar Bulgaristan göçmeni
      Afiyetler olsun canım, sevgiler

      Sil
  5. Eline sağlık Esen. Ben bu yeni çanta modelini daha çok sevdim. Gelincik modele iyi kaptırdın kendini tam da mevsimi zaten :)) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüğün üzere ben de hep bu şekil yapıyorum çantaları bir müddettir sevgili Juliette, bak çekilişe de koydum :) Katıl hemen e mi :)

      Sil
  6. Bende yapmak istiyorum bu gelinciklerden çok güzeller... ellerine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kolay yapımı, sen de dene mutlaka, benim bir postumda anlatmıştım nasıl yaptığımı, okudun mu? Okumadıysan şurada:
      http://www.hobicigeldihanim.com/2014/03/yakma-guller-esliginde-hafta-sonundan.html
      Sevgiler

      Sil
  7. Esencim sen tatlı tatlı yazıyorsun ben masal gibi okuyorum ,çanta çok güzel olmuş kırmızılı beyazlı güle güle kullansın alan kişi ,küçükken bende o akasya çiçeklerinden yerdim zaten hanımelinin o mis kokusuna dayanamayıp gördüğümde hala tadına bakmadan geçemiyorum ,övmek yermek konusunda yağcılık seviyesindeki övgü değil de eminimki sende bu tarz övgüyü sevmezsin , hakettiği şekilde takdir etmek benim için geçerli olan övgü şeklidir, mutlu hafta sonları diliyorum sana sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Meltemcim :) Sema aldı, liseden arkadaşım, ablasına, annesinin yerine geçen ablasına anneler günü hediyesi olarak, çok mutlu oldum ben de :)
      Düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum başka yediğimiz çiçek var mıydı, misal reçellik gülleri yemezdik ama koklaya koklaya bir hal olurduk :))
      Şimdi övmek yermek meselesinde bizimki yani kek kalıbı biraz yağcılığı da seviyor ne yazık ki :))) Ne kadar yağlarsan o kadar kusursuz yapıyor görevini :)) İnsan olana elbet lazım değil yağcılık ama bu da kek kalıbı işte, napıcaksın, ne istiyorsa o :)))))
      Sevgiler çok, çekilişi gördün mü, çanta var da ;)

      Sil
    2. Esencim gördüm katılmıyorum ama kazanan kişi çok şanslı el emeği göz nuru bir hediye kazanacak katılanlara bol şans diliyorum.

      Sil
  8. Dün akşam okudum bu yazını Esencim ve yorum babından bir güzel sohbet ettim seninle amma velakin nasıl oldu anlamadım ben gönder demeden yorum uçtu. Nereye nasıl bilemedim. Gıcık oldum yeniden yazamadım kaldı bugüne. Şimdi Yalan Dünya reklama girmisken yazayım dedim ama gereksiz uzattım farkındayım :) Finansal bıdıdan gecmişsin çok sevindim bu arada.
    Yalovayi çok sevdiğimi konuşmuştuk dimi Karacadan ötürü kalmisligim vardır 3-4 ay. Küçük yerlerde yaşamayı ben de tercih etmişimdir daima. İnşallah bir gün dönersin Cennetine.
    Çantada çok kusur aradım billahi feci eleştirel baktım ama bulamadım üzgünüm bi dahakine artık :) Nefis olmuş.
    Annenin ellerine sağlık tavuk hak ettiği yeri bulmuş bu arada.
    Ali Deniz'e gelince, o korkular başa bela bizde ee başladı ufaktan.
    Son olarak Arife'nin gamzelerine bayılıyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkerim bazen öyle talihsizlikler oluyor bana da, sonrasında bir hayal kırıklığı, bir aldatılmışlık duygusu ile "sonra yazayım bari, sinirim geçsin biraz" diyor ve çekiliyorum huzurdan, bazen de çok uzun yazınca riske girmemek için kopyalıyorum yorumumu laf aramızda :))
      Finansal bıdıdan geçmek bir yana baksana öbür notlara, benim için süper bunlar, dur bakalım ikinciler nolacak :)
      Yalova benim cennetim gerçekten de, doğru söylemişsin şekerim, hem sen biliyorsun da Yalova'yı bak :) Ne güzel ama di mi :)
      Ne demek istiyorsun sen şimdi Ülkercim, yani yaptığım işlere kusur aramak için mi bakıyorsun :))))) Şaka şaka, sahi ben istemiştim di mi bunu ama bak mahçup oldum :))))
      Annem acayip terzidir, nasıl titiz anlatamam, ben de nasıl şapşal aksine :)))
      Ali Deniz her akşam aksatmadan "Çadıy yapalım!" "Akadaşlaya söyledim, hayalet bişey yok dedim" :)) Geçecek elbet korkuları, bekleyelim sakince di mi :)
      Arife çok tatlı yaa, ben de bayılıyorum ona ;) Nasıldı gelinlikli Hüsne :))
      Öperim çok

      Sil
  9. Rengarenk bir blogunuz ve çalışmalarınız var. Hepsi de tarz çalışmalar. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkı Karadeniz, hoşgeldiniz :)
      Çok memnun etti beni bu güzel yorum, pek çok hem de...
      Teşekkürler, sevgiler...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.