12 Ekim 2012 Cuma

MUTLULUK ANLARDAN İBARET (Mİ?) VE ALİ DENİZ KEÇE KAPI İSİMLİĞİ

Bir vakittir mutluluğu düşünüyorum, şöyle düşünüyorum (siz de söyleyin e mi ne düşünüyosunuz bu konuda, zira takipçiliğinizden mesudum, yazıyosunuz artık yorum, daha daha olsa diyorum ama Allah bereket versin diyelim ;) )
Sürekli mutluluk yok, mümkünatı da yok gibi, "Mutlu musun?" sorusunun cevabı, "Zaman zaman" olabilir, "Sıkça" olabilir "Bazen" olabilir ama "Evet, her daim çok mutluyum" biraz küçük ihtimal ya da dediğim gibi benim kişisel kanaatim bu yönde... Misal şimdi mutlusun, güzel bir telefon aldın çünkü ya da uzun zamandır görmediğin, sohbetine hasret kaldığın bir dostla görüştün ya da piyangodan amorti çıktı (mutluluk sebebi midir bilmem, amortinin arkasından hep "bişey çıkmadı" oluyo çünkü bana) ya da ne bileyim oğlunun dişinin çıktığını ilk sen gördün (ki hep ben gördüm ilk), ilk adımlarına sen şahit oldun küçük kızının ya da kocan iki güzel laf etti, ruhunu okşadı ya da hiç sebepsiz hava güzeldi, güneşliydi, yağmurluydu da arkasından çıkan gökkuşağını gördün... Pek çok sebep var elbet mutluluk için, sonrasında, yani bu söylediğim gibi mutluluklarının hemen sonrasında mutsuzluk sebebi olabilecek, küçük ya da büyük şeyler olduğunda- ki oluyor da- senin mutluluk askıya alınıverdi aniden, yüzün düştü, moralin bozuldu...
Demem o ki, mutluluk "an"lardan oluşuyor, bence, o anlar çoksa eğer genele yayılan bir mutluluk kaplıyor bünyeyi...
Size de oluyor mu, bana çok sık oluyor, bir an donsa dünya diyorum, dönmese, dursa da o güzelim "an"ı yitirmesek, azcık daha keyfine varsak... "Şükür yarabbi" diyorum en çok o anlarda ben...

Örnek vereyim size bakalım daha iyi anlatabilecek miyim:
"Koruköy'de denizdeyiz ailecek, çocuklar kumsalda oynuyor kardeş kardeş... Ben denizin üstüne yatmışım sırtüstü, yüzüme vurmuş sıcacık güneş, bedenimin yarısı da serin serin sularda, kıpırdamadan, suyun üstünde yaprak nasıl durursa aynı öyle, durmuşum, durmuşum yetmemiş, o anda orda bıraksan ömür boyu duracak gibiymişim :)


"Yalova'dayız kocamla, Nehir ananesinde, Ali Deniz bizimle, gezmişiz sahilde, kuzu arabasında uyuyakalmış, biz oturmuşuz sahildeki güzelim  kafelerden birine, kahve-pasta keyfi yapıyoruz, uzuunn uzun, çocuklardan azade, sevgiliyle başbaşa, o keyif anı daha daha daha sürse, o akşamüstü hiç bitmese"


"Köydeyiz, kocam ve çocuklarla karadut yiyoruz, sıcak, nasıl sıcak bir hava, karadutlardan parmaklarımızın ucu morun en güzel tonu, Ali Deniz'in tişörtü, ağzı yüzü, mosmor :) hepimiz mesuduz en çok da anne baba olarak bizler! Faydalı, çok faydalı,  dalından yedikleri her meyve bizim için sonsuz mutluluk, biz orda ailecek öylece, saatlerce kalsak, bahtiyarla oynasa çocuklar..."



*********
"Top havuzundayız Ali Deniz'le birlikte, oynuyoruz, atıyoruz topları, fırlatıyoruz havaya, ne gam ne tasa, 'hayat bayram olsa' diyoruz"


"Akşama doğru, hava soğuk, hava buzzz, yağmur feciii, dar atıyoruz kendimizi arabaya, ver elini Salacak sahili, Kız Kulesi'ne karşı park edip arabayı, gündüzden yaptığım kek, börek allah ne verdiyse yiyoruz sıcacık çaylarımız eşliğinde, açıyoruz camı, dışarda simit satan amcaya da hem sıcacık bir bardak çay, hem de kek-börek uzatıveriyoruz, o da nasiplenmesin mi bu mutluluktan? Herkes sakin, herkes mutlu, uzun upuzun olsa bu saatler diyoruz" ;)



"Hafta sonu, kuzuyu öğle uykusuna yatırırken, sen de uyuyuvermişsin güzelce, sakin, huzurlu bebek uykuları seni de sarıvermiş, uyusak uyusakkk, kalsak burda böyle, bu güzel anda demişsin...

Bunlar ilk aklıma geliverenler, demem o ki bence MUTLULUK ANLARDAN İBARET...

