10 Temmuz 2014 Perşembe

KEÇE VE NAZAR BONCUKLARIYLA AĞAÇ SÜSLERİ

Elindeki köpek balığını uzatmış, "Ben büyüyünce köpek balığı olucam!" "Ne dedin sen? Köpek balığı mı olacaksın büyüyünce??? E ben de köpek balığının annesi o zaman? "Ebet!" Babasını işaret ederek "O da babası!" :))) 
Dua ediyorum  büyüyüp de köpek balığı olması çok vakit almaz, bizim yaşlılığımıza denk gelmez inşallah :)))

Ve sonra sevgili okur, iki gün yani daha doğrusu iki gece boyunca Marmaris'teki bir ağaç için süsler hazırladım böyle böyle... Neşe hocam istedi, ben yaptım :) Ve bu gördüğünüz şeylerin ilhamı da, öğlenleri serin serin oturur dergi bakarım diye gittiğim kütüphanede geldi :)  O gördüğün çemberli nazarlık, sonra o kurdeleli, ponponlu süs, hepsini de kütüphanede yaptığım beyin fırtınasında buldum :))) Ve nasıl  heyecanlandım anlatamam, üstelik yazacak bir şey de yoktu elimde, unuturum diye de ödüm koptu :) Diyeceksin ki insanlar beyin fırtınasında neler neler icad eder, ne fikirler, ne buluşlar meydana çıkarır, Esen'e bak bi de! :)) Haklısın insanlık için zerre, benim için umman bu işler ama bunları da sana söylemesem kime söyleyeyim sevgili okur :) 
Bak bakalım beğenecek misin  yaptıkarımı :) 


AĞAÇ SÜSLERİ
Keçe ve boncuk kullanarak yaptım bunları, kumaşlar, kurdeleler, nazar boncukları, ponponlar ve urgan da var elbet :)
Bak yakından fotoğraflara çözeceksin zaten kolaycacık :)


Böyle bir zeytin ağacını süsledim resimleyebilmek için, bu haliyle de çok güzel ama sence de süslü püslü daha bi güzel değil mi?
Bu arada fotoğrafların kalitesini farkettin mi? Çünkü fotoğraf makinemle çektim bu ağaçlı fotoğrafları, bundan sonra da hep onu kullanmaya karar verdim ;) 



AĞAÇ SÜSÜ
Şu her yerde satılan bobin halindeki kalın ipler var ya, çuval ipi gibi, urgan gibi. İşte onlardan istediğin boyda kesiyorsun, sonra iğneye geçirdiğin misinayla minik ponponları aralıklı tutturuyorsun ipe. Kalan boşlukları da kurdeleleri gelişi güzel, kafana göre bağlayarak dolduruyorsun. Gördüğün gibi kurdele konusunda kırmızıya torpil geçtim elimde olmadan :)
En altına ağırlık yapsın diye en büyük nazar boncuğunu bağlıyorsun. En üstüne de ağaca asabilmek için bir sap yapıyorsun. Ben evdeki yıldızı kullandım ;) Hepsi bu, çok kolay ve çok da neşeli bir ağaç süsü, rüzgarda uçuştukça seyredersen eğer,  heyecan, neşe ve mutluluk garanti :) 

KUŞLU -ÇİÇEKLİ AĞAÇ SÜSÜ
Kuş kalıpları buluyorsun önce, ben Pinterest'ten buldum yine, bu işler için oluşturduğum ordaki panomu paylaşayım seninle, bak bi bakalım işine yarar şeyler mutlaka çıkacaktır. Kuş ve balık kalıplarımı orada göreceksin. Sonra ben istedim ki bir yüzü desenli kumaş, bir yüzü de keçe olsun kuşlarımın. Kumaşları çizdim ilkin, sonra beyaz tutkalla çizgilerin üstünden geçtim ki kumaş akmasın kesilince, kurumasını bekledim ve sonra kestim itinayla. Bu yöntemi öğreten Filiz Ablaya selam olsun, her kullandığımda içimden selam yolluyorum zaten de bu kez de burdan yollayayım :)
Sonra keçeyi de kalıpla kesiyoruz. İki tarafına da siyan kum boncuğuyla gözleri dikiyoruz ve iki parçayı battaniye dikişiyle birleştiriyoruz. Çiçekleri hazır aldım ama ortalarına ben minik güller, çiçekler ekledim. İki çiçeği birbirine yapıştırdım ve renklerini de farklı seçtim ki rüzgar estikçe farklı renkler de gözüksün :) Yalnız çiçekleri birbirine yapıştırırken orta kısmına sıcak silikon sürmeyin sakın yoksa iğne geçmiyor yapışkan yüzünden! Misinaya bir kuş bir çiçek ve aralara da boncuklar ekleyerek tamamladım. Ve bir nazar boncuğu delisi olarak elbette üst kısmına yine bir nazar boncuğu koydum, takmak için sapını da urganla yaptıktan sonra bu da bitmiş oldu böylece :) 

