18 Nisan 2014 Cuma

KEÇE GELİNCİKLİ ÇANTA VE TELEFON KILIFI....

Siyah gelincik gördün mü hiç? Ben hiç görmedim, yani gördüm de google görsellerden :))) Gerçeğini görmedim. Halbuki ben çocukken evimizin çok yakınında bir gelincik tarlası vardı Yalova'da... Beyaz gelincik var mı peki, onu biliyor musun sevgili okur? Yok, ona bakamadım google'dan, gerçi dizisi vardı di mi, olmasa bir diziye adını vermezlerdi. Neyse ben şimdilik siyah gelincik yaptım sadece, belki bakarsın bir dahaki güzide çalışmalarımdan birinde de beyaz gelincik yaparım :)) 
Öyle uzun uzun, lüzumsuz lüzumsuz konuşup kıymetli vaktini almayacağım bu kez (yani "inşallah") Çantama bak sen bi önce ;) 

YAKMA GELİNCİKLERLE SÜSLÜ KEÇE ÇANTA
Dükkan'da
Bu çantanın formunu böyle yuvarlak yaptım. Geçen seferki gelincikliyi çok beğenen Elif dedi ki "Azcık yumuşat çantanın formunu, kenarlarını yuvarlak dene bi de!" Biliyorsun di mi çırak olmayı beceremeyen ablam Elif, yetenek kısıtlı ama fikir bazında süper maaşallah :)))
Öyle yapayım dedim ben de, böyle oldu işte sonuç :) Aradaki parçayı tek parça halinde kestim ve diktim, çantanın ön ve arka parçalarına (Farkındayım bir cümlede tam üç kez "parça" dedim ama sana güzel anlatabileyim diye, ne koyabilirdim ki hem bu kelimenin muadili ;)
Bir de altta göreceksin o aradaki parçayı da yukarılara doğru daralttım, yani üst kısmı daha dar oldu. (Yapmak kolay ama nasıl yaptığımı "güzelce anlatabilmek" ne zor, o yüzden sen benden ziyade fotoğraflara bak sevgili okur :) Ve elbet yapmaya kalkarsan, takıldığın yerde bana sor mutlaka, hiiiç çekinmeden ;) 

Gördün mü minik tomurcukları, peki siyah gelinciğin siyah tomurcuğunu :))) Onları da tohum işiyle yaptım, iğneyi çıkar azcık, dola dola dola ipi (misal 6-7 kere) sonra çek, sonra hemen dibine bat, al sana tomurcuk, ortasına da aynı yöntemle bir kırmızı :) 

KEÇE ÇANTA
Arkasına da nazarlık elbet :) 


İşte böyle yan tarafı da :)
Ne diyosun bu model için şimdi??? 

YAKMA GELİNCİKLİ TELEFON KILIFI
Bir de bu telefon kılıfını yaptım. Gelincikleri çok seven ve benden gelincikli bir telefon kılıfı isteyen Emine hocam için :)

HEDİYE PAKETİ
Bak şimdi sana bir güzellik yapacağım sevgili okur :)  Hediye paketlerimi beğeniyorsan, üstündeki gibi romantik not kağıtları istiyorsan Pinterest'teki şu sayfama bak bi :) Orada hem yaptığım hediye paketlerini göreceksin, hem de o kağıtların örneklerini :)
O sarı kağıtları 1,5 liradan alma sakın, ben aldım ama kazıklanmışım, meğersem 75 kuruşa varmış Beşiktaş'ta, istersen yerini tarif ederim sana :)
Sonra o urgan ipi de ziyadesiyle ucuz, ki onun yerini de söylerim istersen- koca bobin 2,5 TL yani sen de hem ucuz hem zarif paketler yapabilirsin. Alttaki gibi kurdelelerden istersen onların da bobinleri 1 TL, başka yerde 2,5 derler sakın alma :)) O da bizim tuhafiyede 1 TL, onun da adresini söylerim elbet....
Yani sen araştır, soruştur, pazarlık yap gerekirse, yanaşmazlarsa "sünnettir" de :)  Gerçi ben yapamıyorum pek ama onu da şöyle çözdüm, aynı yerden alınca hep malzemeleri, bir zaman sonra-ki kısa bir zaman-ahbap oluyorsun esnafla ve o zaman otomatikman küsürleri atıyorlar, yanına eşantiyon veriyorlar, sana torpil yapıyorlar zaten :) 

HEDİYE PAKETİ
Bu paketin içinde ilk yaptığım gelincikli çanta var ;) Paketi böyle süsleyiverdim, içimden geldiği gibi. Bu paket Bahar Hanım'a gitti. Kendisi bloğu olmayan ama beni uzun zamandır takip eden "bir sevgili okur" :) Mail atmış bana, gelincikleri çok sevdiğini, çantayı çok beğendiğini, talip olduğunu söylemiş :) E dedim ki madem öyle, sizindir bu çanta ve gönderdim gitti :) Güle güle kullansın...

