7 Ekim 2012 Pazar

NEHİR'DEN ve NEHİR'E...

Uyumak üzere olan kuzuya refakat ederken:
Nehir: Anne dünyada sihir yok biliyorum ama eğer olsaydı ve insanların beyninden geçenleri görebilseydik ne görürdük"
Ben: Nasıl yani kızım?
Nehir: Yani beyninden geçenleri, yazı olarak mı yoksa resim olarak mı görürdük ?
Ne görürdük sahi  ;)
*****
Bugün Ali Deniz'i öğlen uykusuna yatırmaya çalışırken, Nehir kitap okumak istedi. Nehir  kitap alınca eline Ali Deniz almazsa kıyamet kopar ya, ona da bir tane verdik tabii... Ne yaptı peki kitabı Ali Deniz, fırlattı taaa gardrobun altına. Bunu gören Nehir, bir yandan kitabı bulmaya çalışırken, fırça atarkenki cırtlak ses tonuyla:
- Ali Deniz, kitapları niye yere atıyosun, ya sayfası yırtılırsa. Biliyo musun bu kitaplar ağaçlardan yapılıyo! Yaşlı ağaçlardan! Ya yaşlı ağaç yoksa, genç ağaçları öldürürler o zaman biliyo musun? :))))
Bilmiyo tabii Ali Deniz bunların hiçbirini, anladı mı bunca nutuktan bişey onu da ben bilmiyorum  ;)
*****
Nehir'in meşhur minik ayıcığınin bir de ablası çıktı malesef :( Ankara'dan gelmiş ;) Tanıştırdı geçen gün, kocaman bir peluş köpek. (Bakınız alttaki resim) Dedim ki: "E bu köpek kızım, nasıl ayığıcın ablası bu"
Nehir: Anne o köpek değil bi kere!!! Ayı  o, ayı ailesinin bir çeşidi :)
Geçen sabah okula uğurlarken Nehiri:
- Anne ayıcığı okula götürüyorum ama sen de ablasını bale kursuna bırak bugün olur mu?
Baleye bırakıcam bi de, oldu,! İki çocuk, bir ayıcık, bir de ayıcığın balerin ablası, allahım sen sabır ver bana bir de dayanma gücü :)))
Ayıcık okula gidiyor...

Balerin ablanın kucağında minik ayıcık

*****
Keman kursunda kızım, mi ve la notalarını öğrenmiş bu hafta :) Ödevi de var üstelik! Kızgın "Seni gidi tavşan!!!!" bir de sevgiyle "Seni gidi tavşan :)" çalışacak ;)
*****
Ali Deniz'in konuşmalarını ne zaman yazıcam acaba??? Daha "Anne" dediğinin müjdesini bile verememişken, çok uzakta sanırım o günler...
Konuşmayan çocuğum, günde bin kez Garfield seyrediyo ve seyrettiriyo ama! "Kafam şişti Ali Deniz, kapat artık şu filmi" dedim bugün, gitti sesini kıstı üçkağıtçı :)
*****

Azcık daha büyü de gel Ali Deniz kuzusu :))

Keçe Duvar Süsü

Ayrıntı 1

Ayrıntı 2


Nehir'in odası için yaptım bu keçe süsünü :) Bugün öğleden sonra başladım Ali Deniz uyuyunca, akşama kadar bitti, kolaycacık oldu! Biliyorum kenarlarını daha düzgün diksem daha iyiydi ya, acemiliğime verin ;)
Kareler kestim güzelce (güzelce derken yamukça aslında! Göz kararı kestiğim, cetvelle çizmediğim için ve hep yamuk kestiğim için de düzeltmeye çalışırken sürekli küçülttüm kareleri :( )  Üç kenarını şöyle üstten attıra attıra diktim, son kenarı dikmeden azcık silikon koydum içlerine, çok şişko olmasınlar istedim... Harfleri de şablonsuz kafama göre kestim, bence oldu sanki ama  "e" biraz serseri oldu galiba ;))) Uhuyla yapıştırdım harfleri, iyi de yapıştı sanırım. Sonra misinayı iğneye geçirdim, diktim birbirlerine kareleri, aralarına da boncuklar koydum. Takı yaptığım zamanlardan kalan küçük bir sandık dolusu boncuğum var, atmaya ve vermeye kıyamadığım, zaman zaman kullanıyorum böyle işlerde...
Bu model hoşuma gitti, düşündüm düşündüm ne eklesem diye bişey bulamadım... Kendim tasarladım bunu, mutlaka benzer şeyler vardır keçe aleminde ama siz beğendiyseniz bunun değişik versiyonlarını yapabilirsiniz, misal sadece mavi beyaz, ya da sadece pembe beyaz renklerde ya da isim yazmadan değişik motifler yapıştırarak, ben de denerim değişik modellerini inşallah, size gösteririm yine ;)



Bu hafta sonu bir şey daha var aslında nihayete erdirdiğim, "Gönül Kuşları" etamin pano ama onu hediye ettiğim arkadaşım Gönül'e ulaştığında gösteririm size ;)

18 yorum:

  1. Esen'ciğim yazını okurken çok keyif aldım çocuklarından bahsedişine bayılıyorum,benimde yeğenimin adı Nehir.Keçe duvar süsü çok güzel olmuş ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemin ederim Mehtap abla, bu postu yayınlarken seni düşündüm, görse de keşke yorum yapsa diye :) Yaptın ;) Sağol çok, beğenmene çok sevindim, ben de beğendim çok, sabah işe gelmeden hayran hayran baktım sürekli eserime :)))
      Çocuklar çok komikler, bana düşen sadece yazıya dökmek :) Bazen de acaba bu kadar yazmakla abartıyo muyum diyorum ama bunları kaydedip, ilerde kuzulara okutucam inşallah :)
      Nehir'ler çoook tatlı hep, sizinki de öyledir eminim, komik mi peki o da :))
      Sevgiler çoook...