AĞAÇ SÜSLEMELERİ

ÇEMBERLİ NAZARLIK-AĞAÇ SÜSÜ
Bu benim favorim. Kendim uydurdum bunu da ama sonradan moriçe'nin instagramda dediği gibi Rüya Kapanı'na benzettim ben de :)
Çok heyecanlandım bu nazarlık için, öyle çok ki anlatamam sana ve aklımdakini gerçek yapabilecek miyim diye de endişelendim azcık! Oldu, yeminle tam da istediğim gibi oldu işte :)
Evde milattan kalma bir çanta sapı vardı durup duran, o geldi aklıma, onu önce urganla sardım sıkı sıkı (bu aşamada ihtiyacımız olan sadece sabır, biraz fenalık getiriyor insana  ipi sürekli dolamak) uçlarını silikonla sabitledim ki açılmasın. Ve sonra misinayı iğneye geçirip, iplerin arasından iyice sağlamlaştırarak başladım boncukları dizip dizip karşı kıyıya birleştirmeye, misinayı orta kısımlarda bir kez doladım-ki böylesi daha hoş oldu bence- Aralara bu kez hep cam boncuk ve nazarlık kullandım, minik çanlarla birlikte. Üst kısmına da tutturmak için askı yeri ve oraya da elbette bir nazarlık hepsi bu :) 

BALIKLI AĞAÇ SÜSÜ
Bu balıkları da çift taraflı yaptım yine, sıcak silikonla birbirine yapıştırdım, farklı farklı renkleri seçerek. Gözlerine oynar gözlerden yapıştırdım. Ve yine pinterest marifetiyle bulduğum deniz yıldızı kalıbı yardımıyla hazırladığım çift taraflı yıldızı en tepeye koydum. Yıldızın üstüne şeffaf boncuklar diktim  en başta da... Aralara mavi tonda boncuklar katarak diktim güzelce...

AĞAÇ SÜSÜ
Deniz yıldızına yakından bak bir de... 

AĞAÇ SÜSLERİ
Ne güzel di mi, sence de bu ağaç bayramlık giymiş küçük bir kız gibi olmamış mı, öyle sevilesi...

BALIKLI AĞAÇ SÜSÜ
Bu balıkları da böyle böyle dizdim, aralarını silikonlarken bir yandan da ipini sabitledim balıklara, en alta da yine bir nazar boncuğu, üstlerine de evdeki minik minik pullardan, oldu bitti :) 

AĞAÇ SÜSLERİ
Yani bin tane de fotoğraf koymanın alemi yok bence de aslına bakarsan ama kıyamadım, güzel çekiyor ya makine, hepsini birden koymak istedim, bu seferlik böyle olsun :) 

AĞAÇ SÜSLERİ
Rüzgarda bi tatlı bunlar, görmen lazım sevgili okur :) 



AĞAÇ SÜSLERİ YAPIM AŞAMALARI
Ve bunlar da yapım aşamaları, anlatmaya çalıştım ama fotoğrafların da belki faydası olur ;)
Kal sağlıcakla sevgili okur, bol ilhamla bir de ;)

34 yorum:

  1. Vavvvv !
    Ellerine sağlık!
    Ben de yapayım bunları görünce bahçemdeki ağaçlar pek gariban göründüler gözüme :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapın tabii sevgili öğretmenim, ne güzel yakışır bahçenize :) Üstelik bence siz benim kurdele ile yaptığımı kırkyamadan artan kumaşlarınızla yaparsınız belki :) Eminim çok güzel olacaktır, merakla bekliyorum :)
      Sevgiler

      Sil
  2. Tatlı dillerini sevsinler senin yine gülümseyerek okudum inşallah bizim Uğurda köpek balığı sevdasına düşmez
    Fotograf makineni yenimi aldın Esencim görüntü kalitesi diğer çektiklerine göre çok çok daha iyi hep bununla çek sen yeniyse güle güle kullan bu arada ağaçta süper olmuş çok beğendim sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman diyim Meltem, inşallah sizin Uğur bizimkine benzemez ;) Elalemin oğlu Mühendis olmak ister, şoför olmak ister, pilot olmak ister, bizimkinin hedefine bak, yanlış yetiştirdik sanırım bu çocuğu:)))
      Fotoğraf makinesi aslında teee doğum günümden beri yani Ekim'den beri var, koca kişisi doğum günü hediyesi almıştı ama Ali Deniz bücüründen kaçırmak için kullanmıyordum, üşeniyordum biraz da ama bu fotoğraflardan sonra kullanmaya karar verdim, demek beğendin sen de, çok sevindim, senin güzel fotoğrafların kadar olmasa da :))
      Çok teşekkürler, çok sevgiler canım...

