4 Haziran 2014 Çarşamba

KEÇE TABLET KILIFI (BAYKUŞLU)

Gepgençken anneme sorardım hep, "Ne zaman giyeceğim beyaz eteğimi? Hava kaç derece olunca mesela?" O da derdi ki "20 derece olunca" ki bu da genelde 19 Mayıs zamanlarına denk gelirdi. Bu dediğim 25 yıl kadar öncesi... O zamanlardan beri, etrafımdakilerden önce hep ben attım ince çorabı, hep en başta ben geçtim açık ayakkabıya, incecik yazlık kıyafetlere. Çoğu zaman da ben oldum "Zürefanın düşkünü!" Sabırsız yapım sebebiyle sanırım çokca da rezil oldum ama dedim ki hep "Ne kadar rezil olursak o kadar iyi!" (Can Yücel'e selam olsun!) İki gün önceki haberlerde Üsküdar sahilini meşhur eden görüntünün ortasındaydım ben de :))) Parmak arası terliklerim ve şifon maksi eteğim ile... Son derece güzel ıslandım, parmak arası terliklerim marifetiyle ayaklarıma  dolan yağmur dizlerime kadar çıktı ;) O ıslanan maksi etek bacaklarıma değdikçe pek bir fena oldum! Ama sevgili okur, ıslandım da ne oldu, gittim eve üstümü değiştirdim, kızımın yaptığı kahve eşliğinde cam kenarında dergimi okudum misler gibi ;) Şükrettim halime, dışarda kalanlara, zorda olanlara da dua ettim, tez vakitte kurtulsunlar diye...
Tamam, bence de "berekettir" bence de kuraklık olmasın diye lazım bişeydir ama Allah günah yazmasın da, bu kadarı da biraz fazla olmadı mı sevgili okur, yağ yağ bitmedi! Temam temam, geri aldım, hikmetinden sual olunmaz "berekettir!"
İnstagram'a yardımcı kitap resmi koymuştum (geçen postta senin de gördüğün resim-yok resim değil fotoğraf diyecektik!-  Ordan beni takip eden ama tanımadığım bir arkadaşım (arkadaşım oldu işte sonradan!) bana, kursa gittiğini ve verilen çalışma sorularını gönderebileceğini söyledi. Meğersem aynı sınıfta, aynı bölümde değil miymişiz ;)  Nasıl makbule geçti anlatamam. Dedim ki sonra "Helal olsun yahu, var hala güzel insanlar, çat face de çat blogda, çat ig'de ;) Teşekkür ediyorum tekrar sana Ranaa (okuyor musun bloğumu bilmem ama okumuyorsan da söylerim okursun :) Allah zihin açıklığı versin Rana'yla bana :)) Yok yahu şaka! hepimize ;)

Ders çalışmak bünyeye ağır gelince, teneffüs hakkımda bir tablet kılıfı yaptım. Yine baykuşlu :) Nasıl tatlı di mi bu baykuşlar böyle :)

KEÇE TABLET KILIFI
Kalın kurdeleyi  yukarı çekiyorsun tablet çıkıyor, sonra çıtçıtını çıtlıyorsun kapanıyor. (Yeminle ben de bıktım bu cümleleri doğru düzgün kuramama halimdem :((
Baykuşu da Pinterest'ten şurdan buldum da yaptım :)
Sen çok yaşa Pinterest :)
Kulağının üstüne bir de sarı gül koydum, havalı olsun baykuşumuz diye :) 

KEÇE TABLET KILIFI
Arkası da şöyle ;) 
Ders çalışıyorum sevgili okur, daha ne bekliyosun ki benden? Gönül ister ki, üç çanta, beş cüzdan, iki nazarlık koyayım posta ama ders çalışıyorum! Çünkü yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim (yüzmedim aslında, haklısın, tamamen takdiri ilahi benimki!) Haftaya görüşelim e mi, özlediğin postlarda, yeni faaliyetlerimle, haftaya görüşelim inşallah :)

Sevgiler sana çok ;)
Kal sağlıcakla...


31 yorum:

  1. önce başarılar dileyeyim esenciğim. bu keçe işine bu yaz bir el atsam mı diyorum, yaptıklarına baktıkça. kolay gelsin sana. nehir ve denize öpücükler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ihtiyacım var başarı dileklerine Özlemcim, zira üç gündür başağrısından bakamıyorum hiç sınavlara :(
      Keçe öyle kolay bir malzeme ki, mutlaka dene, internet bir umman bu konuda, videolar, bloglar, siteler ve en önemlisi belki de pinterest... Takılırsan, sormak istersen, nacizane burdayım ben de :) Eminim çok güzel şeyler çıkacaktır ortaya :)
      Sevgiler çok...

