22 Ocak 2014 Çarşamba

EMİNÖNÜ'NDEN ("SEN DE TUTUNDUN MU HARUN?") VEEEE DAVUKLU KEÇE ÇANTA

Kadın adama diyor ki "Aaaa, çok pahalı bunlar, yeni aldım aynılarından daha ucuza" Adam da diyor ki "Yanlışınız vardır, bi tekrar gidip sorun aldığınız yere" Kadın: "Yanlışım yok, aldığımın hesabını yapamayacak kadar da aptal bir kadın değilim" Adam "Yok hanımefendi, satan kişi yanlış hesaplamıştır, bu fiyattan daha ucuza almanıza imkan yok!" Bence de yok, pek çok yerde nazar boncuğu sordum, piyasa araştırması yaptım, gerçekten de bu dükkandan ucuzu yok arkadaş! Neyse kadın gitti, ben nazar boncuklarını incelerken, dedim ki adama (yazının bundan sonrasında adam yerine arkadaşa ifadesini kullanacağım ve zannımca daha güzel olacak!) Boşver arkadaşım sen, elbette ki en ucuz sizin dükkan, bak işte, daha az önce sordum marpuççularda, sizinkinin iki, ne ikisi beş katı fiyatlar :))) Arkadaş gülümsedi, bu gülümsemeden cesaretle,"Şu nazarlıkların önünde bi resim çeker misin beni?" (Evet evet, sen diline geçtim çünkü dedim ya sevgili okur "arkadaş"ım o benim :)) Çekti ve dedi ki, "Aaaa, siz daha önce de gelmiştiniz, hatta tam tarihini de söyleyeyim 4 Eylül 2013'tü, yine resminizi çekmiştim! Nerden mi aklımda tuttum tarihi, çünkü siz gittikten sonra, bizim işlerde bir patlama, bir nazar boncuğu yetiştirememe millete, araştırdık ne oldu da böyle oldu diye, bir baktık ki siz bloğunuzda bizim dükkanı yazmışsınız, e milyonlar da okuyunca akın akın geldiler. Hatta nazarlıkları aldığımız cam atölyesindeki stoklar da tükenince, atölyeye binlerce yeni işçi alındı sayenizde. Aman güzel kardeşim, sen şimdi gider yine yazarsın blogda, dur iki gün müsaade et de biz yeni mal  getirtelim dükkana!" :))) Demedi tabii, ama deseydi keşke! Bir dahakine der belki,  ne biliyosun???  Arkadaşa da yazdım bloğun adresini verdim okusun önceki postu diye, inşallah bunu okumaz :) Bu arada bu blog işi ne havalı bi iş di mi, "Benim bloğum var da!" "Nacizane bir bloğa sahibim de!" "Yaptıklarımı bloğuma koyuyorum, ordan bakabilirsiniz isterseniz"  de, vesaire :))  Pek havalı pekkk :))
Bu arada siz kıymetli takipçilerimin talepleri üzerine yazıyorum Yıldız Boncuk'un yol tarifini. Mısır Çarşısı'ndan yukarı vurdun kendini, ordan Marpuççuları sordun (lütfen girip de ordan boncuk alma, pahalı çok, ben aldım ve pişman oldum!) Marpuççuların kapısından çıkınca (ki iki kapısı var ama benimki ön kapı mı arka kapımı hala doğrultamadım) Türk Telekom'u soracaksın. Onun karşısında Güvener Pasajı, pasajın iki girişi var yalnız, biri aşağıya, biri yukarıya, sen merdivenlerden aşağıya inip, dar koridordan ilerleyeceksin ve sonuna doğru sağda göreceksin zaten dükkanı...
Boncukları aldım, sonra aşağıdaki kumaşları aldım, desenlerine bayıldım. Aldığım kumaşları son yaptığım keçe çantada kullandım bile dün akşam :) 
Sonra yoruldum, acıktım, oturdum Aslı Börek'e aşağıda gördüğünüz mantıyı götürdüm :))) Çok güzel onların kurabiyeleri, ki daha önce de yazmıştım, şu vicdan yazımda :)) Çocuklara da kurabiye alıp Marmaray'la Üsküdar'a geçtim. İlk kez bindin Marmaray'a, bindik yani, çünkü bir teyzeyle seyahat ettik, yani teyzeyle ben yanyana ayakta, ikimizin bir eli de tutmaklarda, teyzenin diğer eli benim belimde :))) Evet yaaa, sıkı sıkı tuttu belimi Üsküdar'a kadar, arada da "Şekerim var, tansiyonum var, kusura bakma kızım, hakkını helal et kızım" diye diye geldik :))) Yalnız seyahat esasında az ilerde arkasında ayakta tutmak tutan delikanlı oğluna "Sen de tutundun mu Harunnn!" deyince kendime mani olamadım, kocaman bir sırıttım :))) Tutmuş teyzecim, tutmu Harun da :)) Helal olsun bi de ne olacak ki, bir insana destek olmak bazen manevi bazen de fizikidir  :)) 
Yani ez cümle sevgili okur, tek tabanca gezmek, alışveriş yapmak, yemek yemek güzel, en bi güzeli de o yemek yeme fiili esnasında bloğuna gelen bir sıcacık yorumu okumak :) Sağol Ehil Keyifcim :) 
Tavsiye ederim, yarından tezi yok, vur kendini Tahtakale'ye, Mısır Çarşısı'na, kumaşcıların olduğu tarafa :)  Gör bak bakalım,  giderkenki kadın nerdeee, dönüşteki mutlu kadın nerde :)) 
Bir önceki Eminönü ziyaretimi ve bu ziyaretten ne derece mutlu olduğumu da şurada anlatmıştım ;)
Çok konuştum yine di mi, fotoğraflara bakarken soluklan bari azcık ;(
EMİNÖNÜ'NDE MUTLU BİR KADIN,EMİNÖNÜ'NDEN ALINAN GANİMETLER,
EMİNÖNÜ'NDE BİR GÜZEL MANTI :)



