29 Nisan 2014 Salı

GELDİKKKK :)


"Anne bunu ay "Alamayız annecim, paramız bitti!" "Gey, gey!" Çekiştirdi kolumu, o çok istediği oyuncaklı dergiyi almak için bulduğu kaynağı göstermeye götürdü beni ;) "Paya buyda, ay!" Evet, para tam karşımızdaydı, bağış kutusunun içinde :)) İDO'nun kafeteryasında kasanın yanındaki şeffaf bağış kutusunu gösteriyor, en büyük para olan 10 tl'yi özellikle de onunla alacakmışım ;) Çok yaşa sen Ali Deniz :) Çok güldürdün beni, halbuki nasıl da sinir içinde kalmıştım 5 dakikayla feribotu kaçırdık diye... Evet sevgili okur, cuma günü ben ve çocuklar erkenden yola çıkmamıza rağmen, feribot saatine 2 saat olmasına rağmen, İstanbul'un geçit vermez trafiği yüzünden kaçırdık feribotu. Yalnız otobüste dakikalar yaklaştıkça feribot saatine, halkımızın yardım çabaları takdire şayandı. Genç bir çocuk "Abla bu ışıklarda in sen, son durağa kadar vakit kaybetme, dümdüz gidersen 3 dakikada varırsın feribota" Yalnız yanımda iki çocuk ve bir sırt çantasında o 3 dakika oldu mu sana 15 dakika ;) Başka bir beyefendi, "Ben bir İDO'yu arayayım, azcık bekletsinler!" :) Çok iyi niyetli bir çabaydı ancak nafileydi elbet ;) Bir başkası, inmesinler bunda, öbür taraftan daha çabuk giderler... Bunca çabaya rağmen, uçtu gitti feribot vakti saatinde :) Aman boşver sevgili okur, biletler yandı ama sağlık olsun, biz de gittik bi güzel tost çay keyfi yaptık beklerken, Ali Deniz'e güldük ;) Azcık geç gittik ama şükür kolayca gittik köye :)
Ve elbet hikmetinden sual olunmaz ancak, mart ayını kuraklık içinde, bir gram yağışsız geçiren memleketim, nisanın son haftasının son günlerinde yağmura doyamadı, kapalı havaya da, bahçede çok oynayamadı çocuklar, dolayısıyla senin payına az çocuk, bol çiçek fotoğrafı düştü ;) Ve babam bir kez daha benimle dalga geçti her geldiğimde sırt çantamda yağmuru da beraber getirdiğim için ;)
E başlayalım mı öyleyse fotoğraf altlarıyla konuşmaya ;)

Dinozor kalıbı için kaynak: Pinterest
Ali Deniz kuzusu bu sıralar dinozorlara takmış durumda, aldığım Dinozorlar Dünyası kitabındaki resimleri  her akşam inceliyoruz, gülüyoruz, bazen de kızıyoruz dinozorların yumurtalarını yiyen solucanlara :) Çocukların uyku öncesi hallerini çok seviyorum, o anlarda hem komik oluyorlar, hem de sanki çok daha açık, daha samimi, Ali Deniz de bunu henüz yaşamadık ama Nehir'in uyku öncesi zamanlarında sırlar, itiraflar, kıskançlıklar vs bi dünyaydı ;)
Yine başka başka konulara atladım di mi, diyecektim ki kısaca, bu kadar dinozorlara takılan oğluma ben de dinozorlu bir tişört yapayım dedim. Geçen perşembe akşamı bir-iki saatte bitti :) Kaynaktaki dinozorları kartona yapıştırıp oluşturduğum kalıplarla, keçeyi sabunla çizerek hazırladım, kırmızı olanın kenarlarına-ne denir bilemedim ki şimdi- o gördüğünüz turuncuları yaptım, biraz da kafasına, bunları hep silikonla yapıştırdım ama öncesinde illaki battaniye dikişiyle geçtim kenarlarını. Sonra üstlerine irili ufaklı yuvarlaklar ve vakti zamanında bir poşet dolusu aldığım oynar gözlerle de tamamladım, çok sevimli oldular ;) En mühimi de sahibi bayıldı, böyle bir eli cebinde de pozlar kesti :)  Yalova'ya giderken tanıdık tanımadık kim varsa tişörtünü gösterdi ve "Anne yaptı" dedi, o esnada anne yavaş yavaş "erimekteydi" :)
Tişörte silikon marifetiyle yapıştırdım bu dinozorları, aslında önce bi düşündüm çift taraflı bantla yapıştırıp, yıkayacağımız zaman çıkarmayı ama çift taraflı bantla çok kabarık oldu, vazgeçtim. Yıkanınca ne olur bilmem, belki yıkamadan sökerim ya da boşver be sevgili okur, dert ettiğin şeye bak! Burdayım işte,  kötü olursa, bozulursa yine yaparım, kolaycacık, zevkle yine yine yaparım :)
Şimdilerde aklımda bir başka güzel tişört procesi ama bu sefer ki Nehir için, dur bakalım, gerçekleştirebilirsek ilk sana göstereceğim, söz :) 

