24 Nisan 2014 Perşembe

KEÇE NAZARLIK, KEÇE ÇERÇEVE, ÇİLEKLİ TİRAMİSU VS....

Müjdeler olsun sevgili okur yarın akşam Yalova'ya gidiyoruz :) Teee Salı akşamı döneceğiz. Çünkü Nehir'in okulu, ortaokul sınavları yüzünden pazartesi ve salı tatil... Çok da özlemiştim Yalova'yı iyi oldu, çok süper oldu :) İnşallah hava da güzel olur da, çocuklar köyün tadını çıkarır :) Size anlatmıştım ya hani Yalova'da hayatın nasıl aktığını, zamanın nasıl yavaş işlediğini, çünkü trafik derdinin, yetişme derdinin, mesafelerin olmadığını... Okudun da hani sen de çok sevdin ya, okumadın mı, yok canım, e şurda işte :) Ki o yazının ana fikri aslında Yalova'da mesafelerin dakikalarla ölçülecek kadar kısa olduğuydu... İşte o hayatın küçük küçük provalarını yapıyoruz biz yıllardır. Güzel olacak inşallah yine, yine "kafa nereye ben oraya" takılacağım, ayarlarsak kızlarla da buluşuruz ;) Ben tek başıma pazara giderim, Yalova'daki dükkanları gezerim. Gezmelere doyamam, annem arar sonra "Gel artık, çocuklar seni soruyor!" der, ben atlar dolmuşa köye çıkarım ;) Hamama da giderim elbet :) Sonra koca kişisi gelir, onunla da takılırız, güzel olacak vesselam :)
Dönüşte, teee çarşambaya inşallah görüşürüz yine, sen yaz bana, anlat bana, yorum yap postuma, ben onları iki arada bir derede okur, yüzüme de kocaman bir gülümseme kondururum :) Senin haberin olmasa da köyden sana bir selam çakarım :)
********
Dün akşam içimde bir sıkıntı, bir huzursuzluk, bir "bişey" yapmak isteme ama o "şeyi" bir türlü bilememe hali... Bildim sonunda sevgili okur, meğer bünye "nazarlık" istermiş :) Yaptım gece gece de huzurla uyudum sonra :)
Sen de kafanı yastığa koyar koymaz uyur musun benim gibi? O aradaki uykuya geçiş sende de saniyelerle midir? Böyle kuşlar gibi hafif mi dalarsın güzel uykularına???
Nazarlık şöyle oldu nihayetinde :) Ve ben yine boncuklara her dokunduğumda rengarenk oldum, sanki parmaklarımın ucundan o renkler kanıma karıştı, o  kadar diyim sana ;)
Nazar boncuklarım bitmek üzere, bana Eminönü yolları göründü yine :) Bu sefer dünya kadar alıcam, hiç bit(e)meyecek kadar :)

KEÇE NAZARLIK

KEÇE NAZARLIK

KEÇE NAZARLIK
DÜKKAN'DA



YAKMA GELİNCİK
Yine yaptım gelinciklerden, böyle alev alev kırmızı bu kez ;) 


KEÇE ÇERÇEVE
Ve bu kez de çerçeveyi süsledim bu gelinciklerle, doğum günü çok yakında olan bir arkadaşıma da hediye ettim ;)
Yani sen bu çiçeklerden yak dur, bi sürü, renk renk hazırla, sonra bak nasıl da eline gelecek her bir sanatsal faaliyetinde ya da paket süslemelerinde :) 


Nazarlık için ön hazırlık, bi bakalım toplu halde malzemelerimize :)
Ki o büyük kutudaki kesilmiş keçeler için öyle çok parça keçem var ki, ben diyim İstanbul, sen de bütün Türkiye nüfusuna yetecek kadar :)))
Çünkü o parçaları atmaya kıyamıyorum, saklıyorum ha bire, yer kalmadı artık evde! Kullandığım baza altı sayısı birden üçe çıktı, her odada bir yatak altı bana ait :( Çok dağınığım evet, bir türlü düzenleyemiyorum hiç bir şeyi, karman çorman, orda burda her şey :(
Ve burda da bir itiraf, koca kişisinin o nescafe kupasını da ben telef ettim. Çünkü buzdolabı poşetine doldurduğum fındıkları onunla kırmak istedim! Gerçi fındıklar kırıldı güzelce ama kupanın da dibi parça parça kırıldı :)) Attım çöpe çaktırmadan, e nasılsa onda daha 3 tane var :)))
Yok, artık onlarla kırmıyorum da, kalın ama en kalın tabanlı bardakla kırıyorum :))))
Çünkü o kocaman mutfak robotunu ya da el blendırını kullanmak istemiyorum, pislenince temizlemesi beni sinir ediyor çünkü, bulaşık makinesine de girmiyor. Şimdilerde evdeki bütün o küçük aletleri atasım var feci şekilde (mikser kalsın mümkünse!) Ben sinir oluyorum bütün o dolapları kaplayan alet edavata, koca kişisi de almalara doyamıyor. Bana diyor ki "Bak maydonoz falan kesmek için makas varmış, yanında da bi sürü başka kesici aletle birlikte, alalım mı?"  "Yok, mümkünse ömür boyu almayalım!"

