6 Şubat 2014 Perşembe

ETAMİN TAVUKLU TORBA - ESENCE BİR DÜKKAN EŞLİĞİNDE...

- Aylar önce söylemişti sana, "Alayım mı dikiş makinesi sana" demişti koca kişisi di mi?
- Evet, haklısın! Demişti ama ben bir türlü karar verememiştim :( Boşver demiştim ;(
- E o zaman dik böyle elinde saatlerce, uğraş dur!
- E uğraşıyorum kabul, uzun sürüyor da ama makineyle olsa, onda da, yok iğnesi kırıldı, yok ayarı bozuldu, yok kafası karıştı!
- Her gün mü olacak bu söylediklerin arada olursa problem, çözülürdü elbet...
- Hem nereye koyacaktık o koca makineyi, yer mi var evde?
- Koca derken? Neresi kocaman, her şeye yer buldun da,  bi dikiş makinesine bulamadın di mi?
- Bulamadım ne var! Bulsam ne olacak,  hatırlamıyor musun annem dikiş dikerken nasıl da sinirli oluyordu?
- E kızım senin gibi keyfe keder dikmiyorduki kadın, işi oydu onun, sabahtan akşama parayla dışarıya dikiş dikiyordu...
- O da doğru! Ama ben zaten makine dikişini çok sevmiyorum!
- Niyeymiş o?
- E çünkü makine çok muntazam dikiyor, benim dikişim ise tam benim istediğim gibi, azcık kusurlu, falsolu...
- Beceremiyorum demiyorsun da şuna! Vakti zamanında yani te ortaokulda kız mesleğe giderken denemiştin hatırlarsan, yapamamıştın. Ödev olarak verilen çocuk elbisesini de annene diktirmiştin hani? Hem sen kumandayı bile çözmekten aciz teknoloji özürlüsü kadın, dikiş makinesini nasıl çalıştıracaksın acaba?
- Sanatçı ruhlu bir teraziyim ben, sanata çalışır aklım, tercihim o yönde yani ;) Teknoloji benim işim değil, öğrenmek istemiyorum zaten, istesem alasını yaparım ;)
- Dik o zaman elinde her bişeyi saatlerce,  müstehaktır sana!

Evet, müstehaktır bana! Aslına bakarsan çok istiyorum bir yandan bir dikiş makinem olsun diye ama bir yandan da makineyle bozarım kafayı sonra diye korkuyorum! Yani sürekli dikiş dikmek isterim diye, kendimi dikmekten alıkoyamam diye! Çelişik duygular içindeyim sevgili okur, sanırım almamak benim için daha hayırlı bu sıralar...
Nerden mi çıktı bu iç ses, dış ses kavgası? Dün akşam, etamin tavuğu bitirdim sonunda, azcık hileyle de olsa bitti şükür!
Göstereyim önce sonucu ;)
ETAMİN TAVUK
Hilesini gördün sanırım, tavuğun ayaklarındaki çimenleri işlemek yerine keçeden yaptım ;)
Dün akşam tavuğun içindeki desenleri işledim.
Çok belli olmamış fotoğraflardan ama içindeki desenlerden kırmızı olanları yaldızlı iple işledim.  Kıpkırmızı parlak parlak, çok katlı iple yaptığım için de kabarık kabarık :)   Yaldızlı iple işlemek zor çünkü takılıyor sürekli, dolanıyor ama sonuç güzel oldu sanki :)

Ne yapsam bu deseni diye düşündüm sonra bir müddet, dedim ki en iyisi bir torba yapayım ben bundan, kumaştan dikilmiş bir torbaya süs olsun bu tavuk ve bu sarı puantiyeli kumaşı seçtim. Çok sarı, çok cart bir rengi var ve hiç kullanmamıştım aldığımdan beri bu kumaşı. Bas bas bağırıyordu ne zamandır kumaş kutusunda, "Beni seç, beni seç" diye ;) "Tamam yaaa, bi sus, seçtim işte" dedim de kesildi sesi :))
Etaminin rengi sarı-krem arası bir renk. Yani kumaş uydurmak zor, desenli yeşillerle denedim, içime sinmedi. Haa bu cazgır sarı da sinmedi ama napalım! 

