9 Nisan 2014 Çarşamba

YAKMA GÜLLERLE NELER YAPABİLİRSİN EY SEVGİLİ OKUR? MOLACIĞIMLA BİR GÜZEL BULUŞMA EŞLİĞİNDE :)

Sabah hastanede yapyaşlı bir teyzenin parmağındaki alyans dikkatimi çekti. Sen de farkettin mi sevgili okur, yapyaşlı teyzelerin alyansları ipincecik oluyor. Yani, böyle zamanla aşınmaktan incecik kalıyor alyansları... O an dedim ki kendi kendime "Yarabbim inşallah benim alyansım da böyle ipincecik kalır parmağımda!" Yani ben o günleri sağlıkla görürüm inşallah... Sen de mi??? E hadi inşallah, inşallah eskiyen aşklarımız değil,  parmaklarımızdaki alyanslarımız olur...

Yakma güllerle yaptığım kapı çelengini takdim edeyim o vakit sana :)
Kapı çelengi yapmayı çok seviyorum, bu üçüncü ama ondan da ziyade yakma çiçekleri çok seviyorum bu aralar...
Böyle bir şekil yapayım dedim bu sefer, bütün çelengi organze tül kurdeleyle kapladım ilkin, krem rengi, beyaz gibi yani, hadi kırık beyaz diyelim, sonra bir bölümünü de böyle turuncu gibi, hadi ona da yavruağzımsı diyelim öyle bir renkle kapladım. Sonra kafama göre güller yaptım ki onları nasıl yaptığımı hala bilmiyorsan, şurda anlatmıştım ;)  Bu güllerle yaptığım çantayı görmüş müydün peki, görmediysen onu da şurda göstermiştim :) 
Bilmiyorum nereye varacak bu işin sonu, dur bakalım birlikte görürüz inşallah :)

YAKMA GÜLLÜ KAPI ÇELENGİ
DÜKKAN'DA
Horozcuğumu gördün mü :)) Çiçeklerimi koyacağım o kutuya, itinayla :))
Burdan da ayrıntıları gör istedim. O çay ve eypıl krambıl yüzünden mi bu kadar güzel oldu bu çiçekler acaba??? 
Akşamları çocuklar uyuyunca çay içmeyi çok seviyorum, çayın boş içilmesine de sinir oluyorum. Çaya haksızlık gibi geliyor oysa biliyorum çayın yanında bir şeyler yemek de  bana haksızlık :( Allah beni ıslah etsin :) 
Broş yaptım iki tane,  Alt kısmına annemin verdiği dantel oyayı diktim itinayla, daha bir zarif oldu sanki :) Birini molacığıma  hazırladığım  hediye paketini süslemede kullandım :) Haklısın bu fotoğrafların yeri ters oldu, önce alttaki fotoğrafa bakman lazımdı, değiştiremeyeceğim yeminle,  paydonnn sevgili okur :)) 
Ali Deniz'i okula bu sabah ben götürdüm, beş dakikalık yoldu ama nasıl güzel bir yolculuktu, nasıl sevinçliydi çocuğum anlatamam sana :)
Son kare de Yıldız Parkı'ndan, bu öğlen ofisteki arkadaşlarla yemeğe gittik, bol bol da fotoğraf çektirdik :) Çok güzeldi çook :) 


cafe-mola bloğunun sahibi yetenekli molacım geldi dün öğlen, Ortaköy'de birlikte mantı yedik, çok güzel zaman geçirdik, ilk kez yüzyüze gelmemişiz de, eskilerden bir dostla vakit geçirirmiş gibi su gibi geçti zaman :) Çok teşekkürler bir kez daha molacım :) Zarif, sıcacık arkadaşım, iyi ki geldin, sağol... Yine gel ve  bu sefer daha geniş zamanlarda birlikte olalım inşallah...


