24 Ocak 2014 Cuma

ALİ DENİZ, EVLİ BİR KEÇE ÇANTA DAHA VE 10MARİFET YARIŞMASI...

"Bir gece, gecede bir uyku, uykuda ben"* Sesler geliyor derinden derinden. Bir çocuk ağlaması "Kayd, kayddd" Bir baba sesi  "Ne istiyosun oğlum, anlamıyorum ki neyi söylediğini? Bu mu (gözlük temizleme bezi), bu mu (silikon çubuk), bu mu (beyaz bildiğin uzun mumlardan)... Çocuk "Ha-yıııyyyy!" "Kayd, kaydddd" Ali Deniz'in istediği şey, gece yatarken avucunun içinde sakladığı minicik bir karton, üstünde hayvanlar olan, öyle küçük ki, ancak minicik avucunun içini kaplayacak kadar. Koca kişisi bilmiyor çünkü onu uyurken eline aldığı karttan haberi yok. Bütün bunlar dün gece 2,5'ta cereyan etti, Ali Deniz çişe kalkıp, yatağına döndüğünde. Ben uyandım, aradım kartı, yatağının arkasına düşmüş, çektim yatağı ve buldum orda. Allahtan buldum yani, verilmiş sadakamız varmış ailecek ;) Çocuğum güzelce uyudu, sabah baktım gözleri yarı kapalı, yine kayd sayıklıyor, yine bulduk, yine yere düşmüş ama bu sefer kolay yere :) Ali Deniz'in bu uyku arkadaşlarıyla başımız dertte :(  
*********
Ve sonra dedim ki, tavuklar, kuşlar, nakışlar azcık beklesin de ben evli bir çanta daha yapayım. Anlatmaya hacet yok di mi sevgili okur, öğrendin zaten nasıl yaptığımı, bir daha mı okumak istedin, e o zaman gel şöyle :) 

Evleri kesilmesine hiç özenmeden, sıradan ve hatta "ne kadar yamuk, o kadar iyi" düsturuyla kestim yine, kumaşlarla süsledim, dantel, eskilerden kalma oyalar, artık minik keçeler, çiçekler, ne gelirse içinden, ne  dilersen... Bu bakımdan çok seviyorum bu işi, size hep söylüyorum şurda pinlediklerimin  görüldüğü tahtadan da görüldüğü üzere pinterest'ten çok besleniyorum (bunları ve başka kaynaklardan sevdiğim ne varsa onları  göstermek, paylaşmak konusunda çok cömertim, ne varsa bildiğim nacizane anlatmaktan da, o yüzden dilediğini sorabilirsin, dilediğin zaman), çok ilham alıyorum ama şimdiye kadar yaptığım hiç birşeyin bir eşi yok internet aleminde (ya da ben mi öyle sanıyorum sevgili okur, ille vardır di mi birebir olmasa da benim yaptıklarıma çok yakın bişeyler???) yani bir örneği önüme alıp da hiç aynısını yapmadım (yapmadım di mi, dur bir daha düşüneyim, yok gibi sanki, yanıldıysam da peşin bir "pardon"), istedim ki yaptıklarım tamamen bana özel olsun (böyle de yazıyorum ama senin hevesini kırmak istemem sevgili okur, sen dilersen benimkilerin tıpkısının aynısını yapabilirsin, gerçi malzemelerin aynısını bulma şansın çok az ama yaparsan da hiç ses etmem, çünkü sen de göreceksin ki, yaptıkça yaptıkça ilham perileri üşüşecek başına senin de :))
Niye anlatıyorum ki bunları şimdi sana, ah bir bilsem sevgili okur, sana niye bu kadar çok anlatma meraklısı olduğumu, nedir bu yani, bi sus di mi, bi dur, yok, mümkünü yok!

KEÇE ÇANTA

EVLİ KEÇE ÇANTA
(Bak sana burda bir sır vereyim. Sevgili Filiz Türkocağı'ndan öğrendim. Etamin kumaşının akmaması için bir yöntem bu, ben bunu hem etamine hem bu çantalarda kullandığım kumaşlara uyguluyorum ve kumaş da etamin de kesinlikle akmıyor, iplikleri çıkmıyor. Kumaşa ya da etamin deseninin etrafına beyaz tutkal sürüyoruz (Nalburlarda var, mobilyacıların kullandığı tutkal) sonra bekliyoruz ki kurusun. Kuruduktan sonra kesiyoruz tutkal sürdüğümüz yerden, etaminde de bir kare bırakarak kesiyoruz. Kaskatı oluyor o zaman kumaş, tutuyor iplikleri. Aynı tutkalı kestiğimiz nakışı ya da kumaşı baka bir yere yapıştırmak için de kullanabiliyoruz. Yalnız bu kumaşları gazetenin üstünde tutkalladım ve maalesef gazeteye yapıştılar azcık. Sen gazeteye koyma ya da koyduktan sonra ara ara kaldır ki yapışmasınlar... Bir kez daha Teşekkürler Filiz Hanım'a bu güzel ve çok faideli bilgi için :) 

