24 Şubat 2014 Pazartesi

HAFTA SONUNDAN, EN ÇOK TIĞ İŞİNDEN...

Karman çorman bir postla daha huzurlarınızdayım sevgili okur... Nizam, intizam, kompozisyon, bütünlük hak getire! Ve posta baktıkça göreceksin ki yine ortada elle tutulur bir şey yok maalesef :( Ama sen niye burdasın ki zaten, senin birincil görevin nedir ki hem? Yaptıklarım ikinci planda, sen daha ziyade benim anlattıklarımla ilgilisin, söylediklerimle bitmek bilmez parantez içlerimle, uzun, upuzun, bazen çapraşık cümlelerimle... Yani ben öyle bildim seni, yoksa onca hobi bloğunun içinde benim bu yaptığım minik, hatta minicik işlerin bi kıymeti harbiyesi var mı, yok! Yani tamam o kadar da haksızlık etmeyelim sevgili okur yaa, gücenir vallahi blog sahibesi! Şöyle diyelim o zaman, yaptığı işlerin çok kıymeti olmasa da, hikayeli çantalarının bi esprisi var yani ;) O kadar da hakkını yemeyelim yani :) 
Of yarabbim, bu kendin söyle kendin yanıtla muhabbeti de sıktı beni, senide mi? Yok canım... (Deme öyle bak, başlarım yine kendim yanıtlamaya :)))
Sen beni okurken gülümsüyorsan, bizim küçücük dünyamızın, mütevazi hayatımızın hikayesi sana kısacık da olsa mutluluk veriyorsa, daha ne sevgili okur, blog bizim, post bizim, ellere nesi :)))
Şimdi senin gözün alttaki motiflere takıldı di mi, rengarenk güzelim motiflere :)) Zannediyorsun ki bu fani kulun yaptı bunları? Yok canım, daha neler, oldu yani sevgili okur, hafta sonu Tuzla'ya gittim ve gecemi gündüzüme kattım,  insanüstü bir çabayla, bir mucizeyle bu battaniyemsiyi yaptım. Sabrım yok ki hem bu kadar çok motifi biraraya getirmeye, niyet ettim daha önce Nehir'e yatak örtüsü yapayım diye ama biliyorsun ki yaptıklarım kırlentten öteye geçemedi. Bunca laf kalabalığından sonra açıklıyorum, bu örtüyü Nagi yaptı. Zeynep'le Ela'nın annesi :) Hafta sonu bebek görmeye gidince gösterdi, bayıldım ben renklerine, renklerin çeşitliliğine, sana da göstermek istedim. Dedim ki "Nagi, seni meşhur edeceğim, bekle!" :)))) Pinterest'tekiler gibi olmamış mı sence de :) 



TIĞ İŞİ MOTİFLİ BATTANİYE 

YAKINDAN
*******
Bu hafta sonu hep tığla, şişle, yünle, iplikle ve dahi etaminle dolu geçti. Elif iki gün boyunca şiş ve yünle sürekli ördü - söktü.  Annem "olmamış" dedikçe söktü ördüklerini...  Nasıl bir sabırsa ondaki, hiç bozulmadan, üzülmeden söktü durdu yaptıklarını. Ben olsam "hayatta!" Tebrik ettim kendisini, dedi ki "2014 benim SABIR yılım" mübarek olsun dedim ben de ;) 
Ve sonra aşağıdaki parça parça yaptığı motifleri çıkardı. Hiçbirini nihayete erdirememiş, yapmış bırakmış ama bi dünya, hepsini de bana verdi ;) Çok sevindim yine, bugüne kadar Elif'in evinden aldıklarım ve yürüttüklerim ve onun verdikleriyle bir ev daha dayanır döşenir sanıyorum. Bazen heyecanlanıp, o anda sağlıklı düşünemeyip çok gereksiz şeyler alıp, evi fuzuli yere doldurduğum da oluyor ama genelde çok memnunum bu durumdan :) 
Bak şimdi Elif'in yarım işlerine... 

TIĞ İŞİ MOTİFLER


TIĞ İŞİ
Nasıl bir ruh haliyle işlediyse bunca motifi. Ki bence de büyük terapi tığla bir şeyler işlemek, şiddetle tavsiye ederim.
Bir poşet dolusu da iplerinden var bu motiflerin. Dur bakalım nasıl değerlendireceğim bunları...
Aralardaki boşlukları doldurup, altına polar dikip, kenarlarını oyalayıp, dizüstü battaniyesi mi yapsam sence??? Peki bu söylediklerimi hayata geçirebilecek kapasite görebiliyor musun bende? (Samimi cevap istiyorum yalnız!)
Ali Deniz'i parka götürdüm, dönüşte, Eliflerin kapısının önünde boşta duran, sahibi de ortalarda gözükmeyen bu bisikleti gördü ve çölde su görmüş kadar sevindi :) E nolacaktı ki, azcık binmeyle, binsindi, bindi ve çook mutlu oldu güzel surat :) 

