25 Haziran 2014 Çarşamba

MÜJDELER OLSUN SEVGİLİ OKUR :) TATİL NOTLARI VE ETAMİN PANO EŞLİĞİNDE :)


Müjdeler olsun sevgili okur :)) Bütün derslerden geçmişim. Evet yahu, hepsinden FTA'dan bile, düşünsene hiç umut yokken, tek derse bile kalamam derken, bir mucize oluvermiş ve ben geçivermişim :) Yani mezuniyete hak kazanmışım :) Yani bu fakir kulun sınavlardan kurtuldu, sen de tabii dua etmekten :)) Teşekkür ederim bir kez daha bütün güzel temennilerine, dualarına ;) Öyle deme sevgili okur sizin de payınız var bunda, yürekten teşekkürler :) Nasıl mutluyum o günden beri, düşündükçe bir kocaman sırıtıyorum ki kendi kendime sorma :)) Yok yahu, değişmez artık, yazmışlar işte notları, başarılı da yazmışlar, hem tam 5 kez baktım emin olmak için ;) Bu vesileyle FTA'ya seslenmek istiyorum huzurlarınızda "Sevgili FTA, yıl boyunca densiz densiz konuşup seni kırdıysam, ileri geri konuşup münasebetsizlik edip sana haksızlık ettiysem kusura bakma e mi, affet n'olur!"
Sana öğrenir öğrenmez müjde vermek isterdim ama olmadı ama bak eve gelir gelmez bu postu hazırlamaya koyuldum. E bunca zaman seni beklettikten sonra müjdeyi verip gitmek olmaz diye de tatil resimlerini güzelce istifledim, tasnifledim, huzura getirdim, bak bakalım bizim tatil fotoğraflarımıza ama en önce yaptığım panoya :) 

Giderken söylemiştim sana, etamini çok özledim diye ya, işte hem bu lavantalı panoyu yaptım hem de sana ilk başlangıcını gösterdiğim şiirli panoyu ;) İlkin buna bak bi sen, sonra diğerini de koyarım yeni posta :) 


KANAVİÇE LAVANTALI PANO
Kanaviçe dedim çünkü keten kumaşa işledim, delikleri neredeyse etamin kadar iri bir kumaş aldım Yalova'dan, kasnakta bu deseni işledim. Yanımda götürdüğüm dergilerden seçtim deseni, olur mu olmaz mı, bi deneyeyim, becerebilir miyim, karışır mı, hata yapar mıyım derken bitti bile :) Çok zevkliydi çoook :) Dergideki iplikleri almadım bu sefer, elimdekileri uydurdum, orjinaline yakın renklerde oldu sanki ;) Bir tek maviler biraz cırtlak oldu sanki ama olsun o da aykırılığıyla enerji verdi diyelim panoya ;)) 
KANAVİÇE PANO
İki kareyi bir alarak yaptım çarpıları, saksı kısmında iki kat (dergide söylenildiği gibi) ama sonrasında üç kat iplikle işledim kalan kısımlarını çünkü iki kat iplik zayıf kaldı sanki. Bkz. saksı ;)
Arıyı da iki kat muline iple, tek kare üzerinden işledim. Dergide öyle diyordu, ancak böyle çiçeklerle orantılı olurmuş, öyle de oldu nitekim :)
Mavi kısımlardaki boncukları gördün mü acaba? Ne tatlılar di mi :)

KANAVİÇE PANO
Bunlar da başlangıçtan itibaren yapım aşamaları çarpı işi, iğne ardı, tohum işi ve boncuk kullanarak yaptım ;) Sıfır hata demeyi çok isterdim ama çok az hatayla bitirdim bu işi. Yalnız arının kanatları tamamen doğaçlama :)) Desendeki gibi yapamadım ben de kafama göre takıldım. 

