22 Nisan 2014 Salı

KEÇEDEN ÇANTA, CÜZDAN, KOLYE UCU AMA HEPSİNDEN DE MÜHİMİ BİR GÜZEL DEFTER...


"Oraya mı yazılır, buraya mı, oraya mı buraya mı???"
"F şıkkı, elinin körüne" diyesim geldi yeminle... Arkadaş bu nasıl bir sınavdır, düzeltiyorum nasıl kazık bir sınavdır :( Bir de ilk sıraya koymuşlar ki, moralin bozulsun bozulsun, sana kal gelsin, öbür sınavları da yapama! Ama yaptım :) Şükür ki öbür üç sınavı en azından geçer not alacak kadar yaptım ;) Ne işim var benim İşletme'de?  Niye o kadar ısrar ettin ki Anadolu Üniversitesi, "gel ille İşletme oku, yalvarıyoruz sana"diye niye tutturdun ki???  Neyse ezcümle Finansal Tablolar Analizi dersi benim harcım değilmiş! Saat 2'deki sınava 11'de gidip üç saat ders çalışmak, zihnim açılsın diye kendimi tatlıya, sıcak çikolataya vermek bile yetmezmiş, anladım ;)
Dur bakalım, bi yanılıp da 30 civarı alırsam, çan eğrisi de bu azcık notu çok yaparsa, geçerim bakarsın, e olmadı bi tek bu ders kalırsa, tek ders sınavı varmış, mezuniyet durumunda olanlar için, Allah büyük sevgili okur :))
**********
Şükür "Taze Fasulye, domatesli makarna, çoban salata, ev yoğurdu (yok be yaa, inandın mı, nerdeee, bildiğin market yoğurdu!) sezonu açıldı. Bir de karpuz yetişirse, değme keyfime :) Sen de çok seviyorsun di mi taze fasulyeyi, yok canım etli olur mu hiç, misler gibi zeytinyağlı :) E o zaman cümleten afiyet olsun :)
**********
Ali Deniz diyor ki "Sana küstüm diil!" barıştığı zamanlardaki "küsmedim" kelimesinin Ali Deniz'deki karşılığı bu cümle ;) Yatıyoruz, tam uyuyacak, birden aklına geliyor, yatakta elimi buluyor, öpüp alnına koyuyor :)) Gülüyorum tabii, hafif sinirden de olsa :))) Sonra "Babaya" e git bari, bağlasam durmayacaksın, git onun da elini öp de rahatla çocuğum, bir koşu gidip salona, babasının elini öpüp güzelce geliyor uyumaya :)) 
*********
Ve ben sınavları bertaraf edince kendimi yine keçeye verdim. İstek üzerine aşağıdaki üç güzide çalışmamı hayata geçirdim :))) 
"Kedidir o Kedi!" füme çanta yaptım ilkin...

KEÇE ÇANTA
Dükkan'da
Ve sonra bir bozuk para cüzdanı,
KEÇE BOZUK PARA CÜZDANI

Ve bir de cüzdanlarda kullandığım ağacın kolye ucu olmuş hali, gövdesine bir de kedi ekleyiverdim ;)

KEÇE AĞAÇ KOLYE UCU

Güle güle kullansın sahibi :)

Ve sonra yaptıklarını büyük bir heyecan ve beğeniyle takip ettiğim sevgili blog arkadaşlarımdan Esra'nın benim için yapmasını istediğim güzel defterime ve yanında gönderdiği güzel hediyelere kavuştum dün :) Çok ama çok sevdim defterimi, her bir ayrıntısına hayran kaldım.  En çok da Esra'nın titizliğine, zerafetine...
Çok resim çektim size ayrıntılarını gösterebilmek için...Sen de istersen eğer böyle size özel bir defter yapmasını, Esra Akın'a başvur ;) Tabii adımı  verebilirsin sevgili okur, de ki "Esen yolladı beni ;)" Emin ol çok güzel bir hatıraya sahip olacaksın bir deftere sahip olmakla :) 