Sonra bu ipek ibrişimleri verdi Elif bana (lütfen sevgili okur, lütfen yani, kıskanmak yok :)
Nasıl güze renkleri :) Ben lavanta kesesi yaptım bunlarla. Bitmişini göstereceğim bir dahaki posta :) 

Bir  tane de lavanta işlemeli kese hazırladım :) 

LAVANTA KESESİ
İçini de doldurdum bi güzelce :) 

KREP
Biri çikolatalı, biri peynirli :)
Dün akşamüstü yaptım çocuklara, çocuklara derken, hepimize yani :)
Kolaycacık, az malzemeli, lezzetli bir ikindilik bu :) 

KAYA KURABİYESİ 
Ve yine bir pazar gecesi ödevi bana :( Ali Deniz pazartesi okula götürsün diye yine kurabiye! Her hafta sonu yapıyorum, yok tam olarak öyle değil, bazen iki haftada bir. Bu kurabiyenin tarifini bloğa koymuştum ama bulamadım bir türlü :( Var ama mutlaka var, dur aramaya devam edeyim, bulunca koyarım linkini ;) 

KUCAKLAŞMA 
Elif'in güzel evinden bir kareyle veda edeyim size :) Muhabbet dolu olsun yeni haftan sevgili okur, muhabbet ve neşe dolu...

Not: Elif (Hobilemece Elif) çok güzel bir yazı yazmış. İnsanı çarpan, "Evet yahu!" dedirten yazısını okuyun mutlaka e mi?
Dipnot: Ne istiyorsun emeklilikte? Şehir olarak nerede yaşamayı??? Sen de ben gibi memleket hasretinde misin sürekli??? Burnunda tüter mi senin de doyduğun yerden ziyade doğduğun yer? 

20 yorum:

  1. Senin yaptığın çalışmaların hepsi de çok özgün ve güzel lütfen kendine haksızlık etme. Seni okumanın keyfine ise diyecek bir şeyim yok elbet. Sen hep buralarda ol ve yaz, yap paylaş :)))
    Mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Juliette, özgün olmasını ben de seviyorum aslına bakarsan, yani bana özel olsun ve alan ya da hediye ettiğim kişi de bilsin istiyorum :)
      İnşallah ben de uzun upuzunnn zaman yazmak ve paylaşmak niyetindeyim, e o vakit hep birlikteyiz zaten :)
      Mutlu çarşambalar :)

      Sil
  2. arkadaşım sendeki kapasite tartışılmaz:)) herşeyin altından girer üstünden çıkarsın ki bunlar sana çocuk oyuncağı bence. Motifler süper, lavanta keseni de pek beğendim. Bu aralar çarpı işi yapanlar beni yüreğimden vuruyor... Kıskanıyorum feciiiii:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah molacım yaa, sizlerin yaptıklarının yanında benimkiler kolaycacık işler :) Şimdilik durup durur motifler, dur bakalım günü gelince el atacağım onlara, nasılsa bendeler hepsi :)
      E sen de yapsana, bu çok kolay bir örnek mesela, kısa zamanda da biter üstelik, dene mutlaka, internetten bir dünya örnek çıkarabilirsin böyle minik minik, yap ve göster bize de e mi şekerim :)

      Sil
  3. Ayyy Esen bu renklere ben de bayıldım çok güzel ama ben yapamıyorum. Bunun için rengarenk ipler alım ama 9 tane yapabildim ancak. Hep niyetleniyorum devam edeyim diye hemen vazgeçiyorum. Niye dersen bilmiyorum. Hep aynı şeyi yapmayı sevmiyorum belki de :) Ama ben sende bu ışığı görebiliyorum. Yaparsın bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparsın semoş, gözünün önünde tut, ara ara yap :) Sıkıldıkça başka işlere bak, daraltmadan yap yani kendini, azcık uzun sürer ama.. Gerçi sana böyle akıl veriyorum ama ben de sıkılıyorum uzun işlerden.
      Bu örtünün renklerine ben de hasta oldum semoş, nagi renk çok olsun diye çok ip almış :)
      Sen bende görmüşsün sağol ama ben göremiyorum pek :))
      sağol şekerim çok.....

      Sil
  4. Onun adı lalanga değil mi Esen Abla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nilaycım yaaa, onun adı lalangaydı sahi.. Lazca mı acaba, kimse bilmiyor bu ismi İstanbul'da, ben de buraya geldim de sosyetik mi oldum ne, bak ben de unutmuşum lalanga yazmayı :))
      sağol canım benim, öp kuzuyu çok...