Sonra etrafına şu incecik fistoyu koymak istedim ama beyaz olduğu için çok belli etmez kendini diye de altına o gördüğün pembe puantiyeli kurdeleyi koydum. İkisini iğneledim kumaşa, başladım dikmeye ama dikiş makinem olmadığı için, toplamda 4 katı dikmekte zor olduğu için bu kadar yapabildim. İki kenarı dikilmeyi bekliyor evde, bu akşam tamamlar, sonra da -yine makinem olmadığı için- elde kumaşın kenarlarını birleştirip torbayı tastamam ederim inşallah.
Ne torbası bu peki sevgili okur? Ne koyayım bunun içine???
Ayakkabı torbası misal? Ev gezmesine gidince giymeye böyle upuzun topuklu ayakkabı koymak için??? Yok canım, topuklu ayakkabı kim, ben kim, beceremem giymeyi! 

Ne yapayım bilemedim şimdi, dur bakalım, nihai kararımı bildiririm, son halini gösterirken sana...

************
Sonunda sanal da olsa dükkanımı açtım sevgili okur, vitrini de yerleştirdim itinayla :) Sen zaten hepsini biliyorsun ama yine de bakmak istersen şöyle alayım mı seni ;)   Hadi hayırlısı bakalım ;)


BONUS

27 yorum:

  1. Dikiş makinesi ile ilgili nacizane bir düşüncemi paylaşmak istedim önce, annemde çok güzel dikiş dikerdi kendimize ama beni hiç bulaştırmazdı, ancak en sevmediğim bol teğel bana kalırdı. Sonrasında benimde zamanım kalmadı, iki sene öncesine kadar... Azıcık birşeyler dikerim dedim ve Arçelik in anneler günü için kampanya yaptığı en az özellikli makineyi kendime hediye aldım :)
    Ama keşke çok özellikli bir makine tercih etseydim, kullandıkça ihtiyaç duyuyorsunuz, yok çift iğne, yok serbest dikiş v.s. Lütfen yanlış karar vermiş birinin bu önerisi aklınızda bulunsun :) İşlemenize bayıldım ayrıca, ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arçelik'e dikiş makinesi de ürettirmişim pardon :)) Singer olacaktı.

      Sil
    2. şimdi; bu tavukların kumaşa dikilmiş halini son posta koyacaktım, unutmuşum, ordan gördüğüm üzere bana dikiş makinesi şart Gülay Ersoy :( Bir görseniz yamukluğu, pes dersiniz :(((
      Ben de aynen öyle düşünüyorum almışken özellikli birşey almalı ki, usta olunca burun kıvırmayalım makineye :)))
      Şimdilik erteliyorum bu kararımı, bir müddet daha böyle takılmalıyım galiba, terziye vereceğim o tavuğu da, o gelir hakkından :))
      Çok teşekkürler bu güzel ve bilgilendirici yorum için :) Arçelik diye yazınca siz, "aaa!!!" demiştim ben de :))

      Sil
  2. Esen walla bizim senle bilemediğim bir bağımız var. 2 aydır hepsiburada da dikiş makinasını sepete atıyorum, çıkarıyorum 2 senedir de araştırıyorum. Hatta bir ara şu oyuncak gibi olanlardan bile almaya kalktım ama her ne ise bir şey hep beni durdurdu. aslında dikiş makinası kullanmayı da hiç bilmem bu arada. İpi nerden takılır, ayarı nasıl yapılır en ufak bir fikrim yok ama galiba ben de istiyorum ya dikiş makinası :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) demek aynı niyetteyiz semoşcum :) Ama ben vazgeçtim, uğraşamam bir de onla, koca kişisi de sinirlenir hem ortalığı pislettikçe, dikiş makinesinin pisliği keçeden beter bence çünkü :)
      Sen al bence, aldığın modeli ve markayı da yaz bana e mi, ilerisi için :)
      Öğrenirsin sen, ne olacak ki, deneye, yanıla, hem internet ne güne duruyor, her konuda bir umman, mutlaka bulursun yöntemini ;)

