4 Şubat 2014 Salı

KEÇE ÇANTALARDAN, NAZARLIKLARDAN, İSİMLİKLERDEN ROL ÇALAN BİR ÇILGIN MİMOZA...

Bu post senin şerefinedir çılgın mimoza ;) Yaptığım keçelerin hepsi bir yana, sen bir yana... Madem ki bu soğuk ocakta açmak istedin, madem ki onca riski göze aldın da böyle telli duvaklı gelin ettin kendini zemheride, bu post senin içindir. Senin nasıl çılgınlar gibi güzel, umarsız, fütursuz, eyvallahsız olduğunu bütün sevgili okurlara göstermek de benim boynumun borcudur...

OCAK MİMOZASI

Bu fotoğrafı bilgisayara yükleyince ortaya çıkan renkler beni hayrete düşürdü. Profesyonel makineyle çekilmemiş, üstünde hiç oynama yapılmamış bir resim bu... Nasıl böyle üç boyutlu gibi, nasıl böyle renkler çok şaşırdım. Sen de şaşırdın mı benim gibi bizim bahçenin ocak ayı sonundaki bu haline bilmem...
Sana söylediğim kümes var bu resimde, hani müştemilat zannedilen, hani bizim davuklara saray olan kümes, bakalım görebilecek misin? 
*****************
Nehir'in Süslü Dodo'su bu, yanındaki liste de bakım kılavuzu :))) Çok güldüm bu listeyi okuyunca, sen de gül istedim. Ya da gülme de anla köpek beslemenin bir çocuk için nasıl da ciddi bir iş olduğunu, onu "telletmemen" gerektiğini :))) 
***********
Yalova'daydık, o bakımdan yazamadım, yazdıklarını çok okuyamadım, yorum yazamadım... İki gündür de İlkyardım Eğitimi'ne katılıyorum işyerinde, bu sebeplerden çok uzadı di mi ara, ancak yazabiliyorum sana, ancak anlatabiliyorum, ne çok şey var aslında söylemek istediğim, paylaşmak istediğim. Misal, Yalova'nın nasıl güzel olduğu, yaz kış farketmez nasıl zevkle, aşkla kaldığımı orda... Yalova'nın benim için, hovardalık, sakinlik, berduşluk, huzur, "kafa nereye biz oraya"lık,  ve daha bir çok şey olduğunu, memleket olduğunu anlatsam sana uzun uzun (yok şimdi olmaz, bir başka sefer unutturma anlatıcam, uzuuun, uzun, söz :)
Keçe yaptım yine, anneme şu altta baştaki nazarlıktan yaptım. Sonra ortadaki modeli uydurdum, nallı olanı biliyorsun zaten de, bu sefer ortasındaki süsleri fazla yaptım...
KEÇE NAZARLIKLAR
Nallı olanı ve ortadaki yuvarlaklıyı Arzu ve Hülya aldı, ben bir sevindim, arkadaşlarım yaptıklarımı çok beğenip de alınca ;) 

KEÇE ÇANTA
Bu çantayı yaptım. Nurcan da bu çantayı çok sevdi ve aldı, ben Nurcan aldı diyeden ziyade, Nurcan bu çantayı çok sevdi, beğendi diye daha bir sevin ;)

KEÇE ÇANTA
Yakından bakalım kuşlarımıza :)
Çok tatlılar di mi, çok sevilesi, tombul tombul :) 

Sonra kuzenim Nagihan'ın kızı Ela'ya bu isimliği yaptım. Ela'nın kardeşi oldu birkaç gün önce, Zeynep ;) Onun için yaptığım da aşağıda ama ben bu isimlikleri yaparken empati yapıp kendimi Ela'nın yerine koydum ve zerre kıskançlık hissetmesin diye, en çok Ela'nın isimliğine özendim. Zeynep mi??? Onun dünyadan haberi yok yahu ;)



İSİMLİK
Bu da Zeynep bebek için yaptığım isimlik
Şansı açık, ömrü upuzun olsun güzel kuzunun...

KEÇE İSİMLİK
Tesadüf bir Zeynep isimliği daha yapmam gerekti Yalova'da, kızlarla buluşunca liseden arkadaşım Cem de geldi ve kızı Zeynep için Ela'ya yaptığım isimliğe benzer bir isimlik istedi, ona da yaptım bir isimlik...
Zeynep ne güzel bir isim di mi, çok seviyorum bu ismi ve "babasının süsü" anlamına da geldiğini  yakın zamanda öğrendim, sen biliyor muydun?

TOMBUL KUŞ, KEÇE ÇANTA
Bu çantanın ön yüzünü gelmeden önceki gece Yalova'da yaptım.
Yaptıklarıma bakacak olursak, sence de ben Yalova'da daha yaratıcı ve üretken değil miyim sevgili okur?