ÇİLEKLİ KOLAY TİRAMİSU
Tarifini Pastel Zaman Yolcusu'ndan aldım yine, ki tam şurda :) 
Çocuklara yaptım salı akşamı, nasıl güzel oldu, nasıl hafif ve çocuklar da nasıl sevdi, afiyetle yedi :) 
Altında gördüğün amerikan servislerin hikayesini anlatayım çabucak bi de sana, belki sen de yapmak istersin :)
Filiz Abla geçenlerde bana bir sürü A3 boyutunda kağıt verdi, daha doğrusu Nehir'e, böyle güzel manzaralı, dekupaj kağıtları gibi kağıtlar, güzelce basılmış her bir desenden 4'er tane olmak üzere pek çok sayıda kağıt. Sonra biz onların bir kısmını ofisteki arkadaşlarla, baskı merkezine göndererek amerikan servisi yaptırdık, pvc kaplatmak suretiyle ama parlak değil de mat pvc.  Nasıl güzel oldu, nasıl kullanışlı, sen de yaparsın belki diye fikir vereyim istedim. Sonra Nehir aldı bir kısmını o kağıtların, kalanları da Ali Deniz'in okuluna götürdüm çocuklar faaliyetlerinde kullansınlar diye, öğretmeni de çok sevindi :) Yani "israf" yok "değerlendirme" var...
Sağol Filiz Abla :) 

Ve bayram çocukları
Çok bayramlara erişin inşallah :) 
Görüşürüz yine sevgili okur, kal sağlıcakla...

32 yorum:

  1. Esenciğim,
    Tatlı diline ve ellerine sağlık.
    İyi yolculuklar.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Aynurcum :)
      Siz okuyorsunuz diye var bu blog, ondan ben böyle anlatıp duruyorum, siz olmadan hiç bir anlamı yok ki :)
      Sevgiler, selamlar :)

      Sil
  2. Mutlu Bayaramlar size de canım:)İyi yolculuklar köy yerinin tadını çıkart,sen şimdi bir de oralardan organik organik mamalar getiririrsin ben biliyorum.Nazar boncuğun ,çerçeven hepsi çok hoş,herzamanki gibi:)Eskiyen ,kırılan şeyi atacaksın tabi,ay pardon değerlendireceksin:)Kuzular da çok şeker olmuş,çok öpüyorum sizi,Yalova'ya selam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeldi bayram :) Çok güzel kutladık çocuklarla, sonra da piknik yaptık ;) Dönüşte paylaşırım hepsini şekerim :)
      Yaa, değerlendirme kısmında pek bir zayıf olsam da bence de sence canım :)
      biz de öperiz çok seni ve kuzunu, selamlar, sevgiler Tubacım :)

      Sil
  3. oh ne güzel tatilin tadını çıkarın.yalova çok güzel.zaman konusunda o kadar haklısın ki! en büyük hayalim evimi zamanın yavaş aktığı doğanın kokusunu tadını alacağım bir yere taşınmak.
    nazarlıklar çerçeve yakma güller hepsi ama hepsi çok güzel ve zarif.elleriniz dert görmesin.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalova benim memleketim ve ömrümün yarısı orada geçti, o yüzden hiç çok sevemedim bu kocaman şehri, bana sakinlik lazım, yakın mesafeler, temiz hava, deniz kenarı lazım :) İnşallah hepimiz düşlediğimiz hayata kavuşabiliriz erkenden :)
      Zarif oldu sahi bu yakma çiçek işi, ben de çok sevdim ve devam edeceğim ;)
      Çok teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  4. Allah hayırlı yolculuklar versin Esenim, gönlünce istediğin gibi gez-dolaş Yalova'da. Başını yasstığa koyar koymaz uyumak ne kadar harika bir şey, çok şanslısın. Ben bazen dakikalarca uyuyamıyorum :) eh huzursuzluğunun nedeni bu nefis nazarlıklarmış demek :) gerçekten harika olmuşlar hele o yakma gelinciklere bittim. Deniz ve Nehir'in 23 Nisan'larını ( tabi bizimde ) kutluyorum çok şekerler maşallah :)
    Tiramisi nefis görünüyor ve çok severim hemen tarifini alıp yapıcam ellerine emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bakalım Aslım, dönünce bir bir anlatır ve gösteririm size yaptıklarımı :)
      Uyku konusunda çok şanslıyım şükür :) Nazar etmeyeyim kendime ve darısı başına diyeyim :)
      Beğendin di mi nazarlığı, ben de çok seviyorum ve yapmaya doyamıyorum bu nazarlıkları :)
      Biz de senin bayramını kutlarız Aslı, nice güzel bayramlara hep birlikte erişelim inşallah :)
      Öperim :) Tatlıyı mutlaka dene, çok seveceksin :)

