7 Nisan 2014 Pazartesi

E BU DERGİLİĞİN BİR DE ARKASI VARDI Dİ Mİ ;) NİHAYETE EREN BAŞKA BAŞKA İŞLER EŞLİĞİNDE...

Hafta sonu ne çok başım ağrıdı, başımın ağrımasına sebep ne de çok şey vardı! Kendimi bırakıverseydim bana, "Gel güzel kollarıma!" diyen depresyona yeminle sen bile çıkaramazdın beni sevgili okur... Bırakmadım şükür, ama inan bazen nasıl da sıcacık gerçekten, nasıl da davetkâr (ki bu yaşa kadar hiç depresyona girmedim ama bu hafta sonu inan ziyadesiyle yaklaştım!)... Başağrısı illet, bir geldi mi en az üç gün garanti :( Ve o zamanlar, nasıl bir sersemlik, nasıl bir lodos vurmuş balık misali bezginlik, bir rüyalar aleminde gibi hissetmelik (haklısın sonunu güzel bağlayamadım)
Neden sıkıldığımı anlatıp da seni de daraltmayayım, geçti gitti (inşallah!)
Başımın ağrısı pazar günü mola verdiğinde  sevgili Filiz Abla'mın hediyesi dergiliğin arka tarafını da süsleyiverdim :) Kafama göre takıldım yine :) Bakalım mı birlikte ;)

AHŞAP DERGİLİK
Sakın deme "O kuzuyu ne güzel yapmışsın" diye, ben yapmadım, onu öylece aldım, sadece gözlerini yapıştırdım, ama sen söyle bu gözler olmasa bu kuzu bu kadar güzel olabilir miydi sevgili okur? 
Ağaç yaptım ilkin upuzun, üstüne o çok sevdiğim şeffaf boncuklarla yaptığım çiçeklerle süslü... Altına da bir kırmızı mantar ;)

Sonra bu ağaca upuzun bir ev yakışır dedim ve kesinlikle apartman olmayan, sadece metrekaresi küçük diye bu kadar uzun olan bir ev, müstakil bir ev yaptım :) Her katında bir oda, o kadar dar yani, sen düşün :) 
Çatısına çatı katı, alt kısmına bir saksı, kapısına bir firkete işi oya, evin salonunun penceresine bir dantel tül :)  İçimden ne gelirse o, peki bir evi inşa etmek için yaklaşık iki saat uğraşmak ne  kadar akıl kârı, var onu da sen düşün :) 
(O bulut yağmur getirmez di mi ;) )

Kurbanlık değil o kuzu, sakın yanlış anlama, o kuzu evin en küçük kuzusuna arkadaş bir kuzu :) Eceliyle ve yaşlılıktan ölecek, sana söz! ;)
Ve aslında bu gördüğün ipteki çamaşırlar evin iki çocuğunun çamaşırları olacaktı ama dedim ki, annelerine "Boşver şimdi, uğraşma ufak ufak parçalarla, sen en iyisi bütün nevresimleri birden yıka, bak hava da güzelken, onlar çıksın aradan!" Yoksa, haşaa hiç çocuk kıyafetlerini yapmaya üşendiğimden falan değil ;)
Bu nevresimlerin kenarlarından iplikleri hiç çıkmayacak, çünkü ben, Filiz Abla'nın etaminler için bana öğrettiği o kıymetli yöntemi  kumaşlara da uyguluyorum. Yani kumaşları çizdikten sonra çizgilerin üstünden beyaz tutkalla geçiyorum. 10 dakika kadar bekliyorum ki kurusun (ki dün sabredemedim ve saç kurutma makinesi ile kuruttum)  ve sonra kesiyorum, iplikler sabitlenmiş oluyor, tavsiye ederim sana da :) 


Ve bu da dergiliğin daha önce süslediğim ve sana gösterdiğim yüzü, o geniş danteli söküp, yerine bu incesini koydum, daha iyi oldu di mi ;) 

AHŞAP DERGİLİK
Hangi taraf önü, hangi taraf arkası bilemedim ama ben sanıyorum kuzulu tarafa bakacağım en çok :) 



KEÇE BOZUK PARA CÜZDANI, HELLO KITTY ÇANTA
Ve cuma gecesinin bereketinden midir bilmem, bütün yarım işlerimi tamam ettim cuma gecesi..
Günlerdir duran cüzdanı ve Hello Kitty'li çantayı ve bir de aşağıdaki çengelli iğneli nazarlığı... 