KEÇE ÇANTA
Yani sevgili okur, bu kısacık Yalova seyahatinden çıkanlar, iki keçe çanta, dört nazarlık, üç  isimlik ;) E hiç de fena değil di mi ;)
**************

Keçe Bozuk Para Cüzdanı
Sonra dün akşam da bu cüzdanı yaptım. Çok renkli, çok desenli olsun istedim, evli olsun da aynı zamanda, bu çıktı ortaya, ben çook sevdim ;) Bu sefer dik tuttum cüzdanı, bundaki maksat da tamamen evin boyunun yüksek olmasını istemem ;) 
Yalova'dan bir klasik kare, liseden kızlarla...
Hülya, Nurcan, Arzu, ben :) 
Not: AÖF sınavları umduğumdan iyi geçti, yani öyle zannediyorum, çok da emin değilim. Geçer not alırım sanırım, yani inşallah, yani aslında ne dediğimi bilmez durumdayım sevgili okur, ders çalışmadım ama inan son iki gün çok çalıştım. Hadi bakalım, bakarsın geçivermişim dersleri, senin güzel dualarının da desteğiyle??
Dipnot: Karman çorman bir post oldu haklısın, çok güzel anlatamadım, yazamadım bu sefer, dar zamana geldi ama sen beni anladın, daha güzel, neşeli, eğlenceli nice postlarda buluşmak dileğiyle, öperim ;)

BONUS

18 yorum:

  1. Seni okumayı seviyorum Esen'cim,eğlenceli anlatımın çok hoşuma gidiyor..yaptıkların ayrı bir güzel,ellerine sağlık..Kış günü açan mimozaya gelince,aldanıcak çok yazık..Ama kışa inatta açması ,kışa kafa tutması taktire şayan..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizden gelen yorumları okumaya bayılıyorum Bağnucum :) Yaptıklarımı göstermek bir yana, anlatmak, konuşur gibi, dertleşir gibi, tam karşımdaymışsınız gibi elimi uzatsam tutacakmışım gibi hissedip de, gözlerinizin içine bakar gibi anlatmak en güzeli...
      Mimoza kaderine razı gelecek, belki bir dahaki kış için ders olur ne dersin :) Kış günü bize böyle güzel bir fotoğraf verdiğine göre kimbilir belki de umurunda olmaz çiçeklerinin yanması :) Bayılırım mimozaya, kokusuna, narinliğine ;)
      Sağol Bağnucum....

      Sil
  2. Geçmiş Bahar Mimozaları diye bir dizi vardı ben çocukken, bayılırdım Filiz Akın'a, Rutkay Aziz'e ve o yıllarda çocuk olan şimdinin koskocaa oyuncularına..Mimoza o yüzden hep hüzündür benim için...Yaa, bu aralar galiba her bir şey hüzün bana..Geç gelen kış böyle mi yaptı ne? Senin keçe çantalar olmasa, insanın içini açacak bir şey yok etrafta, aahhh aahhh şekercim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her "mimoza" dendiğinde benim de aklıma o güzelim dizi gelir Elifçim, nasıl unutmamışız bak, demek ki sahiden de güzeldi, sakin, huzurlu, hüzünlü...
      Postu yazarken Geçmiş Bahar Mimozaları'nı da yazacaktım ama bak unutmuşum işte, aceleden ne yazdığımı biliyor muyum? ;)
      Hüzün ki en çok yakışandır bize :) Geçer arkadaşım, baharla birlikte geçer gider hüznün de inşallah... Benim keçe çantaları yollayayım sana, baktıkça neşelen :)

      Sil
  3. Hoşgeldiiiiiiin :)) ama ben hemen hergün senin yazılarını okumaya öyle alışmışım ki bu ara çok uzun geldi. Ben de teeeeee en eski yazılarını bile okudum her sabah :) Bir yanım eksik kalıyo senin yazdıklarını okumazsam. Esen bayıldım o mimozalara ve de memleketine tabii ki. Çok şanslısınız çoooooook. Geçen hafta İstanbul'da da kaldığımız yerin bahçesindeki ağaç çiçek açmıştı. Çok güzeldi ama üzüldüm de zamansız olduğu için :(( Ben demiştim sen halledersin kim korkar hain derslerden diye :)) afferim sana. Öpüyorum kocaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldummmm :))) Evet yaaa, benim gibi iki günde bir yazı yazana bu ara çok uzun oldu sahiden de, olsun bak burdayım işte şimdi :) Çok teşekkürler tüm güzel düşüncelerine, yazdıklarına, nasıl mest oldum okuyunca bir bilsen... En çok da eski yazılarımı okumana sevindim, sanki onlara yazık oluyormuş gibi hissediyorum bazen az kişi okuduğu için ;) Sen okumusun bak :)
      Zamansız çiçek açanlar, meyve verenler, kaderleri aynı gibi, dur bakalım bakarsın bu sefer yanmazlar, donmazlar ;)
      Sınavlar iyi geçti gibi hissediyorum ama umarım yanılmıyorumdur semoşcum, size de söylerim notlarımı açıklanınca, çok sağol ;)
      Öperim koskocaman :)