Benim için bir güzel ahşap kutu hazırlamış arkadaşım, nasıl güzel bir kutu :) Üstelik benim bu tavuklu resmi sevdiğimi  bloğumdan okumuş evvelden ve o resmi kullanmış kutuda, var sen düşün benim için nasıl bir özel hediye bu :)  O yanları da bir güzel kırmızı ki, kıpkırmızı :)) 

Ahşap üstünde böyle yazılı, basılı, desenli şeyleri çok seviyorum ben :) Stencil mi deniyor, mühür mü bunlara molacım??? 
(Fotoğrafları  benim çektiklerimden çok daha güzeller diye izniyle molanın bloğundan aldım :) 

Sevgili Diğdem Doğan'ın mimi içindir bu fotoğraf :) Kullandığım ajanda, defterleri sormuş ;)
İlk defter (ki üstünde benim geçtiğimiz yılbaşı için hazırladığım süslerin resimleri var) benim keçe defterim, çantamda kullandığım defterlerden biri, içi çizgili bir defter.  Ben ona keçeyle ilgili siparişleri, yaptıklarımı, aklımdakileri, unutmayayım istediklerimi, ilham kaynaklarımı vs. yazıyorum :) Yanındaki o narin çiçekli defteri Nezih Kırtasiye'de kasanın kenarında gördüm, 1.95 diye, gayet ucuz diye alıverdim ama henüz içine yazmaya kıyamadım, o da çantamda :) Üçüncü yani üst sıranın kırmızılısı ajanda, 2014 ajandası ve çantamda o da, ona da önemli bişeyler olursa yazıyorum ama birazcık fuzuli gibi, yok yere ağırlık yani çantada, onu belki taşımam artık, ağır çünkü ciltli miltli, boşver, ben ortadaki hafif olan narin deftere yazayım yazacaklarımı :)
Alt sıranın kırmızılısı da not defteri, eski zamanların bakkal defterlerini bilir misin sen, köyde biz kullanırdık evvelden. İşte onu hatırlattığı için almıştım o defteri geçen sene ama kullanmadım onu da pek,  Ali Deniz'in güzel karalamalarına bakılırsa ona hediye etmeli :)
Ortadakini Ümran mı hediye etmişti acaba bir kaç yıl önceki yılbaşında? Öyle miydi Ümrancım??? Onu da kullanmaya kıyamadım bir türlü (ki kullanmaya kıyamadığım pek çok defterim daha var ama dün akşam aceleden bunları çıkarıp fotoğraflayabildim yalnız) Olmayan Kelimeler de Metis'in ajandasıydı, bak onunla ilgili bir postum bile var, çok sevmiştim onu çünkü :)
Yani ben defter almak konusunda çok cömert, kullanmak konusunda çok da cimriyim maalesef :(
Üşeniyorum biraz, biraz da kıyamıyorum kullanmaya... İşyerinde masamdaki ajandanın açık tarihi 04 mart mesela, o sayfa dolu notlarla ama bir türlü ilerlemiyor sayfalar :(
Mim için teşekkürler Diğdem'cim :) 

BONUS
YILDIZ PARKI'NDA LALE DEVRİ...


NOT:
"Sevi-yoyummm!" "Anneyi, babayı, dehiyi, kipatı sevi-yoyummmmm!" :)) E biz de seni çok seviyoruz kuzu :)
"Ali gözleyini kapattı, uyudu, Ali süpizzz???" "Evet oğlum, Ali uyudu, o yüzden Ali'ye sürpriz var" "Goooolllll!"  Nasıl yani, yaşasın değil, oley değil, "Gooollll!" :))) Evet oğlum, feci şekilde gol :))))
DİPNOT:
Haklısın, pek bir karmaşık bir post hazırladım yine ama sen bunu bahara ver :) Bahar çarpmış Eseni de geç :) Öperim.....