GÜNLÜK ya da ESKİTME NOT DEFTERİ
Gördün mü ilk karede esen yazıyor :) 


Paketin güzelliğine bakar mısın?
"Kıyamam" dedim ama kıyıp da kullanacağım vallahi, benden kıymetli mi hem :) 


Şu defterin yan tarafındaki incilere bayıldım en çok, bir de üstündeki incili çiçeklere, incisever miyim neyim bilmem :) 


Nehir'e gönderdiği stiğkırlar :) Ve Nehir okuldan gelince "Anneeee, lütfen, vermezsin di mi bana bu defteri" "Delirdin galiba Nehir, tabii ki vermem, benim o ;)" "Of anne yaaa, o zaman o mavili defteri versen!" ":(( Of Nehir yaa, tamam al hadi, ne yapacaksın?" 


Bak ne yaptı sevgili okur :) Bir de Günlük yazmaya bak, neyse, defter onun, nasıl isterse öyle yazar, süsler :)
Esra teyzesi Nehir sana çok teşekkür etti, bir de sordu "Nasıl yapabiliyor anne Esra teyze bunları???!"
Ellerine sağlık bir kez daha şekerim, hem beni hem kızımı çok mutlu ettin :) 
*********
Ve sonra dedim ki "Az bi dur, yeter bu kadar gelincik, bak hercailer küsmüş sana!" 
Bu çiçekleri yaptım ben de dün gece :) Rengarenk, narin, zarif çiçeklerim benim :) 


YAKMA ÇİÇEK
Bu çiçekleri çanta süslemesi için kullanayım dedim, aşağıdaki kare çıktı. Çanta yapacağım en kısa zamanda, o zaman bir kez daha bakarsın di mi ;)

YAKMA ÇİÇEKLERLE SÜSLÜ KEÇE ÇANTA 

ÇATAL 
Bu tarifi not edin, süper bir çatal tarifi, daha önce de söylemiştim sana, bilmem yaptın mı bu arada, ben yaptım bu pazar tekrar, Ali Deniz okula götürsün diye ama kendime hakim olamadım iki tanesini ılık ılık yedim afiyetle :) 


HEDİYE PAKETİ
Ve bu da en üstteki üçlünün hediye paketi :) Böyle çiçekli daha bi zarif oldu di mi, o sarıyla morun uyumu da süper di mi, nazar boncuğu da elbet olmalı di mi ;) 


Çikolatalı Kurabiye yaptım bir de, onu fotoğraflamayı unuttum ama Pastel Zaman Yolcusu'ndan alabilirsin tarifi :) Bir de çilekli tiramisu tarifi var ki, bu akşam çocuklara yapmak niyetindeyim :) inşallah bakalım :)


BONUS
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun :)
Ali Deniz şiir ezberlemiş okulda,
"Atatürk yoktu, düşman çoktu,
Atatürk geldi, düşmanı yendi.
Sana armağan etti bu güzel yurdu"
Bu benim için nasıl büyük bir nimet bilemezsin, ilk duyduğumda bu şiiri, kelimeleri çözmeye çalışırken, bir yandan mutluluk, sevinç, gurur vs... Sorma sevgili okur, sorma...
Allah herkesi "evladından güldürsün"
***********
Şu şarkıyı bi dinler misin, sakin sakin ama :) İş güç arasında değil... Geçen arabada, radyoda çaldı babanneye giderken... Ve ben bıraktım araba kullanmayı, ilk kez bıraktım 3 yıldır ve kapadım gözümü, içime sindire sindire, tadına vara vara bu şarkıyı dinledim.. (Yani elbette şoför koltuğunda değildim, eşim kullanıyordu elbette ama benim yan koltukta olmam şoförmüşüm gibi davranmama engel değil elbet, gözümü yoldan, ışıklardan, yayalardan ayırmadan, gerektiğinde itinayla frene basarak yolculuk ediyorum! Maalesef! Hâlâ...)