Mutsuzluk gırla, her köşe başında, dertlenecek, üzülecek öyle çok şey var ki, ama biz de çoğaltıversek güzel "an"larımızı, mutsuzluk yerine mutluluk anları hakim olsa hayatımıza...

**********************************************************************************
Nehir kuzusuna yaptığım keçe isimlikten sonra benim oğlumun başı kel mi diyerek :)  Ali Deniz'e de bir keçe isimlik yaptım, dün akşam bitti, kocam marifetiyle kapısına da astık ama fotoğraflar karanlık maalesef (en aydınlığı kocam çekti) ve daha iyisini de çekemeyeceğim için mecbur bunlarla idare edicez artık...
Fikir verir belki size, çok kolay yapımı, dikmesi de kolay bir malzeme keçe, ben yapabildiğime göre siz çoook daha iyisini başarırsınız emin olun :)
Bunun da tasarımı bana ait diycem şimdi ama çoook da özgün, özel, güzel bi tasarımmış gibi olacak...
Buyrun bakalım:



Ali Deniz keçe kapı süsü :)

Kapıya asmadan bi tüle asalım :)

Resimlere tıklayın ki ayrıntıları daha iyi görün...

BONUS:
http://www.youtube.com/watch?v=cnIGAdrDJuU

22 yorum:

  1. çok güzel yazmışsın:) mutluluk anlardan ibaret ama mutsuzluk anlardan daha uzun sürüyor galiba. bana da şöyle olur mesela. bazen içim kıpır kıpır bir mutlu olurum. derlerki "hayırdır neden bu kadar mutlusun" ben de derim ki "mutsuz olmam için bir sebep yokki." bazen de sebepsiz bir hüzün çöker içime( bu çok nadir olur ama) gene derler ki "hayırdır neden bu kadar üzgünsün" ben de derim ki "mutlu olmam için bir sebep yokki":)) böyle yani ne biliyim işte:))
    bu arada kapı süsüne bayıldım. ben de tığdan harfli kareler yapmıştım bu şekilde asacaktım ama sonra yastığa çevirdim:))
    bakınız.
    http://moriceninyeri.blogspot.com/2012/08/orgu-harfler-devam.html
    ve bakınız sonuç:))
    http://moriceninyeri.blogspot.com/2012/09/yaptklarm-yapyor-olduklarm-yapacaklarm.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın moriçe, duygular sürekli gelgitler halinde, bana da çok olur, hiçbir sebep yokken birden moralim bozuluverir ama allahtan uzun sürmez, benimki geleneksel terazi dengesizliği sanırım :)
      bence sen daha çok "mutsuz olmam için bir sebep yok ki" de ve öyle de olsun inşallah :) İnanıyorum ki senin sebepsiz mutluluğun çocuklarına, eşine dolayısıyla da ailene katlanarak geçecektir...
      Senin yastıklara baktım, süper olmuş ama sen tığ işinde epey beceriklisin, ben o kadarını yapamam sanırım :) Ellerine sağlık...
      Sevgiler

      Sil
  2. seni kocaman opuyorum esencan
    hep mutluol insalllah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Cihan abla (abla diyebilir miyim diye sormadım, içimden geldi, kızınla adaş olmamızdan aldığım cesaretle, dedim gitti :) )
      mutluluk hepimizin için daim olsun inşallah :)

      Sil
  3. Bencede ne güzel yazmışsın,doğal içinden geldiği gibi.Seviyorum senin yazılarını:)hep mutlu olun ...
    Kapı süsü gayet güzel olmuş,başarmışsın tebrikler:)
    Ali Deniz güle güle kullansın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmış mıyım sahiden ;) çok sağol nuraycım, ben de senin keçelerini çok seviyorum. Çok kıymetli yorumların benim için ve itiraf edeyim keçeyi yaparken seni düşündüm, senin yaptığın güzellikler yanında çok amatörce ama yine de beğenmene sevindim ;)
      Teşekkürler, sevgiler de çoook....

      Sil
  4. zehra *Alper in annesi ...)12 Ekim 2012 03:23

    Her zamanki gibi ne güzel yazmışsın Esencim .Yüreğine sağlık ..
    Dediğin gibi ,mutluluk andır .Mutlu olmayı başarmaksa ,anın tadını çıkarmaktır .
    Bi bakıştır,bi gülüştür,sıcacık bi sofradır,bi kaşık nutella dır ..)
    Sevmektir,sevilmektir .Bir aileye sahip olmaktır ,beraber gülebileceğiniz insanların hayatınızda olmasıdır,anne olmaktır ,Aslında düşününce ne çok şeydir ...
    Mutluluk olmayanlara hayıflanmaktansa elde ne var diye bakıp onlar için şükretmektir....Umut etmekdir ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, çok sağol, hepimizin bildiği şeyleri yazıya dökmeye çalışıyorum, siz de güzel güzel takip edip, yorumluyosunuz :) Ben de teşekkür ederim bu güzel yorumun için... Ne güzel anlatmışsın mutluluğu, hep söylüyorum bir kez daha söyliyim, mutluluk bulaşıcı :) "Şükür, bin şükür" diyebilmekte gerçekten de...

