7 Temmuz 2014 Pazartesi

KUMAŞ LAVANTA KESESİ, KEÇE CÜZDANLAR, HEDİYE PAKETİ SÜSLEMELERİ VE TUZLA ;)

Nehir'i teyzesinde, Tuzla'da bıraktık geldik. Meğer bizim evin "sesi" Nehir'miş. Nasıl sessizdi akşam ev :( Ali Deniz de ablası olmayınca, saracak, bulaşacak kimse bulamadığından sessiz sakindi, film izlerken uyuyakalmış yerde... Birkaç gün kalsın sonra gidip alalım kızımızı, neşemiz yerine gelsin :) 
Ben de dün o sessizlikten istifade şu altta gördüğün keseyi yaptım kendime sevgili okur. Kumaşını Elif'ten yürüttüm, çok güzeldi çünkü, almasam günahtı ;) Çanta yapacakmış kendine başka kumaşlarla kombinlenleyerek, içim gitti, ben de kumaş çanta yapmak istiyorum artık. Sanatımı başka başka mecralarda da sürdürmek istiyorum ve ben bu sıralar önceleri bir türlü karar verip alamadığım dikiş makinemi istiyorum! SİNGER mümkünse, onu bildim çocukluktan beri, başka makine tanımam :) Dur bakalım, bu kış da çok işim var ama onu sana sonra söyleyeceğim, şimdi olmaz :) 
Sonra tava böreği yaptım ama fotoğraflamadım çünkü yandı azcık üstü ve bir de pazar gecesi ödevimi başarıyla hazırladım. Ali Deniz'e, okula götürsün diye üzümlü kurabiye ;) Onun tarifini de sonra vereceğim, unutturma! :) 
Bu akşam ne yapacaksın dersen güveçte türlü diyorum, sen ne diyorsun, ne yapacaksın bu iftara? Ki biz iftarda yemekten ziyade kahvaltılık seviyoruz aslında, yanına böyle börektir, kızartmadır, hafif hafif! (yani pek hafif demiyor doktorlar bunlara ama benim nazarımda öyle yemekler, yanına da sıcak pide ;) 

KUMAŞ LAVANTA KESESİ
Bakma resimde böyle büyük çıktığına, yakın çekim diye öyle, aslında A4'ün yarısı kadar bişey...
Bir de bakma sen lavanta kesesi dediğime içindekileri boşalttım da başka bir amaçla kullanacağım bu keseyi.
Önce ağız kısımlarının dantellerini diktim, ön kısmınkini minicik pembe boncuklarla birlikte diktim. Sonra iki kenarını makine dikişiyle elde dikip birleştirdim (Gördün di mi şart bana makine esasen, elde makine dikişi yapıp duruyorum, halbuki makine olsa yarım saatte yaptığım işi, 5 dakikada bitiririm)
Tohum işi ile minicik bir gül yaptım, ebruli iple, sapını yaptım sonra da bu hazırladığım minik yuvarlağı, daha büyük kestiğim keçenin ortasına ikisini birden tutturacak şekilde battaniye dikişi ile diktim. Dikerken ikide bir yani iki dikişin birinde de  pembe inciler kullandım. Yaptığım bu süsü de kesenin kurdelesinin bir ucuna dikiverdim. Hepsi bu :) Çok güzel olmadı mı Allah için söyle :)
Bir sürü var böyle kumaşım, yapayım mı daha daha???






KEÇE CÜZDAN
Ne zamandır cüzdan yapmadım keçeden, bu cumartesi Elif'te bol bol cüzdan diktim. Yakma çiçeklerim hazır vardı zaten, onlarla da süsleyiverdim :) Bu gördüğün cüzdana da diğerlerinden farklı olarak minicik bir çiçek işleyiverdim... 

KEÇE CÜZDAN

KEÇE CÜZDAN

KEÇE CÜZDAN

KEÇE CÜZDAN


KEÇE CÜZDANLAR
Gördün di mi benim lavantalı panom gitti Elif'in evine yerleşti :) Ona verdim, çok sevindi. Çerçeveye tam oturtamadık gerçi. Nasıl gergin olmasını sağlıyorsunuz siz işlemelerin çerçeve içinde? Kumaşı yapıştırarak ya da bir şekilde zımba vs ile mi? Gerçi Elif çıkarıp ütülecekti tekrar ama...


Çekilişi kazanan Sevgili Hülya için hediye paketi yaptım dün akşam. Yapmadan evvel de kendi kendime bir beyin fırtınası yaptım içimden. Fırtına geçtikten sonra ortaya çıkan "Zincir çek, upuzun bir zincir, renk renk olsun, onları da paketi bağladığın ip olarak kullan" oldu :))) 

Böyle oldu işte sonuç da, hızımı alamayıp biraz fazla uzun yapmışım zincirleri, bu yüzden fiyonkları iki kez yaptım :)
O kenardaki motifi de daha önceden yapmıştım, ortasına da minik güllerden koymuştum. Ne güzel oluyor di mi böyle ara ara yaptığın şeyler tam da lazım olduğunda eline gelince :)) Ama tabii benim için şöyle de bir sıkıntı var, bir sürü böyle ıvır zıvırı koyduğum kutuları bilemiyorum :( Aramaktan helak olunca da hevesim kaçıyor :( 

Ve bunlar da cüzdanlar için yaptığım paketler :) 



Tuzla'da gece yürüyüş yaptık eşimle, sonra sahilde oturduk biraz. Çoluksuz-çocuksuz ne kadar az birlikte olduğumuz zamanlar, bu yüzden de ne kadar kıymetli... 