      Sil
  5. İyi yolcululuklar ve iyi tatiller Esencim, her dakikasının keyfini tadını çıkar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Hülyacım, inşallah güzel geçer tatil ve ben keyifli anlarla dönerim yanınıza :)
      Sevgiler

      Sil
  6. Esencim Yalova da her kese çoook selam benden.Her zaman ki gibi çok içten,sıcak bir post olmuş,ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başüstüne Serpilcim ;)
      Çok teşekkürler, senin gibi sıcak, içten insanlar okuyor diye bu postlar böyle, biliyorsun di mi şekerim :)

      Sil
  7. İyi tatiller canım, yine cıvıl cıvıl bir post olmuş, içim açıldı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ne güzel Baharcım, çok mutlu oldum, inşallah hep böyle ayrılırsınız bloğumdan ;)
      Sevgiler, çok teşekkürler...

      Sil
  8. iyileşmişsindir artık değil mi? 3 post okudum senden bu akşam da ilkinde burnun senin değildi :) Bakma güldüğüme çok komik anlatmışsın kabahat sende. Finansal bidı dersi ne oldu? Girdi mi çan eğrisine? inşallah olsun da bitsin bu okul telaşın. Onun gerginliği de çıksın hayatından, sanatın yürüsün. Sanat derken son derece ciddiyim bayılıyorum her yaptığına. Bir de iş, okul, çocuklar, ev ve tatlılar çörekler. İdolümsün Esen.
    Yalova gönlünce geçsin içine sinsin güzel güzel gez gel.
    Şarkıyı dinleyemedim maIum Youtube yasaklı ya. İllegal(!) islere teşvik ediyorsun ama arkadaşım olmuyor, lütfen....
    Sevgiler.. (trendy olan iki noktaydi dimi?) :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükür iyileştim Ülkerim, bişeyim kalmadı :) Vallahi öyleydi ama burnum benden bağımsız takıldı o aralar :) Gül tabii, "kobik" çünkü :))
      Fİnansal bıdı bıdı dersi demekle çok iyi etmişsin o uyuz derse, daha sonuçlar açıklanmadı, genel ortalamaya göre işliyor çan eğirisi ve kendisini ziyadesiyle seviyorum. Misal o ders çok kazık geldi herkese (inşallah) ve herkesin notlar yerlerde (inşallah!) o zaman misal 25'le bile geçebiliyorsun, e çünkü en çok yapan misal 50 yapmış, e ne oluyor o zaman da 50 alan 100 almış muamelesi görüp AA almış sayılıyor ;) Niye anlattım ki bunları, ama olsun sana da genel kültür bir nevi ;))
      Sanatım gördüğün gibi yürüyor şekerim, çünkü ben hiç iplemiyorum bu sınavları (AÖF'ciler okumuyordur di mi?) sınav haftası bile keçeler gırla! :)))) Çok teşekkür ederim ama her yaptığıma bayılmana bayılmakla birlikte istediğim okuyucu profili bu değil şekerim, azcık bi seçici ol, azcık bi eleştirel bak yaptıklarıma e mi ;)
      İdolün bensem yandı ortalık Ülker, çünkü ben tembelim yahu, bildiğin -ev işi konusunda özellikle-tembelin tekiyim :(
      İnşallah bakalım ;)
      Aaaa, bak ne fenayım ben görüyor musun, illegal işler he? Yuh olsun bana, almazlar di mi beni de içeri :))
      Sevgiler (trendy olan iki nokta ama bize üç nokta yakışır şekerim!) ...

      Sil
    2. Bundan sonra her ne kadar sanatınla idolum olmaya devam etsen de yaptıklarına kılı kırk yararak bakiciim tamam. öperim :)...

      Sil
    3. ;) Lütfen yani, azcık da geliştirin beni, yani sanatımı :)))
      Öperim