      Sil
  2. Kalp kalbe karşıdır çok sık yorum bırakamasamda yazılarını paylaşımlarını keyifle takip ediyorum.Benim yeğenimde komiktir.
    Sana bir önerim olacak keçe ile çalıştığında ne yaparsan yap mutlaka kalın bir kartona kalıp çıkar keçe el sıcaklığı ile bile şekil değiştirdiği için bu yolla daha rahat çalışırsın.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Takip edildiğini bilmek güzel, hele senin gibi becerikli bir blogger tarafından daha da güzel :) Teşekkürler tekrar...
      Kalıp konusuna gelince yemin ediyorum (ki çok ettim bu sabah galiba :) ) dün keserken keçeleri, onu da düşündüm, harfler de çok zorlandım, bir dahakine kalıpla çalışayım bakalım :)
      Bir de iğnede çok zorlandım :( Bugün gidip keçe iğnesi sorucam tuhafiyeye, var mı bilmem ama?
      Sevgiler çoook....

      Sil
  3. Yazınızı ben de zevkle okudum.Nehir'in sorusuna benim cevabım ''görüntü'' olacak :) Bu arada önceki gün bir hobi dükkanında bir şey gördüm.Ne olduğunu sordum.''Keçe iğnesi'' dediler.Ben keçeden anlamam,söyleyenin yalancısıyım :)Her şey için ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)Görüntü konusunda Nehir de öyle düşünüyo ;) Demek ki keçe iğnesini araştırmam lazım benim de, evde onca iğne arasında bi doğru iğne bulamadım :( iplik kalın geldi, geçirmek için iğneye iplik geçirme aletini kullandım ama kullanılamaz hale geldi sonunda ;)
      Çok teşekkürler, ben de zevkle yazmaya devam ediyorum, sizler okuyun yeter ki...
      Güzel yorumunuz için teşekkürler peşkir ;)
      Sevgiler çook

      Sil
  4. Esen hanim sizin yazilariniz ve nehirin maceralari ilaç gibisiniz valla teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ne mutlu bana öyleyse, geriye dönük de okuyun öyleyse, etiketlerden Nehir'den İnciler i seçin, azcık daha gülün ;)
      Komik bir kuzum var benim :)

      Sil
  5. N.C. imzalı sözleri çok özlemiştim iyi oldu valla kopardı yine güzel gözlü kızım beni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sağol şekerim, Nehir bunları söyledikçe unutmiyim diye elime ne geçerse not alıyorum, hem Nehir'e hatıra kalsın, hem de siz kopun diye :)))

      Sil
  6. Esen'ciğim ben keçe çalışırken kurdela nakış iğnesi kullanıyorum alırken iplik geçen yerinin büyük olmasına dikkat et onlarda çeşitli boylarda oluyor.Ne çok biliyor demezsen ipliği rahat geçirmek için ipliğin ucunu verev kesip inceltirsen daha rahat çalışırsın.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keçe iğnesi diye istedim bugün tuhafiyeden, verdiler, dikkat ettim delikleri geniş, ucu ince, iyi gibi sanki, deneyemedim çünkü Ali Deniz bırakmadı :( Eğer bunları beğenmezsem, kurdela nakış iğnesi alırım :) Takı yaparken de kurdeleye boncuk geçirmek için dediğin gibi kesiyoduk kurdelenin ucunu, onu da boncukçu öğretmişti. Sen yeter ki yeni bişeyler öğret bana Mehtap abla, ancak minnet duyarım, iyi de bi öğrenciyim, yüzünü kara çıkarmam inşallah ;) Teşekkürler çook, sevgiler de...

      Sil
  7. gönül kuşları nefis olmuş. Bende istiyorum ondan...
    2 çocuk bir ayıcık bir de ablasının yanında birde bu işleri yapmışsın yaa pess diyorum başka da bişey demiyorum. (Maşallahhh diyim de nazar da değmesin)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur şekerim, sıraya koyayım yaparım sana da bi zaman gönül kuşlarından ;) Önce oziye kapı süsü yapıcam keçeden inşallah :)
      Pes diyceğene azcık sen de davran şekerim artık, yap bişeyler de ben pes diyim sana :)

      Sil
  8. Hic gözükmüyor nasil diktigin. Buradan bakinca gayet güzel ve hos görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözükmüyo mu, gözüküyo basbaya, sen deyince tekrar baktım ama mühim değil dikişi çok, ben de beğendim totalde :)) Teşekkürler, bakalım bir sonraki daha iyi olabilecek mi :)

      Sil
  9. col hoşş cok sevımlı olmuş....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de sevdiniz di mi, çoook teşekkürler, şimdi bi de Ali Deniz'in kapısına yapıcam azcık değişik versiyonunu, akşam çocuklar izin verdiği ölçüde tabii, onu da gösteririm yapınca :)
      Sevgiler...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.