***********
Bak sana bir link veriyorum şimdi ;) Kaydet bunu, çok işine yarayacak :)
Şimdi maalesef kapalı olan güzelim Geniş Zamanlar bloğunun sahibi sevgili Sevdiye'den öğrendim ben de, çok hoşuma gitti sana da söyleyeyim istedim, Beyaz Yakalılar Bişi Yapsa diye bir site, sitede de Farkındalık Kartları ... Bu kartları kullanarak, yanlış parkeden sürücüleri, kaldırımları işgal eden şoförleri bir güzel dürtüyorsun, kibarca ama  :) Kartları kaydet bilgisayarına benim gibi, sonra kes itinayla, at çantana, lazım olduğunda kondur arabanın camına ;) Sevdiye yapmış ve işe yaramış :) Hadi kolay gelsin :)
************

Bir de Öznur'un Dünyası bloğunun sahibi sevgili Öznur Anneler Günü Etkinliği düzenledi, onu da bildireyim sana, ben de katıldım ve blog dünyasından pek çok sevgili arkadaşım da, katılmak istersen pazartesi gününe kadar vaktin var, şuraya alayım seni :) 
***********

Bu kadar şimdilik, yarın öbür gün sınavlar var, inşallah iyi geçer, şans dile bana e mi :)

26 yorum:

  1. çok güzel bir çantaydı sahibi güzel günlerde sağlıkla kullansın inşallah seninde ellerine sağlık sevgiler:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sahibi çok sevdi bu çantayı, o yüzden gönül rahatlığıyla yollayıverdim Ankara'ya Öznur :)
      Çok teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  2. Ellerinize sağlık bence en anlaşılır şekilde ve gayet samimi anlatmışsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok sevindim bu yoruma çünkü anlatamıyormuşum hissi hakim genelde bende, yani aklımdakileri tam olarak, iyice ayrıntılı belirteyim ki yapanlar zorlanmasın istiyorum :)
      Çok teşekkürler sevil akça ay :) Hoşgeldin...

      Sil
  3. Merhaba,
    Yine tatlı tatlı anlatmışsın.
    Üretkenliğin müthiş. e-posta adresim tutkunsenol@gmail.com hediye paketleri ile ilgili malzemelerin adreslerini zahmet olmaz sa gönderebilir misin?
    Kolay gelsin.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok teşekkürler Tutkunun Dünyası, ne mutlu bana öyleyse...
      Üretkenlik konusunda şu kadar söyleyeyim, yaptığım işler küçük işler, büyük projeler, uzun süren, detaylı işler, misal etamin gibi zaman alan işler değil, sebebi sadece bu :)
      İnşallah işe yarar mailimdeki bilgiler :)
      Sevgiler

      Sil
  4. Bende kurdele bobinlerini 1 liradan alıyorum :) tuhafiyeden :) Tabi ıspartalı esnaflar ısparta küçük diye kazıklıyorlar resmen. Bir poşet boncuğu ıspartada sordum 25 lira dediler (en bilindik tuhafiye) Antalyada sordum 5 lira dediler. "Ayıp yaptığınız" diyip çıktım :) nede olsa yanımda eşim var birazcık laf söyleyim :) Yaptıklarınıza bayılıyordum ki keçe nazarlıklar favorim :) Ama paketlemelerde çok güzel :) Hepsi çok güzel ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E sen de ucuza alıyorsun bak, tuhafiyelerde, yani mahalle tuhafiyelerinde, çok büyük olmayan, adının önünde hobi olmayan tuhafiyelerde ucuza pek çok şey bulmak mümkün aslında...
      Ispartalı esnaflara teessüf ediyorum çok, o nasıl bir kar etmek yahu, 5 lira nerde, 25 lira nerede... İyi yapmışsın laf söylemekle, benim de dilimin ucuna geliyor çoğu zaman ama ne yazık ki yanımda koca kişisi olmuor :)))
      Paketlemelere çok özenir oldum, belki pinterest'te gördüğüm yabancı örneklerin güzelliğinden sanırım...
      Çok teşekkürler Nurten, çok sevgiler