      Sil
  5. Altından kalkamayacağın bir iş değil ki bu, sen yaparsın hem de en güzelini yaparsın. Sonrada bir güzel paylaşırsın bizimle, güzel anlatımınla beraber.:))
    Bizim eşimle hayalimiz emeklilikte su üstünde yaşamak. Bir teknede yaşamak yani, balık tutup yemek,tutamazsak salatayla yetinmek, sakin koylarda temiz havayı ciğerlerimize çekmek. Ama öyle sadece yazları değil, yaz kış teknede yaşamak. Kısmet bakalım belki yaparız. Çocuklara söylemiştik bir ara, bize delirmişiz gibi baktılar saçmalamayın dediler, hemde daha bu yaşta hemen itiraz ettiler.
    Ama ne yaparsın, hayal kurmuyormuyuz işte, sınırımı var hayallerin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilemedim vallahi Hülyacım, koydum torbasına kaldırdım şimdilik ama siz böyle yaparsın dedikçe, bi de yapasım var ki sorma :) Gaza getiriyorsunuz beni güzelce :) Ama şimdi başka çok güzel procelerim var sizin için :)
      Sizin hayaliniz gerçek olsun inşallah Hülyacım, ben bayıldım, sen bakma çocuklara :) İlerde onlar da hak verirler nasılsa, zaman herkesi değiştiriyor ya hani, onlar da gelişip değişeceklerdir :)
      Sınırı yok, hayal kurmak bedava çok şükür :)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nilgün hanım, sizlerin yorumları da ayrı ayrı harika :)

      Sil
  7. Yine çok tatlısın Eseen:))
    Nagi ni örtü müthiş birşey yani
    Eifi nki de nasıl yarım işse,bizim tam işlerden büyük duruyor.
    O nun çeçeveye bitmiştim zaten.
    krepi de aklıma getirdin iyi oldu.
    hadi iyi geceler canım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de öylesin Serpilllll :))
      Ben de bayıldım görünce örtüye :)
      Evet yaa, yarım yarım dediği işler bir dünya sahiden de :) Ne güzel ne huzur verici bi çerçeve di mi, kutu aslında o biliyor musun, ahşap bir kutu :)
      E o zaman afiyetler olsun size :)

      Sil
  8. Tığ işleri çok güzel, eminim sen bunları çok yaratıcı bir şekilde değerlendirirsin. Lavanta kesesine bayıldım. Krepi çok severim, ne zamandır yapmamıştım dur ben de yapayım... Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap tabii, kolaycacık, lezzetli de, afiyetler olsun Esracım :)
      Lavanta kesesini ben de çok sevdim, lavanta deseni çok şeker çünkü :)
      Yahu Esra yaaa, aklımda bir sürü fikir, deli deli dolanıp duruyor ama onların içinde bu motifleri değerlendirmek-şimdilik- yok :)

      Sil
  9. Senin gibi güzel yazan birinden böyle övgüler alınca şımarıyor insan yahuu, elini kolunu nereye koyacağını bilemiyor, kızarıyor, öpüyorum çok, ne diyeyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif, Eliff, Elifff, kim güzel yazıyor görüyoruz işte! Yazmakta üstüne yok bence, lütfen kızarma, utanma, mahçup olma ve bence yeteneğini mutlaka başka mecralarda değerlendir ki çok insan okusun seni, mutlaka ama e mi :)
      öpüyorum çok

      Sil
  10. Esencim evet ben ilk olarak neseli yazilarina takiliyorum ama eserlerinede ayrica hayranim,sen zaten biliyorsun bunu.!Arti o etamin parcasini ve ipliklerini gercekten suan cok kiskandim!hemen simdi elimin altinda olsada isleyesem!bende cok isledim,severim,bayilirim desen dökmeye:)) Simdi gercekten zaman bulamiyorum,yada iste ruhum kabul etmiyor ama insallah bir düzene oturtacagim! Masaallah Ali Deniz ìn pek tatli! Esencim merak ediyordum mesajimi aldinmi acaba diye,masaallah destan gibi yazdimda:)) Meger almissin birde cevap yazmissin,ben onu daha dün okudum iyimi! Cünkü hotmail ime bakmak aklima gelmiyor benim nedense,cok kullanmadigim icin,bir cevap atamadim ama tavsiyelerin icin tesekkür ederim,bir doktora gittigimde soracagim.Bugün ilk adim kendime masaj yazdirdim,alti seferlik,cok ihtiyacim vardi,neyse ben burayi foruma dönüstürmeden sevgilerimi yolluyorum sana canim,daha iyiyim merak etmeyesin,artik buralardayim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Serpilcim, sen beni oku, neşelen ve istersen hiiiç yorum yazma, hiç alınmam, gücenmem çünkü okuman yeterli benim için :) Yaptıklarımı ben de beğeniyorum esasen ama başka yapılanlara bakınca da "Hadi ordan" diyorum kendime bazenleri :)
      Masaj işine çok sevindim vallahi, bak iyi gelecek sana, sen böyle böyle şeyler bul işte kendine, kendini şımartacak, rahatlatacak, başka başka ortamlar belki de...
      Keşke mümkün olsa da sana ekrandan uzatabilsem etamini ve iplerini, inan çok isterdim arkadaşım...
      Cep telefonuna mesaj yazmayı sevmiyorum, hiç düzgün yazamıyorum, o yüzden mail attım sana, başka mail adresin varsa, daha çok kullandığın falan, ver bana olur mu :)
      Çok sevindim iyi ve buralarda olduğuna, öperim çok...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.