10 Haziran 2014 Salı

SINAVLAR, KEÇE NAZARLIK, KEÇE TELEFON KILIFI, ALMAN PASTASI, APPLE CRUMBLE VE VALİZ :))


Hiç kıvırmaya gerek yok sevgili okur, lafı dolandırmadan söylüyorum, Türkiye Ekonomisi ve Finansal Tablolar Analizi "rezalet", İngilizce "kötü" ama diğer üç ders "Süper" Bu da şu demek oluyor, büyük bir ihtimalle mezun olamıyorum. Tek dersim kalırsa tek ders sınavına girer ve bir ihtimal mezuniyete hak kazanabilirim. Olmazsa önümüzdeki yıla artık :( Yalnız cumartesi çok kötü geçmesine rağmen, pazar da sinirlerim çok bozuk olmasına rağmen, sınavdan çıktığımda sandım ki, üstümden tonlarca yükü biri birdenbire kaldırıverdi de beni kuşlardan bile hafifletiverdi. O rahatlıkla ben eve gelip kendimi verdim mutfak faaliyetlerine, sonraki günde de keçeye :) Hepsi aşağıda, tek tek gösterip, anlatacağım şimdi sana sevgili okur, kulak ver sen bana ;) 

KEÇE NAZARLIK
Bir yuvarlak çubuk vardı elimde, atmaya kıyamadığım. İşte o çubuktan çıktı bu nazarlık.
Bir kez daha söylemeyeceğim çünkü sen de gayet iyi biliyorsun artık nazarlık aşkımı. Nasıl heyecanlandığımı bunları yaparken, nasıl enerji dolduğumu, o renklerin nasıl da beni uçurduğunu (söyledim di mi yine, pardon!)

KEÇE NAZARLIK
Bu da yakından ;) 

Yaptığım keçe nazarlıkların büyük bir kısmı burada, küçüklü büyüklü, basit, zor, hepsi de çok özel benim için, çok da güzel :)  Bu gördüğünüz nazarlıkların hepsi de kendi tasarırım. Ki biliyorsun sevgili okur, yaptığım başka keçe işlerinde -varsa- ilham kaynaklarımı söylemekte, göstermekte hiçbir tereddütüm olmadı bugüne kadar. Bunu söylüyorum ki, yapmak isteyenler olursa, elbette birebir aynısını da yapabilirler bu modellerin, ancak kaynak gösterirlerse çok sevinirim ;)

KEÇE NAZARLIKLAR
Benim için ders aslında bunlar, ara ara ilk yaptıklarıma bakıyorum ki, son yaptıklarımla nasıl bir ilerleme kaydettiğimi görüp,sevineyim :) 

KEÇE TELEFON KILIFI (KEDİLİ)
Ve sonra bir de bu kılıfı yaptım arkadaşıma hediye :)
Yalnız bu kılıfı yaparken anladım ki "bıyık" mühim işmiş, çok söktüm bu haline ulaşabilmek için ;) 

Ve Nehir hanım için aldığım karne hediyesi valiz. Biliyorsun 300 tl'lerden bahsediyorlardı, ben kaça aldım peki? İlanen duyrulur, bu gördüğün valiz sadece 110 TL, Eminönü'nden aldım. Hani şu bebek şekercilerin olduğu sokaktan, dümdüz git Kurukahveci'nin sokağından, orda sol tarafta göreceksin... Kredi kartıyla aldım ama sen nakit alırsan, 100'e alırsın ;) Bir de fıstık yeşili vardı ki o da çok güzeldi. 


Sınavdan geldikten sonra kendimi mutfağa verdim dedim ya, işte bu da hazırlıkların fotoğrafı. Burada hem Apple Crumble, hem de Alman Pastası malzemesi var... 
 ALMAN PASTASI (ÇİLEKLİ)
Eminönü'nden bir de kelepçeli kek kalıbı aldım. Sırf bu Alman Pastasının keki için ;)
Tarifi başlıkta, tıkla gelsin :)
Mutfakhavlusu'ndan aldım tarifi, teşekkürler :) 

ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI
Geçen hafta Ali Deniz'in okuluna kurabiye yerine mercimekli köfte gönderip, bütün hafta da vicdan yapınca, bu hafta bari kayda değer birşey yapayım dedim. Ve bu gördüğünüz haliyle yolladım okula, bu yüzden de tadına dair bir fikrim yok ne yazık ki... Umarım severek yemişlerdir.
Keki ikiye kesersen azcık koptu ucundan, bak en karşıda göreceksin :( Önce misinayla denedim kesmeyi ama baktım misina parçalıyor keki, upuzun bir bıçakla kestim. Kek 26 cm'lik kalıba az geldi, sen ya kalıbını küçük tut, ya da malzemeyi bol...
Lisedeyken Arzu'yla çok yerdik bu pastalardan, okul çıkışı, böyle büyük değil, yuvarlak miniklerinden tabii ki...
Yalnız bizim yediklerimiz hamurla yapılandandı. Mayalı hamurla. Araştırmalarımı yaptım, şimdi sıra gerçek Alman Pastası yapmakta sevgili okur, takip et beni ;) 

APPLE CRUMBLE
Bunu da Nehir için yaptım Pazar akşamı, Alman Pastası'na dokunamayacağımız için kuzumun en sevdiği tatlıyı pişirdim :) 


"Anne bugün sınıfın en havalısı ben olacağım bu kıyafetle" :)))
Limango'dan aldım bu kıyafeti, gayet cüzi bir fiyata ;) Uzun zamandır ara vermiştim internetten alışverişe ama mikrop yavaş yavaş kanıma girdi, ilerliyor, hissediyorum :))) 


HEDİYE PAKETLERİ
Ali Deniz'in okulunda çalışanlar için yaptım bu paketleri, içlerinde benim minik cüzdanlar var :) Bir yıldır oğlumun gelişimine sağladıkları büyük katkı için minicik bir teşekkür olsun diye :) 
MUTLU GEÇSİN YENİ HAFTAN...

19 yorum:

  1. Esen sınavların kötü geçmesine üzüldüm ama hayırlısı olsun canım şu üstünden yük kalkması olayı var ya bende her sınavda bunu yaşardım kazana dönmüş kafamı orda boşaltır bütün yükten kurtulurdum çok haklısın,
    Valizi çok uygun fiyata almışsın denk gelirse bende almayı düşünüyorum dediğim gibi bize de lazım...
    Ali Deniz çok şeker olmuş eminim en havalısı olmuştur sınıfın ve keçe nazarlıklara ba yıl dım tek kelimeyle harika olmuş eline sağlık bu arada bende çilekli tart sende çilekli alman pastası zaten doyamamıştım benimkinin tadına bir dilim seninkinden aldım nefis olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle dedim ben de, hayırlısı dedim, boşver dedim kendi kendime sonra, üstünden bunca yük kalktı ya, salla gitsin sınavları dedim :)) Demeyeydim iyiydi ama napayım yani Meltem, benden kıymetli mi, bi de ona üzülemiycem üç günlük dünyada, hem kim zamanında bitirmiş ki aöf yi :))
      Valiz çok güzel, rengi yakıyor zaten, bak sen de mutlaka Eminönü'ne, nerdesin sen sahi?
      Arkadaşları çok beğenmiş kıyafetini, öyle söyledi :))
      Keçe nazarlıklara ben de bayılıyorum biliyor musun, insanın kendi yaptığı şeye böyle demesi de ayıp belki ama hayran hayran bakıyorum her seferinde, başka biri yapmış gibi, bir de kıskanmıyo muyum, deli miyim neyim :))
      Alman pastasının sahicisini yaptım bak, yeni postta var, ondan yapsana sen de, bi nefis oldu anlatamam :)

      Sil
  2. Sınavlar için ''hayırlısı olsun'' diyorum.
    Nazarlık harika, kedili kılıf çook şirin. Diğer işleriniz de muhteşem. Stres atma yöntemlerinize bayıldım. Sevgiler, selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle diyorum begonvilli ev, bakalım ne olacak...
      Çok teşekkürler, yaptıklarımı bir ben beğeniyorum sanıyorum ilk başta, sonra sizler de böyle yazınca, dört köşe oluyorum :)
      Vallahi bende işe yarıyor bu stres atma yöntemleri, tavsiye ederim şiddetle :)
      Sevgiler, selamlar :)

      Sil
  3. Harika tasarımlar:)ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feyza Altunay, çok teşekkürler ;) Daha güzellerini yapmak için motive ediyor bu yorumlar :)
      Sevgiler

      Sil
  4. Sizin için hüzün ihtiva eden bir başlangıç ama ben tebessümle okudum. Keçeler de diğerleri de nefis. Size gen de başarılar diliyorum, yaptıklarınız için de ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hüzün anlık bende, sıkça ama kısa süreli çok şükür ;) Sonrasında ben de üzüntümü hafifletip tebessümle yazıyorum bunları... Sizin de tebessümle okumanıza sevindim İlham Uçer ;)
      Çok teşekkürler güzel yorumunuza, dileklerinize, sevgiler :)