KEÇE EV
Bunlar da güzelim evlerim :) 

Nedir bu formülleri ezber edebilmenin kolay yolu, bilen var mı içinizde?

Bugün ilk dönemin son günü, Nehir hanım çok heyecanlıydı sabah, gece de uyuyamamış heyecandan kuzu :) Süslendi, püslendi, poz verdi :)  Bütün çocuklarımıza iyi tatiller :) Karneler de hep 10 numara 5 yıldız olsun, hayatları da hep ışık dolu, pırıl pırıl :) 


Pinterest'ten :)
Bayıldım bu hobici kadınlara :)) 
10Marifet ve Kartopu'nun ortaklaşa düzenlediği kış yarışmasını paylaşmıştım sizlerle ama o günden sonra pek çok fikir düşünmeme rağmen basiretim mi bağlandı ne oldu bilmem, bir türlü güzel birşey yapamadım yarışma için. Takip ettim hep katılan eserleri ve içlerinde hayranlıkla baktığım pek çok şey oldu. Sen de bakmak istersen tıkla  10marifet'e :)
Yılbaşından önce aklıma gelen fikir şuydu yarışma için: Bir bahçe, kar yağmış bir bahçe, bahçede iki çamaşır ipi direği, gerili bir çamaşır ipi, üstünde pek çok kışla ilgili desen, keçeden, etaminden, tığ işinden, kar tanesi, çam ağaçı, kışlık kıyafetler, geyik vs. Yapmaya çalıştım da, şimdi sana resmini göstereyim ama bu hiç içime sinmedi. O direkler üstüne bişeyler ekledikçe ayakta durmayı reddetti. Bir gece yarısı koca kişisiyle o direkleri misina yardımıyla sandalye bacaklarına bağladık ki durdurabilelim. Sonra fotoğraflar güzel olmadı, üstündekiler çok zayıf kaldı. Benim de hevesim kaçtı.
Sonra organizer yapayım dedim koskocaman, Nehir'in odası için. Her bir cebine kışla ilgili bişeyler işleyeyim, öreyim,  keçeden desenler dikeyim istedim. O yaptıklarımı da çift taraflı bantla yapıştırayım ceplere ki, sıkıldıkça yerlerini değiştirsin Nehir. Siyah keçe aldım kocaman, çift taraflı bantları da aldım. Eve geldim ve organizer yerine  o akşam siyah bir çanta yaptım o keçeyle :(( Hani şu evli çantalardan... Olmadı yani, nedir bilemedim bir türlü beceremedim, aklımdakini yapmayı. Olsun, ben yapılanları izlerken de çok keyif aldım ki zaten. Bir başka yarışmaya inşallah :)




* Özdemir Asaf'tan Özlem Şiiri'nden



BONUS
Kardeş Türküler-Bahçada Yeşil Çınar
(Nasıl hüzünlü bir türkü ve ben de hep türkülerin hüzünlüsünü seviyorum en çok...)

CUMA YA BUGÜN, VAR MI ÖTESİ, EN GÜZEL EN SEVİLESİ GÜN, KUTLU OLSUN, 
HAFTA SONUNUZ DA MUSMUTLU :)

Not: Yok sevgili okur, sınavlar için dua da iyi dilek de istemiyorum gayrı, zira ben o aşamaları çoktan geçip, "Allaha havale" yolunda emin adımlarla ilerliyorum :(( Hayrolsun bakalım...