      Sil
  3. esencim,,,,bende islemistim bu kuslari
    cok sevimli olmus..bendeki dikis makinasi biri 33 senelik..kiizimin dogumunda almistim
    eski bir alman mali...ikincisi bir 7 sene sonra aldigim...daha detayli olan
    ayni marka...simdiki makinalara hic benzemiyor//sanki simdikiler plastikten yapilmis gibi gibi:)
    cok dusunmen lazim///opuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sadece bir tanesini yapabildim Cihan abla :( Hayret ediyorum sana da, nasıl onca şeyi işleyebiliyorsun, sabrın takdire şayan ;)
      Oyuncak gibi makineler di mi, bi basit basit! Nerde annemin ayaklı singer makinesi, nerde bunlar :)
      Çok düşünüyorum zaten ben de, o yüzden şimdilik askıya aldım makine işini :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık Esen'cim ilk önce,etamin tavuğun çok şeker olmuş..Dikiş makinası seçmek bence zor iş ve birde şans meselesi..benimki Singer ,evlenmeden önce annem almıştı,yeni evliyken dikiş kursuna gittim "Yok dikiş bana göre değil" dedim,makinayı kaldırdım bir köşeye..Çok başkasına vermeye niyetlenmişimdir ama bir türlü elim gitmemiştir vermeye,şimdi ise lazım oluyor,lazım oldukçada "sakla samanı gelirmiş zamanı" diyorum..Bence elinin altında olmalı:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Bağnucum, ben de çok sevdim bu davuğu :))
      Dikiş makinesi zor geliyor bana da, yani öğrenene kadar çok uğraşmam lazım, çünkü ben teknolojik aletleri çözemiyorum maalesef, anlayana kadar sinir içinde kalırım heralde... Sen iyi yapmışsın başkasına vermemekle...
      Dur bakalım, az daha bekleyeyim de, sonra tekrar niyetine girerim inşallah :)

      Sil
  5. eline sağlık canısı, çok şirin bir kuş olmuş. ben iki yıl önce aldım makinemi. taşınabilir olanlardan,bu yüzden yer sıkıntısı yaratmıyor. arada lazım olunca işimi yapıp kaldırıyorum. neyse her şeyin bir vakti saati vardır, zamanı gelince senin de olur :) bu arada hayırlı uğurlu olsun canım, dükkanına gidiyorum, görüşürüz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol molacım :) Ben de çok sevdim bu tavuğu, bi de güzelce dikebilseydim kumaşa iyiydi ama :(( Portatifler pratik ama sanki onlar da bana yetmezmiş gibi geliyor (bakar mısın bendeki cahil cesaretine yalnız!) :)))
      Dükkan için teşekkürler canım, amin :)

      Sil
  6. Çok şirin olmuş, eminim bitince daha bir güzel olacak. Ben deseni göründe mutfak için yaptın sanmıştım. Benim mutfağımda horoz tavuk figürlü aksesuarlarım var, niyeyse mutfağa çok yakıştırıyorum. Gel sen bunu ekmek torbası yap ya da poşet torbası. Ben de yıllarca hep bir dikiş makinesi alsam dedim durdum, en sonunda kayınvalidem dayanamadı benim alsam mı almasam mı kararsızlığıma sağ olsun bana kendi makinesini verdi. Böyle çanta gibi, fazla yer kaplamıyor, her eve lazım bir dikiş makinası. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün bir akşam uğraştım bitirmek için ama olmadı Esracım yaaa, olamadı bir türlü. Son halini bir görsen, nasıl yamuk dikmişim, hayret edersin :(( Bişey değil bitince anladım, daha önce nasıl farketmez insan bilmem :(( Terzi dikecek inşallah düzgünce, bakalım :)
      Mutfak için süper fikir bak, poşetlik mi yapsam?
      benim de var kayınvalidemin makinesi ve kullanılmıyor ama ayaklı, masalı, yapamam sanırım onunla... Bilemedim vallahi, sonra bakacağım yine, bir düşüneyim de, vakti gelince kendime hakim olamaz, bir çırpıda alırım inşallah :)

      Sil
  7. Esencim bu torbaları ben bakliyat koymak için kullanıyorum. Bazılarını ise seyahate çıkarken özel çamaşırlarımı koymak için kullanıyorum severim ben bavula koyduğum her birşeyimin hediye paketi gibi görünmesini birazcık:))
    Ayakkabı fikri de fena değil aslında. Çok da eğlenceli olabilir. Ellerine sağlık davuk ( bunu da senden öğrendim ) çok güzel olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakliyat için kıyamam Sevgili Juliette, hayatta! Ekmek desen belki ;) Seyahate çıkarken çok kullanılıyor böyle süslü torbalar sahi, o da olur tabii :)
      Bilmiyorum ki, daha terziye verip diktirmem lazım bu torbayı, bir türlü tamam edemedim maalesef :(
      E bilmiyo muydun sen bunun adının tavuk değil davuk olduğunu ;)