30 yorum:

  1. sınav stresi:)))) Allah kolaylık versin.. resimler yaptıkların herşey çok güzel eline sağlık... Bu arada eşleşmeler belli oldu Elişi defteri Füsun'la eşleştin... iki çok marifetli hanım... ne güzel sevgiler:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Gördüm ve yazdım Füsun hanıma :) Kargo adresini bekliyorum, hediyem hazır zaten, kısa zamanda göndereceğim inşallah... Marifetli derken, Füsun hanımla yarışamam elbet ama çok teşekkürler Öznurcum güzel sözlerin ve bu güzel etkinlik için :)
      Sevgiler

      Sil
    2. yok canım her ikinizinde yaptığı işler çok güzel:)))) umarım herkesin unutamayacağı güzel bir etkinlik olur sevgiler

      Sil
    3. :) Teşekkürler Öznurcum...
      Eminim çok güzel olacak, ben yarın kargoya vereceğim inşallah hediyemi ;)

      Sil
  2. Yine her şeyi ne güzel anlatmışsın Esen'ciğim içim açıldı.
    Sınavın kötü geçmesine üzüldüm ama yinede belli olmaz değilmi.
    Esra'nın çalışmalarının hayranıyım defter çok şık iyi günlerde kullanırsın inşallah.
    Yakma çiçekler bir arada çok hoş gözüküyor,cuma pazarına gidebildinmi?
    Öperim çok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçin hep aydınlık, hep ferah olsun Mehtap Abla :) Sağol...
      Sınavı unuttum gitti bile, mucize olmazsa da tek ders sınavına kalırsam, o zaman çalışır geçerim inşallah :)
      Esra çok titiz, çok özenli, çok yaratıcı çalışmalarında, daha başlamadım ama çok zevkle kullanacağım defterimi ;)
      Cuma pazarına gidemedim hala ama Yalova'daki pazardan bakacağım hafta sonu :)
      Öperim çok.... Selamlar, sevgiler çok

      Sil
  3. Esen ciğim üzme kendini, sen o sınavların hakkından elbet geleceksin, ne demişler " Geç olsun, güç olmasın", stres yok! Her iki çantanıda çok beğendim, o ağacın altındaki ise beni benden aldı, çok şirin durmuş :)) Fasulye meselesi de geçmişe götürdü beni, oğlum küçükken bir yaz sırf taze fasulye, tavuk yemişti hala da sever...Defterlerinizi de anneli kızlı güle güle kullanın, mutlu anılarla dolsun, Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülaycım o anlık üzüldüm ama geçti gitti çoktan :) İşin kötüsü hiç stres yapmadığım için bu haldeyim, çünkü hiç çalışmıyorum, çok tembelim çoook :((
      Kedi çok yakıştı oraya di mi, o kedileri hani şöyle temalı düğmeler var ya, naylon paketlerde satılan, onlardan almıştım, şimdi yeri geldikçe konduruveriyorum kedileri...
      Taze fasulyeyi benim çocuklarım da çok seviyor, ben de o yüzden öyle çok pişiriyorum ki :)
      Oğlun ağzının tadını biliyormuş bak :)
      Sağol canım, inşallah, sevgiler :)

      Sil
  4. ayyy çok güsel şeyler... hele o şirin kediciğe bayıldım

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler minik mini :)
      Kedi çok tatlı gerçekten de, başka başka renkleri de var, onları da kullanıyorum yaptığım işlerde :)

      Sil
  5. (özel mesaj) açıköğretim mi okuyorsun,eğer öyleyse Murat Yayınlarının yardımcı kitapları ve soru bankaları ve test kitapları var,onlardan çalışmanı tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yardımcı kitapları alıyorum hep, ordan çalışıyorum zaten, çok faydalı bence de, normal aöf kitaplarına hiç bakmıyorum gerek kalmıyor bu yardımcı kitap sayesinde :)
      Sağol ;)

