17 Temmuz 2014 Perşembe

SEN SÖYLE SEVGİLİ OKUR...

Liseyi bitirdiğim zamanlarda yani 80'lerin sonunda, bizim cenerasyonun, o vakitler kasaba olan Yalova'daki cenerasyonun durumu şöyleydi sevgili okur, okulu bitirdin, çeyizini tamam et ve evlen... Eskaza üniversiteyi düşünüyorsan çabucak bitir ve yine hemen evlen, barklan, yerini yurdunu bil... Ben ticaret lisesi mezunuyum, biz meslek edindirme adına erkenden hayata atılan çocuklardık o vakitler. Yani üniversite bizim neyimizeydi. Aramızdan aklı başında birkaç arkadaş çıktı çok şükür üniversiteyi okudular ama ben hiç o hedefle yetişmedim ya da yetiştirilmedim. Ne yazık ki durum buydu sevgili okur. Üniversite sınavına girmedim bile lise sonda düşün yani. Artık nasıl tatlı geldiyse son sınıftaki stajdan aldığım asgari ücretin üçte biri :( Bir an önce kolumuzdaki altın bileziği- ki o uyuz bileziği yani muhasebeciliği hiç sevmedim- bir an önce parlatmalıydık. Neyse işte ne diyecektim ne anlatıyorum, diyecektim ki, bizler, yani daha doğrusu o dönemin kızları için durum aşağı yukarı buydu. Ve ben de o yoldaydım aslına bakarsan ama şükür ki olmadı, şükür ki evlenmedim o dönemde. İstanbul'a geldim bildiğin gibi, o kolumdaki altın bilezik Yalova'da bir işe yaramadı çünkü. Yaşamak için dünya güzeli olan Yalova, ekmek vermek konusunda bildiğin cimri, nemrut bir memlekete dönüşüverdi...
Sonrasında biliyorsun yok bilmiyorsun tabii, 2000'de yani tam da 29 yaşımdayken, AÖF önlisansı bitirdim ve nasıl bir özgüvense bendeki, bana aynen şöyle fısıldadı "Yeter sana, haddini bil, ne lazım sana lisans tamamlama, hem de İşletme, hem sen ne anlarsın ki matematikten, rezil etme kendini ve vazgeç!" Eyvallah dedim, haklısın dedim ve boşverdim...
2003 senesinde evlendiğimde 32 yaşındaydım. Eşimle buluşmak kolay olmadı. Ki onun hikayesini de biliyorsun, bilmeyenler ve merak edenler için şurada... Yani epey bir geç evlendim, e hal böyle olunca Nehir doğduğunda oldu mu sana yaşım 34! Ali Deniz geldi sonra aniden :) Ne de güzel geldi ama ;) o zaman da yaşım 40'a bir kalaydı. Yani sevgili okur, lise arkadaşlarımın çocukları liseye, üniversiteye giderken, benimkiler daha bebeydi :) Neyse yahu, buna şükür, geç kaldık ama güzel oldu bence ;)
Ali Deniz'in doğumuyla birlikte bende aşama aşama bir değişiklikler olmaya başladı. Tam da adını koyamıyorum ama başka türlü biri oldum işte. Bi kendine güven geldi, sanki biri bana baştan ayağa enerji yükleyiverdi.
40'tan sonra açmaya karar verdiğim bloğumun da katkılarını inkar edemem, hakkını teslim etmem lazım. Blog sayesinde ulaştığım, tanıştığım, yüzünü görmeden sevdiğim, bana bir sürü şey katan insanlar-ki bunlardan biri de sensin elbet- sayesinde geliştim, zenginleştim. Keçeyle (beni keçeyle tanıştıran canım 10marifet'e selam olsun), etaminle pek çok şey çıkardım ortaya, hepsini çok severek, aşkla yaptım, sizlerle paylaştım.
Ve sonra lisans tamamlamaya karar verdim. İçimdeki o ses bu sefer "Yaparsın kızım sen, bi dene, atla deve değil ya, 2 senede olmaz da 3 senede bitirirsin olmadı!" dedi, ben de "Tamam, peki, deneyeyim o vakit!" dedim. Ve senin de bildiğin üzere şükür 2 senede bitirdim lisansı  da, duaların sayesinde biraz da iyi dileklerinle, motive eden güzel yorumlarınla, eyvallah :)
Yıllar yıllar önce yapmam gerekenleri hep geç geç yaptım gördüğün gibi, 42 yaşımın bitmesine ramak kala elimde diplomam, ne yapayım şimdi ben ;) Yüksek Lisans öğrencisi olayım mı bizim üniversitede, ne dersin, yapabilir miyim? Çocuklara rağmen, keçeye, etamine, bunca iş güce rağmen başarır mıyım bunu da, sen söyle sevgili okur ;)


EŞİME NOT: Sen olmasan, bunların hiçbiri olmazdı biliyorum, teşekkürlerin en büyüğü ilkin sana, sabrın, yardımların, desteğin için...