Deseni aldığım dergi ile orjinal desen de böyleydi...
Etaminin, kanaviçenin bendeki karşılığı, sabır ve sebat... Keçeye kıyasla pek zahmetli, ağır ilerleyen, dikkat isteyen, sabır gerektiren bir iş. Üstelik benim yaptığım işler hep kolayına kaçarak seçtiğim az renkli, çok büyük olmayan basit desenlerden seçmeler olmasına rağmen... 
Keçe kolay, sökmek neredeyse hiç yok, hata yapma şansın çok az ama elbette etaminin bana verdiği haz daha fazla ... Sahiden de çok özlemişim, iyi geldi bu tatilde yaptığım panolar ;) Devamı da gelecek elbet ama dur bakalım, azcık düşüneyim bi neler yapabiliriz diye ;) İlhamım geldiği anda sana da söylerim ;) 

ALMAN PASTASI 
Tatilde, köyde yaptım ilkin, sonra bir kez de Yalova'da. Köydekini yaptığımda kalabalıktık, hep birlikte bu üstte gördüğün manzarada yedik. Yalova'da yaptığımda çok fazla gelir diye yarı malzemeyle yaptım, o bile çok oldu, komşulara verdim ben de ;)
Yiyen herkes bayıldı, bayıldı, ben de pek yoruldum herkese tarif vermekten! Zor işmiş böyle ustalık :)
Acilen kilo vermem lazım sevgili okur nasıl bilmiyorum ama ben diyim 3 sen de 5 kilo vermem lazım :( Nasıl olacak peki tam da Alman Pastası'nda ustalaşmışken :( Ya unutursam, ya ustalığımı kaybedersem bu arada! Yazık olmayacak mı bu güzelim tatlıya ;(((  


TATİLDEN...
Benim tatilim yaz başında dut zamanına ve sonunda da incir zamanına denk geliyor :) Bu sene de dutun (en çok da karasının tabii!) dibine vurduk ailecek :) Pek güzel pek nefis bir meyve ;) Öyle çok ki bizim bahçede, annemler pekmez yapıyor defalarca ;) Ağustos ayında da incirleri anlatayım ben sana, onları göstereyim yine ;) 

Bu da bu postun bonusu olsun :) Bahçeden çektiğim görüntüler bunlar. Yaseminleri gördün mü, bak o küpelinin arkasından gözükenler ve o karenin yanındakiler yasemin, onları gördün ama peki sana onların kokusunu nasıl anlatmalı? ;) Anlatamam ki, gel sen de yasemin zamanı en iyisi kendin gör :) 
Tatil güzeldi elbet, Ali Deniz bücürünün "Aytık denise gidelimmm!", "Aytık payka gidelimmm!" "Ama ben çok sıkıydım, aytık köye gidelimmm!" leri eşliğinde geçti ;) Denize de, parka da, köye de gittik, dondurma da mısır da yedik. Hatta bazen Ali Deniz nasıl bir aile terbiyesinden yoksun çocuksa artık elinde mısır koçanı varken ve henüz yemeye başlamışken "Baydakta mısıy istiyom!" deme gafletinde bile bulundu. ;) Yahu öyle diyorsun da sevgili okur, o zaman bugün o denizdeki gördüğümüz Arda'ya ne demeli??? Onun yanında benim çocuğum melaike vallahi :)) 
Yalova yine çok güzeldi, yine  çok da sevilesi...
Erken geldik çünkü Ali Deniz'in cuma günü yıl sonu gösterisi var ve yarın mutlaka provaya katılması lazımmış :(  Kalktık geldik biz de mecburen...
TUFAG'ın 30. Yıl Gösterisine gittik Arzucuğumla :) Kız kıza çok güzel oldu, önce hamburgerle sınav sonuçlarımı kutladık sonra gösteriyi izledik, çekirdek çitleyerek :) 
Ne diycem sana sen de tatildeyken denizden yoruluyor musun? Deniz bişey değil de gelince çocukları yıkamaktan, mayoları yıkamaktan, havluları asmaktan vs.? Peki sen de bu tatilde olduğu gibi arada böyle yağmurlar yağınca, hava serinleyiverince, denize gidemeyince "Ohhh yarabbim!" diyor musun benim gibi, arada böyle böyle molalar sana da iyi geliyor mu ;) 
Peki senin de tatilde saçların normal zamandakinden daha güzel daha havalı oluyor mu? Böyle bi güzel dalgalı, bi güzel renk??? Neden ki acaba peki, hiç düşündün mü? Tatil güzel şey be sevgili okur, yenileri hem sana hem bana nasip olsun inşallah :)
Kal sağlıcakla... 
Not: Tatilde beni sınav sonuçları kadar sevindiren bir haber de Balyoz tahliyeleri oldu. Her bir haberle, okuduğum hikayeyle, ropörtajla gözyaşı  döktüm. Hem sevindim  çıkanlara, hem üzüldüm gidenlere, geride kalanlara... 
Yanlış söyledim başta, ben sınav sonuçlarımdan daha çok bu karara sevindim... Anayasa Mahkemesi'ni de güzel yanaklarından kocaman öpmek istedim... 