      Sil
  4. Mimozalara bayıldım zamansız da olsa tam bir görsel şölen yaşatmış evsahiplerine :))
    Keçelere ise diyecek sözüm yok tabiki. Her zamanki gibi hepsi de çok şık çok güzeller. yahu nerden aklına geliyor şarkı söyleyen tombul kuşlar falan hayal dünyana hayranım. Müzik notaları çooook hoş olmuş :)))
    Davukların sarayında bir gece de ben kalsam şöööyle manzaraya karşı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Juliette, mimozaları görünce balkondan şaştım kaldım, ama nasıl zarif, nasıl güzel, nasıl sevilesi :)
      Keçelerle uğraştıkça hayal dünyam da gelişti, genişledi galiba... O notaları da Nehir'e kağıda çizdirdim önce (yaa, nota bilmiyorum maalesef!) şarkı söyleyesi gelmiş minik tombulun, napiyim :)
      Müştemilatta mı, yok ayol, koskoca bina dururken, terası verelim sana :)

      Sil
  5. Yine cok keyif aldim seni okurken, ozlettin tabi kendini. Yine cok sevimli seyler yapmissin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esracım yaaa :)) hep keyifle okuyun inşallah, hep gülümseyerek, neşeyle :)
      Ben de özledim yeminle, bu kadar uzun ara vermeyeyim bir daha ;)
      Beğenmene sevindim, çok sağol canım, senin mixedlerinin yanında pek bir basit ama ;)
      Dur bakayım sen neler yapmışsın :)

      Sil
  6. yalova güzel, süslü çantalar süsler güzel:) , turuncu değişik olmuş pek takılmadığın bir renkti galiba o da güzel, zeynep ismi en güzel o da babasının süsü... Var ya en güzeli de senin ifadelerin... çünküüü külbin güzel, gönlün güzel onun için okutuyor bize zevkle... Allaha emanet ol Esen'cim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni en iyi sen anlarsın Zeynep Abla, Yalova konusunda, nasıl özlüyor insan di mi, bir müddet sonra nasıl da çağırıyor Yalova insanı...
      Turuncuyu ilk kez kullandım doğru, halbuki nasıl sıcak bir renk, daha çok kullanayım :) Zeynep isminin anlamını duyunca çok sevdim ben ve ayrıca bilmem tesadüf müdür, tanıdığım bütün Zeynepler, tıpkı senin gibi çook tatlı, şeker gibi insanlar...
      Nasıl güzel yorumlar yazıyorsun böyle, ağzım kulaklarımda okuyorum ;) İfade edişimi sevmen tamamen doğallığımdan, kendimi kasmadan, yakın bir arkadaşa, dosta, eski bir komşuya anlatır gibi anlatmamdan ve itiraf edeyim, ben de seviyorum tarzımı ;)
      Allah'a emanet ol sen de, öperim çok....

      Sil
  7. sen son 2 gün çalıştım diyorsan kesin geçeceksin o dersleri, bak gör :) en son bi kitap resmi koymuştun da sevinmiştim zaten çalışıyorsun diye. Daha notlar açıklanmadan sana kocamannnn bir aferinnn canımcım :)
    Yalova sana yaramış şekerim. yine döktürmüşsün, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzın bal yisin Denizlili Tubaaa :)) Hadi inşallah bakalım, mahçup olmam inşallah sizlere karşı ;)
      Yaramış di mi, bu sefer üstelik çok gezmeme rağmen bu kadar yaptım ;) Memleket havası açıyor insanın zihnini, yaratıcılığını arttırıyor sanırım :)
      Çok teşekkürler kurabiye canavarı LaSangria, öperim :)

      Sil
  8. Esenim yine yazmışsın bizi..:) Evet benim de artık kuşlu bir çantam var yuppi.. Çantayı ilk yapıp face de paylaştığında da bayılmıştım ama kendisini görünce aşık oldum. Hayal gücün ve üretkenliğin hiç bitmesin.. Kocaman öpüyorum bitanem..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurcanım yaa, siz olmadan olur mu hiç ;) Yalova sizinle güzel bana :) Çantan şans getirsin inşallah sana, bereket getirsin kuzum ;)
      Aminn, senin de güzelim boyamaların, seramiklerin hiç bitmesin yetenekli kadın :)
      Öpüyorum koskocaman...

      Sil
  9. YİNE RENGARENK, CIVIL CIVIL.ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Petekçim, ne kadar renk, o kadar enerji :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.