      Sil
  8. Tavuk işlemen çok güzel olmuş, bence sen bu torbayı mutfakta kullamalısın, cıvıl cıvıl renkleriyle içini açar, ne güzel. Dükkanın hayırlı olsun, bol satışlar dilerim. Ben de senin gibi kararsızdım ama sonunda aldım bir dikiş makinası. Çok yer kaplamıyor merak etme, ayrıca içinden çıkan CD sayesine tüm temel bilgileri öğreniyorsun. Ne kadar kullanıyorsun dersen, pek sık değil. Ama sadece makinamın olduğunu bilmek bile beni mutlu etmeye yetiyor. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol Hülyacım, bence de en çok mutfağa yakışıyor tavuk figürü ;)
      Aminn, dur bakalım, inşallah iyi olur dükkan işi :)
      Bana da çok lazım olmayacak şimdilik dikiş makinesi, elde dikiyorum lazım oldukça ve eminim ki makine alırsam kendimi kaptırıp her şeyi dikmek isteyeceğim ;)

      Sil
  9. Yaşasın dükkanın hayırlı olsun canım:)Bence kesinlikle almalısın diki makinesi,azıcık da profesyonel düşün arkadaşım,sen zaten üstüne sanatını konuşturacacaksın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ne çok alan var sanatımı konuşturacağım :))) Sağol tubacım, dükkanın ilk müşterisi sensin ya, ben pek ziyadesiyle mutlu oldum ve inanıyorum ki sen uğurlu geleceksin :)

      Sil
  10. Yakın zamanda Anchor Butik dergisinin face sayfasında paylaşılan bir modeldi.
    https://www.facebook.com/AnchorButikDergisi
    Tam olarak yayınlanan model ve önerilen ipler olmasa da yine de fikir vermesi açısından güzel :)
    Benzer modeller ve gerekli malzemeler için bizi
    https://www.facebook.com/goblenci facebook adresimizden takip edebilir, internet sitemizden iletişime geçebilirsiniz.
    Saygılarımızla,
    www.goblenci.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pinterest'te görmüştüm bu deseni, ordan almıştım, facebook sayfanızı da inceledim. Ne güzel işler var ve ben zaten Filiz Türkocağı'ndan ötürü sizin dergilerinize, desenlerinize bayılıyorum. İşlediğim birkaç desen de var daha önce.
      Fotoğrafta görülen domino iple işlemedim zaten, o keçeyi dikmek için kullandığım iplikti. Ben çok katlı iplerle işledim.
      Teşekkür ederim yorumunuz için :)

      Sil
  11. Eline sağlık canım tavuğun şipşirin olmuş. Dikiş makinası için içsel konuşmaların da öyle, inşallah koca kişisi okur da sana bir sürpriz yapıp, bu ikilemden kurtarır:) Bu arada dükkanın hayırlı uğurlu olsun ve de hayırlı bol kaçançların olsunnnn.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ÇokoPrensin Annesi, ben de çok sevdim bu tavuğu, arkadaşlarını yapamadım ama küsmemiştir inşallah bana :)
      Okumuyor bir müddettir koca kişisi biloğu, okumasın da zaten, rahat rahat konuşuyorum hakkında :)))
      Çok teşekkürler, aminnn, inşallah bakalım :)

      Sil
  12. Yerim ben o tavuğuuuuu:))
    Ne de tatlı olmuşşş.
    Arkadaşım az çok seni tanıdımsa eğer,
    makinan olursa başından kalkamazsın,hergün yeni bir şey keşfedersin,
    yapabileceklerin gözünün önüne sıralanıverir ,baş ayak almazsın.
    Makina olmayancada yapacakların biraz sınırlı oluyor, o da can sıkıcı bir durum tabii...
    Ama bir mahalle terzisi ile anlaşabilir,dikiş kısımlarını oraya yaptıra da bilirsin..Karar senin.
    Bu arada dükkan açmışsın,harika olmuş.Açılaşa gelemedim ama en yakında alışverişe gelicam bolll kazançlar diliyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Serpilcim :) çok tatlı di mi :)
      Sen beni iyi tanımışsın şekerim :) Aynen dediğin gibi olacağını düşünüp, şimdilik vazgeçtim ben de makine almaktan :)
      Terziye vereceğim dediğin gibi :) sağol canım, aminnnn :))

      Sil
  13. My spouse and I stumbled over here by a different page and thought I
    might as well check things out. I like what I see so i am just following you.
    Look forward to checking out your web page repeatedly.


    Also visit my blog :: unlock iphone ios 7.0.5

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.