      Sil
  2. Gerçekten de ne yağdı mübarek. Çok güzel olmuş tablet kılıfı , ellerine sağlık. Allah zihin açıklığı versin sana, başarılar, sevgiler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yağdı ve hala da ne yağıyor mubarek :)) An itibariyle sel aldı yine İstanbul'u :(
      Sağol Esracım, hadi inşallah bakalım, herkese zihin açıklığı diliyorum ama çalışamadım pek yine :( Hayırlısı...
      sevgiler, öpücükler :)

      Sil
  3. Esen yine çok güzel olmuş kılıf çokta kullanışlı ayrıca başarılar diliyorum sende sağlıcakla kal iyi hafta sonları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu di mi, ben de çok seviyorum bu baykuşlu kılıfları :) Keçeye baykuş çok mu yakışıyor ne :)
      Sağol Meltemcim, pazartesi durum raporu yazarım size sınavlara ilişkin, ben de çok meraktayım :)
      İyi hafta sonları size de :)
      (Bavul bakacağım inşallah bugün, inşallah da bulacağım :) Haber vereceğim sana :)

      Sil
  4. Kılıf yaptığınız her şey gibi çok güzel olmuş emeğinize sağlık benim ile ilgili yazdıklarınızada çok teşekkür ederim guzel insanlar guzel insanlari bulurmus o sisin guzelliginizden kaynaklaniyor allah hepimize sizin açıklığı versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ranacım, yorumun için de çok sağol :)
      Sen niye teşekkür ediyorsun, sayende bir güzel kaynağa ulaştım, sağol, güpgüzel geçsin inşallah sınavların, hayırlısıyla al diplomanı inşallah :)
      Katılıyorum sana, bir şekilde buluşuyoruz bir yerlerde, hiç tanımadan, bilmeden, görmeden iyiliğimiz dokunuyor, tıpkı senin yaptığın gibi :)
      Sevgiler

      Sil
  5. Valla tebrik ediyorum hem ders çalışıp hem bu kadar çok üretebilmek...Maşşallah. Allah kolaylıklarversin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atölyekedicim aslına bakarsan ders çalışmak kısmı biraz nanay! :)) Çok çalışsam, hırs yapsam, bunları yapamazdım zaten, takılıyorum derslere ama asıl keçeyle uğraşırken mest oluyorum.
      Sevgiler ve çok teşekkürler

      Sil
  6. Ogün Üsküdar'dan ayrıldıktan 5-10 dk sonra dikiz aynasından arkadaki bulutları gördüm hafiften. Yağmur geliyor diye düşündüm ama sel gelmiş Üsküdar'a. Biraz geç kalsaymışım ben de yüzecekmişim meğerse :)) şans..
    Tablet kılıfın güzel olmuş canım eline sağlık. Derslerinde zihin açıklığı dilerim. Sınav öncesi kuru pirinç yemeyi ihmal etme :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kılpayı kurtulmuşsun... Şanslıymışsın gerçekten, felaketti çünkü :(
      Ben de sevdim bu siyah üstü renkli baykuş fikrini :) Çok sevimli oluyor keçeyle baykuş :)
      Aminn canım, inşallah bakalım, kuru pirinç yiyim de okumak lazım di mi onu, yemesem yaa? Kuru pirinç niyetine dondurma yiyim ben :)

      Sil
  7. çok şirin bir baykuş, baykuşları da ayrıca çok severim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya kadar baykuş modeli var, her seferinde kararsız kalıyorum, bu sefer de bunu yaptım ama bir dahakine başka ;)
      Baykuşlar bilge hayvanlar ben de çok seviyorum, çok da güzel figürleri var ;)
      Teşekkürler çok, sevgiler :)

      Sil
  8. o yağmurda Üsküdarda olmak için neler vermezdim :( sanırım fazlaca depreşti istanbul aşkım ki üsküdar benim için çok ayrıdır ahh salacak sahilim :'( neyse uzatmayayım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bugün de çok yağıyor sevil akça ay :) Özlem sarmış, nerdesin ki? İnşallah tez vakitte kavuşursun Üsküdar'a, Salacak'a :)
      Sevgiler

      Sil
    2. çokkkk ama çok uzağım kavuşmaksa imkansıza çok yakın :( Tuncelideyiz :( özlemek az İstanbula olan hasretimi annemi babamı kardeşlerimi özler gibi özlüyorum.Burnumun direği sızlıyor :(

      Sil
    3. Tunceli benim baba memleketim, hiç görmediğim :( Çok uzaktaymışsınız ama herşey mümkün bu hayatta, hele imkansız değil de imkansıza yakın dediklerimizin gerçek olmadı an meselesi! Çok emin konuşuyorum çünkü tecrübe ettim... Sen böyle istemeye, özlemeye devam et yeter ki, inan bana gerçek olur dileğin ;) Sevgiler ve selamlar Tunceli'ye...