      Sil
  6. Esencim taze fasulye ve domatesli pilav benim de favorimdir. Bayıııııııııııılırım :))))) Eseeeeeen defterine bayıldım :) Ama asıl güzel olan ne biliyor musun? Geçen hafta ben de bir sipariş verdim Esra Hanıma özel biri için sürpriz olacak :)) Burda da senin defteri görünce "aaaaaaaa benim deftere benziyor" dedim baktım Esra Hanımın yaptığıymış. Çok mutlu oldum çok :) ben de merakla bekliyorum. Sevgi dolu arkadaşım etrafı da ışığınla aydınlatıyosun (özellikle de beni) Umarım sınav sonuçları da istediğin gibi gelir. Not : Araba kullanmaktan vazgeçme inan bu devirde çok önemli :) Sevgiler.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanına da karpuz :) Yazın en favori yemeğim, Allahtan çocuklar da çok seviyor benim gibi :)
      Defterime ben de bayıldım semoşcum :)) Sen de kendi defterini paylaş e mi, eminim o da çok güzel olacaktır :) Arkadaşın bayılacak bence, çok değişik ve özel bir hediye çünkü :)
      Estağfurullah semoşcum, öyle demeyelim de birbirimizi aydınlatıyoruz diyelim, yoksa ne yapıyorum ki ;) Sağol ama yine de çok hoş geldi kulağa sen böyle deyince :)
      Dur bakalım, sınav sonuçlarını ben de çok merakla bekliyorum, belli olsun yazacağım size de :)
      Araba kullanmaktan vaçgeçeli çok oldu semoş, benim harcım değil, hem bunca yeteneğin yanında o yeteneğim de olsaydı haksızlık olurdu birilerine :))) Bu da züğürt tesellisi ama vallahi yok öyle bir kabiliyetim, sıfır yani o kadar diyim sana... Allah şoförüme zeval vermesin, iyiyiz böyle :)

      Sil
  7. Sizin yaptıklarınız ve Esra hanımın yaptığı defter çok güzeller.iyi günlerde kullanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Feyza hanım, ben de çok sevdim defterimi..
      İnşallah ;)
      Sevgiler

      Sil
  8. Esencigim begenmene cok sevindim, senden kiymetli degil, keyifle kullan. Nehir de gule gule kullansin defterini, stickerlariyla da suslemis bayildim. Kedili canta, cuzdan cok guzeller, hercailer de cantaya cok yakismis. Ellerine saglik arkadasim, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Esracım yaa, hiçbir şey bizden kıymetli değil aslına bakarsan, dibine kadar kullanmalı, eskitmeli ;)
      Nehir doldurdu bile yarısını, "23 nisan bayramı arifesi" yazmış defterine, çok güldüm, ayıp biliyorum, suçüstü yakalayacak ama baktım vallahi günlüğüne, merak ediyorum çünkü :)))
      Ne yapıcam bu yakma çiçek işini bilmem, biri bana acilen "dur" demeli :)
      Sağol canım, öperim

      Sil
  9. "Bu günlük çok özel" ha :) Yerim onu. Benim de kızım 23 Nisan gösterisine katılacak nasıl bir heyecan anlatamam. En sondaki yazdıklarınızla resmen aynı duyguları paylaştık, Ali Deniz şiirini okuduğunda ne hissettiyseniz bende aynılarını hissediyorum ilk defa. Çok güzel yazmışsınız "Allah herkesi evladından güldürsün". İyiki varlar. Yeni defterinize de bayıldım, bol mutluluklu gülücüklü güzel anılarla dolu bir defter olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, çok özel ama ben bakıyorum ara ara :))) Ayıp ama...
      Çocuklar çok heyecanlanıyor bayramlarda, Nehir de gece uyuyamadı heyecandan :) Neyse ki çok güzel geçti gösterileri, umarım sizin de öyle olmuştur Nurtencim :)
      Çocuklarımız bizim en kıymetlilerimiz, dileyelim de güzel hatıraları çok çok olsun hep...
      Defterimi zevkle kullanacağım hep, hep yanıbaşımda olacak inşallah :)
      Sağol güzel yorumun için, sevgiler

