2 Temmuz 2014 Çarşamba

NECEFLİ MAŞRAPA :(

Nedir bu anlamadım ki? Yazma kabiliyetini mi yitirdin, espri (dur bi  TDK'nın İmlâ Kılavuzu'na bakayım, doğru mu yazmışım! Hah, doğruymuş!)  gücünü mü kaybettin, n'oldu sana? Yoksa izleyici sayın 400 oldu diye, 189.208'e vardı tıklanma sayın diye bi şımardın mı sen? Niye yazmıyorsun, pardon ya-za-mı-yor-sun??? Sevgili okurların senden yazı bekler, yaptıklarını göstermeni bekler, bu Necefli Maşrapa ne şimdi?
Aslında ne biliyor musun sevgili okur, sinirlerim çok bozuk! Yok yanlış dedim, çok mutluyum esasen, derslerimi verdim diye mezun oldum diye hâlâaaa çok mutluyum (sondaki a'ların şapkası varmış gibi farzet) Yani bir yandan çok mutlu iken bir yandan sinirlerim ziyadesiyle bozuk, çünkü tatil havasından çıkamadım, ya da belki kendimi çıkartmadım bile isteye, bilmiyorum artık, günahım boynuma :)) Ağustos'un 16'sına çok var mı daha, hayır o tarihe, yani yeniden tatile erişeceğim tarihe kadar mutsuz olursam hiç şaşırma sevgili okur, beni de kınama, içinden içinden, "2 hafta tatil yaptı geldi, kadının haline bak, hiç çıkamayanlar n'apsın?" deme, de ya da istersen, mani olamam içinden geçenlere ama lütfen beni yargılamadan önce bi dinle, bi anla :)))))
Tatil dediğin 2 hafta da olsa, 2 ay da olsa beş dakikada geçen bir şey sonuçta, geçti gitti işte, İstanbul'dayız yine, Yalova'daki hovardalık zamanlarımız orada kaldı :(
Sevgili Colette demişti ki bir zamanlar, "Sen yaz da, istersen Necefli Maşrapa olsun yazında, yaptıklarından  çok yazdıklarını seviyorum" Yani uyduruyor da olabilirim tabii, geçmiş gün sevgili okur, ne biliyim işte, bu minvalde bişeyler demişti sağolsun :)
O yüzden o Necefli Maşrapa'yı koydum başa, ne diycem sahi öyle miydi bizim zamanımızın tv de çıkan maşrapası da?
Aslına bakarsan bunca lüzumsuz, insanı bezdiren girizgâhtan sonra siz sadık sevgili okuyucularım için bir sürpriz var :)
Buraya kadar geldiysen aferin sana, bak şimdi ne diyeceğim, hadi gel azcık havamız değişsin, misal sen şu sıralar seni en mutlu eden şeyi getir aklına, ben de diplomamı :)))
Ve ben sana yine bir çekiliş yapayım ama lütfen gözünü seveyim duyurma sakın orda burda, aramızda bu sefer ki, sen ben ve bir de öbür kızlar arasında :) (Tahmin ediyorum erkek okurum pek yok, en azından bu postta buraya kadar gelecek sabırda yoktur! Varsa söz onu da katacağım, olmadı hediye eder, en bi sevdiğine :))
Bak şimdi şu aşağıdaki çantaya! Benim en sevdiğim çantalarımdan biri, evde duruyor üstelik, hazır da yani, yapmamı beklemeyeceksin ;)
Bu postun altına yorum yaz sen sadece o kadar, çekilişle içinizden birine vereceğim :) Kutlama için, yahu hala soruyorsun ne kutlaması diye, DİPLOMEEE :))

ÇEKİLİŞ HEDİYESİ KEÇE ÇANTA

Ama sen nazarlık da seversin, dur ben bir de nazarlık göndereyim kazanana, aşağıdaki hazırda var, olur mu ;) (Var dedim ama, buydu di mi? Evde var da, bu muydu emin olamadım şimdi, bu değilse bile buna çok yakın bir nal şeklinde nazarlık ;)
KEÇE NAZARLIK
HADİ BOL ŞANS O VAKİT :)
Cuma'ya kadar yaz, Cumartesi şanslı kişiyi çekeriz, pazartesi kargoya veririm, olur mu?

**********
Madımak hala yanıyor, 1993'ün 2 Temmuz'undan beri yitip giden güzel insanların yakınlarının kalbinde en çok da yangın...
Hiç unutmadım, hiç akıl erdiremedim, insan evladının nasıl bu kadar insanlıktan çıkabildiğini hiç anlayamadım...
Gidenlere Rahmetle...