      Sil
    4. bu aralar olmasada ki biraz karışığız malesef :( beklerim ;) Burası çok küçük mahrumiyet ama kesinlikle çok rahat ve acayip modern bir şehir şenliklerde gelmeni tavsiye ederim çok canlı oluyor buralar.bizim malesef birinci bölge tayin yok anca gezmeye geliyoruz oda özlemi dindirmiyor :(

      Sil
    5. Genelde karışık zaten Tunceli, ne fena di mi memleketin istediğin iline istediğin anda gidememek :( Şenlikleri hep duyuyorum, çok güzel geçtiğini, çok da isterim gidebilmeyi, kısmet olur inşallah...
      Üzüldüm senin için, yine de umarım bir mucize olur ve sen İstanbul'da geçirirsin ömrünü...
      Sevgiler :)

      Sil
  9. Kına gecesi ve düğün günümde organizasyonun başlamasına 2 saat kala yağmur durdu. Hepsini açık havada yaptık :) duaların için teşekkür ederim şekerim :) yine yazacağım :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çoook sevindim, nasıl sevindim anlatamam... En güzel günün o senin, elbette ki herşey yolunda gitsin istersin :)
      Dualara devam öyleyse, ne denir evlenene, hımmm, dur bakayım "Hayırlısıyla, Allah aratmadan bir evlat versin size de!" Yok yahu öyle demeyeceğim :)) Allah gönlüne göre versin şekerim, öperim....
      Bekliyorum ayrıntıları bloğundan ;)

      Sil
  10. Demek Üsküdarı sel aldı haberlerinde gösterilen şifon etekli ,terlikli hanım sendin :) ben de diyorum bu hanımı bir yerden tanıyom ama nerden :) Aslında yağmur kıvamında yağıyor, Allahın suçu yok ki ,her zaman ki gibi insan hatası. alt yapıya özensizliğin getirdiği sonuçlar işte.yer üstüne bina dikeceklerine azıcık yer altına özen gösterselerdi bizim yöneticiler, sen de şifon eteğinle, terliğinle şık şık gezerdin kuzum.
    Maşallah !! senin her yaptığın keçe işine bayılıyorum ,meğer sen keçe için yaratılmışsın da haberin yokmuş be yaa :) sen kendini hatta seli bile aştın Esen .
    ellerine sağlık
    dersler de başarılar dilerim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bendim yaaa ;) Çok haklısın, hata hep kulda, yalan yanlış yapılan işlerde...
      Öyle mi sahi Filizcim, senin zevkine güveniyorum :) Çok teşekkür ederim, çok sevindim keçe konusundaki düşüncelerine :)
      Öpüyorum çok :)

      Sil
  11. Ablacan insallah sinavlarin guzel gecmistir...
    son dakkada guzel bi gol at su aof ye neye ugradiklarini sasirsinlar :)
    Seni seviyoruz
    dualarim seninle her zaman
    opuldun sevgiyle yasa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmedi Burcu :( Yani ikisi çok kötü geçti, biri normal, üçü süper :)
      Dur bakalım ne olacak sonuçlar...
      Ben de sizleri seviyorum canım, mühimsiniz benim için :)
      Çok teşekkür ederim, dualara inanırım, başkasının ettiği duanın daha kolay kabul olacağına da :)
      Allah gönlümüze göre versin canım, öpüyorum çok

      Sil
  12. severim o mini baykuşu :)) çok şirin ve tablette çok şık.ellerine sağlık sevgili esen.
    sınavlarda kolaylıklar diliyorum eminim başarılı olacaksın( duada ettim ) :))
    İstanbulu feci özlüyorum şimdi okuyunca ıslak bile olsa orada olmayı çok istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keçeyle yapılan baykuşlar hep çoook sevimli :) Çok teşekkürler Dolunaycım :)
      Sınavlarla ilgili çok meraktayım, ikisi çok kötü geçti...
      Yahu siz de mi uzaktasınız, nerdesiniz ki? Yağmur dedim, sel dedim ama yine de özleminizi depreştirmişim bilmeden :)
      İnşallah tez vakitte gelirsin sen de İstanbul'a, özlemini dindirirsin...
      sevgiler

      Sil
  13. ankaradayım ben şekerim .duyanda istanbulda doğdum büyüdüm sanır.ama son zamanlarda harbiden ankarada çakma denizine kavuştu desem abartı olmaz.yağmur yağmur yağmur..... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçek diyordu ya Ankara'ya boğazı getireceğiz diye seçimlerden önce ;) Ona nazire oldu bu yağmurlar :))
      Ankara'ya bir kez gittim ama ben de hiç sevmedim açıkcası...
      Bekleriz İstanbul'a, en yakın zamanda, hazır okullar da kapanırken :)
      Sevgiler

      Sil
  14. ne kadan da şirin olmuuuş :) ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.