      Sil
  3. Çemberli olan rüya yakalayıcıya benzemiş, altına biraz kuş tüyü koyulsa.. Allah'ım. *-*
    Evet bunu da yapabilirsin, dimi? :D
    Hepsi birbirinden güzeller ellerine sağlık. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında o rüya yakalayıcısı, benim bildiğim adıyla rüya kapanını daha önce görmüştüm cafenohut'ta, çok da ilgimi çekmişti, benimki de ona benzemiş sahi, yaparım elbet, öylesini de yaparım :)
      Çok teşekürler, çok sevindim beğenmene ;)
      Sevgiler

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Çok sevimli oldular di mi, aslında biraz daha vaktim olsaydı daha çok süslerdim ama bu kadarını başarabildim dar zamanda, bugün de yola çıktılar zaten, çünkü sahibi pek heyecanlı onlara kavuşmak için :)
      Sevgiler

      Sil
  5. Ne renkli ne cıvıl cıvıl bir hatunsun ya, tam şenlik olmuş ortalık, çooook keyifli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeminle coşuyorum ara ara molacım, içimde daha ne renkler var bir bilsen ;)
      Sağol kuzum, çok teşekkürler :) öperim çok

      Sil
  6. :)) Sağol molacım, sen de hem marifetli, hem de zevklisin ama ;)))
    Benim de çok hoşuma gitti böyle hepsi birarada süper oldu, devamı gelecek hem de :)
    Öperim çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, bak unutmuşum yazdığımı, bi daha yazdım, duble :))

      Sil
  7. Çok neşeli olmuş bu süsler, en çok da balıklıları sevdim. Ne güzel de anlatmışsın yapılışlarını, teşekkürler. Güle güle kullan fotoğraf makineni, bu seneki doğum gününde de dikiş makinesi hediye alırsın belki ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de en çok nazar boncukluyu :) Balıkları herkes çok sevmiş senin gibi :) Sağol canım benim, anlattım dilim döndüğünce, senden aldım ilhamımı belki de, sen öyle güzel anlatıyorsun ki ;)
      Fotoğraf makinemi kullanmaya and içtim bu fotoğraflardan sonra, dikiş makinesi mi dedin? doğum günü hediyesi he? Bi şekilde okutmalı senin bu yorumunu koca kişisine, telefonumdan yorumunu açıp önüne bırakayım ;))

      Sil
  8. Hepsi ayrı güzel hepsi ayrı neşeli, yani tam Esence:) Hepsi bir arada süper bir görüntü olmuş, ellerine sağlık, sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, ne mutlu bana o zaman :) Beni yansıtan işleri çok seviyorum, böyle yorumlar yazınca siz mest oluyorum :)
      Bunlara yeni arkadaşlar geldi biliyorsun, kalabalık kalabalık oldular, çok da güzel oldular, sahibi de çok sevdi çok şükür :)
      Sevgiler canım, öperim çok

      Sil
  9. Yine hepsi hayat dolu..
    Ve çok güzeller.. Ellerine sağlık.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim hayata sıkı sıkı tutunmamı biraz da bunlar sağlıyor galiba Aynurcum :)
      Sağol güzel yorumun için ;) Çalışmalarım devam edecek inşalah :)
      Sevgiler

      Sil
  10. Köpek balığı He! İlahi Ali Deniz:) Süsler çok güzel,orjinal,şahane olmuş ellerine sağlık Esen'cim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, çocuığumun ideaili köpek balığı olmak teyzesi :)
      Çok sağol Bağnucum, ben de çok sevdim bu rengarenk süslerimi :)
      Sevgiler

