5 Şubat 2019 Salı

MEYDAN OKUMA 5

5. Sana ilham veren şeylerden bahset belki başkasına da ilham kaynağı olur.

Olur :) Bir gün gecikmeli ama yakalayayım hemen meydan okumayı :) 

Yaptığım el işlerinde ilk ilham kaynağım elbette Pinterest. Şimdilerde ben ilham oluyorum aynı mecrada, ne mutluluk :)
İlham birden bire geliyor, böyle bi nevi vahiy gibi, aniden düşüveriyor aklıma, hani ünlü besteciler derler ya, "Gece aklıma gelir, kalkar kaydederim." diye. Bende de öyle gibi. Yüksek lisans yaparken akşam ders saatinden önce 1 saat kadar vaktim olurdu, ben de o arada kütüphaneye giderdim. Orada dekorasyon dergilerine bakardım. Çok ilham aldım o dergilerden, herhangi bir aksesuar, renk tonlaması ilham oldu bana. Küçük defterimi çıkarır not alır, aklımdaki modeli çizerdim. 
Sonra bir de kuaförde saçımı boyatırken kadın dergilerinden de ilham aldığım çoktur. Orada da aksesuarlar ışık çaktırır beynimde. 
Bir de tabii güzel dostlarım var benim sanal sanal, bir kısmı da sanaldan sonra gerçek gerçek. Onlar da çok ilham verir, geliştirir beni. 
Ve tabii girişimci kadınlar, çok severim hikayelerini okumayı. Nereden nereye, nasıl geldiklerini öğrenmek umut verir, ilham verir bana. 
Şimdilerde en çok geriye dönük yaptıklarıma bakarak kendimden ilham alıyorum. Çok şükür Rabbim bana bu özelliği bahşetmiş. Yaratıcılık (bilmem sonsuz mu ama) benim için tutku gibi. Yeni, yeni, daha yeni şeyler tasarlamak, içimden geleni, somut hale getirebilmek! Hamdolsun.. 
O zaman ilhamımız bol olsun diyeyim ve  ennn sevdiklerimden birini ekleyeyim buraya da..


Sağlıcakla..

2 yorum:

  1. Zor soruya harika cevap kalemine saglik

    YanıtlaSil
  2. Bol bol olsun ilhamımız :) Ama bu nazarlıklardan ilham alınmaz mı Hepsi şahane el emeklerinizin.

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.