42 yorum:

  1. Hah hah hah ! Ben okuyorum ki hem de sonuna kadar :)))
    Çekiliş mekilişe beni katma ,bilirsin istemem,zira çok kısmetliyimdir başkalarının hakkını yemek istemem.
    Senin yazılarını isterim bir de mezuniyetin için seni kocaman öperim. Alkış alkış alkış !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum ki :)
      Tamamdır, katmıyorum o vakit, aslında ne güzel olurdu ama belki bir dahakine istersiniz :)
      Çok teşekkürler, ben de öperim çok, alkış sesleri çok güzel geldi, sağolun :)

      Sil
  2. Diploma için tebrik ederim. Çanta çok güzel ama çekilişe beni de dahil etmeyin.Ben bu yazıyı kutlamadan geçmek istemediğim için not yazdım. Tekrar tebrikler.Bu arada Ağustos'un 16 sına da az var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, diplomamı haftaya alacağım elime ve çok da işime yarayacak laf aramızda :)
      Çok naziksiniz Gamze Esra Ersöz :)
      Ve ben de öyle düşünüyorum, Ağustos 16 kapıda, göz açıp kapayana kadar gelecek güzel tatil :)

      Sil
  3. ha ha haaa :) kimselere duyurmadım belki benim olur dedim diplomee hediyesi :) çokda güzel yakma gül de denge tutturamayan biri için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amann, lüften, sakın, kimseler duymasın bu seferkini, aramızda :) Bol şans, inşallah sizin olur :) Yakmak güller konusunda neden öyle dediniz ki, yaparsınız yahu, kolay aslında, bir daha deneyin :)

      Sil
  4. Ben de okuyanlardanım, beni de yaz bir kenara..Mezuniyet sevincinden kal mı geldi ne? Gelmesin, bi maşrapa su iç, aramıza dön :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum şekerim :) Sağol ;)
      Kal geldi vallahi bak, doğru demişsin, aynen öyleyim bu aralar, dur akşama maşrapayla içeyim suyu ben :)
      Bol şans Elifçim :)

      Sil
  5. Dediğin gibi tatil dediğin 2 ayda olsa 5 dakikada geçiyor.. Çok şükür ki Diplomeeen var:):):) Ben bu çantayı çok sevdim. Öncekini de sevmiştim ama olmamıştı:( Kısmet diyelim bakalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yahuu, nasıl hızlı geçiyor bilmem o kadar, bir de bu haftaya bak, çalışıyorum ya, asır mübarek :( Neyse, evet, çok şükür diplomem var :)
      Hadi inşallah o vakit senin olsun bu çanta güneş ülkesinden :) Bol şans..

      Sil
  6. Esencim kahkahalarla okudum çok yaşa emi :) bu arada kimse duymasın ama bende ikinci bir tatil hayali kuruyorum ama sadece hayel , tatile doyulmuyor ki ne yapalım
    Tebrik ediyorum ayrıca mezuniyetini senin adına çok sevindim sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Meltemcim, güldürdüysem seni ne mutlu bana :) Ara ara ben de gülüyorum kendime eski postlarımı okudukça :)) Ama aslına bakarsan çok sinirlerim bozuk sahiden de yahu :( Bugün hele biri boğazımı sıkıyor sabahtan beni, bitmedi bu hafta, bitmedi :((
      Hadi inşallah sana da olsun sürpriz bir tatil gönlünce inşallah :) Doyulur mu, doyulmaz elbet...
      Çok sağol, ben de çok sevindim, bak mezuniyet lafı duyunca, yine bi gülüyorum elimde olmadan :)
      Bol şans ;)

      Sil
  7. Canısı sen iste, kutlamaları 40 gün 40 gece yapalım, nihayetinde geldi ya bu diplomeee:)) Tekrar tebrikleeer...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa, ne güzel dedin bak, buluşunca pasta da yiyelim bunun hatrına, :)) Süper olacak, Ramazanı bi uğurlayalım hayırlısıyla, hem mantı yeriz, hem pasta ;)
      Sağol canım benim, bol şans ;)

      Sil
  8. Tebrikler Esen abla.Bende cekilise katılmak istiyorum.Aslında hiç şansım yoktur ama kimseye duyurmayınca belki biraz daha artar.
    Sevgiler.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Diğdemcim, katıl tabii, böyle şansım yok diyerek baştan karartma kendini, inşallah sana çıkar bu sefer, hem dediğin gibi az kişi var zaten, şansın bol :)