TAVUKLU KEÇE ÇANTA
Sevgili Nuray'dan gördüm bu fotoğraflara kart ekleme fikrini ve çok tuttum. Çünkü ben fotoğraflara yazı yazmaya çok üşeniyorum :( Sağol Nuraycım fikrini kullanmama izin verdiğin için :) 


KEÇE ÇANTA
Ne zannettin sen onu, ev mi? Yok artık o kümes ayol, tavukların kümesi, e çok kalabalıklar diye o kadar büyük. Niye mi iki kapılı, küçük olan civcivlerin çünkü :) Civcivler mi nerde, kümeste kuluçkaya yatan Kezban'ın altında :))) (Kezban ve Hilal bizim koca kişisinin çocukken baktığı tavuklarının adı, ne çok severmiş de, bakarmış, beslermiş de, biri çalınmış ama sonra pazarda görmüşler, annesi tanımamış ama Kezban ve Hilal'in bakıcısı, besleyicisi, en çok seveni koca kişisi tanımış da, sonra para ödeyip, geri almışlar da" çok anlatır bu hikayeyi, ben de çok gülerim tavuklarının isimlerine (Tenzih ediyorum ismi Hilal ve Kezban olan sevgili okurları )

KEÇE ÇANTA
Bu kuşları itinayla tek tek kestim, sonra süsledim, püsledim, ben bu süsleme işinde en çok kuyruklarını yapmaktan hoşlandım. Boncuklu kuyrukları ben uydurdum ve çok da şeker oldular böyle :)) 

Kimi uyuyor, kimi şarkı söylüyor, kimisi de yemleniyor bu en bi organik davukların, bak biri de te kümesin tepesinden ilanı aşk ediyor birine  :)
Bizim köydeki tavuklar bunlar :) Şimdilerde yoklar ama baharda tekrar alacak annemler. Babam bunlara bir kümes yaptı ki sorma. Belki de benim kümes de ondan bu kadar büyük, ferah ferah yaşasınlar içinde diye :))
Bizim bahçedeki kümesi görsen, tavuk olasın gelir yeminle :)))) Tamam abarttım biraz, pardon :)))
Yani o kadar büyük ki, köye gelenler bizim balkondan görünce kümesi, diyorlar ki "Müştemilat mı var bahçede" :))))) O kadar diyim sana, yok demiyim, yine abarttım pardon, dur ben sana bir dahaki köye gidişte o kümesin resmini çekeyim de sen karar ver en iyisi :))) 