18 yorum:

  1. Çantana baktım içim açıldı, derken o kaldıraçlı kısma geldim, içime bir sıkıntı bastı, kaçtım yine yukarıya, çantana ve hayallerime daldım yine..Yaşasın keçeler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın di mi Elif, keçeler de etaminler de yaşasın :))
      Kaldıraçlı kısım beni de çok daralltı :( Girdik bakalım geçen hafta sınavlara, inşallah geçer not alabilirim ;)
      Gelişmelerden haberdar ederim sizleri de :)
      Sağol ;)

      Sil
  2. çanta çok şirin olmuş,vallah çok beğendim,ellerinize sağlık
    ayrıca kar yağmış fotosu da şahane,ilginç bir tasarım...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Vallahi ben de bu yorumu çok beğendim minik :)
      Yarışma için yaptığım şey hiç içime sinmedi :( Zaten sonradan yapılanları görünce de pek bir basit kaldı benim fikrim, sağlık olsun diyelim :)
      Çok teşekkürler

      Sil
  3. ama bu türküyle beni tam da kalbimden vurdunuz..Diyarbakır Türküsü ve geçtiğimiz iki hafta boyunca bunu dinledim Diyarbakır'da.
    Nehir hanım'a da bugun karne alacak bütün çocuklara da iyi tatiller :)
    İşte anneler başka! Ali Deniz'de ne tatlı yavrum kayd kayd :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar hisli bir türkü di mi Hilalcim, Diyarbakır'da mıydın sen, çok kıskandım şimdi yahu, ne güzel geziyorsun ;)
      Nehir'in tatili güzel gidiyor şimdilik, çocuğum onur belgesi de aldı, çok mutlu etti bizi çoook :))

      Sil
  4. Esencim çanta yine süper, evet sen kariyerine çantacı olarak devam et :)) Ali Deniz ile benim oğlan aynı yaştalar sanırım, bizimki mart 2010 doğumlu. Bizim de bir uyku arkadaşımız var 3 aylıktan beri, oğlum koklaya koklaya uyuyor, küçük bir ayıcık adı Guti (biraz tipi kaydı kaç senedir oraya buraya taşınmaktan ama) gece biz de bazen arıyoruz yatak altlarında. Hep aynı anlayacağın... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle yapayım di mi Esra ;) Nazar boncukcu ve çantaçı olsam peki??? Yaptığım son keçeleri de göstereyim yeni postta, ona göre karar verelim bakalım :)
      Ali Deniz 30 Temmuz 2010 doğumlu, azcık varmış aralarında ;) Sizinki demek Guti :) Bizimki çeşit çeşit, dönem dönem değişiyor uyku arkadaşı oğlumun, hepsi de abuk subuk şeyler ama en sadık olduğu şey gözlük temizleme bezi :) Yalova'da annemlerde yeni bir gözlük temizleme bezi buldu, beyaz, tertemiz, lekesiz, çok sevdi onu, İstanbul'a getirdi, şimdi elinden düşürmüyor :) Aynılar ve çook da tatlılar di mi :)

      Sil
  5. Çantalara bayıldık acaba toptan satış düşünürmüsünüz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Çok teşekkürler bayan çanta, öncelikle bu kadar geç cevapladığım için özür dilerim, internetten uzaktım bir süredir...
      Toptan satış düşünmeyi çok isterdim ancak tek başıma yapıyorum bu çantaları, haftada en fazla 7 yapabilirim, bilmem sizin düşündüğünüz toptan rakamı nedir ama?
      Sevgiler :)

      Sil
  6. Ah onlar yok mu onlar hem hayat enerjimiz hem nesemiz hem en buyuk rndiselerimiz. Inan onlar kucukken hrsey daha kolay... cantalar cok cici bayildim. Keceyi gorunrtude cok severim zaten sicacik bir his verir. Ellerine saglik. Bugunlerin tadini cikar sonra essek kadar oluyorlar dertleri de tabi. Yine de ne kadar buyuseler de bebek olarak kaliyorlar gozumuzde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes aynı şeyi söylüyor çocuk konusunda, büyüdükçe dertlerinin de büyüdüğünü, en güzel dönemlerinin şimdiler olduğunu, ben de öyle düşünüyorum aslında, etrafımdaki örneklere bakarak, bu zamanların keyfini çıkarmaya çalışıyorum bir yandan da, kaçırmayaya güzel anlarını...
      Keçeyi ben de çok seviyorum, iki yıldır uğraşıyorum ve öncesinde hiç elime almamıştım. Nasıl zevkle yapıyorum :) Sizler yaptıklarımı beğendikçe de zevkten dört köşe oluyorum :)
      Çok teşekkürler tarchin :)