      Sil
  9. Ha ha ne güzel yazmışsın yine, canım benim yaz beni de çekilişine, tekrar tebrikler diplomeeen :)) bir sonraki tatiline kadar tatil tadında geçsin inşallah günlerin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni de güldürdüm :) Yazdım seni de çekilişe, bol şans :)
      Tebrik için de teşekkürler ama pasta kesicez daha, molacığıma da dedim, tez vakitte buluşalım ramazan sonrası inşallah, o vakit tekrar kutlayacağız :)
      Öperim çok ve aminnnnn :))

      Sil
  10. Beni öyle bir çağır ki çantamdaki terliklerimle geleyim. Ama terliklerimle birlikte ben de kalayım. şimdi bu sözü okuduktan sonra seni ziyarete geldim alayını okudum ve düşündüm terlik var ama çanta yok :))) cnm tebrikler şimdi sevindiğin o diploma zamanla önemini kaybedecek ama anı yaşamak iyidir :) trt günlerimi hatırlattın bide

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevil, bu yorumunu sahur için kalktığımda gördüm ve bi durdum, terlik falan deyince, yazının neresinde geçti acaba diye düşündüm bi, ama sonra yüzümü yıkayınca anladım :) Tamamdır, terliklerine çantan hazır, bol şans :)
      Trt günleri???
      Sevgiler

      Sil
    2. trtde bu necefli maşrafa çıkardı tek kanal olduğu dönemlerde :)

      Sil
    3. Allah beni bildiği gibi yapsın, yanlış anlamışım dediğini, trt de falan çalıştın sandım, sazan mıyım neyim :)
      necefli maşrapa benim için de çok özel, o günlerin hatırası çünkü :)

      Sil
  11. Benim bloğum yok,şansımda yok :( Ama diplomee sevincinizi kutlamam ve çekilişe katılmamam için bir sebep te yok :) diye düşündüm ve geldim... :) Raziye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Raziye, bloğun olmasına gerek yok, şansın da döner inşallah bu sefer :)
      Yalnız bir mail adresi rica edeyim ki, çıktığında haberleşelim :)
      Bol şans, hoşgeldin Raziye :)

      Sil
  12. Diplomanı aldın sonunda seni tebrik ediyorum umarım bundan sonrada her şey istediğin gibi olur....tüm hayallerinin gerçek olması dileğiyle:))))aaa okurken bir de çekiliş süprizi ne güzel:))çekilişlere katılmıyorum ama gelmişken yazmışken ve hediye olarak çanta da söz konusuysa ve üstündede bayılarak baktığım henüz yapmaya fırsat bulamadığım senin yakma güllerin varsa esgeçmeyeyim.....Madımakta ölenlere rahmet sanada hayırlı ramazanlar diliyorum...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftaya elimde olacak ama "MEZUN OLDUNUZ" yazıyordu sitede :) Sağol Öznurcum, bundan sonrası için düşündüklerimi ayrıca anlatırım size :)
      Hepimizin hayalleri gerçek olsun inşallah :)
      Sürpriz yaptım size, sabırlı sevgili okurlara bir minicik sürpriz, katıl tabii, sevgiler, bol şans :)

      Sil
  13. Esen Hanım, merhaba. Gerçekten çok hoşsunuz. Nereden de aklınıza geldi bu necefli maşrapa. Sizin yazılarınızı okuya okuya ben de eşime koca kişisi demeye başladım vallahi. Diplomanız hayırlı olsun. İnsanın bir şeyleri her şeye rağmen başarması çok güzel bir duygu. Tebrikler. Ben de çekilişe katılmayı çok isterim. Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Necefli Maşrapa kıymetli bizim nesil için Baharcım :)))
      Koca kişisi lafını çok seviyorum ben, bak sana da sevdirmişim bilmeden :)
      Çok teşekkürler, çekilişe kattım seni de, bol şans :)
      Sevgiler

      Sil
  14. Insanı zorla çekilişe teşvik ediyorsun be kuzum. Ben ki blogumu açmayalı aylar olmus, illa aç yaz diyorsun, çekilişler yapıyorsun, okullar bitirip diplomalar alıyorsun, kapı süsleri, etaminler gırla...
    Bense bütün gün Lara ile oyun oynayıp Pepe ve Caillou şarkıları söylüyorum. Arada yemek de yapıyorum tabi, bir de temizlik ucundan.
    Yine de aksamlari o kadar yorgun oluyorum ki kitap elimde siziyorum desem... Bu nedir şimdi? ☺☺☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Yaaa, ama bak teşviklerim işe yaramış ki yeni post yazmışsın sonunda :)
      Bişey yaptığım yok ayol, bak sen de Lara'yla neler başarıyorsun, hepimiz kendi çapımızda didinip duruyoruz yani şekerim, seneye seni kimse tutamaz, yeminle :) Hem çalışırken insan daha programlı olunca daha çok iş çıkarabiliyor, valla bak :)
      E saymışsın işte hem, yemek, temizlik, şarkı, oyun, daha ne olsun şekerim :)
      Çocuklar yoruyor çok insanı, ben de tatillerde öyle oluyorum, senin bi kabahatin yok yani, hayatın getirdiği şeyler işte, fani dünya :)))
      Öpüyorum ve bol şans diliyorum sana da Ülkerim :)