NAZARLIK
Bir kez daha mı söyleyeyim nazar boncuklarını ve nazarlıkları ne kadar sevdiğimi, ben bıkmam hiç, ne yapmaktan, ne de söylemekten ama sen bıktığında beni uyar e mi, "yetti gari" de :)  Çünkü ben bunları yapmaya da bakmaya da hiç doyamıyorum! Bütün o renkler var ya , o renkler beni deli ediyor yeminle!
Çok malzemem olsun, çok boncuğum olsun, kutular dolusu ama, beni koy bir odaya, ben sana envai çeşit nazarlık yapayım, rengarenk deli nazarlıklar... Bilmem anlatabildim mi, o kadar yani! 


Ali Deniz için yaptığım elmalı kurabiyelerden kendimize de tırtıkladım azcık ;) Ne zamandır yapmıyordum, özlemişiz ailecek :) 

Kalıpçımı takdim edeyim :) 


BONUS
"İnsan içinden yenilenmeyince dışından eskir..."  Nar Ağacı Sayfa 351 
Bundan hareketle, lütfen ama lütfen içinizin de ne alemde olduğunu ara ara kontrol ettirin, ihmal etmeyin, rutin yapılması gereken ne varsa, zamanında ve eksiksiz yaptırın e mi Sevgili Okur ;) Yaptırın, yaptıralım ki, çocuklarımız için "genç" kalalım, geç kalmayalım... 

Not:
Ali Deniz dün gece uyumadan önce defalarca "Sana küstüm" dedi bana, ama belki 50 kere, sebebi de, uyumadıkları için ona ve Nehir'e dediğim "Yok size yarın sürpriz" hepsi bu! Sen bir alın, bir trip yap anneye, ne ayıp şey! İnatla barışmadı, öpmelerime, şaka yaptım demelerime hiç mi hiç aldırmadı, çok üzüldüm :(
Çok tatlı konuşuyor, hiçbir söylediğini, telaffuz şeklini unutmak istemiyorum, aklıma kazımak istiyorum çünkü çook hoşuma gidiyor söyledikleri..  Dün Nehir buna deli demiş galiba, bu da babasına şikayet ediyor ama nasıl bir abartma, nasıl bir uydurma "Dehir bana delliii dedi, oküzzz dedi, mayak dedi" demedi elbette, benim kızım hayatta demez, biliyorum ;) Bu bücür iftiracı mı ne :))

18 yorum:

  1. sayende hafta başı yine şen şakrak:)) keyifleniyorum yazdıklarını okurken. Ali Deniz' in bir fan grubu oluşacak yakında belirtmek isterim. rengarenk çalışmalarınla güzeeeel bir hafta olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol molacım, ben de yazarken serseme dönüyorum, yahu hiç mi bitmez insanın anlatacakları, yok bitmiyor. Azcık kısa kes di mi, Aydın havası olsun, o da yok :) E madem seviyorsun, bak yeni bir tane de yazdım ve senin de adın geçti :)
      Ali Deniz bomba ama ben tam anlatamıyorum aslında, videoya mı çeksem :)))))
      Aminn canım, hepimiz için güzel olsun bu hafta :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler yonca mix, ne mutlu bana öyleyse :)

      Sil
  3. Bazen aynı 'aklımı yitirmek üzereyim'hissi bana da gelip yerleşiyor Esen ve nasıl defedecegimi bilemiyorum. Film kitap kes biç ör sök yapıyorum Lara izin verirse. Iç bakımı önemli haklısın en çok da evlatlarimizin sağlığı için önemli. Lara da bu ara Ali Deniz gibi sürekli anlatmak derdinde. Aklına ne gelirse 'bi tane inek buldum'diyor mesela sürekli. Öperim o kuzuyu tatlı yanaklarından kaprislerini de ayrı severim :))
    Bir de bence de koyunlu tarafı daha şeker olmuş. Kesin bilgi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yapmalı peki ülkercim, nasıl başa çıkmalı? Ben kendimi veriyorum bu işlere, bu sayede, düşünürken, tasarlarken, oldu olmadı derdindeyken asıl mevzuyu unutuyorum bir müddet :) E bak sen de kendin için bir çıkar yol bulmuşsun, dua edelim de hep bir kurtuluşumuz olsun canım arkadaşım :)
      Nerde bulmuş ki o ineği :) Serbest gezinen inek mi sorsaydın bi, otları organik mi? Süt verirdi belki :))
      Öperim ben de çok ve o koyunlu tarafına bakıp duruyorum ben de zaten sürekli :) Yüzümde bir koca tebessüm... ;)