İşte Pinterest'ten aldığım tavuklar bunlar.  İlham kaynaklarım o tavuklar işte, tavuklardan yola çıkarak aklıma gelen bütün fikirler bu çantada. Şükür ki yaratıcılık var biraz genlerimde sanırım, şükür, bin şükür ;)
Bir de çantanın arkasını göstereyim sana :) 

Bu da son yaptığım nazarlık :) 


Nazarlıklar için kullandığım malzemeleri de göstereyim son olarak, o keçeleri artık keçelerden kesiyorum öyle kare kare, kalın keçelerle daha güzel oluyor, sonra o boncuklarla da birleştiriyorum, genelde renkli boncuklar, kum ve biraz daha bu resimde görülen büyük boydakilerle ve aralara da azcık böyle süslü cam boncuklar, bolca nazar boncuğu, aralara minik ziller vs... Ne kadar renk o kadar güzel nazarlık ;)


BONUS (Ben sana bonus olarak hiç Onur Akın dinletmedim di mi sevgili okur, ne ayıp şey! Çok severim halbuki :)
Not; Geçen posta yazdığın yorumlardan ziyadesiyle memnunum sevgili okur, aynı performansı bu posta da bekliyorum, "Güzel olmuş, ellerine sağlık" tan ziyadesini yani :) Çünkü ben sana post hazırlamakla birlikte, yeni bir post yapar gibi yorumlarına cevap yazmayı da pek çok seviyorum ;))
Dipnot: Ayıp olmuyor di mi arkadaşa her seferinde "Nazarlıkların önünde bir resim çekebilir misiniz?" demek?? Yok canım, olmuyordur, hatta dur ben bir dahakine diyeyim ki "Bi 5 dakikalık video çekebilir misiniz???" :))))
EnbiDipnot: Günlerdir yukarı aşağı taşıyorum sınav için kitapları :(( Taşıyorum, gözümün önünde tutuyorum. Hatta bütün bu keçe işlerinde tam karşımda kitaplar :(( Ben vicdan azabından ölüyorum sevgili okur :(( Dur bari çalışayım şu son üç gün :(((

32 yorum:

  1. Eseeeen ctesi İstanbula geliyoruz ve hemen eminönüne gidiyorum. Üsküdara gitcez, akşam bi arkadaşımın oğluna kız istiycez :) ama akşama kadar çoook vakit var bi bocukcuya gideeer gelirim :) umarım bulurum tarif biraz karışık gibi mi ne :)))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sonraki gelişinde programında bana da yer ayır e mi semoşcum :) Birlikte gidelim Eminönüne :
      Tarifi karışık gibi anlatmışım di mi, ama sana söyledim ya çok kolay aslında, sora sora :)))
      Öpüyorum çok, hadi hayırlısı bakalım, Allah tamamına erdirsin :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Nilgün Komar, öyleydi valahi, sık sık yapacağım bu güzelliği kendime :)

      Sil
  3. Yahu şu boncukçuyla yazdıklarını gerçek sandım ya ben :)))) çok eğlendim yine çoook. bir dahaki sefere birlikte gidelim be Esen seninle Eminönü'nde dolaşmak çok keyifli olacakmış gibi görünüyor.
    Yeni tasarımlar harika yine her zamanki gibi. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle deme Juliette, bir dahaki sefere gerçek olacak :)))
      Ben de yazarken çok eğlendim :)
      Gidelim tabii, ayarlayalım gidelim birlikte inşallah...
      Çok sağol Juliette, hislerimiz karşılıklı, ben de senin keçelere bayılıyorum :)