BONUS
Bu da Elif'in minik kedisi Portakal :) Küçücük daha, çok da tatlı :)
MUTLU HAFTALAR OLSUN SEVGİLİ OKUR :)
ŞEN VE ESEN KALINIZ :) 


13 yorum:

  1. Ah canım ya sorma,benim kızım da 15 günlüğüne Antalya ya kampa gitti, evimizin tadı tuzu da gitti resmen. Allah tan onun keyfi yerinde çok mutlu da, ben de sesimi çıkarmıyorum. Bu perşembe dönecek ama burnumda tüttü resmen :)
    Hediye paketin çok hoş olmuş, çok zahmetler etmişsin, çok teşekkür ederim. :))
    Cüzdanlar ve kese için ellerine sağlık çok ciciler :)
    Ve son olarak evet kesinlikle artık bir Sınger sahibi olmanın zamanı geldi bence de :))
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala yok bizimki de biliyor musun,yarın akşam alacak babası inşallah... Size de Allah kavuştursun, kızlar bir başka di mi, oğlanlar gibi değil, daha neşeli, daha gürültücüler :)
      Rica ederim canım, güle güle kullan hediyelerini, şansın hep bol olsun :)
      Singer istiyorum çok ve sanki havadan gelecek gibi, dur bakalım, bi sonuçlansın haberdar ederim seni de :)
      Sevgiler Hülyacım

      Sil
  2. Allah kavuştursun Esen kısa da olsa ayrılık ayrılıktır helede söz konusu evlat olunca .
    Lavanta kesesi ve cüzdanlar çok güzel kumaşı bende sevdim hediye paketi de çok şık zincir ipi iyi çok iyi düşünmüşsün ellerine sağlık ayrıca yemek konusunda karnıyarık ve pilav var bizim menüde güzel bir hafta diliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demiştim sana di mi bu yaz tatili çok uzun diye, vallahi çok uzun Meltem, benim iznim 5 hafta 1 gün, geri kalan zamanlarda ne olacak bu çocuklar, hadi Ali Deniz okulda, Nehir? Ne güzeldi di mi bizim çocukluğumuzda, teyze, dayı gezerdik hep tatillerde, yatıya giderdik sık sık, annem de çalışmazdı zaten, daha doğrusu evde çalışırdı dikiş dikerek, biz sokaklarda, bahçelerde büyüdük çok şükür... Uzun demiştim di mi, 1,5 ay kafi değil mi sence de :)))
      Kumaş çok kibar, çok seviyorum ben de böyle ince çiçekli desenleri :)
      Karnıyarık dedin ya, o günden beri aklımda, ben de yapsam ;) Miss, afiyetler olsun diycem ama olmuştur zaten :)
      Sevgiler

      Sil
  3. Esenciğim,
    Hepsi çok güzel, özellikle de yakma güller cüzdanlara çok yakışmış.
    Ellerine sağlık. Ayrıca allah kavuştursun. :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zarifler di mi Aynur, nereye koysan yakışıyorlar sanki :)
      Çok teşekkürler, inşallah yarın akşam kavuşacağım kızıma :)
      Sevgiler çok...

      Sil
  4. Esen, bu çocuklar biri gidince kanadı kırık kuş gibi kalıyorlar, bir aradayken birbirini yiyenler yalnız kalınca şaşıyorlar.
    paketinin süsünü ins. te de çok beğenmiştim biliyorsun. o makineden bende istiyoruum :)) aklıma geldi bu dikiş tekniklerini ortaokulda öğrendin değil mi ? ne güzeldi, hayattan öğretiyordu o zaman el işi dersleri. cüzdanlar çok cici, emeğine sağlık çalışkan kadın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğin gibi oldu Özlemcim, bi afalladı bizim bücür :))
      ben ortaokulda kız meslek lisesinde okudum o bakımdan azcık da olsa antrenmanlıyım :))
      Tek sıkıntı teknoloji özürlüyüm, onu çözene kadar asır geçer sanırım :(
      Dikiş makinesi ile ilgili Allah tarafından bir sürpriz olacak gibi, dur bakalım :)
      Çalışkan derken ;) Bir takım hususlarda sadece ;))
      Sevgiler

      Sil
  5. Yine birsürü ciciyle çıktın karşıma enerjine hayranım ;) koca kişiyle geçirdiğin vakit içinde ayrıca sevindim hayat koşuşturmacasında onları ve kendimizi biraz ihmal ediyoruz sanki :( Allah kavuştursun zor olsa gerek ama ben bu duyguyu bilmiyorum bi an önce kavuşun :) hepsi için ellerin dert görmesin cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enerjime ben de hayranım, hele şu son iki günde tavan yaptı, ramazana rağmen, tahtaya vurayım da kendi kendimi nazar etmeyeyim ;) Sağol Sevilcim :)
      Evet yahu, başbaşa kalınca da bi eksiklik, bi huzursuzluk, o kadar yadırgıyor bünye düşün!
      Teşekkürler, hiçbirimizin eli dert görmesin, hep güzelliklere uzansın inşallah :)

      Sil
  6. kumaş çalınacak kadar varmış :)) deseni süper.kesede çok güzel durmuş ve cüzdanlar her biri çok şeker.para dolup taşsın içleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi ama :) Çaldım ben de zaten ve inan Elif'in evinden getirdiklerimle bi hobi odası kurabilirim, bütün malzemeler tamam gibi :))) Napiyim ama kendi veryor, yeminle, zorla!
      Aminn, inşallah, bereketli olsun hep kazançlarımız...
      Sevgiler

      Sil
  7. Allah kavuştursun Esenciğim, çocuklu yaşama öyle bir alışıyor ki insan basbasa kalınca ne yapsak simdi oluyor, ama her anne babaya lazım arada böyle çoluksuz çocuksuz di mi? Kese de, cuzdanlar da paketler de cok guzel yine, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.