      Sil
  10. Esranın ellerine sağlık sen de kızında güle güle kullanın defterlerinizi, çok güzeller :) Senin şu kedili çanta benim her zaman favorim oldu, ve yine çok güzel olmuş. Puantiyeli kumaşla çok şirin durmuş kediciğin :)
    Yakma çiçeklerinde çok güzeller renk renk ne güzel olmuşlar. Çocukların bayramını şimdiden kutluyorum, benim ryerime öp onları, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Hülyacım, biz de ana kız bayıldık defterlerimize :)
      Kedili çantayı herkes çok beğeniyor, ben de kırmızı puantiyeli, siyah puantiyeli yapıp duruyorum, çok da zevkle :)
      O çiçekleri artıracağım, renklerini de :) Yeni kurdeleler almam lazım, bulabilirsem pazardan güzel organze kumaşlar alacağım bakalım, yaparsam yine gösteririm :)
      Bayram geçti gitti, güzelce kutladık çocuklarla, çok olsun inşallah çocuklarımızın bayramları :)
      Sevgiler çok

      Sil
  11. Esen yine zevkle okudum yazdıklarını ama sınavın kötü geçmesine üzüldüm inşallah dediğin gibi olur ve geçersin ,taze fasulye konusunda hemfikirim seninle zeytinyağlısına doyum olmaz bende çok severim, defterinide güle güle kullan çok zarif olmuş Esra hanımın eline sağlık sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Meltemcim, üzülme boşver, tek ders sınavı var en kötü ;)
      Taze fasulye beni hasta ediyor, o kadar seviyorum, o kadar da çok yapıyorum ki, biri görse "ayıp yahu" der, o kadar yani :)
      Defterim sahiden de çok zarif, gerçeği daha da :)
      Sevgiler

      Sil
  12. Sınav maratonunda başarılar dilerim Esen. Aslında ne kadar zor bir şey yapmaya çalıştığının farkında mısın? Hem ev hem iş, çocuklar, hobiler ve sınavlar.. Hepsini aynı anda yapabiliyor olduğun için bence gurur duymalısın.
    Kedili çantan favorim yine diğerleri gibi çok şık olmuş. Defterineyse bayıldım. Çoook güzel nostaljik bir çalışma olmuş. Dur Esra nın sayfasına gireyim bakayım neler yapıyor. Güzel anılarınla dopdolu bir defter olmasını dilerim.
    Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Juliette, son dönemin son sınavları kaldı, inşallah hakkından gelirim bakalım :)
      Yok yahu, zor değil aslına bakarsan, bu tempoya alıştım, başka başka hayatlara bakarak ziyadesiyle kolay aslında benim hayatım, şükür ki mecburiyetler dışında hobilerime zaman ayıracak fırsatım da oluyor :) Belki de bu bana enerji veriyor :)
      Esra harika işler çıkarıyor ve başka başka alanlarda üstelik ;) Sen de bayılacaksın...
      Sevgiler çok...

      Sil
  13. arkadaşım yeminle başım döndü postunu okurken. her konuyu yorumlasam senin kadar yazmam gerek ki ben onu asla yapamam, ne olacak şimdi? dur bi kısaltmayı deneyim; keçeler süper, Esra' nın eline sağlık, defter süper, sınavı takma gelir geçer, yakma çiçeklerin şenlik havasında, kuzucuklar dünya tatlısı... Sana gelenleri sen, senden gidenleri alanlar güzel günlerde kullansın:))) kocaman öptüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güldüm yahu yorumuna :) Çok da hoşuma gitti, bak ne güzel toparlamışsın, üstelik bir post kadar uzun olmadan :)
      Çok sağol molacım, bütün dileklerine, düşüncelerine :)
      Ben de öperim kocaman :)

      Sil
  14. bayıldım o kedişe ...herşeye...elerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Esracım, çok sağol, kedi benim de favorim oldu :)
      Sevgiler çok...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.