26 yorum:

  1. Eseeen! Nerdesin sen yaa! Günlerdir seni aramak istiyorum ama ne hikmetse hep gecenin bir yrisi aklima geliyor,gündüzler sanki torbaya girdi! Ben tatile gittigini bilmiyordum ama aklima geldi Yalova da oldugunuz,postunu kacirmisim,bu arad cokta oturmadim,kendime post yaptim ama dolasamadim cok...Yazdiklarina katiliyorum,tatil cocuklular icin tatil filan degil adi kisaca iskence! Düsün birde üc tane olduklarini,uzun saclari oldugunu filan! Ama ben yagmur yagsaydi üzülürdüm, hemde cok,cünkü yilda bir kez deniz görüyor cocuklar,günes gidasi,birgün degil bir saati eksik olmasin bizde nolur!

    Fotograflarda harika cikmissiniz,olsun ben seni yine aricam,dur bekle,yarin sabaha misafir var ve Esen ben daha hicbirsey hazirlamadim,saat 10 a kadar vaktim vasr! (arkadas Meksikali olunca serdim sanma,bugün temizlik ve park ve kisa bir alisveris turu ile gecti,yorgunluktan hemen uyudum ve de gecenin bir yarisi uyandim simdide uyuyamiyorum!) Bana kola gelsin,bu Cuma ya kadar doluyuz!

    Yorumun icin cok tesekkür ederim,ay ne cok sevinirdim senin biri yanimda komsum olacak,cocuklarida benimle beraber gezecekler! Bayilirdim,hayali bile güzel,cok öptüm seni!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E aramadın hala ;) Doğru tahmin etmişsin Yalova'daydık, iznimin iki haftasını kullandım ;) Tatil güzel, çocukların da hakkı elbet ama çalışan anneler için üç ay tatil çok uzun, zor, sürekli program yap, çocukları ayarla, bakacak birilerini bulmaya çalış vs... Deniz dersen, haklısın aslında, senede ne kadar girebiliyorlar ki, ben de şikayet etmeyeyim bir daha ;)
      Kolay gelsin sana, misafirlerinle güzel vakitler geçir, ikram dediğin ne olsa olur, boşver :)
      Çok isterdim vallahi Serpilcim, hele böyle tatil zamanlarında öyle çok ihtiyacım oluyor ki senin gibi güzel komşu ve arkadaşlara :) öperim çok