      Sil
  15. Mezuniyet haberini aldığıma çok sevindim Esencim, gönülden tebrik ediyorum seni. :)) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Hülyacım, çok teşekkürler güzel arkadaşım, öpüyorum seni, bol şans, inşallah sana çıkar :)

      Sil
  16. Espri doğru Hobici geldiii! :)

    Ben de beklerim Kafa Dergi adındaki bloguma, sevgilerimi sunuyorum... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Hoşgeldiniz Kafa Dergi :)
      Geldm, takibe aldım ve müsait bir zamanda tekrar gelip daha çok kalacağım, söz :)
      Sevgiler, bol şans ;)

      Sil
  17. Başlık dikkatimi çekti neymiş diye sonuna kadar geldim. Diplomalı hobiciyi tebrik ediyorum. Umarım spontane ( TDK'ya baktım doğruymuş :) bir tatil ile karşılaşırsın, yeniden hovardalık yaparsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Meraklandırmak için yapmıştım ki zaten :)
      Çok teşekkürler Yazdan Kalan :)
      TDK başımızın tacı :))) Spontane bir tatil ben de çok isterdim ancak, bizim tatil dediğimiz Yalova, birkaç zamandır böyle, olsun çok da seviyoruz, eğleniyoruz ;)
      Bol şans, sevgiler :)

      Sil
  18. Ben de diploma için tebrik ederim. :) Yeni keşfettim blogu (1-2 haftadır) çok keyifle okuyorum. :)
    Son anda olacak ama ben de şansımı denemek istesem? :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, hoş geldiniz :)
      Size de bol şans öyleyse. :)

      Sil
  19. Seni söyle bol vaktimde sindirew sindire okuyayim derken bak cekislis yapmissin kacirmisim! Saka bi yana diploma almani kendim almis kadar sevindim,cok tebrik ederim seni,onca isn gücün arasinda bunuda basarmak kolay degil bence...Güya bu aksam biraz otururun diyordum ama nafile gitmiyor dha fazla,yinede geldim,cok öptüm seni,Tuzla dönüsü görüsürüz insallah!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük bir çekilişti, kısa süreli ama bir dahakine kaçırma e mi canım benim :) Çok teşekkürler, çok sağol canım, kolay değil elbet ama gayret edince benim yaptıklarım az bile, insanlar neler başarıyorlar :) Dur bakalım, aklımdakini yapabilirsem o zaman tam süper olacak :)
      Çok öperim ben de, sağol Serpilcim :)

      Sil
  20. Senin yazilarinin hepsini sonuna kadar okuyorum ablacan ama bu sefer biraz okumaktan uzak kaldimdi evi tasidim tekrar evime dondum aslinda oglusuma bakici falan buldum falan filan bir suru seyler iste...
    mezun olmana cok sevindim ben gececegine inaniyordum hep
    Allahta yardimcin oldu dualarimizi geri cevirmedi emegini zay etmedi gectin ablam :)
    cekilisi kacirmis olduguma cok uzuldum dogrusu cunku bu cantani cok begenmistim gosterdigindede
    kazanani tebrik ederim guzel gunlerde kullansin
    ablam tatilde ise donmenin ne kadar zor oldugunu iyi bilirim
    1haftadir isteyim ama sanki zindana gidiyorum gibi geliyordu
    insallah bu hafta duzelirim
    bende agustos sonu eylul basinda cikicam tatile galiba sayili gun cabuk gecer de o tarif cabuk gelir diye avutuyorum kendimi
    kendine iyi bak ablacan
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, bir sürü iş başarmışsın bu arada Burcu, aferin sana :) Güle güle oturun evinizde, keyifle inşallah...
      Çok sağol canım, ben inanmıyordum ama çok şükür gerçek oldu, biraz da dualarınız sayesinde bence, çok teşekkürler :)
      Üzülme sen, daha yaparım ben çekiliş, daha güzelleri senin olur inşallah...
      Bu hafta daha iyiyim çok şükür ama ilk hafta zor gerçekten de :(
      Hadi bakalım, inşallah güzel geçer tatilin, inşallah çabuk gelir zamanı :)
      Sen de canım, öperim çok, sevgiler

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.