5 Aralık 2019 Perşembe

TÜRK KAHVESİ GÜNÜ

Türk Kahvesi ile ilişkimiz çok eski değil. 40'dan sonra vardım tadına. Esasen tadına değil de daha çok keyfine demeliyim. Zira kahve (orta lütfen, mümkünse 1,5 kesme şekerli, 1 taneyle güzel olmuyor) seviyorum ama onun o yanında çikolata ya da lokumla, o 5 dakikalık tamamen bana ayrılmış zaman dilimiyle,  keyfini daha çok. Zerrinciğimin hediyesi minik su bardaklarıyla ayrı bir görsel şölen kahve zamanı. Çeşit çeşit fincanlarım var, hepsini ayrı ayrı sevdiğim.  Misal günde bir tane içeceksen biraz daha büyük fincan tercih ediyorum, 2 tane içeceksem o gün, küçükleri seçiyorum. En çok Karaca'nın kahve fincanlarını seviyorum. Hani şu koleksiyon tarzı olanlarını ama onlardan hiç yok. Eski zaman fincanları yani hani o porseleni incecik olanları (ki birkaç tane var) en makbulü. Ve itiraf edeyim, instagramda #kahvebahane fotoğrafı çekmeye bayılıyorum. En güzel fotoğrafları da köyde, bahçede, dağlara karşı, mahzaraya karşı çekiyorum. Ama fotoğrafı paylaşmadan önce illa ki kahve keyfimin bitmesini bekliyorum.
İyi ki var yahu şu güzelim Türk kahvesi. Madem bugün kahve günü, en sevdiklerimden seçtiğim kahve fotoğraflarını paylaşayım.
Kahve keyfiniz, keyfinize yarenlik edecek dostlarınız bol olsun..
Afiyetle...



























4 yorum:

  1. kokusu buralara kadar geldi :) sanırım kahve pişirmeye gidiyorummm :))
    afiyet şeker olsunn <3

    YanıtlaSil
  2. ben sadeciyim, kokusu cezbediyor :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba.Siteniz oldukça hoş ve takip ettiklerim arasında.Zaman ayırıp yeni açtığım bloguma göz atıp takip ederseniz memnun olurum.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. kahve yanı işlerinize bayıldım, afiyet olsun!

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.