      Sil
  2. Esseenn!! Hoşgeldin sensiz olmuyor buralar.İlkden şunu söyleyeyim yukarıdaki fotuyu daha önce beğenmiştim yani seni beğenmiştim,niye? çünkü yüzün biraz dolgun çıkmış yani güzel olmuş yakışmış sakın o 3 kiloyu verme.
    Panon ; zaten çok tatlı.Çarpı işi de sana çok yakışıyor.
    Tatil görüntüleri çok hoş Allah mutluluğunuzu daim etsin,her yıl böyle güzel karelerde görelim sizi İnşallah.
    Başarılı ,becerikli arkadaşım.Sınavlardan da geçer,keçeleri de biçer,etminleri de işler çocuklar,tatiller vız gelir tırıs gider ne olmuş ki hiç şaşırmadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki Serpil'in arasında dilek tuttum :) Ve ne tesadüf ki, yoruma aynı başlamışsınız Esennn!! :)) Efendimmmmm ) Hoşbuldum arkadaşım, ben de sizleri özledim yeminle ;) O üç-beş kiloyu vermem şart aslında Serpilcim, yaş 40'ı geçince hızlı kilo almaya başlıyormuş insan gerçekten de.. Belki diyetle değil de sporla verebilirsem yüzüm dolgun kalır yine :)
      Çarpı işi bana yakışıyor demek :) Çok sevindim vallahi, ben de çok seviyorum onu çünkü :)
      Aminnn, inşallah mutluluk hepimiz için daim ve çok çok olsun Serpilcim :)
      Geçtim vallahi, çok şaşırdım, şok oldum hatta ama geçmişim, çok şükür :) Güzel yazmışsın ama yorgunluktan bayılmak üzereyim şu an, mutfaktan çıkamadım sabahtan beri :( Sırtım ağrıdı, dinleniyorum şimdi sayenizde :)
      Öperim çok.....

      Sil
  3. ooooooohhhhhhh gelmiş geçmiş osun vallaa :) kendim mezun olmuş gibi sevindim! artık ders çalışma sıkıntısı olmadan sürekli elişi yaparsın da biz de mutlu mutlu okuruz :)
    Tebrik ederim esencanımcım :) ayrıca pano çok güzel. ayrıca benim böyle küçük etaminlerden oluşan bir projem var akımda. sen de dahilsin içine :) söylicem sonra :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) İnanamıyorum ama geçti galiba Tubacım :) çok teşekkür ederim, çok tatlısın :)
      Yapıyorum zaten, dersler varken de yapıyordum, kendime engel olamıyorum, laf aramızda ders çalışmak zaman kaybı gibi geliyor-du :))
      Ne ki projen, çok merak ettim bak şimdi, azcık bi ipucu :)

      Sil
  4. Canim nasil ozledim yayinlarini, sefan olsun nice guzel tatillere, tebrik ederim mezuniyetini de, etamin pano bir harika ellerine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu ben de seni çok özledim Esra :) Yoktu yeni postun, baktım, koydun mu bu arada, tekrar bakayım ;)
      Nasıl geçiyor tatil? Biraz daha iyi mi Tuna?
      Çok teşekkürler canım, ben de kendimi bol bol tebrik ediyorum öğrendiğim günden beri :)
      Sevgiler, öperim çok

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler reyhane, sağolun :) Sevgiler.....

      Sil
  6. Esenim esmiş de gelmiş, hoşgelmiş, güzelliklerle gelmiş:))) Öncelikle mezuniyetin için tebrikler, pano zaten süper, Alman pastasındaki ustalığını da 3-5 kilo için heba etmene değmez, aynen devam canım. Tatil de harika geçmiş, temiz hava bol gıda şeklinde. Allah tekrarını göstersin, darısı başımıza. Kocamaaan öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Canım benim, sağol :) geldim vallahi, çabucak geçti ama evimi de özledim, bloğumu da :)
      Ben de senin gibi düşünüyorum kilo konusunda sanırım, ustalığım heba olmasın diye yine yaptım bugün Alman Pastası, fırına koyacağım birazdan :)
      Aminn, inşallah canım, daha güzelleri size olsun inşallah, öperim çok ;)

      Sil
  7. esncanim...tebrikler..oh rahat bir nefes
    kilo problemini hic takma kafana
    hicte oyle durmuyor:)inan
    tadini cikar yazin...o nefis pastaciklardan bir tanede benim icin ye
    opuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Cihan Abla, vallahi bir rahatladım sorma :)
      Kilolarım maalesef tipik Türk kadını gibi alt kısımlarda toplandığından pek belli olmuyor ama fena :(
      Pastaları fırına koymak üzereyim, pişsin, bir değil iki yerim senin için :)
      Sağol çok, öperim.....