      Sil
  11. Biliyor musun.O bahçeye tesadüfen gitsem ;bunları Esen mi yaptı derim herhalde.Nasılda seni anlatıyorlar.Ellerine sağlık canım çook güzeller.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oooo, şahane o zaman, süper vallahi böyle düşündürebildiysem, çok sağol Serpilcim :) Ben de senin romantik güllerin için aynı şeyi düşünüyorum kesinlikle sana özel onlar :)
      Çok teşekkürler, o senin güzelliğin olmasın sakın :)

      Sil
  12. Ne güzel anlatiyosun sen yaa! Bayiliyorum sana! Öncelikle baliklara bayildimm sonra o cemberli süse,agacta ne kadar güzel durmus,benim Ilayda görse " anne bizde yapalim bundan " derdi hemen,suan okuldalar,Tam dört gündür internet yoktu insana sanki dört ay gibi geliyor! Neyseki dün gelip yaptilar!

    Bu arada seninle bir türlü görüsemedik ama aklimdasin,bu ara kimseyle konusamiyorum,yil sonu okullarda orda burda zamansiz cikiyorum evden hep,birazdan cikip Zeynepìn cantasini birakicam,sonra Ilayda yi lip eve gelicem,yarin icin tiramisu,bugün icin bir yere kisir vermem gerek ve ben gece yarisi uyanip sabahlamis biri olarak uyusuzluktan ölmek üzereyim:((

    Bu arada Onur`da bu ara hep" ben büyüyünce gercek aslan olucam anne" deyip duruyor! Bu yaslarin favorisi demek bu!

    Bugün ilk kez yuvaya giedecek,2 saat kalacak bakalim nasil gececek!

    Sevgiler,cok öptüm seni ve cocuklarini...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sağol canım benim... Dedim sana, yapabilirsiniz kolayca, çok malzeme de lazım değil, hem çocukların hoşuna gider, hem de eviniz süslenir püslenir bu sayede :)
      Allah muhafaza, hem de 4 gün, nasıl dayandın peki internetsiz :))) Şak yapıyorum ama sahiden de çok bağlanmışız bilmeden, tatilde anlıyorum ben de, bir yandan da meşguliyetlerimin içinden bu eksilince iyi oluyor gibi :)
      Görüştük artık bak bu arada :)
      Onur ile Ali Deniz çok iyi anlaşırlardı vallahi, biri köpek balığı, biri gerçek aslan :)))
      Eminim çok iyi gelecektir Onur'a yuvaya gitmek, bizimkine çok yaradı vallahi :)
      Sevgiler bende çok öperim seni ve kuzularını ;)

      Sil
  13. bende hem yazılarını hem işlerini seviyorum.hepsi çok güzel!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok teşekkürler Dolunaycım, ne mutlu bana öyleyse, yapmaya ve yazmaya devam demek ki :)

      Sil
  14. Çok şirin olmuş, kuşlar, balıklar cıvıl cıvıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam yazlık oldu di mi bu işler Yazdan Kalan ;) Zevkle yaptım hepsini de :)
      Sevgiler, çok teşekkürler :)

      Sil
  15. Bende Nilgün hanım gibi gördüğümde vavvvv dedim Esen'ciğim sen neler yapmışsın böyle hepsi birbirinden güzel ve göz alıcı olmuş.Boynuz kulağı geçermiş:)))
    Seni çok seviyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin pinterestten yolladığın kalıpla da kelebekler yaptım, yeni postta var :) Sağol tekrar Mehtap abla :)
      Olmuş mu sahi, sen beğendiysen tamamdır ;) Çok teşekkürler ve estağfurullah tabii ki, seni geçmeyi bırak, yaklaşmaya bile bir fırın ekmek yemem lazım ;)
      Öperim çok ve hislerimiz karşılıklı, ben de seni pek çok seviyorum :)

      Sil
  16. ellerine sağlık Esnciğim. çok güzeller, hatta harikalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkürler Özlemcim, ben de zevkle yaptım :) Beğendiyseniz ne mutlu bana :)

      Sil
  17. Bayıldım Esencim. Harikasın. Arkası kumaş keçe kuşlara daha bir bayıldım hatta yapıcam sanırım. Balıklar ile ilgili de ne diyeceğim bak. O baliklardan bir de büyüten küçüğe herbiri birbirini yemeye çalışırken yapsana. (Eleştirel takipçi profilimi de aana borçluyum malum)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aferin sana istediğim okur profili :) O dediğini yapmayı düşündüm ancak doğa kanunun tersine, küçüğün büyüğü yemeye çalıştığı şekilde, yapacağım da inşallah ilk fırsatta :)
      Sen de yap o kuşlardan, Lara'nın çok hoşuna gider eminim :)
      Öperim çok...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.