36 yorum:

  1. Canım çok güzel anlatmışsın.Sanki film oldu gözümün önüne geldi.Sanırım sana da tak gelmiş :) Ön lisansı da yaparsın sen:) Çalışmalarını takip ettğim kadarıyla hem azimli hem de pratiksin.Her şeye yetebilirsin sanki biraz da kendinden ödün vererek ???
    Hayatla mücadeleyi seviyorsun ....Kolay gelsin sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanife Gençtürk :) Çok teşekkürler, yaparım di mi, yapayım o zaman, kabul edildim zaten :) Ekim başı başlayacak dersler :)
      Çok sağol destek veren yorumun için, sevgiler :)

      Sil
  2. neden yapmayasınki ben bile düşünüyorum
    gerçi okurkende birdaha hatırlatın kayıt falan yaptırmayayım diyorum ama
    azimle herşeyi başarırsın neden olmasın.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi sen de yap o zaman :) Çok da azimli değilim aslına bakarsan, çalışkan da değilim ama çok istiyorum ;)
      sadecenaciye senden de güzel haberi bekliyorum o zaman :)
      Sevgiler, çok teşekkürler

      Sil
  3. Tebrik ediyorum, çocuklar kısmetiyle gelirmiş öyle derler ya sende de öyle olmuş.Birde azmin zaferi tabii. Ay biz yaşıtmışız ya yarım yaşla ablanım ben senin:)) Beni rahat bırakmadıkları için liseden sonra evlendim, boyum kadar oğlum var görmüşsündür ,birlikte büyüdük biz böyle de güzeldi ,en güzeli genç kayınvalide olucam:)
    Ayrıca keçe işlerin,kaneviçelerin muhteşemler takibindeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle oldu valla Nuraycım, Ali Deniz bize bir sürü güzellikle geldi :)
      Demek yaşıtız seninle, çok sevindim canım arkadaşım :)
      Aslında öylesi de çok güzel, pek çok arkadaşımın çocuğu kocaman şimdi, en rahat zamanları ama dediğim gibi ben hepsini geç geç yaptım, kısmet...
      Asın senin yaptıkların muhteşem, ben de zevkle izliyorum yaptıklarını, öperim çok...

      Sil
  4. Şu ana kadar yaptıklarını çok istediğin için yapabilmişsin madem ( hem de tahmin ettiğinden bile kısa zamanda ) yine çok istiyorsan yaparsın Esencim ya, neden olmasın ? Seni mutlu edecek mi önce onu düşün, eğer cevabın evet se, tamamdır. Tabi ki eşin ve çocuklarına ayıracağın zamanlardan biraz çalman gerekebilir. Ama sen de öyle bir enerji var ki ( ben buradan bile hissedebiliyorum bunu ) her şeye, herkese yetermiş gibi görünüyor. Kararın ne olursa olsun, hepiniz için hayırlısı olsun, sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yahu, başardım valla, şans da yardım etti sanırım ;) Yapacağım Hülya, kafama koydum, inşallah kolaycacık bitecek o da :) Dersleri az az alacağım, her dönem iki ders, hem zorlanmam hem de çocukları çok ihmal etmemiş olurum. Haftada iki akşam sadece, çocuklar uyumadan da evde olacağım inşallah :)
      Çok teşekkürler güzel yorumun, motivasyonun için, sevgiler çok :)

      Sil
  5. Abla bende ayni senin gibi evlilik yolunu gec bulanlardanim ama hic pisman degilim :)
    bazen bazi seylerin gec olmasi en guzeli
    Bence yukseklisansi dusun abla
    azcik zor deselerde sen basarirsun
    benim gibi bi mizmiz basardiktan sonra benim ablam haydiye yapar :)
    sevgiyle kal
    opuldun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlilik kısmet işi Burcucum, alnına ne zaman yazıldıysa o zaman gerçekleşiyor :)
      Demek sen de yaptın yüksek lisans ama kendine haksızlık etme mızmız diyerek :))
      İnşallah bakalım canım, hayırlısıyla inşallah :)
      Öperim çok, sevgiler

