25 Şubat 2019 Pazartesi

MEYDAN OKUMA 15

15. En çok merak ettiğin birşeyi araştır, iyice öğren bize de anlat. Bilgileri paylaşalım belki başkasına farklı bir şekilde temas eder ne dersin ?

Çok geride kaldım. Çok özür dilerim tüm blogger arkadaşlarımdan :( Hiç bahaneler sıralamayacağım ama azmettim meydan okumaları tamamlayacağım ;)
Bu soruda kalmıştım ve geçen hafta bu soruyu okuduğumda kendim için araştırdığım bir konuyu buraya da eklemekti niyetim. Şöyle ki; "instagram'da nasıl reklam verilir?" Geçen haftaki nazarlık atölyesinde, sevgili Nebahat hanım da bu konuda beni cesaretlendirince, verdim gitti reklamı.

Anlatayım resimli şekilde şimdi size:
Öncelikle illa ki şart olan kredi kartı ve bir Facebook hesabı. Bu ikisi şart. Face hesabımı kapatalı yıllar oldu ama kısa süreliğine açtım reklam verebilmek için.
Sponsorlu reklam bu aslında. Yani sizin belirlediğiniz sayıda kişiye, belirlediğiniz bölge için ve yine sizin belirlediğiniz gün ve bütçe çerçevesinde reklamınız yayınlanıyor.
Bana faydası oldu mu, ne kadar oldu, bunu en son söyleyeyim.

Tanıtımını yaptığım yayın bu!. "Tekrar Tanıtımını Yap" yazan kısımda normalde "Tanıtımını Yap" çıkar. Oradan başlayabilirsiniz tanıtıma. Sonrasında sizi face hesabınıza yönlendiriyor.
Burada ben çoklu fotoğraf kullandım ki bir paylaşımda pek çok nazarlığım görünsün. Hem kolaj hem de çoklu fotoğrafla en iyisi, benim yaptığım gibi :)  Bu arada fotoğraf altı yazısını da ilgi çekecek şekilde hazırlarsanız daha da güzel olur. Bir de küçük dipnot: tanıtım için gönderdiğinizde bir daha o yayında düzeltme yapma şansınız yok.


Burada "profil"i seçiyoruz.


İlerle butonu ile bir diğer sayfaya geçiyoruz. Burada da hedef kitleyi belirliyoruz. Yaş, cinsiyet, bölge, ilgi alanları vs. Ben yaş olarak 30-65 yaş, cinsiyet olarak kadın, bölge için Türkiye seçtim. İlgi alanlarını seçmedim ki değişik alanlardan kişiler görebilsin profilimi.  Oluşturduğun profile isim verirsen, bir sonraki tanıtımda tekrar tekrar bilgi girmeden kolayca geçebilirsin bu adımı. 

Ve son olarak da bütçemize göre gün belirliyoruz. Ben iki gün için yaptım, 27 tl ödedim. 

Kredi kartı bilgilerimizi girmeden önce son bir kontrol yapmayı unutmayalım. 
İki gün süresince reklama açtığımız yayının yanından "İstatistikleri Gör" seçeneği ile profile kaç kişinin eriştiğini, kaçının takibe başladığını ve diğer pek çok istatistiği görebiliyoruz.

Bu reklam güzel oldu netice itibariyle, reklama karşı iken, aslında bunun takipçi satın almak olmadığını kabullenerek böyle bir girişimde bulundum sonunda ve kısacık bir sürede, düşük bir miktarla 600 takipçi kazandım...
Umarım meraklılarına faydalı olmuştur bu yayın, sormak istedikleriniz varsa yoruma yazarsanız yanıtlamaya çalışayım :)
Muhabbetle..

4 yorum:

  1. Bu tip reklamlar karşıma çok sık çıkıyor, para ile yapldığını bilmiyordum. Yani umarım işinize yarar.

    YanıtlaSil
  2. İşe yarıyor yani, sevindim:) Bakarsın yaparım ben de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaradı vallahi Semi, üstelik gelenler sayfanı beğenip takibe başlayanlar, iki gün sonra gitmedikleri için faydalı oldu. Dene bence ;)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.