16 yorum:

  1. Sevgili molanın hediyesi de seninkiler de şahane. :) Böyle buluşmalar ne kadar güzel, hiç yüzyüze tanışmadığın ama bir şekilde bir bağ kurduğun birisiyle yeniden tanışmak, canlı canlı sohbet etmek, harika olmalı. Molaya da yazdım, İstanbul da olsam kesin ben de gelirdim. Azıcık da kıskandım sanırım;) Laleler ne kadar güzel, burada da her yer lale, bakmaya doyamıyor insan, ama çok kısa geliyor bana, hemencecik geçiveriyor lale devri :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyacım ben hediyeme bayıldım bi kere :) Düşünsene bana özel yahu, yani benim için tasarlanmış, bundan ötesi var mı :)
      İstanbul'da olmasan da gel, Bursa dediğin iki adım :) Ayarlasana, lütfen, hadi :) Çok güzel olacak, söz :)
      Lalelere hayret ediyorum ben de Hülya, yer gök lale, nerde yetişti bunca çiçek bilmem... Lale devri kısa sahiden de ;)
      Sevgiler güzel Bursa'ya, selamlar (Yahu bu yaz gelicez ya yine Bursa'ya ayarlayalım orda da görüşelim e mi şekerim :)

      Sil
  2. Mimi cevapladığınız için çok teşekkürler.Bende aynı sizin gibi defter almaya bayılırım ama kullanmaya kıyamam. :)
    Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Diğdemcim, zevkle yanıtladım :) Aynı durumdayız demek, defter özürlüyüz biraz :)
      Sevgiler

      Sil
  3. Ben de kıskandım, hem mantıyı çok severim hem Molacığımı hem seni ben niye yokum orda? Defterlerini de çok beğendim, çelengini de hediyeni de. Ellerinize sağlık. Hediye paketlerini ve broşlarını da unutmayayım onlar da çok güzel. Alyans konusuna gelince ben de imreniyorum yaşlıların alyanslarına, eşini kaybetmiş insanlar bile takıyor alyanslarını da ben takamıyorum. Özel günler dışında takı da alyans da takamıyorum nasıl ağır geliyor bir bilsen. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esraa!!! Sen bizi yanlış anladın! Biz molacığımla dedik ki, biz bi önden Ortaköy yapalım, bi bakalım ortama, yemeklere, çaylara vs. ön araştırma güzel sonuçlanırsa, memnun kalırsak her şeyden o zaman Esra'ya haber edelim de, tee Çorlu'lardan kalkıp geldiğinde mahçup olmayalım :) Yani bekliyoruz seni şekerim, tez vakitte atla gel :)
      Alyans takamıyor musun, mücevher de mi??? Hiiiiiii, çok fena Esraaa, benim için çok fena olurdu yani, alyans neyse de takısız hayaz geçer mi Esraaaa??? Bi terapi filan kurtarmaz mı? Yok mudur psikoloji de bir karşılığı, bir çözümü vs :)
      Takılıyorum sana ;) Allah beni bildiği gibi yapsın ama aklıma ilk gelenleri yazıyorum çünkü biliyorum ki karşımda sen varsın :) Öperim canım benim (bu arada ben de senin mix'lerini çok kıskanıyorum, ona da bir terapi uydurur muyuz dersin ;)))

      Sil
    2. Gelirim vallaha, bir kaç gün önceden haberim olsun yeterki. Hiç takı takmıyor değilim çalışırken evden çıkmadan takar eve gelince ilk iş çıkartırdım hepsini. Şimdilerde gezmeye, düğüne, bayrama takınmaya başladım, rahatlık sendromu yani terapi çözer sanırım :))

      Sil
    3. Tamamdır şekercim, bir dahaki buluşmada sen de olacaksın inşallah :) Azcık düzelsin havalar, ayarlayım bi güzelce :)
      E iyi o zaman hiç takamıyor değilsen sana terapiye gerek yok, sen kendi kendini telkinle çözersin bu işi, güveniyorum sana ;)

      Sil
  4. Valla enerji süper... bende enerji yok ...Bütün gün koşturmakla geçiyor akşama pert...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman enerji süper, zaman zaman da nemrut, bezgin bir kadın oluyorum şekerim, Allahtan ortalamaya bakarsan çok şükür genelde enerjik ;) Sende de enerji bol aslında, yoksa nasıl çıkar onca diyet yemeği :)
      öperim.....