      Sil
  8. Esenciğim merhaba,
    Mezuniyeti için tebrikler. Yolun açık olsun. Etamin pano da çok güzel. Ellerine sağlık.
    Postlarındaki doğa ve çiçek fotoğrafları harika.
    Esen kal...
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Aynurcum :)
      Çok teşekürler, aminnn, inşallah hepimizin :)
      Köye gittikçe bu fotoğraflar çıkıyor :) Başını nereye döndürsen bir güzellik :)
      Sen de esen kal arkadaşım, sevgiler

      Sil
  9. sevgili okur Sevil tebrik eder mezuniyetini ders çalışmanın bir işkence olduğunu yıllardır bilen biri olarak :) tatilinde dolu dolu geçmiş enerjin tavan aynen devam ;) çarpı işlerine bayıldım ellerin dert görmesin güzünden gülücükler eksilmesin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Çok teşekkürler, laf aramızda pek ders çalıştığım söylenemez, tembel bir öğrenciyim ben o yüzden sürpriz oluyor sonuçlar hep :)
      Enerjim çok şükür genelde hep yüksek ama çoook yorgunum şimdi, azcık dinleneyim, tekrar mutfağa girmem lazım...
      Çok sağol Sevil, ben de çok seviyorum etamini :) Aminn, hepimizin inşallah, sevgiler

      Sil
  10. Harika olmuş işlemeleriniz..bayıldım..bu ara ben de işliyorum.
    Alman pastanız da öyle .nefis.
    Mezunuyetinizi tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler dilekçe, merak ettim işlemenizi, bakayım bi bloğa, vardır umarım ;) Etamin çok zevkli, ben de bayılıyorum, evde asacak yer kalmadı yalnız ;)
      Alman Pastası sahiden de süper oluyor, deneyin mutlaka :)
      Sevgiler ve çok teşekkürler

      Sil
  11. tebrik ederiim. senin adına çok sevindim. tatil de bile boş durmuyorsun ya ne diyeyim. panon çok güzel olmuş. pastana özendim şimdi sabah sabah. ellerine sağlık. çocukları öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Özlemcim :)) Çok süper bir haberdi bu bana, bir müddet götürür artık, benden mutlusu yok bu aralar :)
      Tatilde yapıyorum asıl ben bu işleri, dört gözle bekliyorum, her arada yaptım, yine yapacağım :)
      Pastayı mutlaka dene, bak ben yapmaya doyamıyorum bu pastayı, emin ol çok seveceksin, hele kızların bayılacak, o kadar diyim sana :)
      Sen de öp kuzularını, sevgiler

      Sil
  12. Benim hamarat, çalışkan, güzel arkadaşım. Özlemişim seni okumayı. Çok sevindim tüm derslerini vermene, sınav stresini geride bırakmana. Helal olsun sana. Biz de kuzu ile bu yaz sık sık denize gidiyoruz sabahları ve haklısın özellikle sonrasında bir sürü yorgunluk oluyor ama değer be dimi ☺
    Ayrıca bu sıcakta evde çocuklarla vakit geçirmek çok çok zor iyi ki denize gidebiliyoruz diyorum tüm yorgunluğa rağmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkerim, beni bu kadar şımartma gözünü seveyim :) Ben de seni özledim ama yok yine postun, niye yazmıyosun ki sen, lütfen lütfen, lütfen diyorum ;)
      Sınav stresi bitti ama sana bir sır vereyim mi, aklım fikrim Yüksek Lisansta, koca kişisine nasıl söyleyeceğim bilmiyorum, haftada 2 ya da 3 akşam geç saatlere kadar dersler, ama çok da istiyorum! Dur bakalım ;)
      Çok haklısın, deniz için söylediklerimi geri alıyorum, "Denizdeki çocuk, evdeki çocuktan evladır" :)))
      Öperim çok.....

      Sil
  13. ben demiştim sanaaa,bu işler belli olmaz diyeeee :)
    çok sevindim derslerinden geçtiğine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yaa, evet sen dedin ve dediğin çıktı :) Mezun oldum şükürler olsun :)
      Çok teşekkürler minik mini, sağol çok :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.