      Sil
  5. gelincikler çok güzel olmuşlar çantanın bu yeni formunu da çok beğendim. Elif haklı daha yumuşak geçişli olmuş ;))
    Ellerine sağlık şekerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif çok zevklidir, evindeki bütün aksesuarlar hayranlık duyulacak kadar özel ve zarif şeyler, peki, dinleyeyim ben onu, sürekli bir fikri var zaten "yaptıklarımı nasıl geliştirebilirim" konusunda :)
      Sağol şekerim....

      Sil
  6. Bir de bu çantaların kalıplarını yayınlasan :) çok süper olur :))))

    YanıtlaSil
  7. Çantaların kalıplarını da istiyoruz :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıp diye bir şey yok ki Pınarcım, gerçi sana telefonda anlattım ama diğer okuyanlar için söyleyeyim tekrar, kalıp dediğin gözünün önündeki dosya, dergi, A4 boyutu civarındaki her şey :)

      Sil
  8. Esen gelincikler çok şeker olmuş , yanlış anlama ama fotoğraflardan çok senin içtenlikle yazdığın yazıları okumak için giriyorum sayfana tabii emek vererek yaptıklarında çok değerli ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Meltem :))) Yanlış anlamak bir yana bilakis çok mutlu oluyorum bu tür yorumlara çünkü ben "yapmak"tan ziyade "yazmak" fiili için buradayım, ne mutlu ki senin gibi okuduklarım için gelenler var bloğa :)

      Sil
    2. Bin pardon "okudukları" olacaktı doğru kelime :)

      Sil
  9. ellerine saglık canım çok cici olmuş çanta. bende gelincikleri çok severim. ilkokuldayken okulumuza giden yol uzerinde bir sürü gelincik tarlası vardı. o yüzden gelincikler bana hep ilkokul yıllarımı hatırlatır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelincikler hep çocuklukta kaldı değil mi dishekuş, şimdilerde tek tük rastlarsak ne ala...
      Teşekkürler, beğendiğine ve bunu dile getirdiğine sevindim çok :)

      Sil
  10. Çanta, gelincikler ne hoş olmuş. Keçeye hayat veriyorsun sen. Eline aklına gözüne emeğine sağlık canım. Uzun zamandır keçeye ara verdim. Biliyorsun çarpı işlerine taktım bu aralar. Senin keçe işlerini gördükçe özlediğimi farkettim. :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl güzel demişsin öyle Hülyacım "keçeye hayat veriyorsun" diye :)) Sen de sıradan, alalade bir horoza :))
      Çok teşekkürler canım, keçeyi çok sevdim ben yaptıklarıma yazdığınız yorumlara bakılırsa o da beni sevdi ki, böyle karşılık buluyor :)
      Ben de etamini özledim ;) Ara ara değişiklik iyidir, sen gel keçeye, ben de etamine :)
      Sevgiler, öperim

      Sil
  11. Elif'in fikirlerine inan Esenciğim çok başarılı olmuş ellerine sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır Mehtap Abla, güveniyorum zaten onun hislerine çok, söylediklerine, insanı motive etmesine, ne güzel di mi insanın bir kızkardeşinin olması :)
      öperim çok, sevgiler

      Sil
  12. Diğeri çok güzeldi bu tam süper olmuş :) çok da güzel anlatmışsın arkadaşım. Telefon kılıfına da bayıldım. Yaptığın hediye paketlerini çok beğeniyorum, bakalım sen benimkini beğenecek misin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi diyorsun Esra, bu formda da çantalar yapayım en iyisi. "Formda" ne yaa, "bu şekil" diyeyim ben :) Anlatma konusunda azcık daha öğretici, bilgilendirici, aydınlatıcı olmam lazım, tıpkı senin gibi :)
      Elbette beğeneceğim, ben eminim ve bir kez de burdan söyleyeyim, çok heyecanlıyım defterim için çook, inşallah bugün gelir :)

      Sil
  13. hepsi birbirinden şık olmuş. çiçeklere bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Seden Sezer, o çiçekler hastalık gibi oldu bende, bir sürü yaptım, daha da yapasım var :)
      Sevgiler

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.