      Sil
  4. Yine çok güzel bir post olmuş Esen abla,vallahi iyi bloggersın,sürekli post yayınlıyorsun.Yüzümüzü güldürüyorsun,sağol :)
    Kendim bir mim hazırladım,belki cevaplamak istersin diye düşündüm,seni haberdar edeyim dedim.Cevaplamak istemezsen sorun değil,Sevgiler.Mime buradan bakabilirsin:
    http://evimizdenbirseyler.blogspot.com.tr/2014/04/mim-yaptiimuzun-zaman-sonra-merhababu.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Diğdemcim, beğenmene çok sevindim :) İltifatlarına da :) Yüzünüz hep gülsün inşallah, ben olsam da olmasam da :)
      Mimini cevapladım yeni postumda :) Bak bakalım olmuş mu :)
      Sevgiler

      Sil
  5. ellerine sağlık esen. hiç dinlenmeden sürekli güzellikler. kolay gelsin sana. bu tutkal işini öğrenmem çok iyi oldu, kenar dikme işini hiç sevmiyorum. çocuklar her çocuk gibi çocuk işte. tatlı yavrularını öpüyorum. baş ağrına geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E bunları yaparken dinleniyorum ya sevgili öce :) Vallahi de öyle, çocuklar uyusun ben bunlarla uğraşayım, hiiç yorulmuyorum ;)
      Kullan bu yöntemi sen de, bak ne kolay, nasıl misler gibi kumaşların kenarları ;)
      Ben de senin kuzularını öpüyorum, çok teşekkürler, çok sevgiler :)

      Sil
  6. Maşallah diyorum ben sana ya hem de defalarca .. Enerjin çok güzel, hiç usanmadan yazıyorsun anlatıyorsun bıkmıyorsun da ama değiyor ben senin postları okurken bi mutlu oluyorum ki .. Eminim okuyan herkes çok beğeniyor ; seni , yaptıklarını , yazılarını her bir şeyi işte :) artık bi hedefimde izinden gidebilmek olsun Adaşım olur mu ? .. ha bu arada ben Deniz'i çok sevdim ya olsa da yanımda iki ısırsaydım dedim şimdi inan :) çok öpüyorum, kocaman selamlar ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adaşım teşekkür ederim çok :) Ben bile şaşıyorum bazen kendime, enerjime, anlatma aşkıma :)) Siz böyle yazınca yani mutlu olduğunuzu ben bir mutlu, bir keyifli :)) Benim izimden gitmek istemen beni çok onurlandırdı ancak iyi düşünbence başka ve daha iyi idoller bulabilirsin kendine :)) Çok da bir özelliğim yok açıkcası ama ben mutlu olurum, ne istersen sorabilirsin bana :) Ali Deniz çok kobikkk bi çocuk :)
      Ben de öperim, sevgiler, selamlar :)

      Sil
  7. Biliyorsun ben senin o küçük kuzunun hayranlarından biriyim. Ne yaparsa ne söylerse koşulsuz şartsız sevmek kabullenmek biz annelerin en önemli özelliği değil mi? Yerim ben onun kalıpçılığını da, iftiracılığını da, küsmelerini de, kaprislerini de..... Çoook tatlı, benim için öp onu kocaman kocaman :) Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilerde en tatlı zamanları Hülyacım :) Yeminle nasıl üzüldüm o gün bana küsünce anlatamam sana, çok istedim barışmasını ama öyle "Sana küstüm" diye diye uyudu bücür :) Allah hepimizin çocuklarını bağışlasın ve bahtlarını güzel yazsın inşallah arkadaşım :)
      Öperim tabii, büyük bir zevkle :))

      Sil
  8. ahşap dergilik çok şeker olmuş. iyi günlerde kullanın. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler dilekçe işler :) Daha güzelleri sizin olsun :)

      Sil
  9. ahşap dergiliği ham olarak nerden temin edebilirim.batmanda böyle farklı şeyler bulamıyorum.dönerseniz çok sevinirim.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç cevapladığım için pardon... Bu gazeteliği ben almadım, hediye geldi süslemem için, üstündeki desenlerle birlikte.. Ve ahşap boyama ilgi alanımda olmadığı için, sizin sorunuzu bu işlerle uğraşan bir arkadaşıma sordum ve o da bana şu aşağıya kopyaladığım linki verdi, umarım işinize yarar
      sevgiler
      http://www.istanbulhobi.net/isthobi.php?menu2ad=Gazetelikler&menuid=6

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.