      Sil
  4. Ya Esen'cim yapma böyle güzel şeyler her seferinde içim gidiyor yok bişey değil keçelere bakarken buluyorum kendimi yetenek yok bende güzelim keçelere yazık olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Şafak! Kaç kere dedim yetenek lazım değil bu işler için, öyle olsa ben yapamazdım. Cesaret lazım, heves lazım sadece, üstelik sen ne güzel kapı süsü de yapmıştın. Neden devamını getirmedin ki, hadi, hadi, hadiii :))

      Sil
  5. Bizim gibiler için Eminönü tam bir cennet ama dimi? Bizim gibiler derken malzeme alma meraklısı hobicilerden bahsediyorum tabiki. :))) Aldıkça mutlu oluyorum ben de, ihtiyaç var mı yok mu düşünmeden alıyorum. Belki bir anda lazım olur, ilham gelir de sırf malzeme yokluğundan yapamam Allah korusun:)))))

    Şanslısın ki İstanbul dasın, Bursa da Eminönü kadar olmasa da malzeme seçeneği oldukça bol. Ne de olsa kumaşın merkezi burası ( azcık hava atayım memleketimle) :)))))İstanbul a geldikçe gezmeyi en sevdiğim yerdir orası.

    Tavuklu çanta da nazarlıkta şahane olmuş, koskocaman sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of yaa hem de ne cennet Hülya, Allahtan kredi kartı geçmiyor da ne varsa cebimde onu harcıyorum, yoksa batarım ki ben orda...
      O bi hastalık maalesef, bende de bolca var o hastalıktan, geçen sadece minik çiçeklerden almaya gitti, bi dünya şey alıp çıktım dükkandan :(
      Bursa, İstanbul'dan âlâ bence bu konuda, yazın gittiğimde bi sürü kırkyamalık kumaşlardan almıştım Bursa'dan :)) Koca kişisi Bursa'lı, akrabaları var orda, o yüzden gidiyoruz ara ara, çok da seviyorum Bursa'yı, Yalovalı olmasam emekli olunca orda oturmak isterdim, o kadar diyim yani :)
      Sağol Hülyacım :)

      Sil
  6. Eminönü bana göre hayata dair her şeyi barındıran, canlı, ruhu olan en güzel yer, sizin yazınızla burnumda tüttü yine :) Keçelerinizde çok güzel ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, apayrı bir dünya orası, insanın kendini kaybettiği, çok mutlu olduğu bir güzel dünya :)
      İnşallah tez vakitte kavuşursunuz siz de Eminönü'ne Gülay Ersoy ;)
      Çok teşekkürler ;)

      Sil
  7. Ay sık azıcık dişini, yoksa nazarlıklar beni kurtaramayacak seni, bak, demedi deme, şimdi hemen kapat şunu, geç kitaplarının başına, haayyddiii...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkamadım Elifçim yaaa, yapamadım, hiç ders çalışamadım :( Bu gece çalışayım bari çok, neye yarayacaksa bu saatten sonra, dur bakalım belki talih yüzüme güler, güler mi dersin???

      Sil
  8. Uzun zamandır yalnız bir yere gitmiyorum ya Esen abla. Aklıma düşürdün bakalım hayırlısı. Tavuk deyince geçen yıl annem 4. katta balkonda bir horoz bir tavuk büyüttü inanmazsın gün içinde aşağı indirip otlatıp getirirdi. Ot - toprak balkona serer doğal ortam yapardı. Yumurta alırdık her gün. Hastalandı tavuk, horozu da kestik yedik. Bu tavuk aşkı başka birşey anladım. Hala söyler annem gitti tavuğum hastalandı nazar oldu diye :). Ders demişsinde şubat geliyor benim dönemde başlıyor. Allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminönü'ne git işte Pınarcım :) Git ve azcık şımart kendini, vakit kısıtlaması olmadan, gez, alışveriş yap, bir yerde soluklan, kahve iç, yemek ye :) Bak nasıl güzel olacaksın dönüşte, nasıl enerjik, nasıl pozitif, söz, olacaksın :)
      Bravo annene valla, insan istedikten sonra başaramayacağı bişey yok gerçekten de :) Sizde de mi tavuk hikayesi anlatılıyor sürekli :)))
      Hadi sen çalış bari, gerçi sen nasılsa verir mezun olursun inşallah :)

