4 Ekim 2012 Perşembe

MERAK ETTİKLERİM! BİR SİNCAP HİKAYESİ EŞLİĞİNDE ;)


Siz de gözlük camlarınız kirlenince benim gibi üstünüzdeki kıyafetin etek kısmıyla mı  temizliyorsunuz :)
*******
Sizin çocuğunuz da ayakkabı giydirmek için  "Uzat ayağını annecim" deyince, mutlaka yanlış ayağını mı uzatıyo? Ayakkabı ya da külotlu çorap, bizimkiler ille ters ille ters! Dikkat ediyorum ama her seferinde mi böyle olur.
Siz de çorap giydirmeye sinir oluyo musunuz benim gibi, yeni yıkanmış çoraplar zor giriyo mu sizin çocukların ayağına da... Topuğu, burnu güzel oturtamıyorum diye sinir oluyo kocam bana :)) Çocuklar da tabii, Ali Deniz hemen düzeltmeye uğraşıyo :))
Külotlu çorap giydirirken de çok sıkılıyorum ve sanıyorum  Nehir üniversiteye gidene kadar falan ben giydiricem ;) Yeteneksiz biraz benim kızım bu tür konularda, annesine çekmiş azcık, tişört çıkarırken, giyerken zorlanıyo halaaa, bazen ben giydiriyorum pijamalarını, kıyafetlerini...
*******
Siz de misafirlikteyken ya da misafir gelmişken size, sizi sinir eden birşey yapar ya da söylerse kocanız ya da çocuğunuz, içinizden "Şimdi bişey demiyorum, efendiliğimi bozmuyorum, rezil olmayalım elaleme karşı ama gör bak bi geçsin şu gün, ben sana neler edicem, fitil fitil burnundan getiricem bunları" diyo musunuz?
*******
Siz de, mağazada denemek için kıyafet seçtiğinizde- özellikle pantalon- bedeninizi soran görevliye "40 ama 38 de alıyim, bi deniyim" deyip, iki karış kabine girip, elinizdekileri koyacak yer bulamayıp, ayağınızdaki ayakkabıyı çıkarıp, yere basmak zorunda kalıp, kan ter içinde ne 38 ne de 40'a sığamayıp, zar zor giydiğiniz şeyi zar zor çıkarıp,  alı al moru mor çıkıyo musunuz o kabir gibi kabinden? Görevliye "Kalıplarınız  küçük sanırım, ikisi de olamadı" diye mırmırlanıyo musunuz :)) Sözüm en çok da sanadır MANGOOOO :))
*******
Siz de çocuklara ihtiyacı olan bir parça almak için girdiğiniz mağazadan, e bu ucuzmuş, e bu da seneye lazım, e bu da yedek olsun, nerde bulucam bu indirimi diye diye 8 parça eşyayla çıkıyo musunuz?
*******
Siz de hiç annenizden ya da kocanızdan aldıklarınızı gizlemek için, elinizdeki çantaları yan komşunun kapısına bıraktınız mı? Giydiğinizde "Yeni mi bu kıyafet, ne zaman aldın?" diyen kocaya, "Ne yenisi, eskidi bile, ohooo çoook oldu alalı" dediniz mi? (Ben hiç demedim kocacık, valla ;) )
*******
Siz de çocuklara yapılan şu güzelim muhallebi mamalarının kasede kalanlarını yiyor musunuz ;)
*******
Siz de sofrada taze ekmekleri kendiniz yiyip, daha az taze olanlarını kocanızın önüne doğru itiyo musunuz :)))


Merak ettiğim pekçok şeyin aklıma şu anda gelen  pek azı şimdilik bu kadar.... Geldikçe aklıma, size sorarım yine ama samimi cevaplar istiyorum, kandırmaca yok, burnunuz uzar :))

Konudan bağımsız olarak, daha gitmeden, beni terketmeden şu yazımda arkasından  konuştuğum "Satürn"den özür diliyorum ki son bi kazığı daha olmasın bana ;) Sana demedim satürncüm ben  onları, yanlış yazmışım, onların hepsi jüpitereydi :)))) Hoşcakal sen, uğurlar olsun ;)


Aşağıdaki hikaye Nehir'in ev ödeviydi, "Sincap hikayesi yazın" demiş öğretmeni, Nehir hanım da bu hikayeyi yazmış:




Okuyabildiniz mi ;)
nuna park
dakiyka
en çok da "yangını suyla kuruttu" ;) güldürdü beni...
Kızımın imzası da artık böyle imiş, buna karar vermiş :)


Evvettt sevgili canlar bir yazı daha nihayete ererken Bonuslar geliyooo:)
Bonus 1: PAMUKŞEKERLERİ...

Bonus 2:
http://www.dailymotion.com/video/xb6ymg_mazi-kalbimde-yaradyr-yncesaz_music

14 yorum:

  1. Esen Hanımcığım,

    Çalışmadığımız yerlerden kazık sorular sormuşsunuz. O nedenle adınız "0 cı Esen" e çıkacak demedi demeyin sonra :(

    Gözlüğümü silme sorusu bende sular seller gibi! Daha ziyade gömlek tişört uçları ya da yanımda bununlar neyle silerse onlarla siliniyorlar. Üşenmedim kendime gözlük temizleyen aparat da aldım ama ona uzanmaya da - gözlük silicisine uzanmaya da üşeniyorum.