Olayın vuku bulduğu İDO kafeteryası :)
Köyden güneşin ender açtığı anlarda çektiğim kareler gelsin bakalım :) 
Bahtiyar sen ne güzel bi şeysin :)
Şu güle iyi bak sevgili okur, sonra sana onunla ilgili bir şey söyleyeceğim :) 
Gülistan... 


Yazın ayrı, baharda ayrı, sonbaharda ayrı güzel bizim bahçemiz, Allah babama upuzun, sağlıklı bir ömür versin, bu bahçe hep ayrı güzel olmaya devam etsin inşallah...
Bir de şu üstteki sarı çiçeklerle, küpeliye iyi bak e mi sevgili okur :) 


Kızlar ananeyle erik peşinde ;) 


Ve klasik liseli kızlar buluşması :) Hülya gelemedi, Arzu ve Nurcan'la buluştuk, sohbet şahaneydi yine! ;) 

*******

 Sanıyorsun ki gezdik, eğlendik ama hiçbir faaliyette bulunmadık ;) Yanılıyorsun sevgili okur, yakma çiçek olayında varabileceğim en üst noktaya vardım sanırım, nitelik olarak olmasa da nicelik olarak diyelim :) Ve bir kez daha şahit oldum ki, Yalova'daki hobi malzemeleri İstanbul'dakilerin yarı fiyatına, neden böyle sence sevgili okur, halbuki sürüm dersen İstanbul'da çok daha fazla, maliyet dersen İstanbul'da ulaşmak malzemeye maddi olarak daha kolay, Eminönü cenneti var, neden peki??? Ben yine Yalova'dan aldım malzemelerimi, kurdelelerden aldım, pazarda organze kumaş bulamadım çünkü...
Bak bakalım nasıl olmuş çiçeklerim :)
YAKMA ÇİÇEKLER
Yukarıda sana "bak" dediğim çiçekleri düşün bi, bir de benim bu yaptıklarıma bak, ne kadar "az"lar gerçek çiçeklere bakınca, ne kadar kifayetsiz... Olsun kul eliyle bu kadar anca, dur ben bunları bir yerlerde değerlendirdikçe göstereyim sana da, o zaman fikrini beyan edersin bir de :)
Şampiyonluk Çeşmesi
Bu da bizim köyün meydandaki çeşmesi. Her yıl şampiyona göre renk değiştiren çeşme, henüz boyanmadı ama Fenerbahçe bayrağı geçirildi bile üstüne :)
Bu arada canım takımımı tebrik ediyorum  ;) Her ne kadar Nehir'in isteği üzerine Beşiktaşlıyım desem de, gönlüm elbet FB'den yana ;) 
Bizde durumlar böyleyken böyle, sende ne var ne yok sevgili okur???
ş

21 yorum:

  1. Ne güzel resimler baktıkça içim açıldı... bu yıl bizim buralarda yeşillik meyve hiçbirşey yok.. yüzünü erken gösteren güneşle uyanan ağaçlar tekrar soğuk yapınca yandılar maalesef.... bence daha sık gidip keyfini çıkarın köyün:)))sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Öznurcum :) Nerdesiniz siz, merak ettim, meyve veren ağaçların kaderi, sıcak havaya aldanıp çiçek açmak, sonra da yanıp bizi meyvesiz bırakmak! Allahtan yağmur yağdı biraz da kuraklık tehlikesi -şimdilik- geçti gibi...
      Gidiyoruz ama haklısın daha da sık gitmeli, özellikle de bu zamanlarda...
      Sevgiler