      Sil
  9. esencimmmmmmm,,,,ben geldim
    anca kendime geldim...canim benim ozledim hepinizi
    bloguna dun girememistim,,,sukur
    opuyorum seni
    haaaaa besiktasta otururken cok giderdim...elimin ici gibi bilirdim
    burnumun diregini sizlattin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Cihan Abla
      Biz de seni özledik valla :))
      Gelmiyor musun İstanbul'a, yine gidersin inşallah Eminönü'ne, senin için cennettir orası di mi :)

      Sil
  10. Bu gece uyumadan önce en son senin okuyamadiğim yazılarını okudum, accaip güzel rengarenk rüyalar görücem bence.
    Çok çok geçmişler olsun geçmiş de zaten çok şükür.
    Ellerin dert görmesin. Hayal gücüne ve enerjine sağlık sevgi insanı. Yaptıkların, detaylar, öyküleri, anlatımın hangi birini öveyim bilemedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Ülkercim çok merak ettim, gördün mü gerçekten güzel rüyalar, inşallah bir işe yaramıştır yazdıklarım :)
      Sana güzel şeyler hissettirebiliyorsam, azcık neşe katabiliyorsam (ki biliyorum çok ihtiyacın var bu aralar) ne mutlu bana :)
      Övme hiçbişeyi, oku sen yeter, sadece okusan yazmasan bile yeter, çünkü sen benim epeski sevgili okurumsun, sen çok mühimsin yani şekerim :) Sağol çok..

      Sil
  11. Merhabalar ablacim
    yine bir hastaligin pencesinde surunmeye basladim dunden beridir :(
    su hastaliklarin yuzunden bisey yapamaz oldum
    Islemelerim bekliyor
    bir kalp agac birde kelebekli havlu
    ankarada bir suluhan var ulusta sagda solda olan tek tuk dukkanlar disinda kocaman bir han. bende oraya girdimmi kaybederim kendimi
    Boncuklarin icinde kayboluyor insan
    Bi ara taki ve tutkalli kasnak isi yaptigim icin cok sık gidiyordum
    ama ise baslayali hatta cocuk oldu olali fazla gidemiyorum
    Gittimmi millet merakla soruyor nerdesin sen diye :)
    yine guzel calismalarin var ablacim
    Allah eline emegine saglik versin fikirlerine cokluk versinde guzel guzel seyler yapip bizlerinde gozunu gonlunu senlendir ;)

    yaa evet yine gelmis bir sinav zamani
    Bu hafta bu sinav yuzunden arkadas buladim yanima gezmelere gitmek icin :(
    ablam simdi calisabildigin kadar calis bende son 3-4gunde calismaya calisirdim cunku o zaman daha cok aklimda kaliyordu
    kendine iyi bak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, geri mi geldi Burcu hastalık, acil şifalar diliyorum canım sana...
      İşlemeler mühim değil de sen iyi ol bir an önce inşallah... Ankara'yı hiç bilmiyorum, ama böyle yerlere gidince insan kendini kaybediyor gerçekten de, hiç aklında olmayan şeyleri alıp çıkıyor :(
      aminn canım, inşallah güzel şeyler yapmaya hep birlikte devam ederiz :)
      Sağol Burcu, kendine dikkat et...

      Sil
  12. Hiç de komik şeyler yazmayacam bu sefer. ders çalışırsan kararımı gözden geçirebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmadım :) Çalışamıyorum :) Yazma, ben de sana küserim :))
      İflah olmaz bir tembel tenekeyim ben Tubacım yaa :((

      Sil
  13. Bende başta yazdıklarını yüzüm gülerek okuyorum :) neden öyle söylemedi sanki? bloga vermişsin milyonlar boncuk almaya gidiyor şahane bişey. İnan dedimki Allahım şahane bişey :) hem reklamınıda yapıyosun ne güzel. Teyzeye bittim ama oldukça samimi bir yolculuk yapmışsınız :) ben hala Marmaraya binmekten korkuyorum ya.