    Nehirin yazısını okumak ve anlamak için 10 dakika ara istiyorum. Nunapark sonrası gözümden yaş geldiği için flu ve silik! Okuyup anlayınca sağlıklı bir yorum şansım var :)

    Bonuslar şahane - hastalık da sizden uzak olsun. Dün yazmak istemedim çünkü sevmiyorum o konularda konuşmayı ya da yazmayı :(

    Neyse efendim; böylesi bir güne gülümseme kattı Nehir :( Ona da size de kocaman öpücükler. Ali Deniz Tribıl Two sendromundan çıkınca onu da öperim umudundayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Torpil yaparım siz değerli takipçilerime, hepinize 10 verdim gitti ;))
      Gözlük kılıfı da temizleme mendili de neredeyse hiç kullanmadım ben de, telef oluyo o yüzden gözlüklerim zaten, yani güneş gözlüklerim, allahtan gözlerim sağlam da numaralıya ihtiyaç yok (henüz mü demeliyim bilmem!)
      Nehirim elyazısı yazıyo ama temize çekmek istemediği için böyle tuhaf bi hikaye çıktı ortaya, nuna park beni de çok güldürdü, dikkat ettim söylerken de aynı söylüyo :)
      Aminnn, hastalık hepimizden ırak olsun inşallah
      :) Ali Deniz beter bu sıralar, yaklaşmamak lazım...
      Teşekkürler Nurdan hanım bu güzelim yoruma, sevgiler de çoook...

      Sil
  2. pamuk şekerler çoook tatlı:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu elbilelerle bu cici kızlar tam bir pamuk şeker olmuşlardı :)
      Akdeniz ve Nehir pamuk şekerleri :)
      Sevgiler

      Sil
  3. Hepsine evetttt:)) hepimiz mi aynıymız ya:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A-haaaaa, süper, ettik mi iki :)) Sevindim valla ne yalan diyim, bazıları acaba bana mı özel diyodum ama sen de bendensin bak ;)
      Sevgiler moriçe

      Sil
  4. Esen alemsin valla akşam akşam ne güldüm ya :)

    YanıtlaSil
  5. E süper, akşam akşam gül diye yazdım zaten Ülkercim, ben de yazarken çok eğlendim ;)
    Komik kadınlar mıyız neyiz yahu :)

    YanıtlaSil
  6. ahahahahh :) çok güldüm yine yaw... Gözlük de aynıyız walla. Ama diğer kısımlara (özellikle çorap ve ayakkabı kısmına) henüz daha gelemedik. Eminim ki o da aynı olacaktır. Tespitlerin süper esen abla. Ayrıca bu blog çooooook eğlenceli özellikle nehirin bombalarıyla....:) öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Teşekkürler aslı kardeş :) Diğer kısımları da tecrübe ettikçe göreceksin ki orda da aynıyız ;) Bu blog eğlence için var zaten şekerim, en başta ben eğleneyim ve size de bulaştırayım diye :)
      Öperim

      Sil
  7. Eee, çoğuna evet.. Çocuklu kısımlar için bir şey diyemiyorum, çünkü benim yazılımım çocuk yetiştirmeye uygun olmadığından, böyle bir şeye hiç niyetlenmedik eşimle. Bende o sabır, o özen nerdee, buna yeteneği ve cesareti olanlara saygım sonsuz, orası ayrı..

    Ama şu pamuk şekerleri buldum mu, dayanama, ısırırım, nasılsa ağlarsa annesi var, susturur, niha haaa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elift, demek ki biz kadınlar aşağı yukarı aynıyız ;) Çocuk konusuna gelince bende de nerde o sabır nerde o özen :)
      Pamuk şekerleri ısırmaya izin var elbet, bizim çocuklar ananelerinden alışkınlar öyle sevilmeye :)

      Sil
  8. Tesekkür ederim uzun zamandir bu kadar gülmedim harika sorular ve evet hepsİne ekmekli kısım hariç onun için koca lazim sanirim şimdilik bende yok :) duygularini yaziya dökmek bir marifet ve siz bunu çook iyi yapmişsiniz artik en iyi takipçiniz ilan ediyorum kendimi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amaninnnnn, bir güzel yorum daha! teşekkürler sakibe ;) Hoşgeldin ayrıca, bu yazıma çok yorum geldi, aklımda daha "merak ettiklerim" var, not alayım onları da birikince bir post daha yapayım ;) Bir bu yazıya oldu bu kadar ilgi, bir de çocuklarla ilgili yazılara tabii ;)
      Düşünmeden, tartmadan, içimden geldiği gibi, yakın bi arkadaşıma anlatır gibi yazıyorum, samimiyetim size böyle yansıyosa ne mutlu bana :)Çok teşekkürler bu güzel yoruma...
      Ben de seni en iyi takipçilerimden biri ilan ediyorum öyleyse ;)
      Hoşgeldin, sefalar getirdin tekrar....
      sevgiler çoook...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.