      Sil
  6. İsteyip, böyle de böyle de destek görüyorsan, yapılamayacak bir şey yok. Yapan nasıl yapıyor? Ben iki kere üniversite bitirdim ama 7 yıl sonra kızımla tekrar sınava girmek gibi bir düşüncem var mesela:)) 50'sinden sonra mezun olmak nasıl olur merak ediyorum doğrusu. Hiç tereddüt etme, kaybedecek bir şey mi var, sadece başla ve zamana bırak. Sen kesin onu da başarırsın canısı:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın molacım, koca kişisi destek verdi sağolsun, yoksa yapamazdım...
      :)) Ne güzel düşünmüşsün, hadi inşallah bizler de şahidi oluruz senin üçüncü üniversitenin, alkışlarız seni güzelce :)
      Çok sağol canım arkadaşım, öperim çok :)

      Sil
  7. aynısını benim kızım yaşıyor kızım öğretmen çocukta öğretmen ikşiside birbirini istiyor ama bir türlü açılamıyorlar tam teşebbüs ediyorlar gene birbirlerini kaybediyorlar bakalım hayırlısı allah sizi eşinizi çocuklarınızı kem gözlerden korusun inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili nimet, inşallah tez vakitte açılırlar birbirlerine, bizim gibi birbirlerini kaybetmeden kavuşurlar ;) Bizimki kadar uzun zaman almasın inşallah....
      Çok teşekkürler yorum için, sevgiler :)

      Sil
  8. Esen en sona yazmam gerekeni en başa yazıyorum yani içinden nasıl geliyorsa öyle yap senin ne istediğin önemli olan bana sorsan ikinci bir okul zor ama sen başarırsın çünkü bize verdiğin enerji bile o kadar güzelki o enerjiyle daha neler neler yaparsın sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Haklısın Meltem, içimden geleni yapmak en güzeli ve ben çok istiyorum bunu ;)
      İnşallah bakalım, enerjim hep böyle kalsın diye dua ediyorum ve inan ben de şaşırıyorum bazen kendime, yoruluyorum ama dinlenirken bile içimden bir sürü şey yapmak geliyor ve yapıyorum da ve üstelik biliyor musun hipotroid hastayım ben, bir de o olmasaymış tutamazdı kimse sanırım :)) Maşallah diyim de nazar etmiyim ve ayrıca enerji konusunda sen de yarışırsın benimle ve hatta geçersin de çünkü sende bir çocuk fazla :))
      Sevgiler

      Sil
  9. içinden geçeni yap.en güzeli ve doğru olanı bu sanırım.ve sanada kocaman bir maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle yapıcam Dolunaycım, başvurdum ve kabul edildim, inşallah çok zorlanmadan bitiririm :)) Çok ama çok mutlu edecek beni bu mezuniyet, inşallah birlikte kutlarız yine :)
      Maşallah hepimize, bütün güzel ve çalışkan kadınlara olsun :)

      Sil
  10. sevgili okur derki yuksek lisansta neymis dra olsun hedefin ;) kaybedecek birseyin yok birazcik enerji disinda dene baktin olmuyor birakirsin ;) oyle yada boyle adimi atmadan bilemezsin sende istek olduktan sonra bizde sana dua cok unutma :) opuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok artık Sevil, yoldan çıkarma beni, doktora kusur kalsın :)))
      Dualarınız, güzel dilekleriniz, motive eden yorumlarınız öyle kıymetli ki, çok teşekkürler :)
      Sevgiler

      Sil
  11. seni şu kısa zamanda tanıdığım kadarıyla Esen kesinlikle yaparsın diyorum. hem de layıkıyla. koca kişisi de sana destek olur ne mutlu sana. azmine, her ne kadar sen çok kabul etmesen de çalışkanlığına hayranım. şimdiden başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de öyle diyorsun he Özlem, yüksek lisans yapmaktan başka seçenek kalmadı o zaman bana, bu kadar destekleyen arkadaşım olduktan sonra :)
      Hadi inşallah bakalım arkadaşım, Allah mahçup etmesin :)
      Benden ne çalışkanlar var Özlem, benimki sadece belli alanlara özgü bir çalışkanlık :) Sağol ama duymak güzel ;)
      Çok teşekkürler, öperim :)

      Sil
  12. Yürü be Esen. Alasını yaparsın. Sen başarırsın. Aklına koyup yapmadığın bir şey olabilir mi?
    Defalarca söyledim yine söylüyorum sen enerjinle hayal gücünle yaşama sevincinle bambaşkasın :) Sakın durma!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah benim Ülkerim :))) Bu gazla ben prof bile olurum şekerim ;) Çok sağol :)
      Bambaşka derken ;) Senin gibi yani, sen de öylesin çünkü, çok tatlısın çoook :)
      Durmam, duramam yani, Allah sağlık versin, üretmeye, okumaya, yazmaya, paylaşmaya ve yaşamaya devam inşallah :)

      Sil
  13. Tebrik ederim!! İstedikten sonra hepsi olur, hiç bir şey için geç değil. Size kocaman bir MAŞŞALLAH çekmek istiyorum aşkınızın başlangıcı (bu aşkın başlangıcı postunu okumuştum inanılmaz etkilendim ne kadar saf ve temiz) ve bu günü için.....Allah nazarlardan saklasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Evrencim, çok istiyorum yeminle :)) Aminn, Allah hepimizi, hepimizin yuvasını nazarlardan saklasın inşallah, aşk öyle kıymetli ki, bizimki gibi zor elde edilmiş olsun olmasın, hepsi çok ama çok kıymetli, daim olsun hepimiz için ;)
      Sevgiler çok...