    Ben ne diyebilirim ki? harika çalışmalar yapmışsın yine. Çanta çok güzel olmuş, o tavukların şirinliği, nazarlığın güzelliği.
    Dip nota katılıyor ve çalışmanda kolaylıklar diliyorum, madem üç gün kalmış.
    Ellerine, anlatımına, zevkine sağlık Esenim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Söylemedi Aslım yaa, ben de gözünün içine baktım ama söylemedi. Halbuki o post yani eylülde yaptığım post ne çok okunan bir post bilsen, google'a yıldız boncuk yazınca üst sıralarda çıkıyor postum :)) Dur bakalım bir dahakine umudum var :)
      Teyzem çok tatlıydı yaaa, niye Harun'unu tercih etmedi tutunmak için bilemedim bak şimdi :)) Korkma hiç, çabucacık geçiyor boğazı, dene mutlaka :)
      Teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim, sen de yapacaktın, hadisene...
      Çalışma konusunda başarılı olamadım, olamıyorum da :( Boşverrr, Amasya'nın bardağa, biri olmazsa biri daha :)))
      Sağol Aslım, senin de güzel yorumlarına sağlık :))

      Sil
  14. Sevgili Esen, Hz. Mevlana ne demiş bilirsin: "En değerli ibadet, güzel sohbettir" Yani güzel şeylerden konuşmak, güzellikleri vurgulamak. Sen de bunu yapıyorsun. Gönlüne sağlık. Eminönü'ne gitmek için Bodrum'dan sabah uçağına atlayıp, akşam uçağıyla dönmüşlüğüm vardır. Yine çok güzel şeyler yapmışsın, ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ehil Keyif, çok teşekkürler güzel sözlere, mest oluyorum her seferinde tekrar tekrar böyle yorumlarla...
      Bodrum'dan günü birlik Emimönü turu harika yaa, bayıldım bu işe ben ;) Bence de ziyadesiyle değer onca zahmete, Eminönü için değer :)
      Hafta sonu güzel geçsin, çok güzel geçsin, yok yahu, güpgüzel geçsin. Benim kızımın onur belgesi almasıyla aydınlanan, mutluluktan beni öldüren cumam kadar şahane geçsin hatta :))

      Sil
  15. İşte kıskandığım bir gezi olmuş tam olarak. Eminönün'e gitmeyi, baş dönmesiyle alacağım olanca malzemeyle geri dönüş yolunun zahmetini düşününce erteliyor ve uygun bir zamanda gitmeliyim diye iç geçiriyorum. Dükkanın satışlarındaki patlamaya inananlardan biri de benim. Bu keyifli yazıyı şaşkınlık ve gülümsemeyle okudum :)) Çanta da tavuklarınız da çok şirinler. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminönü, Tahtakale, Mısır Çarşısı, bir güne sığamayacak kadar büyük bir dünya :) Çok seviyorum oralarda gezmeyi, yeni yeni dükkanlar keşfetmeyi ;) Dilerim sen de tez vakitte keyifli bir gezi yaparsın Eminönü'ne Günnurcum :)
      Patlama konusundaki yazdıklarım olmasını istediğim dileklerim, kimbilir belki bir gün gerçekleşir ama şimdilik hayal sadece :)
      Teşekkürler çok, çantalar konusunda çalışmalarım devam ediyor ;)

      Sil
  16. Sen öyle yazinca ne cok sevindim,adamin dükkaninda boncuk kalmamis diye:(( Birgün oda olacak merak etme! Eminim ben...

    Pinteresti hala kullanmiyorum ben,bir vakit olmadi söyle adam gibi gezmek!

    O güzel tavuklari maalesef yerim ben,Üzgünüm:(( öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Hadi inşallah Serpilcim yaa :)) Bakalım, inşallah birlikte şahit oluruz gerçekleşirse dediklerin :)
      Pinterest'i ben de çok çözemedim henüz, yaptıklarımı pinleyip duruyorum ;)
      Ye tabii, köy tavuğu bunlar hem :))

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.