      Sil
  2. Ali Deniz beni de öldürüyor bu talepleriyle bende ondan istiyorum bir tane :))
    Ali Deniz'in dinazorlu t-shirtüne bayıldım ben. Boyası çıkmaz değil mi kızlara yapsam baykuşlusundan:)) Bahçe ve çiçeklerse muhteşem özellikle de Bahtiyar'ın bakışları doyumsuz. Seviyorum ben hayvanları..
    Güzel ve keyifli bir seyahat olmuş senin adına sevindim canım. Bak sen geldin güneş açtı. İstanbul da gittiğinden bu yana yağışlıydı ... Hoşgeldinn.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, sana yazdığın cevap tee en alta gitmiş :))

      Sil
  3. Esen :) o çiçekler Nehir'e tişört mü olacak yoksa? Onca anlattığın şey arasından bunu çıkardım çıkara çıkara :) Hosgeldiniz öncelikle tabi ki. Ali Deniz in tişörtüne bayıldım bu arada ve merak etme 40 derecede bi şey olmuyor makinede ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok şekerim Nehir'in tişörtü için başka bir planım var ama seninki de iyi fikirmiş bak! Ülkerim aferin sana, istediğim okuyucu profiline çabuk ulaşacaksın, istikbal görüyorum sende :)
      Bak bu da güzel bir bilgi oldu, demek yıkayabiliyoruz 40 derecede, o vakit bir AFERİN daha sana :)
      Öperim sevgili ve güzel okur :)

      Sil
  4. oh ne güzel yeşillikler içinde... dinazorlu t-shirt harika olmuş bıdığa:)) yakma çiçekte tavan yapmışsın gerçekten, yine dolu dolu geçmiş günlerin. sefan olsun arkadaşım, kaçan feribot olsun, sen güzel anları yakalamışsın ya ona bak:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeldi bahçe molacım, hava güzel olsa daha bi süper olacaktı ama buna şükür :) Güzel oldu di mi tişört, bu alanda da çalışmalar yapayım di mi ;)
      Öyle dedim ben de kaçan feribot olsun, keyfimiz kaçmasın yeter di mi molacım, öperim çok güzel arkadaşım :)

      Sil
  5. esen canim...ben yerim o guzelleri..op benim icin
    bilsinler bir cihan annaneleri var:))))))))))))))
    kupe cicekleri beni hep eskilere goturur..kopartmadim ama..merak etme
    hersey cokcok guzellll..kizlar harikasiniz:)genclik baska bisey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öperim tabii Cihan Abla, öperken de Cİhan Ananenizin yerine derim :) Çok hoşuma gitti böyle düşünmen, sağol çok :)
      Küpe çiçeklerini annem çok sever, evvel ezel de yetiştirir, çok kibar di mi, çok sevilesi...
      Gençlik bizden uzaklaşmaya başlasa da artık, dediğin doğru, gençlik güzel şey...
      Öperim çok

      Sil
  6. Ali Deniz ne yakışıklı olmuşsun sen böyle,Tişört de şahane olmuş ellerinize sağlık:) Ve yine erik, yeşil erik, hasretim sana 5 yıldır, adına şiirler şarkılar yazasım var ama neyse :))Ablacığım Ali Deniz çözüm üretmiş kendinece, paraysa para işte,çok güldüm ama, sesli güldüm hem de:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Hacercim :) Büyüdü Ali Deniz ;)
      Erik hasretin inşallah tez vakitte dinsin canım, bilsek getirirdik sana ama nasıl ulaştırırdık bilmem ;)
      Ali Deniz çözümü buldu ama uygulamaya koyamadık :) Ben de çok güldüm vallahi, alem çocuk ;)
      Sevgiler, selamlar

      Sil
  7. Gul bahcenize bayildim ablam
    cok guzel cicekleriniz var
    Allah babaniza uzun upuzun omur vede saglik kuvvet versin o bahce guzel elleriyle oyle guzel kalsin hep
    yaptigin tisort guzel olmus o yaslar cocuklarin hepsinde dinazor hastaligi yapiypr galiba benim baaimdanda gectide dinazor sevdali kuzenim yuzunden
    bizde durumlar bu aralar kotu havalar ne oldugu belli olmayinca vede merkezi sistem bi evde oturupta kaloriferler onumuzdeki kisa kadar yanmamak uzere kapatilinca eve yine bi hastalik dalgasi vurdu once ben yattim simdide bi kac gundur kuzumun atesi ve oksuruguyle bogusuyoruz bu yetmez vibi bide kulagi iltihaplanmis
    anlayacagin baya sıkıntiliyim