      Sil
  5. esencancim,,bazen aylanslar yalniz kaliyor parmakta:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu okuyunca kocaman bir iç çektim Cihan Abla...
      Ne yazık ki öyle oluyor, bazen biri diğerini yalnız bırakıp acele ediyor. Bizlerin tesellisi de bir gün bir yerlerde buluşmak, kavuşmak oluyor.
      Sana göndereyim aşağıdaki şarkıyı ama sakın hüzünlenme e mi, güzel günlerinizi düşün dinlerken, en güzel anlarınızı, hatıralarınızı! Rahmet göndereyim ben de burdan sevgili eşine ve güzel ve hep genç kalacak kızına.....

      http://www.izlesene.com/video/zeki-muren-elbet-bir-gun-bulusacagiz/6446913

      Sil
  6. Esenim anneminde alyansı incecik demek beraber yaşlanınca alyanslar böyle oluyor hiç o açıdan bakmamıştım :) güzel tesbit :)
    Ah o yakma güllerin ne kadar zarif olmuşlar. Her bloguna girdiğimde şaşırtıyorsun beni yeminle :) heyecan duyuyorum yaptıklarını gördükçe yazılarını okudukça. Yaptığın hediye paketine, Ali nin yüzündeki o ışıltıya bayıldım.
    Ne güzel blog arkadaşınla görüşmek o hediye kutu şahane bu arada.
    Ajandalar hakkında bende senin gibiyim alıyorum ama kullanmaya kıyamamak değilde cidden üşeniyorum bir şeyler yazmaya halbuki ihtiyacım var :)
    Yıldız Parkı muhteşem görünüyor, laleler solmadan bir gitsem iyi olucak.
    Öpüyorum seni ve çocukları çok :)

    YanıtlaSil
  7. Aslım, bunu bir müddettir düşünüyorum, yani bu alyans olayını yeni değil idrak etmem aslında, annemin alyansı nasıl incelmişti, teyzeminki de, sen ve ben şanslı çocuklar grubundanız demek ki, buna şahit olduk çok şükür... Hep kalsın parmaklarında alyansları, sevgileri ömürlük olsun, bizimkiler de elbette...
    O yakmak güller yeni ilgi alanım, bak bugün öğlende de bir tek kırmızı kurdele alacağım diye gittim, bir sürü renk aldım yine, ama bir görsen nasıl güzeller ve bence yapacağım yeni güller de nasıl güzel olacaklar :)
    Hediye paketleri ile ilgili yeni düşüncelerim var, daha güzel süslemeler yapmalıyım, dur bakalım, onu da düşünüyorum ama aslında bunlardan hariç en çok düşünmem ve üstünde çalışmam gereken yaklaşan sınavlar :(
    Çok güzel geçti buluşmamız Aslıcım, keşke bir gün seninle tanışma fırsatımız da olsa!
    ben de çok üşeniyorum, aklıma yazıyorum ama bazen aklımdan uçup gidiyor, neyse yine de bu sene daha iyiyim bu konuda, en azından keçe defteri yaptığım çok işime yarıyor :)
    Git mutlaka parka, çok güzel, şu yağmurlar geçer geçmez git bi ;)
    Öpüyorum ben de çok, sevgiler canım benim...

    YanıtlaSil
  8. ne güzel bir giriş yazısı, ne güzel bir buluşma, ne harika bir çelenk:)
    Allahım cennete düştüm sandım:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sevgili Emel, bu ne güzel bir yorum :)
      Kendi cennetlerimizi yaratıp yaşama derdinde değil miyiz her daim...
      Ne mutlu bana öyleyse madem ki cennete düştün sandın...
      Sevgiler
      (Tel dolabına bayıldım, bayıldım, gidip bir daha bakacağım)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.