      Sil
  14. Merhaba Esenciğim,
    Sende bu enerji, bu dolu dizgin yaşama sevinci varken yapamayacağın bir şey yoktur. Hiç zaman kaybetme ve bilgilerin de henüz tazeyken sınavlara gir derim. Zaten gerisi gelecektir. Hiç değilse denemedim demezsin değil mi?
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Aynurcum, ne güzel yazmışsın, inşallah altından kalkarım kolayca :) Kabul edildi başvurum, Ekim başı gibi başlıyor dersler :)
      Sevgiler, çok teşekkürler arkadaşım...

      Sil
  15. Aslinda o dönemler benim icinde ayni gecti sayilir fakat ben isteseydim devam edebiliyordum masslesef istemedim,evlenmekte istemedim! Bende 30 a ramak kala evet diyenlerdenim,gec evlenince haliyle cocuklarda kücük oluyor,halbuki yasitlarimin cocuklari coktan üniversiteye basladilar! Bu banada cok aci veriyor biliyormusun,cocuklari bu kadar severken neden daha erken evet demedim,ama tabiki hersey kismet! Bunada sükür diyorum.

    Ben bu haberi senden duymustum ama tekrar tekrar duymak cok güzel oluyor biliyormusun,ben kendim bitiremedim ya istyorumki herkes okusun,istedigi diledigi yere kadar!

    O zor zamanlarda gelip gecer sen bir an evvel basla,hersey bir sekilde yolunu buluyor,tabiki esinin yardimi olmadan olmaz,ne kadar sanslisin,benim esim cocuk bakamayanlardan ve ben bu yüzden bu kadar cok yoruluyorum,herseyleri bende cünkü!

    Seni cok tebrik ediyor ve yanaklarindan öpüyorum sevgili arkadasim, yeniden görüsmek dilegiyle,seninle konusmak cok hostu yeniden!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Serpilcim, insan pişman oluyor güzel zamanlarını iyi değerlendiremediği için ama çok şükür telafi fırsatımız var bak, sen de yapabilirsin, azcık zor olabilir ama inan verdiği haz öyle çok ki...
      Evlilik kısmet işi, zamanından önce ya da sonra değil, tam yazıldığı zamanda gerçekleşiyor, inan, o yüzden en hayırlısı öylesiymiş senin için de...
      Eşim sağolsun çocuklar doğduğundan beri öyle çok ilgilendi ve baktı ki, benden daha fazla emeği var çocukların üstünde, çok da beceriklidir bu konularda maşallah...
      Ben de seni çok öpüyorum ve inan sesini duymak bana da çok iyi geliyor...

      Sil
  16. Elbette ki başarırsınız..Ben inanıyorum..Buraya kadar gelmişseniz daha ileri götürebilirsiniz. Hatta kpss sınavlarına da girmelisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili dilekçe, çok teşekkürler bu moral veren, destekleyen yorum için :)
      KPSS'yi almayayım ama inşallah yüksek lisansı layıkıyla yapmayı çok istiyorum...
      Sevgiler çok...

      Sil
  17. Öğrenmenin yaşı olmaz,öğrenciliğinde :) Bravo diyorum...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ben de çok ama çok teşekkür ediyorum destek için :)
      Sevgiler Nursel :)

      Sil
  18. yanında öyle bir koca kişisi varsa,sen herşeyin üstesinden gelirsin
    geç evlenmiş,geç çocuk sahibi olmuş olsan da asıl şükretmen gereken şey yanında,hayatında öyle bir eşe sahip olman bence
    senin adına mutlu oldum :)
    bu zamanda artık herşeyin maddiyata dönüştüğü bu ortamda benim aradığım yanımda öyle bir insanın olması,ama yok !!!!!
    sözün özü mutlaka projelerini yerine getirmeye çalış ve biz de seninle gurur duyalım

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür ;) Hep şükrediyorum zaten, ruh eşim diyemem ama kesinlikle birbirimiz için yaratılmışız. Hiçbir huyumuz benzemese de birarada iyiyiz :)
      Darısı başına inşallah minik mini ;)
      İnşallah yüksek lisans mezuniyetimi de birlikte kutlarız :)
      Sevgiler

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.