    ciceklerin cok hos olmus ablam ellerine saglik

    Cocuklarin yanaklarindan opuyorum
    Sevgiyle kal ablacim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahçe babamın sayesinde böyle Burcucum, çok şükür bu hale getirdi çorak toprağı, 20 sene kadar sürdü bugünkü hale gelmesi ama uğraştığına değdi...
      Aminn canım, sağol güzel dileklerin için...
      Çocukların bir dönem dinazor hastalığı hep oluyor galiba, bizimkinin şimdi :)
      Geçmiş olsun çok, Allah acil şifalar versin, bu kış çok hasta oldunuz ama inşallah havalarla birlikte düzelirsiniz hep birlikte...
      Ben de seni öpüyorum canım, sevgiler çok

      Sil
  8. Bahçeniz ne güzelmiş, maşallah. Ali Deniz' in tişörtü çok güzel olmuş, yakma çiçek yapımını seriye bağladın maşallah, fabrika gibisin :) kim bilir ne güzel çantalar olacak bunlardan. Geçenlerde sarı gelincik gördüm ilk defa, artık gelincik deyince sen geliyorsun aklıma. Ellerine sağlık, gönlüne sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra bu evdeki bilgisayar şaşırdı kendini, bak senin yorum da alta gitmiş :( Paydon

      Sil
  9. Esencim öncelikle Allah anene ve babana uzun upuzun saglikli ömürler versin! Ne kadar sanslisin harika bir bahce harika bir köpek agaclar cicekler!

    Senin nerden feyz aldigini simdi daha iyi anliyorum,insanin böyle yerlerde eminim hayal gücü daha fazla calisir!

    O dinolara bayildim,benim iki ufaklikta dino hastasi,keceyi bence cok ince dikersen hic birsey olmaz,bendeki tisörtte gayet rahat kullaniyoruz...

    Ben artik Istanbul`dan cok Yalova`yi merak eder oldum,bu köy hangi köydür eger bir mahsuru yoksa yazarmisin bana,hani halamin kocasi Yalova`dan demistimya(ikinci kocasi) belki yakindir sizlere,ismi Bektas,onlarda normalde Istanbul´da kaliyorlar zaten,hersey gönlünüzce olsun Esencim görüsmek dilegiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilcin, çok sağol dileklerin için, aminm canim... Çok şanslıyım çünkü böyle bir köyde doğdum ve büyüdüm :) Bizim köy üvezpınar, Termal'in üstünde, halanlar bilir mutlaka, söyle dut zamanı gidip bizimkileri bulsunlar, ben sana bilgileri veriri canım, inşallah sen de gelirsin bir gün :) öperim çok, sevgiler

      Sil
  10. Ali Deniz kobik çocuk :) Allah senin de gönlüne göre versin arkadaşım ;)
    Boyası çıkmak herhalde ama ben zaten o tişörtü gözden çıkardım ;) Yap tabii, ne güzel olur...
    Bahçe çok güzel sahiden de, babam sayesinde bu kadar bereketli, bu kadar yeşil ve bakımlı... Bahtiyar bizim kıymetlimiz, Nehir'le arasında 6 ay var ama yaşlandı bile maalesef...
    Yağmur her yerdeydi bu hafta, neyse ki güneş açtı dediğin gibi, bundan sonrası nasılsa mayıs, nasılsa yaz :)
    Hoşbuldum sevgili Juliette :)

    YanıtlaSil
  11. Esra güleceksin ama şimdi kalktım çiçekten :) Yine yaptım ama bu seferkileri görmen lazım, renkleri değişik değişik :) Göstereceğim elbet yeni postta, çanta yapayım diyorum ne dersin :))) E ne yapayım şekerim onca gelincikli çantadan bana kalan sıfır :)
    Sarı gelincik de mi varmış? Tövbeler olsun bu yaşa geldim daha görmedim, duymadım :)
    Gelincikçiye çıktı di mi adım :)
    Sağol canım, yorum yazan ellerine sağlık senin de :)

    YanıtlaSil
  12. çok sevimli görünüyorlar .benimde böyle bir tişört dizaynım var .tişörte diktim.yıkandıkça da bi şey olmadı.takibe aldım ben de beklerim.

    http://evimizinmarifetleri.blogspot.com.tr/

    https://www.facebook.com/Evimizinmarifetleri

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.