      Sil
  9. ohhh kendim gidecekmiş gibi sevindim valla :) 8 yıl dışarılarda yaşadıktan sonra 1 senedir yine memleketimde olmanın hafifliğini yaşarken seni çok çok iyi anlıyorum esencanım :) bir süredir yazılarını okuyamadığım için sen yokken ben onları okurum, beni merak etme e mi :):)
    Bol dinlenmeli ama bol faaliyetli musmutluuuuu günler geçir canımcım.
    Hadi bakalım hayırlı yolculuk! (Denizli'de "yolculuklar" demiyorlar şekerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Sağol canım benim, nerelerdesin yahu, tamam çok güzel pastalar yapıyorsun, çok güzel de süslüyorsan, çığır açtın pastada, üstüne keçe ile süs bile yaptın ama biz de burda bekliyoruz seni şekerim :)
      İnşallah darısı başıma, inşallah ben de kavuşuruz memlekete ;)
      Sen beni oku tabii, yaz da arada e mi ;)
      Bol faaliyetli olamayacak çünkü arabayla gitmiyoruz maalesef, yanıma alabildiğim sadece yakma çiçek malzemeleri ;)
      Olsun, hem Yalova'da da var ki ucuz hobiciler, bakarsın dayanamam ordan alırım malzemeleri :)
      Çok teşekkürler hayırlı yolculuk dileklerine ve benim kayınvaldemgiller de öyle der ki, yoksa siz akraba mısınız Tuğba, onlar Bulgaristan göçmeni ;)
      Öperim çok şekerim....

      Sil
    2. benim anneannemler de bulgar göçmeni tabi :):)

      Sil
    3. Bak işte kan çekmiş demek ki, kaynanamgiller tarafından akraba sayılırız ;)

      Sil
  10. Şebnem Dinç25 Nisan 2014 08:02

    Canım güle git güle güle gel. Bardakları telef etme fındık kırmak için ben cezve ile kırıyorum çok pratik ve zaiyatsız oluyor. Sende dene. Öpüyorum çocukları ve seni. İyi tatiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gittik geldik şekerim :) Sağol :)
      Demek sen cezve kullanıyorsun, e süper fikir, dur ben de öyle yapayım bundan sonra :)
      Öpüyorum çok Şebnemcim, kuzuyu da öp benim için ;)
      (Gittiniz mi yoksa kahvaltıya?!!)

      Sil
  11. Şimdiden iyi tatiller dilerim Esencim. Keyfini çıkar Yalova'nın doyasıya. Umarım havada güzel olur keyfine keyif katar.
    Bu senin nazarlıklar harika. yap her birinden değişik değişik baksana her biri farklı güzel oluyor.
    Keyfin bol olsun canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol Sevgili Juliette, gittik geldik bile ama hava kötüydü, olsun yine de iyi oldu, değişiklik en azından, hava tedbili :))
      Yapayım di mi, ben de çok seviyorum nazarlıklarımı, hepsini ayrı ayrı :)
      Sağol canım, öperim....

      Sil
  12. Esencim simdi Yalova da olmana cok sevindim,bende yeni geldim ve ne büyük sanski 23 Nisan Cocuk Bayramini cocuklarda görebildi,ses ayarlari cook yüksekti ama gösterileri harika olmustui,cok begendik,ben eskisi gibi stadyumda olur diyordum,apali bir saloda oldu,o eskiden aldigimiz seyleri alip yiyemedik,hatiarlarda kalan ama olsun! anlatiminla beni yine mest ettin,Nehir`i de kutluyorum burdan,eminim cok güzel oyandilar,seni ve Ali Denizì de cok öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl geçiyor zaman dediğin di mi Serpilcim, sen Türkiye'ye geldin ve döndün bile, biz de Yalova'dan döndük rutin hayatımıza :)
      Çok sevindim tatilinizin bayrama denk gelmesine, çocukların hoşuna gitmiştir, eskisi gibi değil herşey, değişiyor zamanla ama en azından çocukların coşkusuna ortak olmuşsunuzdur.
      Nehir'in gösterisi de çok güzel geçti, harikaydı çocuklar :)
      Var mı yeni postun tatile dair, fotoğraflar???
      Biz de öperiz çok sizleri, sevgiler (özlemişim seni :)

      Sil
  13. ne mutlu sana esen. tatilin tadını çıkar,belki bir leylek görürsün.
    biraz taş, biraz kuru dal toplayıp getiriver güzel memleketinden.belki yakma çiçeklerin kuru dallarda açar bu defa.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göremedim leylek öce :( Babama sordum, Kadıköy'de var leylek dedi, geçerken yollarda baktım hiç göremedim :( TV de gördüm, sayılır mı :))
      Ne iyi fikir, kuru dal getirmedim ama aklımın bir köşesine yazdım bunu, sağol Özlemcim :)
      Sevgiler

      Sil
  14. Esen bir süreliğinede olsa yazılarından mahrum kalıcam ama olsun gelince kaldığımız yerden devam ederiz sana bol bol eğleneceğin güzel bir tatil diliyorum çocukları da öpüyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldim bile Meltem, çabucak bitti tatil :(
      Kaldığımız yerden devam elbet ;) Tatil güzeldi, hava çok iyi değildi, kapalı ve yağmurluydu ama en azından soğuk değildi, buna şükür yani :)
      Merak ediyorum sizler neler yaptınız, en kısa zamanda okuyacağım inşallah
      Sevgiler

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.