      Sil
    2. Hepimiz,bildiklerinin bu kadar farkında olmuyor ,dile dökemiyor .Her zaman yorum yazamasamda keyifle takip ediyorum seni .

      Benimde hep dilimdedir ,Özellikle başkalarının mutsuzluğundan mutlu olan insanlara .Bırakın herkes mutlu olsun ,elbet ucundan sizede bulaşır diye ...)

      Sil
    3. :) Sağol Zehracım, ne güzel demişsin, düsturumuz bu olsun öyleyse, "Mutluluğu kıskanma ki, dönüp gelip sana da bulaşsın"

      Sil
  5. zehra *Alper in annesi ...)12 Ekim 2012 03:24

    Mutlu bir aile,cennete erken girmiştir.

    Buda mutlulukla ilgili çok sevdiğim bi sözdür ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyodum bu sözü bak, çok da güzel bir sözmüş, teşekkürler canım :)

      Sil
  6. Hep yazacağım yazılarından çok keyif alıyorum,tespitlerin o kadar yerindeki bize bizi anlatıyorsun.Hayat maalesef böyle bir şey hepimiz her an her şeyden etkilenebiliyoruz.Önemli olan dediğin gibi anı yaşayabilmek birde şuna çok inanırım basit hayat mutlu hayat.
    Kapı süsünü çok beğendim ellerine sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep yaz Mehtap Abla, ben de yenilerini yazmak için cesaretleneyim sayenizde :) Teşekkürler çok güzel yorumuna, çok da haklısın, "Büyük başın derdi büyük olur" misali, en basit en mutlu bence de :)
      Sevgiler :)

      Sil
  7. emel coşkun12 Ekim 2012 03:51

    esenn, ne güzel bi cuma yazısı yazmışsın bööle, mutluluk... mutluluk...
    duygular, gel-gitler, anlık sevinçler, hüzünler... dediğinden ibaret, anlarda saklı gibi düşündüğüm mutluluk, ordan, o anlardan büyük zamanlar çıkarmak, evirip çevirip onunla mutlu olabilmek, işte mutluluk...küçücük şeylerden mutlu olabilmeyi başarabilmek, senin gibi....belki de bunu başarabilen biz kadınlar gibi...
    hep mutlu olmak dileğiyle, öpüyorum canım arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Cuma Güzellemesi" niyetine diyelim şekerim öyleyse :)
      Hep mutlu olmak dileğiyle, çok öptüm şekerim, sağol çok...

      Sil
  8. Evet geldim, okudum çok sevdim ve anlık mutluluğumu alıp köşeme çekiliyorum.

    40 lı yaşlar ve yaklaşan - yoksa geçti mi- doğum günü kaleminizi çözmüş ki ne çözmüş (kocaman bir Maşallah - Yazan elleriniz dert görmesin)

    Geldi ya da geliyor hangi zamanlama içindeyse bilemiyorum o nedenle buraya şerh düşüyorum :) "Doğum Gününüz Kutlu Olsun" Esen hanımcığım; anlık mutluluklar hayatın her anında ve her köşe başında sizi bekliyor olsun!

    İyi haftasonları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Nurdan hanım, ne iyi ettiniz de geldiniz, övgü dolu sözleriniz için önce bir "estağfurullah", sonra da kocaman bir teşekkür :)
      Doğum günüm dündü, 40 bitti, 41 oldum (kocama göre 42 ye bassam da :( )
      Bir teşekkür de doğum günü dilekleriniz için, hepimize olsun mutluluk anları, bolca ;)
      İyi hafta sonları :)
      Sevgiler de çoook...

      Sil
  9. Esen' cim, evet mutluluk anlardan ibaret ama aynı zamanda bir seçim bence. Mutlu olmayı seçersin, mutsuzluğu da öyle çoğu zaman. Nasıl baktığınla ne gördüğünle alakalı... "Hani iki adam aynı pencereden bakar biri yıldızları görür biri çamuru, ya da biri pencerenin tozunu görür diğeri gökyüzünü... " Kimin sözüydü hatırlamıyorum ama sen olayları güzel tarafından görenlerdensin bence, gökyüzünü görenlerden hep böyle kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ülkercim ne güzel anlatmışsın, haklısın bakış açısı mutlu olmayı sağlayan ya da mutsuzluğu elbette.0 Dileyelim de hepimiz her daim gökyüzünü görebilenlerden olalım, en umutsuz anlarımızda bile "şükür yarabbi" diyebilelim...
      Özel bir teşekkürler bu güzel yoruma :)
      Sevgiler...

      Sil
  10. Sen de, Ülker de gayet güzel anlatmış konuyu.
    Aynen düşünüyorum: ne taraftan baktığınla alakalı. Şu hayatta birazcık Polyanna olmak lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşünen insanları bulmak, birarada olmak da güzel ;) aynı pencereden bakabilse başkaları da, pencerenin tozu yerine gökyüzünü görse herkes de üç günlük dünya azcık daha yaşanır olsa, zindan olmasa kimseye...
      Sağol Semicim....

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.