      Sil
  7. Benim bildiğim çocukların hayali arkadaşları mutlaka oluyor Esenim. Çocuklar böylece hem kendilerini güvende hissediyorlar hemde bir oyun arkadaşları oluyor. Denizin de bir uyku arkadaşı var güzel bu :)
    Çantaların o kadar güzel oluyor ki onlardan vazgeçememeni çok iyi anlıyorum. Birde yapılışını, ipuçlarını veriyorsun ne güzel :) O formüller beni del iediyor bakamıyorum bile sana kolaylıklar diliyorum :)
    Nehir e çok güzel bir tatil diliyorum bu arada gönlünce geçirsin bu sömestr tatilini.Çok tatlı maşallah.
    Ya çok üzüldüm yarışmaya katılmamana ::( bazen öyle olur ama hani kafandakini pratiğe dökemezsin veya bir sürü aksilik olur. Gerçi projen harikaymış, neyse hayırlısı olsun seneye tekrar yapılıcak nasıl olsa. Lütfen üzülme.
    Öpüyorum çok seni ve çocukları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir için iki tane oyun arkadaşı almıştım, biri eşek biri de köpekti ama ikisine de yüz vermedi bebekken. Kendi kendine uyudu, bu Ali Deniz bi değişik çıktı :)) Oyuncak olsa anlayacağım da evdeki ne kadar abuk subuk şey varsa bücürün uyku arkadaşı :))
      Oluyor mu sahi, beğeniyor musun sen de, iki tane daha yaptım kuşlu, bundan sonrakini evli yapayım diyorum, ev ve kuşlu çanta yapmaya doyamıyorum sahiden de Aslıcım ;)
      Zor değil ki, yeminle zor değil bak, bir kez denesene sen de göreceksin nasıl zevkli :)
      Yarışma olmadı valla, o kadar niyet etmeme, heyecanlanmama rağmen beceremedim bir türlü, sağlık olsun diyelim ;)
      Öpüyorum ben de çok canım benim, sağol :)

      Sil
  8. Sanirim bugün dönüyosunuz,sag salim gelmeniz dilegiyle,canta yine cok seker olmus Esencim,bu uykudan önce ele alinan son oyuncaklar bizde de cok önemlidir, sansimi zorlamam gözüm gibi bakarim,oratadan kaybolmasin diye! Birde sabah uyandiginda ayni sizin gibi avucunun icinde degilse yine yandik,ama hemen bulunur! Cocuklar hep ayni sanirim! kizlarda aksamdan yiyemedikleri birsey olursa,yarim kaldiysa filan,uyanir uyanmaz onu sorar ve isterlerdi,ölürdüm gülmekten! Onurùn laflarini yaz demistin bir ara,haklisin bende cok istiyorum aslinda,cokta üzülüyorum not alamiyorum diye,o anda kalem bulup yazmaliyim,kafamda hic unutmam dedigim selyeri bile hatirlayamiyorum,bakalim hala denenebilir aslinda...

    Tatil bitti sanirim,insallah iyi gecmistir,hepinizi öpüyorum canim,sevgiyle kalin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Döndük ya Serpilcim, dün sabah kürkçü dükkanına döndük ;)
      Benim de ödüm kopuyor Ali Deniz'in gözlük temizleme bezi kaybolacak diye. O ve diğer her ne varsa gece isteyebileceği her an gözümüzün önünde ;) Çocuklar çok benzer di mi sahiden de, nerde olurlarsa olsunlar aynı dönemlerde aynı özellikleri gösteriyorlar. Kızlar çok tatlı, çok da haklılar, benim de aklımda kalır bütün gece yapıp da yiyemediklerim.
      Onur'un söylediklerini mutlaka yaz diye bak bir kez daha söylüyorum sana, ben Nehir için yapmıştım biliyorsun çok da iyi etmişim, unuttuğum şeyleri hep ordan okuyup hatırlayacağım, benden de önemlisi Nehir için çok güzel bir hatıra olacak ilerde ;) Ali Deniz için de yapacağım ama tam olarak konuşmaya başlarsa daha güzel olacak :)
      Tatil bitti, özlemişim bloğumu, sizleri okumayı :)
      Öpüyorum çok arkadaşım seni :)

      Sil
  9. esencanim...once o hobici kadinlardan biri olsaydim ...diyorum
    sonra kizinin ne kadar zarif oldugunu soyluyorum
    cantaya diyecek soz bulamiyorum,,,catilari cok sirin olmus
    sonrada beni niye hic merak etmiyor diye kendime soruyorum.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihan Ablaaa :) Ben burada yoktum ki, internetim de yoktu :( O yüzden giremedim hiç, okuyamadım blogları :) Şükür döndüm artık :)
      Çok teşekkürler güzel yorumun için, bakayım şimdi sana, okuyayım seni bir :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.