      Sil
  5. Esencim sınavlarına üzüldüm. Dilerim tek ders olayı olurda mezun oluverirsin bu sene.
    Senin nazarlıklar benim olduğu kadar anneciğiminde ilgisinde şanın şöhretin tam nerelere kadar gidiyor bil artık :)) Geçen bir yerde görmüş aaa bu Jülyet in arkadaşının yaptıklarından diye hemen beni aradı. Ama sadece bir benzerlik seninkiler gibi olabilirler mi hiç :))
    Nehir'in valizinden bende istiyorum. Ve şu yaptığından tatlılardan. Dekorasyona biraz ara verip şu tatlı işine soyunsam mı diye iç geçirmiyor değilim. Bu resimleri görünce sadece bakmakla yetinmek veya dışarıdan hiç te sağlıklı olmayanları almak içime oturuyor.
    Güzel bir günün olsun canım. Bıcırıkları benim için mıncır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boşver Juliette, hiç umudum yok ama boşver :)
      Nazarlıklarım için söylediklerine teşekkürler, anneye kocaman selam olsun :) Öyle güzel işler var ki, keçeden, boncuklardan, nakışlardan yapılan nazarlıklar var ki benim de ağzım açık kalıyor yani benim bu yaptığım işler bana güzel gelse de, misliyle güzel işler çıkaran becerikli eller var :) Sağol....
      Tatlı konusunda da internet bir dünya, milyon tane tarif, bilgi, tavsiye, mutlaka dene sen de, elbette kalorili ama paylaşırsan, az bir kısmını kendine ayırırsan zevkle yapar, kilo da almazsın :) Benim şansım, işyerindeki arkadaşlarım getirmek ve çocukların okuluna göndermek yaptıklarımı :)
      Öperim çok, sevgiler :)

      Sil
  6. keçeden nazarlığın enerjisi, bakarken bile verdiği o tatlı mutluluk bir harika! bayıldımmmmmmm harika olmuş gerçekten ellerine sağlık! sınavın için de üzüldüm senin için hayırlısı olsun...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Melislicious :)
      Nazarlıkları ara ara şarj olmak için yapıyorum neredeyse :) O kadar yüksek ki enerjileri ve bak işte sana da geçmiş burdan :)
      Çok teşekkürler, sınavlar için üzülmüyorum, geçti gitti diye seviniyorum bilakis, hayırlısı bakalım :)

      Sil
  7. sınavlar konusunda üzüldüm ama sağlık olsun geç olsun da daha bi güç olmasın.
    valiz çok şık ve fiyatta çok iyi.güle güle kullansın prenses.
    nazarlıklarına hayranım zaten.bakmak bile senin yaparken hissettiğin güzel enerjiyi veriyor.ellerine sağlık maharetli ellerine nazar değmesin.
    pastalar şahane yiyen herkese afiyet olsun san ada bravo valla.bana çok zahmetli geliyor artık mutfak olayı .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dolunay, sınavlar kötü geçti ama dediğin gibi geç olsun da güç olmasın bence de...
      Valiz konusunda Eminönün bir numara, bir kez daha gördüm ki, piyasadan çok daha ucuza her şey orda :)
      Nazarlıklarımı beğenmene çok sevindim, verdiği enerjinin bulaşıcı olmasına da :)
      Mutfak zevkli de, ne yapacağına karar verene kadar, o kısmı yoruyor beni sadece, sonrası bir şekilde geliyor, terapi gibi benim için ama yemek yapmak yerine böyle işleri tercih ederim :)
      Sevgiler, selamlar

      Sil
  8. belli olmuyor o sınavlar,bazen çok iyi beklediğin dersten kötü not,bazen de kötü beklediğinden iyi not alınabiliniyor
    tecrübe yazıyor yani :)
    ama pasta çok güseeeel görünüyor,ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. minik mini senin bu yorumunu okuyunca "acaba?" diye bi düşündüm ve biraz umutlandım :) Haklı çıktın bak, geçtim sınavlardan, o kadar da kötü değilmiş sahiden de, hele birinden geçer not almışım zaten :)
      Çok teşekkürler ;) sevgiler

      Sil
    2. çok sevindim canım,ben de aynı durumu yaşamıştım
      hayatındaki herşey böyle güzel sonuçlanır inşallah
      sevgiler,arada bi bana da beklerim :)

      Sil
  9. Güle güle kullansın Nehircik pembiş valizini.
    Keçe nazarlıklar çok şirin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Yazdan Kalan, vallahi aynen öyle oldu, güle güzel kullandı, pek de bir hava atarak :)
      Sevgiler

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.